精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again.In a victory of green business that is certain to appeal to environmentally-aware music-lovers,a design student is to receive financial support to produce eco-friendly tents made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home.
Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000abandoned tnts at the end of events each year.For his final year project at the University of the West of England,James Dunlop came up with a material that can be recycled.And to cope with the British summer,the cardboard has been made waterproof.
Taking inspiration from a Japanese architect,who has used cardboard to make big buildings including churches,Mr.Dunlop used cardboard material for his tents,which he called Myhabs.
The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr.Dunlop graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a business.
To raise money for the idea,he toured the city's private companies which fund new business and found a supporter in the finance group Mint.He introduced his idea to four of Mint's directors and won their support.Mint has committed around£500,000to Myhabs and taken a share of 30percent in Mr.Dunlop's business.The first Myhabs should be tested at festivals this summer,before being marketed fully next year.
Mr.Dunlop said that the design,which accommodates two people,could have other uses,such as for disaster relief and housing for the London Olympics.
For music events,the cardboard houses will be ordered online and put up at the sites by the Myhabs team before the festival-goers arrive and removed by the company afterwards.They can be personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior (外部的) advertising space.
The biggest festivals attract tens of thousands of participants,with Glastonbury having some 150,000 each year.Altogether there are around 100annual music festivals where people camp in the UK.The events are becoming increasingly environmentally conscious.

27."Eco-friendly tents"in Pararaph 1refer to tentsB.
A.economically desirable           B.favorable to the environment
C.for holding music performances   D.designed for disaster relief
28.Mr.Dunlop established his businessC.
A.independently with an interest-free loan from Mint
B.with the approval of the City's administration
C.in partnership with a finance group
D.with the help of a Japanese architect
29.It is implied in the passage thatC.
A.the weather in the UK is changeable in summer
B.most performances at British festivals are given in the open air
C.the cardboard tents produced by Mr.Dunlop can be user-tailored
D.cardboard tents can be easily put up and removed by users
30.Which of the following would be the best title for the text?D
A.Don't Use Tents Again        B.The Advantages of Tents
C.How to Produce Tents         D.The Development of Recyclable Tents.

分析 本文主要介绍开发和使用可再利用的帐篷.

解答 27-30 BCCD
27.B 词义猜测题.根据第一段最后一句可知,eco-friendly tents是用纸板做,在乐队和人群离开回家后,可以重复使用的,显然是对环境有利的.另外,根据eco-friendly的构成也可猜出其含义为"环境友好的",上文environmentally-ware(有环境意识的)也有提示作用.故选B.
28.C 细节理解题.根据第五段内容可知,Mr.Dunlop与财团Mint为合作关系,Mint财团为其MyHabs项目提供50万英镑的资金支持,Mr.Dunlop提供技术并负责实施该项目,作为回报,Mint财团将获得Mr.Dunlop企业的30%的股份,故选C.A项获得Mint的无息贷款,显然错.Mr.Dunlop寻求的是the City's private companies 的支持,而非城市管理部门的批准,B错.他的创意是受到日本建筑师的启发,而非得到其帮助,D错.
29.C 推理判断题.根据倒数第二段最后一句"They can be personalized"暗示可以根据用户的要求裁剪式样.根据第二段最后一句可推知英国夏季多雨,但不能推出changeable(易变,多变)的,A错.根据倒数第三段可知,这种帐篷只能睡两个人,显然不是为搭建露天演出棚所用,只是为那些观看节目演出,而又难以承担或不愿支付居住高额旅馆的年轻(学生)野外露宿所用,演出应不是露天,至少不能推出B正确.根据倒数第二段首句,这种帐篷可在网上订购,但该公司将派安装队负责安装和拆除,可见安装和拆除不是很容易,D错.故选C.
30.D 主旨大意题.通读全文可知,文章讲的是开发和使用可再利用的帐篷问题.故选D.

点评 历史文化类阅读理解文章属高考常选材料之一.这类文章常涉及历史、文化、法制、宗教等方面的文学艺术、发明创造、文化遗产保护、宗教与文化、风俗与习惯、道德与法制、中外文学名著节选、等等.这类材料的命题点往往落在主旨大意题、事实细节题上.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

19.It was a warm March evening,and I'd just taken a seat on the bus that would take me home.It was nearly 6:00 PM,but the bus was not yet full and the driver gave no (36)Cthat he intended to start the bus.
A middle-aged woman took a seat opposite me.She was crying.Not speaking to anyone in particular,she (37)Anarrated her story.
She had come to the city to visit her daughter.On the way to the terminal,a thief had(38)Bone of her bags.It had contained half of the money she'd brought with her.The other half was hidden under her blouse,so she(39)Dstill had some money left.The bus conductor,driver,and other passengers listened to her tale.
At this time,an old man(40)Agot on the bus.He sat in the seat directly in front of the woman.
After a few minutes,all seats were(41)B.The driver got behind the wheel and started the engine.The bus conductor collected tickets and began asking us where we were(42)C.When he came to the old man's seat,he became(43)Band asked the old man whether he had any money.The old man(44)Cthat he did not.He explained that he(45)Call his money this morning when he'd accidentally got on the wrong bus and now he was trying to go home.
Upon hearing this,the bus conductor(46)Bthe old man to get off the bus.The old man was almost in tears as he begged the bus conductor to let him take that bus (47)Ahe could get home before dark.The bus driver approached the old man,and repeated the conductor's(48)Bto get off the bus.
"Stop troubling him!Can't you see he's only trying to get home?"she interfered."He doesn't have any money!"the driver shouted."Well,that's no(49)Cto throw him off the bus,"she insisted.
Then she said,"How much is his fare?"The bus conductor mumbled the amount."Fine,"said the woman.She(50)Dinside her blouse,took out her(51)Dmoney,and handed the fares to the bus conductor."Here's his fare and mine.Just stop giving him a hard time."
All eyes turned(52)Bthe woman,who,just minutes before,had been crying over the money she'd lost."It's only money,"she shrugged.
By the time the bus rolled out of the terminal,she had given the old man bread and a dollar.She rode the rest of the way home(53)Ba Mona Lisa smile of peace and grace,and the money she'd lost(54)Awas forgotten.
On the road of life,the politeness and smiles of(55)Ccan lighten our loads and lift our spirits.How much sweeter the journey when we make it a little smoother and richer for others!
36.A.answerB.agreementC.indicationD.talk
37.A.tearfullyB.excitedlyC.helplesslyD.proudly
38.A.gotB.snatchedC.pulledD.caught
39.A.surprisinglyB.peacefullyC.naturallyD.fortunately
40.A.in ragsB.shylyC.happilyD.in disorder
41.A.hadB.takenC.fullD.crowded
42.A.getting onB.getting downC.getting offD.getting in
43.A.consciousB.suspiciousC.curiousD.anxious
44.A.realizedB.pretendedC.admittedD.remembered
45.A.spendB.has spentC.had spentD.was spent
46.A.askedB.orderedC.ledD.begged
47.A.soB.untilC.ifD.when
48.A.arrangementB.commandC.adviceD.decision
49.A.goodB.senseC.reasonD.doubt
50.A.pickedB.removedC.touchedD.reached
51.A.leftB.savingC.borrowedD.remaining
52.A.inB.toC.downD.on
53.A.owningB.wearingC.hatingD.losing
54.A.earlierB.soonerC.laterD.former
55.A.customersB.friendsC.strangersD.conductors

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Guan Dong saved an old lady out of the Yangtze River.       great courage he showed!(  )
A.What aB.WhatC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.个人的成长离不开他人的支持.请以People who help me为题写一篇英语短文.分别谈谈老师,家人及朋友曾在哪些方面给予你关心和帮助,你将怎样回报他们.
要求:1.词数80-120之间,按照字帖标准进行书写,规范书写,书写分占5分.
抄袭短文者一律零分.
2.短文中不能出现真实的人名,地名.文章开头已经给出,不计入单词总数.
 3.提示词语:encourage,support,have difficulty in doing,in the future,
work hard,knowledge
During these days,I have got lots of help form my parents,teachers and friends.      .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A scientist turns out to be able to see the future by offering each of some four-year-olds a piece of candy and watching how he or she deals with it.Some children reach eagerly for the treat they see.Some last a few minutes before they give in.But others are determined to wait until the last moment.
By the time the children reach high school,something remarkable has happened.A survey found that those who as four-year-olds had enough self-control to hold out generally grew up to be more popular,adventurous,confident and dependable.The children who gave in to emptation early on were more likely to be lonely,easily frustrated and inflexible.Actually,the ability to delay reward is a sign of emotional intelligence which doesn't show up on an IQ test.
The hardware of the brain and the software of the mind have long been scientists'concerns.But brain theory can't explain what we wonder about most,like the question why some people remain upbeat in the face of troubles that would sink a less resistant soul.
Here comes the theory of Daniel Goleman,writer of Emotional Intelligence:when it comes to predicting people's success,brain ability as measured by IQ may actually matter less than the qualities of mind once thought of as"character".
EQ is not the opposite of IQ.What researchers have been trying to understand is how they work together; how one's ability to handle stress,for instance,affects the ability to concentrate and put intelligence to use.Among the elements for success,researchers now generally agree that IQ counts for about 20%; the rest depends on everything from social class to luck.
While many researchers in this relatively new field are glad to see emotional issues finally taken seriously,some few fear EQ invites misuse.

33.The experiment with the four-year-olds makes it clear thatC.
A.the age of 4is a proper time for scientific experiment
B.emotional intelligence won't show up until adolescence
C.the ability of self-control plays a role in personal success
D.candy can be used to measure a person's emotional intelligence
34.The underlined word"upbeat"in Paragraph 4probably meansD.
A.kind   B.floating   C.excited   D.cheerful
35.Why does the author mention the experiment at the beginning of the text?C
A.To amuse both the children and readers.
B.To prove the scientist's wisdom.
C.To introduce the topic of the text.
D.To show us how to do an IQ test.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Many people today do not enjoy grocery shopping,but the experience we have is still
many times better than that of the past.
Gone are the days when consumers paid higher prices for the advantage of a painfully
slow shopping experience.In addition to lower prices,supermarkets also offer shoppers added convenience and much quicker service.
In the old days,grocery shopping was quite a bit troublesome.Consumer-sized
packages did not exist,so a clerk had to measure out the exact amount you needed for
everything you bought.This system cost much labor and therefore was rather expensive.
On top of that,the entire experience was extremely time-consuming as,much like buying meat at a butcher shop,the number of shoppers that a store could serve at the same time was limited by the size of its staff.The high labor costs and poor efficiency (效率) were quite a problem for both the industry and its public.
The supermarket is a large departmentalized retail store,offering"one-stop shop"
convenience with housewares,magazines,beauty products,and much more in addition to
the food items sold by traditional stores.Need soap to go with your newspaper and bread?
The supermarket saves you time by providing all three items under one roof.Along with added convenience comes added efficiency.
Shoppers can now fetch what they want from shelves instead of waiting for service.
This in turn reduces the need for additional staff,helping owners to cut costs greatly and to pass the savings back to the consumer.In fact,supermarkets pass so much of the savings back that their margins are razor-thin-only l to 3percent-so to make a profit,they must rely on extremely high turnover rates and keeping operating expenses low,for example,by not offering delivery for one.The result is a quick and painless shopping experience with very reasonable prices.
24.Which of the following is listed as a disadvantage of traditional grocery stores?D
A.Fewer staff members.
B.Less shopping time.
C.Smaller trading profits.
D.Higher operating costs.
25.The underlined word"margins"meansC.
A.savings            B.prices               C,profits             D.expenses
26.Supermarkets don't offer delivery for one becauseA.
A.they want to keep costs down      
B.it isn't a good way to attract consumers
C.there is no demand for such a service  
D.it's the major cause of low efficiency
27.The passage mainly aims to.D
A.introduce the origin of the supermarket
B.discuss the disadvantages of traditional grocery stores
C.explain why the general public hate grocery shopping
D,outline the advantages of supermarkets over traditional groceries.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

1.文中共有10处语言错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(/)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
One cold winter day in 1900,a small boy calling Charles Chaplin was walking along the street in London.He doesn't have breakfast or lunch.He wanted to buy any bread,and he didn't have any money.His father died since he was very young.His mother was often ill,so she couldn't take care about Charles or his brother.Neither of them had to work to help for their mother.He was very young but his dream was very big.He wanted to be great man in the world of films,so he worked very hardly.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.I'm afraid it isn't aconvenient(方便的) time; cold we fix another day?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.I found some photos of interesting placeswhich/thatwere not far away from our city.

查看答案和解析>>

同步练习册答案