精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
12.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.
No matter how old you are,your mom will always remain as one of the most important people in your life.Maybe you don't know how to express your appreciation and love to her on an ordinary day.(36)GHere are several things we can do this Mother's Day to show how much we appreciate and care for our mothers.
Give her flowers.(37)DYou can show your love to your mom by giving her flowers that match her personality.Or,if you do not know your mom's favorite,carnations(康乃馨) could be your best choice.
Cook for her.Mothers usually are the ones who cook for us.Your mom will absolutely love it if you surprise her by taking over the kitchen and cooking something for her.Just make sure you clean up afterwards.
(38)AYou can just do so describing how much your mother means to you.It can be very effective that your mom will keep them and always be reminded of how important she is to your lives as a family member.
Travel with her.Mothers work hard,so traveling can help her to relax and forget her problems.She will treasure the moment-wherever you go,just your presence.(39)C.
Take her to a spa.Massages or spas(按摩保健) are for moms of all ages,and she will enjoy breaking the boredom of staying indoors the whole day.(40)FMother's Day is coming.It is a time to let Mom know she's special to you.

A.Write her a letter.
B.Remember her wedding anniversary.
C.A lot of us forget that the best gift to give her is ourselves.
D.Almost every girl appreciates flowers and so does your mother.
E.She remains the center of attention and respect for a child for a long time.
F.And this will offer your mom comfort and an increased sense of well-being.
G.However,Mother's Day is the special time when you can let her know how important she is to you.

分析 母亲是我们人生中非常重要的人,如何向母亲表达我们的爱和感激呢?特别是在母亲节这样一个特殊的日子里.本文给出了一些很好的建议.

解答 36.G 考查对上下文的理解和推理判断能力.根据前文your mom will always remain as one of the most important people in your life.Maybe you don't know how to express your appreciation and love to her on an ordinary day可知母亲节是一个特殊的时候,你可以让她知道她对你是多么重要.故选G.
37.D 考查对上下文的理解和推理判断能力.本段的主题是送花,选项中只有Almost every girl appreciates flowers and so does your mother可知几乎每个女孩都喜欢花,你妈妈也喜欢;故选D.
38.A 考查对上下文的理解和推理判断能力.根据后文It can be very effective that your mom will keep them and always be reminded of how important she is to your lives as a family member可知本段讲述在母亲节向母亲表述她对孩子的重要性.选A.
39.C 考查对上下文的理解和推理判断能力.本段Mothers work hard,so traveling can help her to relax and forget her problems.She will treasure the moment-wherever you go,just your presence主要说明母亲节陪伴她去旅行,地点并不重要.C项恰好是对上句的进一步说明,重要的是我们自己.故选C.
40.F 考查对上下文的理解和推理判断能力.根据前文Massages or spas(按摩保健) are for moms of all ages,and she will enjoy breaking the boredom of staying indoors the whole day提到按摩可以让母亲摆脱繁忙的家务,选项F中的this指代的就是前面的内容并进一步补充,故选F.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
Joshua,Helmut,and Bethlehem
Michelle O.Donovan
ISBN 9781462058679
Life is not easy for nine-year-old
Joshua during World War II.
Because of his family's Jewish background,they are sent to live in the concentration camps(集中营).Scared and alone,Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethlehem who becomes his closest friend.
More Things in Heaven
Bill Bosworth
ISBN 9780595433582
In his More Things in Heaven,Bill Bosworth presents the highlights of his 83 years of life,including his trips to India and the study of the writings of several great spiritual leaders.More things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experience.
Encourage Me!
Inspirational Poetry
Gloria Coykendall
ISBN 9781412027854
It is an easy-to-read collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁)…cure to strengthen identity and purpose.
Creation or Evolution
Michael Ebifegha
ISBN 9781450289023
Were humans created,or did they evolve?
How old is the Earth?The debate between science and religion continues to be eated.In Creation or Evolution,Michael Ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的) science.
Seeking the Edge
Dr.Joseph I.Rose
ISBN 9781462031795
Seeking the Edge provides the tools and techniques to find that edge in one's life.-driving readers to achieve success whether in your current job,finding a new job,in education,family,or even hobbies.
56.What kind of readers will probably like reading More Things in Heaven?A
A.Those who are searching for the meaning of life.
B.Those who are trying to be spiritual leaders.
C.Those who study the art of writing.
D.Those who like traveling abroad.
57.Which of the following books explores the origin of humans?B
A.Seeking the Edge.
B.Creation or Evolution.
C.Joshua,Helmut,and Bethlehem.
D.More Things in Heaven.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The first full choir rehearsal(唱诗班排练)of the school year took place in the school hall.All the students joined together to sing.I watched as my elder sister and her grade came in and took their places next to us on the stage.Meanwhile,I could hear laughing.Some students were pointing at a girl standing next to my sister.I'd never seen this girl before.A girl whispered in my ear,"Did you know she's wearing diapers(纸尿裤)?"
After school that evening,I asked my sister about the girl I'd seen.She told me her name was Theresa and that she was a very nice girl."Why were those kids being mean(刻薄) to her?"I asked."Because they're stupid,"she said.
One day,I was walking home from school when I heard voices and laughter behind me."There's the little fool's sister.Does your sister wet her pants too?"I walked a little faster and then I felt a stone hit me in the back.When I got home,I ran down to my sister's room.
I pushed my way into her room,screaming at her."Why do you have to be that girl's friend?I don't see anyone else being nice to her."Janelle yelled back,"Because she's a wonderful person and she's dying!"I will remember those words as long as I live.Theresa wet her pants because she had an illness,which was killing her.My sister was the only one nice enough to be her friend.A few months later,Theresa passed away.
I felt proud that Janelle was my sister.Throughout the years I watched her,and she always made friends with everyone.It didn't matter if they were fat,thin,lever or not.She never left anyone feeling isolated(被孤立) or alone.It was she who changed me and taught me never to look at anyone in the same way again.

32.Why did other students make fun of Theresa?C
A.Because she was dying very soon.
B.Because she was not good at singing.
C.Because she behaved in an unusual way.
D.Because she was usually dressed poorly.
33.What was the turning point of the story?D
A.Janelle became a friend of Theresa.
B.Theresa suffered from a serious illness.
C.The author lost her temper to her classmate.
D.The author was told the truth about Theresa.

34.What is the message conveyed in the story?A
A.We shouldn't look at anyone shallowly(肤浅的).
B.Making friends teaches us more things.
C.Disadvantaged people need our sympathy.
D.Understanding is important among friends.
35.What might be the best title for the passage?B
A.A Girl in Need of Help          B.A Great Hero to Me
C.An Unforgettable Rehearsal      D.An Embarrassing Experience.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式.
The First World War postcard has(41)finally(final) been sent after many years.It is a very old postcard.This postcard was from a 19-year old soldier,Alfred,during the First World War.He (42)wrote(write) this postcard and sent it to his lovely sister Nell (43)in January 1916.The postcard is dated 1916and (44)thereis a cartoon picture of a new solider on the front.
Alfred has written to his sister,"Dear Nell,just (45)a postcard to let you know I have not forgotten you.On the other side you will see our orders for next week.I will need your pity.Write to me,your brother Alfred."Sadly,Alfred (46)waskilled(kill) in a flight in 1918before the card arrived.(47)Years(year) later,his sister died in 1964.
The postcard is marked 1916and again September 2010when it was stamped to arrive.But the postman couldn't find the (48)receiver(receive) any more.The post office said it was out of the question that the card was with (49)them(they) all the time.They regularly cleaned out their offices and post boxes.The (50)postcard's(postcard) history for the last 94years is still a mystery.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.To encourage independence,a college offered money to freshmen who came alone on the first day of school,(61)which also helped the poor students and freed the school from a lot of burden of accommodating a large number of parents.Last year,The money  (62)was given(give) to more than one hundred students,or ten percent of the freshmen.
   The move came due to the increasing concern that China's younger generation are enjoying (63)too comfortable life,with a consequent loss of independence.A report says that every year more than ninety percent of college freshmen are said   (64)to arrive (arrive) on campus with their parents.Some students think it will be  (65)beneficial (benefit) if parents accompany their children to the university on the first day of school.Lacking experience,many freshmen may feel  (66)frightened(frighten)when they arrive at a place that is not familiar   (67)to  them.The company of their parents may calm them down.However,there can be disadvantages,too.Depend on their parents too much,(68)and they will lose the opportunity to train  (69)themselves(they).Moreover,they may leave a bad impression on others,(70)especially (especial) the teachers,thinking that they are unable to handle their own business.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.Thinking _______ you know _______in fact you don't know is a terrible mistake.(  )
A.that; thatB.what; whatC.that; whatD.what; that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.If we ________ your telephone number,we would have called you yesterday.(
A.have knownB.had knownC.knewD.know

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.地球上的环境对人类的生存越来越难了.
The environment on the earth ismore and more difficultfor human beings to live in.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.-I'll travel to Switzerland this summer.-________.(  )
A.Have a good timeB.It's beautiful.
C.Remember me to your familyD.Of course

查看答案和解析>>

同步练习册答案