On a flight from Johannesburg, a middle-aged rich white South African lady had found herself sitting next to a black man. She called the cabin crew attendant over to complain(抱怨) about her seat. “What seems to be the problem, Madam?” asked the attendant.
“Can’t you see?” She said, “You have seated me next to a black person! I can’t possibly sit next to this kind of person. Find me another seat!”
“Please calm down, Madam,” the stewardess replied. “The flight is very full today, but I will tell you what I will do---- I will go and check to see if we have any seats available(可利用的) in club or first class.”
The woman glanced at the angry black man beside her. A few minutes later, the stewardess returned with the good news, which she delivered to the lady.
“Madam, unfortunately, as I expected, economy is full. I have spoken to the cabin services director, and club is also full. However, we do have one seat in first class.”
Before the lady had a chance to answer, the stewardess continued, “It is most extraordinary to make this kind of upgrade, however, and I have had to get special permission from the captain. But, learning this condition, the captain felt that it was shocking that someone should be forced to sit next to such a tiring person.”
Having said that, the stewardess turned to the black man sitting next to the lady, and said, “So if you’d like to get you things, sir, I have your seat ready for you…”
At this point, obviously the surrounding passengers stood and gave an applause while the black man walked up to the front of the plane.
1.Why did the lady complain about her seating?
A. Because she didn’t want to sit in economy.
B. Because she would like a seat in first class.
C. Because she didn’t want to sit next to a black man.
D. Because she didn’t want to sit in club.
2.What was the good news for the lady?
A. The black man would have to change for another seat.
B. The captain understood her situation.
C. The cabin director was sparing no effort to help her.
D. They have one seat in first class.
3.What was the other passengers’ attitude towards the lady?
A. They liked her very much because she was a rich lady.
B. They disliked her because she looked down upon the black man.
C. They applauded for her when she moved to another seat.
D. They disliked her because she was not polite to the stewardess.
4.What was unexpected to the lady?
A. The plane was so full that day.
B. They found a seat for her in club.
C. The captain himself was concerned about her problem.
D. They found another seat for the black man.
1.C
2.D
3.B
4.D
【解析】
试题分析:一名白人妇女在飞机上临近一名黑人坐着,但这让白人妇女很不舒服,她要求换座位。侍者告诉她现在所有座位都坐满了,只有头等舱还有一个空位。侍者说完转向黑人,他会怎么做呢?
1. 细节理解题。由““Can’t you see?” She said, “You have seated me next to a black person! I can’t possibly sit next to this kind of person. Find me another seat!””可知白人妇女不想和黑人坐在一起。故选C。
2.细节理解题。由““Madam, unfortunately, as I expected, economy is full. I have spoken to the cabin services director, and club is also full. However, we do have one seat in first class.””可知白人妇女要求换座位,而头等舱还有空位就是对她来说就是一个好消息。故选 D。
3.细节理解题。“At this point, obviously the surrounding passengers stood and gave an applause while the black man walked up to the front of the plane. ”可知,侍者帮助黑人坐上了头等舱,其他乘客鼓掌,表示人们不喜欢这个白人妇女歧视黑人。故选 B。
4.细节理解题。由“Having said that, the stewardess turned to the black man sitting next to the lady, and said, “So if you’d like to get you things, sir, I have your seat ready for you…””可知白人妇女要求换座位,结果侍者却给黑人找了个座位。 故选D。
考点:故事类短文阅读。
科目:高中英语 来源:黄冈新内参·高考(专题)模拟测试卷·英语 题型:050
阅读理解
阅读下列短文,完成文后题目。
Flight attendants are part of those working on aeroplane passenger flights. They serve as a connection between the airline and its passengers. They satisfy the personal needs and comforts of the passengers while carrying out normal duties. They try to make the passengers' trip so enjoyable that they will want to fly with the airline again. Attendants receive training that helps them work calmly in an emergency and ensure(保证) the safety of the passengers.
The first flight attendants of US airlines were men. But from the 1930's until the 1970's, the airlines hired only women as attendants Though men have now returned to the position, the majority of flight attendants are women.
Long-distance flights have as marry as 14 attendants on the largest jets(喷气式飞机) and 6 on other planes. Most short-run jet flights have at least 3 attendants.
Fligh attendants check on flight conditions, food, and emergency equipment. They give safety instructions to the passengers, make flight announcements before and after take-off, and try to make the passengers as comfortable as possible.
Flight attendants are trained at special schools. The course lasts from three to seven weeks. The training includes wide classroom work and practical in-flight experience in a model cabin(机舱).
The airline pays flight attendants' expenses while they are away from their basic station.
1.The underlined word“emergency”in the first paragraph should mean ________.
[ ]
A.any kind of difficulty
B.misunderstanding from passengers
C.something that happens strangely
D.something that happens suddenly
2.Which of the following are flight attendants' duties while they are on flights?
a.Checking on emergency equipment
b.Giving safety instructions.
c.Preparing food for passengers
d.Receiving expenses from the airline
e.Receiving flight training.
f.Satisfying passengers personal needs.
[ ]
3.Who served as flight attendants on US airlines?
[ ]
A.First men and women, then men, and now men and women.
B.First men, then men and women, and now mainly women
C.First men, then only women, and now more women than men.
D.First men, then women only, and now mainly men
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com