精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.A British-designed electronic newspaper made of plastic and no larger than a table mat(垫)is to enter the market next year.The new newspaper was conceived(设想)by Cambridge University scientists.They came up with the idea of replacing silicon chips(硅片)with plastic ones.It is being developed by Plastic Logic,a company based in Dresden,Germany.
"It looks just like a table mat,and is as light as a magazine.But you can download hundreds of newspapers at the touch of a button,and read them quite safely,"the BBC reported on its website.
     The plastic paper is produced in a safe"clean room"at the Plastic Logic factory,which opened last month as the world's first plastic-electronics factory.Every part of the product,from the screen to the electronics,is made of plastic.And it is described by engineer Dean Baker as"top quality",as it could help solve the problem of waste associated with traditional newspapers.
"There's a huge amount of waste.We have paper distributed(分发)a ll over the country each day and then thrown into the bin.This doesn't need to happen any more.All of the copies could be made electronically and stored on a single e-reader with the ap pearance of paper,"he says.
     People are expecting to see the plastic newspaper next year,the BBC says.

33.Dean Baker described the electronic newspaper as"top quality",mainly becauseB.
A.it is produced in a"clean room"at the Plastic Logic factory
B.it can solve the problem of waste from traditional newspapers
C.it was a product of Cambridge University scientists
D.it will replace traditional newspapers
34.From the last two paragraphs we learn that the electronic newspaper willD.
A.produce a huge amount of waste   B.be harder to read than a traditional newspaper
C.have no visual appearance        D.save a huge amount of paper
35.The author's attitude toward the electronic newspaper isA.
A.positive     B.doubtful    C.negative    D.curious.

分析 本文是一篇说明文,主要介绍了英国剑桥大学的一些科学家们研制的一种新型的电子报纸.这种报纸是由塑料制成的,像杂志一样轻,可以下载很多报纸,而且能够很安全地进行阅读.

解答 33.B 细节理解题  根据第二段最后一句And it is described by engineer Dean Baker as"top quality",as it could help solve the problem of waste associated with traditional newspapers.可知,Dean Baker称之为"top quality"是因为它可以很好地解决传统报纸的污染问题,故答案为B
34.D 推理判断题.文章最后两段All of the copies could be made electronically and stored on a single e-reader with the ap pearance of paper介绍了普通的纸质报纸不仅需要全国发送,而且阅读完后就扔掉了,而电子报纸则避免了这种情况,由此判断选D.
35.A  推理判断题.文章主要介绍了即将问世的电子报纸的一些好处,从文中使用的一些词:expect,save,clean,safe等词判断作者对此是很乐观,是积极的态度,选A.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

6.Once again,I was in a new school.So was a girl in my class named Paris.That's where the(1)Bended.
I was tall and she was small.I was one of the oldest in the class while she was the youngest.I was(2)Aand shy.She wasn't.I couldn't(3)Cher,considering her my enemy.But she wanted to be friends.
One day,she invited me over and I said yes-I was too(4)Dto say no.Actually no one has invited me over to play before.But this girl,who wore the latest(5)C,wanted to see me.
She lived on the fourth floor in a two-room place with her mother,her stepfather,her two brothers and her sister.When we got to the room she(6)Bwith her sister,she took out a big case of Barbies(芭比娃娃)-which was my next(7)A.I would have thought she'd outgrown them.I has never played with them.But we sat on the floor of a walk-in cupboard laughing as we(8)Dcrazy stories about the Barbies.That's(9)Dwe found out that we both wanted to be writers when we were older.We both had wile(10)A.
We had a great day that afternoon.Our jaws ached from (11)Cso much.She showed me her outfits,which had(12)Bcome from a designer clothing store down the block.The woman who owned it used her(13)Aa model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes(14)C.
Paris had the whole neighborhood(15)B.The bookstore owners lent her fashion magazines,the movie theater gave her free(16)Dand the pizza place let her have free slices.Soon I was(17)Ain her magic world.We slept over at each other's houses,spent every free moment together.My dark hair grew out and I learned to love being(18)C.
Paris,my first real friend since childhood,helped me(19)Dthe through teenage years and taught me an amazing and very surprising thing about making friends:your"worst enemy"can(20)Bto be your best friend.

1.A.differencesB.similaritiesC.storyD.legend
2.A.awkwardB.braveC.beautifulD.clever
3.A.likeB.hateC.standD.help
4.A.happyB.worriedC.shamedD.shocked
5.A.clothesB.shoesC.fashionsD.trousers
6.A.stayedB.sharedC.builtD.repaired
7.A.surpriseB.puzzleC.issueD.question
8.A.took upB.thought upC.set upD.made up
9.A.whereB.howC.whyD.when
10.A.imaginationsB.imageC.profileD.thinking
11.A.cryingB.shoutingC.smilingD.doing
12.A.hardlyB.mostlyC.greatlyD.rarely
13.A.asB.forC.ofD.from
14.A.in turnB.in lineC.in exchangeD.in advance
15.A.confusedB.charmedC.addictedD.annoyed
16.A.permissionB.priceC.clothesD.passes
17.A.includedB.takenC.controlledD.closed
18.A.shortB.highC.tallD.funny
19.A.go throughB.see throughC.look throughD.get through
20.A.lookoutB.tu rnoutC.watch outD.work out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.---Did Jack come back early last night?
---Yes.It was not yet eight o'clock ______ he arrived home.(  )
A.beforeB.untilC.whenD.after

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Keeping a diary in English is one of the (61)effective (effect) ways to improve our English writing ability.
(62)Compared (compare) with other forms of writing,it is shorter and takes (63)less time.It can help us to develop the habit of thinking in English.(64)If we persist in this practice,gradually we'll learn how to express ourselves in English.In keeping a diary in English,we certainly run up against many (65)difficulties.In the first place,(66)it often happens that we have trouble finding appropriate words and phrases to give expression to our mind.Secondly,there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.(67)And it is extremely hard for us to put them into English properly.
As far as I( 68)am concerned (concern),my suggestion is that we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach.Whenever something beats us,we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary.We can also turn to our English teacher for help,if necessary.In short,I believe that it is (69)of great use to keep a diary in English for (70)the development of our writing skills.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.The year 2010 witnessedthe 41st Expo in Shanghai,which attracted people from all over the world.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.就安全性而言,我们不能用塑料楼梯来替代木头楼梯.
As far assafety/securityisconcerned,we can'tsubstituteplastic stairsforwood stairs.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.In spite of numerous difficulties,the team cooperated with each other and completed the task through combinedefforts.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.The dancer's every movement is very graceful(优美的) on the stage.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Follow these tips,and your time spent doing research on the internet will be worthwhile.
Following these tips,you will find itworthwhile tospend time searching on the Internet.

查看答案和解析>>

同步练习册答案