精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
The sun was shining when I got on No.151 Bus. We passengers sat jammed together in heavy clothes. No one spoke. That’s one of the         rules.          we see the same faces every day, we prefer to       behind our newspapers. People who sit so close together are using those thin sheets of newsprint to keep their         .
As the bus came near the Mile, a       suddenly rang out “       !This is your driver speaking.” We looked at the back of the driver’s head. “Put your papers down. All of you.” The      came down. “Now, turn and face the person next to you. Go         .”
Surprisingly we all did it. Still no one smiled. I faced an older woman, her head wrapped in a red scarf(围巾).I saw her       every day. Our eyes met We waited for the next       from the driver. “Now repeat after me. Good morning neighbor!”
Our voice were       .For many of us, these were the         words we had spoken that day. But we said them together, like       ,to the strangers beside us. We couldn’t help       .There was the feeling of relief(解脱), that we were not being held up(抢劫). But more, there was the sense of ice being       . “Good morning ,neighbor.” It was not so        after all. Some of us repeated it, others shook hands ,many laughed. The bus driver said nothing more. He didn’t        to. Not a single newspaper went back up. I heard laughter, a warm sound I had never heard before in        .
When I reached my stop, I said         to my seatmate, and then jumped off the bus. That day was        off  better than most.
小题1:
A.unwrittenB.strictC.busD.city
小题2:
A.AsB.BecauseC.WhenD.Although
小题3:
A.readB.sitC.talkD.hide
小题4:
A.waysB.methodsC.respectD.distance
小题5:
A.messageB.warningC.suggestionD.voice
小题6:
A.AttentionB.MindingC.HelpD.Listen
小题7:
A.papersB.passengersC.driverD.tears
小题8:
A.onB.roundC. aheadD.down
小题9:
A.stillB.nearlyC.evenD.hardly
小题10:
A.turnB.talkC.orderD.remark
小题11:
A.loudB.neatC.slowD.weak
小题12:
A.firstB.lastC.bestD.only
小题13:
A.passengersB.citizensC.patientsD.schoolchildren
小题14:
A.shoutingB.cryingC.smilingD.wondering
小题15:
A.formedB.heatedC.brokenD.frozen
小题16:
A.sadB.hardC.ordinaryD.shy
小题17:
A.needB.wantC.likeD.begin
小题18:
A.my lifeB.Bus No.151C.publicD.other words
小题19:
A.good morningB.good-byeC.helloD.thanks
小题20:
A.startingB.seeingC.takingD.turning

小题1:A  
小题2:D
小题3:D
小题4:D
小题5:D
小题6:A
小题7:A
小题8:C
小题9:B
小题10:C
小题11:D
小题12:A
小题13:D
小题14:C
小题15:C
小题16:B
小题17:A
小题18:B
小题19:B
小题20:A

试题分析:本文通过讲一个发生在公共汽车上的小故事,说明人与人之间需要交流,一个看似很简单的“问好”,也可以改变很多。
小题1:考查形容词。 根据No one spoke. That’s one of the        rules.可知这里意思是没有人说话,这是一条不成文的的规则。Unwritten不成文的;strict严格的;bus公共汽车;city城市,故选A。
小题2:考查连词。根据      we see the same faces every day, we prefer to        behind our newspapers.可知这里表示转折关系。尽管我们每天都看到相同的脸,但是我们更喜欢藏在报纸后面。As作为;Because因为;When当……时;Although尽管,故选D。
小题3:考查动词。根据People who sit so close together are using those thin sheets of newsprint to keep their      . 可知这里意思是我们更喜欢藏在报纸后面。Read阅读;sit坐;talk 说;hide隐藏,故选D。
小题4:考查名词。根据No one spoke. That’s one of the        rules.         we see the same faces every day, we prefer to        behind our newspapers.可知人们用报纸保持距离。Ways方法;methods方法;respect  尊重;distance距离,故选D。
小题5:考查名词。根据suddenly rang out “      !This is your driver speaking.”可知这里意思是突然,一个声音环绕。message 信息;warning警告;suggestion 建议;voice声音,故选D。
小题6:考查名词。根据As the bus came near the Mile, a      suddenly rang out “      !This is your driver speaking.”可知这里意思是“注意! 你们的司机在说话。” Attention注意;Minding 介意;Help帮助;Listen听,故选A。
小题7:考查名词。根据We looked at the back of the driver’s head. “Put your papers down. All of you.”可知这里意思是报纸放下来。Papers报纸;passengers乘客;driver司机;tears眼泪,故选A。
小题8:考查短语。根据“Now, turn and face the person next to you. Go        .”可知这里意思是“看着你旁边的人,马上”。Go ahead是固定用法,故选C。
小题9:考查副词。根据I saw her      every day. 可知这里意思是我几乎每天看到她。still 仍然;nearly 几乎;even甚至;hardly几乎不,故选B。
小题10:考查名词。根据“Now repeat after me. Good morning neighbor!”可知司机一直在发布命令。turn 转动;talk说;order命令;remark评论,故选C。
小题11:考查形容词。根据For many of us, these were the        words we had spoken that day. But we said them together, like      ,to the strangers beside us.可知这里意思是我们的声音很微弱。loud  大声的;neat 整洁的;slow 慢的;weak微弱的,故选D。
小题12:考查数词。根据For many of us, these were the        words we had spoken that day.可知这里意思是对于我们中的大多数,这是我们那天说的第一句话。first 第一;last最后;best最好;only仅仅,故选A。
小题13:考查名词。根据But we said them together, like      ,to the strangers beside us.可知这里想说但是我们同时说这句话,像学童一样。Passengers乘客;citizens市民;patients病人;schoolchildren学童,故选D。
小题14:考查动词。根据There was the feeling of relief(解脱), that we were not being held up(抢劫).可知这里意思是我们情不自禁的笑了。Shouting大喊; crying哭;smiling 笑;wondering惊奇,故选C。
小题15:考查分词。 根据But more, there was the sense of ice being      .可知这里意思是有一种冰被打破的感觉。formed 形成;heated加热;broken打破;frozen冻结的,故选C。
小题16:考查形容词。根据“Good morning ,neighbor.” It was not so       after all. Some of us repeated it, others shook hands ,many laughed.可知这里意思是毕竟,这并不困难。Sad悲哀的;hard 困难的;ordinary 普通的;shy害羞的,故选B。
小题17:考查动词。根据The bus driver said nothing more. He didn’t       to. Not a single newspaper went back up.可知这里意思是他也不需要。need 需要;want想;like喜欢;begin开始,故选A。
小题18:考查名词。根据The sun was shining when I got on No.151 Bus.可知这里意思是我之前从没在151路公交车上听到的欢声笑语。故选B。
小题19:考查常识。根据When I reached my stop, I said        to my seatmate, and then jumped off the bus.可知我和我座位旁的人说再见。故选B。
小题20:考查动词。根据That day was        off  better than most. 可知这里意思是那一天比平时有了一个更好的开始,故选A。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

  Mrs. Green was over seventies, but she still drove her old car like a woman half her age. She loved driving very fast, and was proud of the  that she had never, in her thirty-five years of driving, been punished  a driving offence(犯规, 犯法).
Then one day she nearly  her record. A police car  her, and the policeman in it saw her  a red light without stopping. Of course, she was stopped. It seemed  that she would be punished. When Mrs. Green came up to the  , he looked at her seriously and said that she was  old to drive a car, and that the  why she had not stopped at the red  was most probably that her eyes had become weak  old age, so that she had simply not seen it.
When the judge had finished what he was  , Mrs. Green opened the big handbag she was  and took out her sewing. Without saying a word, she  a needle with a very small eye, and threaded it at her first attempt.
When she had  done this, she took the thread out of the needle again and handed  the needle and the thread to the judge, saying, “Now it is your  . I suppose you drive a car, and that you are quite sure about your own eyesight. ”
  The judge took the  and tried to thread it. After half a dozen tries, he had still not succeeded. The case against Mrs. Green was  , and her record  unbroken.
小题1:
A.fact   B.actionC.skill   D.age
小题2:
A.aboutB.onC.toD.for
小题3:
A.keptB.wonC.missedD.lost
小题4:
A.watchedB.chased
C.followed D.stopped
小题5:
A.passB.goC.runD.rush
小题6:
A.sureB.able C.certainD.like
小题7:
A.police B.judgeC.officerD.captain
小题8:
A.soB.very C.tooD.quite
小题9:
A.causeB.reasonC.matterD.trouble
小题10:
A.lightB.lamp C.sign D.one
小题11:
A.withB.becauseC.forD.of
小题12:
A.speakingB.saying
C.talkingD.telling
小题13:
A.holdingB.getting
C.carrying D.bringing
小题14:
A.tookB.broughtC.pickedD.chose
小题15:
A.almostB.hardly
C.successfully D.successful
小题16:
A.bothB.allC.neitherD.either
小题17:
A.timeB.turn C.chanceD.job
小题18:
A.threadB.glassesC.needlesD.needle
小题19:
A.dismissed B.passed
C.settledD.studied
小题20:
A.wasB.kept
C.seemedD.remained

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Yesterday, I met a delightful woman at a work event. As we talked, she told me about her       in Manila, Philippines. She spoke about the     her culture values their elders,and she explained that children are         from the time of birth to respect and          people older than themselves.
It was       to hear that,so I enjoyed listening and learning. Here is her memory       I found so beautiful:
When she was growing up, her father had three jobs to       his family. She said her dad never      , and though he worked very hard, he always had       for them. One day, her father was        at his full-time job. For several months, he was mailed temporary disability checks       he was recovering.
When her father was able to return to his full-time job, he took all those disability        that were sent to him while he was recovering and handed them back to the        . He told them that he had two good legs and arms, and did not need this money. He told them to give the money to people who could not work, to people who        needed it.
The woman telling the story was a little girl at that time. She had        her father that very day when he went back to his company        all those unopened checks. "My father is my hero," she      . Lowering her voice, she said she would never forget what he did, and what an           and influential mentor(导师) he was on how to live a life.
From my communication with her, it was          that her father's same sweet spirit had been       to this woman, and to her family. Hearing this story was so refreshing to my soul. I hope it is for you too.
小题1:
A.studyB.childhoodC.friendshipD.hobby
小题2:
A.wayB.patternC.memoryD.skill
小题3:
A.adoptedB.broughtC.attended D.educated
小题4:
A.greetB.admireC.honorD.welcome
小题5:
A.surprising B.refreshingC.convincingD.puzzling
小题6:
A.thatB.whatC.itD.this
小题7:
A.depend onB.watch over C.take inD.care for
小题8:
A.explainedB.apologizedC.complainedD.regretted
小题9:
A.foodB.clothingC.space D.time
小题10:
A.defeatedB.injuredC.firedD.punished
小题11:
A.whileB.thoughC.becauseD.since
小题12:
A.presentsB.goodsC.checksD.awards
小题13:
A.companyB.committeeC.communityD.charity
小题14:
A.frequentlyB.regularlyC.actuallyD.normally
小题15:
A.observed B.accompaniedC.supportedD.reminded
小题16:
A.onB.aboutC.forD.with
小题17:
A.remarked B.reportedC.sighedD.announced
小题18:
A.advanced B.effectiveC.inspiringD.honest
小题19:
A.possibleB.necessaryC.strangeD.obvious
小题20:
A.given inB.passed downC.held onD.handed out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When I asked my daughter which item she would keep: the phone, the car, the cooker, the computer, the TV, or her boyfriend, she said "the phone". Personally, I could do without the phone entirely, which makes me unusual. Because the telephone is changing our lives more than any other piece of technology.
Point 1  The telephone creates the need to communicate, in the same way that more roads create more traffic. My daughter comes home from school at 4:00 pm and then spends an hour  on the phone talking to the very people she has been at school with all day. If the phone did not exist, would she have anything to talk about?
Point 2  The mobile phone means that we are never alone. !' The mobile saved my life, "says Crystal Johnstone. She had
an accident in her Volvo on the A45 between Otley and Skipton. Trapped inside, she managed to make the call that brought the ambulance(救护车) to her rescue.
Point 3  The mobile removes our secret. It allows marketing manager of Haba Deutsch, Carl Nicolaisen, to ring his sales staff all round the world at any time of day to ask where they are, where they are going, and how their last meeting went.
Point 4  The telephone separates us. Antonella Bramante in Rome says, "We worked in separate offices but I could see him through the window. It was easy to get his number. We were so near--but we didn't meet for the first two weeks!"
Point 5  The telephone allows us to reach out beyond our own lives. Today we can talk to several complete strangers simultaneously (同时地) on chat lines (at least my daughter does. I wouldn't know what to talk about). We can talk across the world. We can even talk to astronauts (if you know any) while they're space-walking. And, with the phone line hooked up to the computer, we can access(进入) the Internet, the biggest library on Earth.
小题1:How do you understand" Point 1—The telephone creates the need to communicate,... "?
A.People don't communicate without telephone.
B.People communicate because of the creating of the telephone.
C.People communicate more since telephone has been created.
D.People communicate more because of more traffic.
小题2:Which of the following best shows people's attitude towards mobile phones?
A.Mobile phones help people deal with the emergency.
B.Mobile phones bring convenience as well little secret to people.
C.Mobile phones are so important and should be encouraged.
D.Mobile phones are part of people's life.
小题3:Which points do you think support the idea that phones improve people's life?
a. Point 1. b. Point 2. c. Point 3. d. Point 4. e. Point 5.
A.c, dB.a, eC.a, cD.b, e
小题4:It is possible to talk to several complete strangers simultaneously through      .
A.the TV screenB.a fax machine
C.the phone line hooked up to the computerD.a microphone
小题5:The best heading for the passage is      .
A.The power of PhonesB.Kinds of Phones
C.How to Use PhonesD.Advantage of Phones

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Many facts suggest that children are overweight and the situation is getting worse, according to the doctors. I feel there are a number of reasons for this.
Some people blame(责备) the fact that we are surrounded by shops selling unhealthy, fatty foods, such as fried chicken and ice cream, at low prices. This has turned out a whole generation(一代人)) of grown-ups who don’t often cook a meal for themselves. If there were fewer of these restaurants, then probably children would buy less take-away food.
There is another argument that blames parents for allowing their children to become overweight. I agree with this, because good eating habits begin early in life, long before children start to visit fast food shops. If children are given fried chicken and chocolate rather than healthy food, or are always allowed to choose what they eat, they will probably choose sweet and salty foods every time, and this will carry on throughout their lives. There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They do not walk to school. When they get home, they sit in front of the television or their computers and play computer games. Not only is this an unhealthy pastime(消遣), it also gives them time to eat more unhealthy food. What they need is to go outside and play active games or sports. The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more active, as well as steering them away from fast food shops and bad eating habits.
小题1:According to the text, what kind of children may eat more unhealthy food?
A.Those who often take exercise.
B.Those who often watch television
C.Those who often have meals at home.
D.Those who often walk to school.
小题2:The author thinks that children are becoming overweight because _______.
A.their parents often cook meals for them.
B.they are too busy to go out and play.
C.they can't choose what to eat.
D.there are too many fast food shops around.
小题3:The underlined word "steering" in the last sentence most probably means ____.
A.forcingB.guidingC.drivingD.moving
小题4:According to the author, which of the following is WRONG?
A.We should encourage children to be more active.
B.Children ought to keep away from fast food shops.
C.Parents needn't cook meals for their children.
D.Parents should help their children form a good eating habit.
小题5:The main purpose of the text is to _______.
A.tell a storyB.provide factsC.give adviceD.compare opinions

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

LONDON(Reuters)—Organic fruit, delivered right to the doorstep.That is what Gabriel Gold prefers, and he is willing to pay for it.If this is not possible, the 26-year-old computer technician will spend the extra money at the supermarket to buy organic food.
“Organic produce is always better,” Gold said.“The food is free of pesticides(农药), and you are generally supporting family farms instead of large farms.And more often than not it is locally grown and seasonal, so it is more tasty.” Gold is one of a growing number of shoppers buying into the organic trend, and supermarkets across Britain are counting on more like him as they grow their organic food business.But how many shoppers really know what they are getting, and why are they willing to pay a higher price for organic produce? Market research shows that Gold and others who buy organic food can generally give clear reasons for their preferences—but their knowledge of organic food is far from complete.For example, small amounts of pesticides can be used on organic products.And about three quarters of organic food in Britain is not local but imported to meet growing demand.“The demand for organic food is increasing by about one third every year, so it is a very fast-growing market,” said Sue Flock, a specialist in this line of business.
小题1:More and more people in Britain are buying organic food because _____.
A.they are getting richer
B.they can get the food anywhere
C.they like home-grown fruit
D.they consider the food free of pollution
小题2:Which of the following statements is true to the facts about most organic produce sold in Britain?
A.It grows indoors all year round.
B.It is grown on family farms
C.It is produced outside Britain.
D.It is produced on large farms.
小题3:What is the meaning of “the organic trend” as the words are used in the text?
A.better quality of organic food.
B.growing interest in organic food.
C.rising market for organic food.
D.higher prices of organic food.
小题4:What is the best title for this news story?
A.The making of organic food in Britain.
B.Organic food—to import or not?
C.Good qualities of organic food.
D.Organic food—healthy, or just for the wealthy?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The Couch Surfing network is an online community stretching across the globe with over one and a half million members. The basic concept is to provide a platform for travelers to contact people who are willing to put them up free of charge. Travelers connect with potential hosts online and, if they like each other, exchange details to make farther arrangements.
  Basil is one traveler from Switzerland who is currently couch surfing with a Chinese host in Beijing. "I thought staying in hostel is nice but you mostly meet foreigners and speak English. If you use Couch Surfing you have chance to meet people living here and really get a chance to know the life of the place you visit. " Basil was speaking during a regular meeting of Beijing network of Couch Surfing with a membership of almost 2,000.
  Although some people may have concerns about meeting complete strangers and giving them full access to your house, Beijing group member Fred Sharp from California says that the Couch Surfing community is one that generally attracts trustworthy people.
  "I have never had a problem with guests. I'd say that this Couch Surfing community worldwide is a fairly trustworthy community like I say, always be cautious, make sure that you read everyone's profile that you're considering hosting, and if it doesn't feel right just say' no', it's OK. "
  Originally launched in the US as a non-profit organization in 2004, Couch Surfing is growing fast across the world. China is no exception with around 30,000 members and hundreds more signing up each week. One of them is Beijing resident Hai Yan who joined in November 2009. She says the first time she hosted a guest was a very positive experience. "My first guest was from Italy. He was very kind and helpful. He bought me a present from Italy, a handbag. It's a famous brand!"
  As the organization grows from strength to strength, hotel owners across the world will be watching very closely and possibly thinking twice about raising their prices too high.
小题1:The Couch Surfing network is intended to __________ .
A.offer travelers convenience to find suitable hosts for free accommodations
B.provide people with a platform to contact each other
C.find potential hosts who want to supply travelers with couches
D.give reliable information about hotels
小题2:According to Fred Sharp, ______________.
A.couch surfers can fully rely on Couch Surfing community
B.Couch Surfing community enables you to meet different people
C.Couch Surfing community is trusted by all couch surfers
D.Hosts may form a judgment on couch surfers and make a final decision
小题3:We can infer from the passage that ________________.
A.Couch Surfing has a long history
B.Hai Yan is satisfied with her host
C.Couch Surfing is getting popular in China
D.Basil works at the Beijing Network
小题4:The last paragraph suggests that hotels will ___________ .
A.be replaced by the organization
B.probably not charge too much
C.not consider raising their prices
D.show no concern about the organization

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

I bought a Paul Smith shirt three months ago. For those who don’t know, Paul Smith is an English designer brand.
His shirts cost about 1,000 yuan and upwards. I paid 50 yuan for my colorful shirt from a street vendor in Beijing.
Of course my shirt was a knockoff, a cheap copy of the brand. After a few washes, little balls formed on the surface of the thin material.
Do I care? Not at all. You get what you pay for.
I have to admit I hate shopping. I don’t care enough about spending money on clothes. I have other priorities.
In You Are What You Wear, US writer Jennifer Baumgartner says people’s clothes tell a story about their personality.
She writes: “The clothes you choose to wear provide important information about you as a person: your approximate education level, your income, social status and even your level of self-esteem (自信).” When I started work as an undercover crime reporter, I had to shop for jeans and a hoodie (连帽衫) in order to fit in with a rough and ready (世故的) social group.
I bought the hoodie in a charity shop. My daughters were shocked. They thought I looked bad, but I knew my disguise was perfect.
Elizabeth L. Cline thinks she knows best when it comes to cheap clothes in her book Overdressed: The Shockingly High Cost of Cheap Fashion. She expresses sadness that clothing has been turned into a good that is thrown away after being used once or twice.
She looks down her nose at cheap fashion and longs for the good old days when department stores sold quality clothes at high prices.
I don’t agree. At least people now can choose what to wear without breaking the bank.
小题1:The underlined sentence in the article meant that         .
A.I don’t mind spending money on clothes
B.there’s not much point spending money on clothes
C.it is too much trouble to spend money on clothes
D.I never spend money on clothes
小题2:From the text we can infer that the author’s disguise         .
A.immediately won the admiration of his daughters
B.turned out unsuited to his plan
C.proved that clothes can’t show a person’s true personality
D.had something to do with his income
小题3:The author mentions Elizabeth L. Cline’s book to         .
A.express his anger at the poor quality of clothes
B.show his disagreement with her idea
C.show his dislike for how people treat their clothes
D.support her attitude toward spending money on clothes
小题4:Which of the following might be the best title for the story?
A.The variety of clothesB.You are what you wear
C.High cost of cheap fashionD.You get what you pay for

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Everywhere I look outside my home I see people busy on their high-tech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets. When connected electronically, they are away from physical reality.
People have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.
The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. They have successfully created a cultural disease. Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.
I see people trapped in a pathological(病态的)relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than technology serves them. I call this technology servitude. I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money. 
What is a healthy use of technology devices? That is the vital question. Who is really in charge of my life? That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. Mae West is famous for proclaiming the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.”  But it’s time to discover that it does not work for technology.
Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by our technologies.”  To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without today’s overused technology.
小题1:The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means ______.
A.advantageB.attractionC. adaptionD.attempt
小题2:From the passage, technology companies aim to ______.
A.attract people to buy their productsB.provide the latest information
C.improve people’s quality of lifeD.deal with cultural diseases
小题3:It can be inferred from this passage that people ______.
A.consider too much technology wonderful
B.have realized the harm of high-tech devices
C.can regain freedom without high-tech devices
D.may enjoy life better without overused technology
小题4:What’s the author’s attitude towards the overusing of high-tech devices?
A.Neutral.B.Sceptical.C.Disapproving.D.Sympathetic.

查看答案和解析>>

同步练习册答案