精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.Doctors at a Boston hospital last week performed the first full face transplant in the US,attaching a donor face to a 25-year-old man whose face was severely burned when his head touched a high-voltage(高压的) line three years ago.
A team of more than 30surgeons and nurses worked for about 15hours to transplant the forehead,nose,lips,facial skin,underlying muscles and the nerves that power them and provide sensation(知觉) from a donor to Wiens,whose head came in contact with a high-voltage line on Nov.13,2008.
Bohdan Pomahac,the surgeon,said the team was not able to bring back Wiens's eyesight.But Wiens should be able to regain up to 90percent of normal sensation on the right side of his forehead,right cheek,most of his upper lip and his entire lower lip.Nerve damage was too great for there to be more than tiny sensation in the left check and left forehead,Pomahac said.
Doctors say the goal of the operation was to improve Wiens's ability to breathe,eat and talk and restore his face's social expression.
When Wiens recovers,he will not look like he once did,nor will he look like the donor,but"probably somewhere in the middle,"Pomahac said.The match between the donor and the recipient (接受者) was made based on race,similar age and blood type,etc.
Pomahac said he was worried the operation would not be successful when he first saw Wiens.His injuries were covering so large that doctors weren't sure there were enough remaining nerves or structures to connect to a new face.
Pomahac said he was determined to try his best because of what a patient with similar injuries had told him some years ago.That patient had numerous surgeries(外科手术),with only modest results.When Pomahac asked why the patient sought repeated surgery,he told the doctor,"I just want a taxi to stop when I'm waiting for one."

56.The first paragraph serves as aC.
A.conclusion       B.comment        C.lead-in        D.background
57.Which of the following statements is true according to the passage?A
A.Wiens's nerve damage was too great in the left check.
B.The left side of Wiens's cheek should be able to regain.
C.The donor's head touched a high-voltage line 3years ago.
D.Pomahac was sure that the surgery would succeed at first.
58.We can learn from the passage when Wiens recovers,he will look likeD.
A.what he used to be      B.the donor
C.Bohdan Pomahac          D.the donor in some way
59.We can infer from the last paragraph that Pomahac's former patientB.
A.experienced many surgeries with good effect
B.suffered a lot because of his ugly-looking face
C.wanted a taxi to stop when he was waiting for one
D.had a strong determination to bring back his eyesight.

分析 本文主要讲述美国波士顿医院上周成功进行了第一例面部全换手术.

解答 56-59 CADB
56.C 推理判断题.由全文可知,第一段是导入.故选C.
57.A 细节理解题.由第三段最后一句话"Nerve damage was too great for there to be more than tiny sensation in the left check and left forehead…"可知,Wiens左侧神经伤害如此大以至于他面部左侧无法恢复,所以A项正确而B项错误;由第一段可知,Wiens而非捐献者在三年前头部碰到了高压线,所以C项错误;由第六段第一句话"Pomahac said he was worried the operation would not be successful when he first saw Wiens."可知,Pomahac并不确信手术是否会成功,所以D项错误.
58.D 细节理解题.由第五段第一句话"When Wiens recovers,he will not look like he once did,nor will he look like the donor,but‘probably somewhere in the middle,'"可知,手术后Wiens既不会像自己的过去,也不会像捐献者,而是两者的结合,所以他会长得有点像Wiens,也有点像捐献者.故选D.
59.B 推理判断题.由最后一段"…with only modest results"可知,那位病人的手术不很成功;再由病人的话可推知,该病人拦出租车时,出租车司机都不敢停车,因为病人长得太丑了.C项本身正确,但是不选,因为该项不是推理出来的,而是文章直接提到的.故选B.

点评 人物故事类阅读理解文章是高考英语常考材料之一.这类文章一般可分为人物传记和短篇故事两类.这两类阅读材料一般较长,即词数多,而且命题也较多,特别是推理判断题和事实细节题多.在做此类阅读理解题时往往是材料看得懂,题目不好做的感觉.因此,在阅读材料时要重点放在事情发展的过程和结果上,注意把握事件的发展进程及人物之间的关系,细节与主题的关系,用以说明人物性格特点的事实、作者的态度等,这些内容往往是推理判断题的命题点.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One day,Jack threw some papers on my desk."What's wrong?"I asked."Next time you want to change anything,ask me first,"he said,and left.I had made just one small change.But it's not that I hadn't been warned.My colleagues had said he was responsible for the resignations(辞职) of the two previous secretaries.As the weeks went by,I came to look down on Jack.
After another of his episodes(片段) had left me in tears I stormed into his office."What?"he said suddenly."Jack,the way you've been treating me is wrong.I've never had anyone speak to me that way.As a professional,it's wrong for me to allow it to continue,"I said.Jack smiled nervously,"Susan,I make you a promise that I will be a friend.I will treat you as you deserve to be treated,with respect and kindness."
Jack avoided me the rest of the week,and never questioned my work again.I brought cookies to the office one day and left some on his desk.Another day I left a note:"Hope your day is going great."Over the next few weeks,there were no more Jack episodes.One year later
I discovered I had breast cancer,and was scared.The statistics were not great for my long-term survival.
One day,however,Jack visited me in the hospital and silently handed me a bundle with several bulbs inside."Tulips(郁金香),"he said.I smiled,not understanding."If you plant them when you get home,they'll come up next spring.I think you will be there to see them when they come up.Next spring you will see the colors I picked out for you."Tears clouded my eyes and he left.I have seen those red and white striped(有条纹的) tulips push through the soil every spring for over ten years now.This past September the doctor declared me cured.At a moment when I was praying for just the right word,a man with very few words said all the right things.After all,that's what friends do.

41.Jack became angry that day becauseD.
A.he was feeling unwell
B.Susan had failed to keep his office clean
C.he felt Susan changed too much about the papers
D.Susan had changed something without his permission
42.Susan stormed into jack's office to tell Jack thatD.
A.he wasn't worthy of respect
B.he should apologize to her right away
C.she would treat him the way he treated her
D.one should show others respect and kindness
43.Which of the following describes Susan?C
A.Moody but friendly.
B.Shy and demanding
C.Confident and friendly.
D.Tough and troublesome.
44.From the passage,we can conclude thatA.
A.Jack cares about his employees
B.Jack gets along well with his employees
C.Jack is always particular about his work
D.Jack doesn't care about the feelings of others
45.We can infer from the passage thatB.
A.a friend in need is a friend in deed
B.a few words can be as meaningful as many
C.a friend who says little must be a good friend
D.we must treat disrespectful people with disrespect.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.My friend Mary is ______  beautiful girl,_______  girl everyone likes to work with.(  )
A.a; aB.a; theC.the; aD.the; the

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.此题要求改正所给短文中的错误,对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边的横线上划一个(√);如有错误(每行只有一个错误);则按下列情况改正:
       此行多一词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉.
       此行缺一词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.
       此行错一词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词.
       注意:原行没有错的不要改.
       This is a story told by my father:"When I was boy,66.boy前加a
the most exciting thing was when to celebrate the Spring           67.去掉when
Festival.My grandma was the best cooker in the world            68.cooker改为cook
but could make the most delicious dishes.One time,I just      69.but改为 and
couldn't wait for the Spring Festival dinner.As I was              70.√
about take a piece from a cooked duck,I saw Grandma in        71.about 后加 to
the kitchen looking at me.Shake her head,she said,‘It      72.Shake改为Shaking
isn't a good time to do that,dear.'At once I apologize           73.apologize改为apologized
and controlled me at my best till the dinner started.You         74.me改为myself
know,that was a dinner we had waited for several month."75.month改为months.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同学写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
     2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
When I was a child,my mom was pushed me to study hard,hoped I could get a chance to go to college.I experience pressure for the first time.I did that my mom expected because I didn't want to let her down.I was born to a poor family,and I really knew life was not easy.All the thing my mother did were the result of her hope that I could lead better life in the future.As the saying go,"No pains,no gains."I was finally able to meet my mother expectations and went to college.Thanks for my mother's push and pressure,I made it.Now,I no longer think pressure is a good thing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.现在许多学校都鼓励学生参加社会实践活动,假如你是李华,请你根据下表的提示,用英语给你的校长写一封信,谈谈你的看法.
好处可能造成的影响你的看法
1.丰富知识,开阔视野1.占用学习时间,影响成绩
2.学以致用2.… 
注意:1.短文须包括以上所有内容
      2.新的开头和结尾已给出,不计入总词数
      3.词数:100左右
Dear Sir,
I'm writing to tell something about students'taking part in social practice activities.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.最近,校园安全成为人们广泛关注的话题,为确保师生安全,你校决定禁止外人进入校园.为此,学校在学生中做了一次"家长该不该进校园及其原因"的调查.调查结果如图所示:
       
根据上图信息,请以"Should parents be banned from entering campus?"为题,用英语写一篇短文.
要求如下:
1.简要描述图中的信息(包括人数比率、观点及原因);2.谈谈你的看法.
注意:
(1)词数不少于100;
 (2)符合语言规范;
 (3)在答题卡上作答;
 (4)标题已给出(不计入词数)
Should parents be banned from entering campus?
                                                                                   

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.As we drew closer,I could see a whale be attacked by a pack of about six other killers.be改为being.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Naps-short sleeps during the day-may improve memory,experts said recently.
New research conducted by brain researcher Avi Karni of the University of Haifa in Israel explores the possibility that naps help lock in sometimes long-term memories."We still don't know exactly how memory system works during sleep,but the results of this research suggest it is possible to speed up memory consolidation(巩固),"Karni said.Long-term memory refers  to memories that stay with us for years,such as"what"memories--a car accident that happened yesterday--or"how to"memories,such as one's learned ability to play the pianos.
Karni,also one of the authors of the study published in a recent issue of the journal Nature Neuroscience,instructed participants to learn a difficult set of finger games,then divided the study subjects into two groups:one that napped for an hour,and one that didn't.The people who took an afternoon snooze showed obvious improvement in their performance by that evening.
"After a night's sleep the two groups were at the same level,but the group that slept in the afternoon improved much faster than the group that stayed awake,"Karni said.And the study also showed just how much faster a 90-minute nap could help lock in long-term memories."Daytime sleep can shorten the time‘how to'memory weakens and forgetting starts,"Karni said,"Instead of 6 to 8 hours,the brain consolidated the memory during the 90-minute nap."
64.We can learn from the article thatC.
A.the new research has discovered the memory process during the sleep
B.taking a nap helps improve both long-term and short-term memories
C.Karni's findings are based on comparisons between two groups of participants
D.people who take a nap will never forget"how to"skills once they are learned
65.The underlined word"subjects"in paragraph 3 probably meanA.
A.the people being tested in the study
B.the people carrying out the study
C.the topics being discussed in the study
D.the areas of knowledge being studied
66.The text is most probably taken fromD
A.a newspaper report     B.a library guide
C.a project handbook     D.a science site.

查看答案和解析>>

同步练习册答案