【题目】Chinese people take their food and eat it extremely seriously. Eating is a communal (公共的), social, human experience in China. Sharing a meal is a sign of friendship and trust. Eating plays a central role in friendship, business, medicine, family and love. In short, food is life.
When eating, the rice is separated into your own personal bowl, but the dishes are placed in communal bowls in the center of the table and everybody helps themselves with chopsticks. It's considered polite, and sign of respect and friendship, to encourage other people to eat plenty of the good bits, even to pick up food with your chopsticks and drop it into their rice bowls for them.
Food is an important component of weddings, funerals and almost all Chinese festivals. New Year is the time for dumplings, the Dragon Boat Festival is the time for sticky rice Zongzi wrapped in leaves, and Mid-Autumn Day is the time for Moon Cakes. The dinner table is the best forum (公共讨论场所) to close business deals, and it's the number one thing to do with friends.
Chinese women express their admiration for the opposite sex by cooking delicious meals of many courses, and these days it's the other way round.
In short, if you want to get to know Chinese people, understand Chinese culture and thinking and get into Chinese life, you have to eat and appreciate Chinese food.
【1】 What is the best title of this passage?
A. Eating Food in China
B. How Do Chinese People Eat Food
C. The Importance of Chinese Food
D. Different Foods for Different Chinese Food
【2】 In the first paragraph, what does the author mean by saying "food is life"?
A. Without food, there will be no life
B. food is as important as life
C. we must take food seriously
D. we must eat food every day
【3】 What is the representative food for the Dragon Boat Festival in China?
A. Dumplings B. Moon Cakes
C. Jiaozi D. Zongzi
【4】 If you want to learn Chinese culture well, one main thing is __________.
A. Making friends with Chinese
B. Eating Chinese food
C. Studying Chinese history
D. Adapting to Chinese customs
【答案】【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】【1】 主旨大意题。根据文章第一段第一句话Chinese people take their food and eat it extremely seriously. 内容可知,本文主要围绕中国食物和它的重要性而展开,故答案选C。
【2】 推理判断题。根据第一段内容可知,在一起吃饭就意味着友谊与信任,它存在于各个方面,是人们生活中不可缺少的一个重要组成部分,故答案选B。
【3】 细节理解题。根据文章第三段the Dragon Boat Festival is the time for sticky rice Zongzi wrapped in leaves 可知,龙舟节的代表食物就是用竹叶包起来的粽子,故答案选D。
【4】 细节理解题。根据文章最后一句话... you have to eat and appreciate Chinese food. 可知,要想了解中国文化,就得尝一尝中国食物。故答案选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】In this section, we will briefly describe possible ways of reducing the costs and risks __________ in doing this.
A. involving
B. involved
C. to involve
D. being involved
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】If you and your friends wish to share a secret, you can write it in code, and no one else will be able to read it. Codes are one way of writing in secret Ciphers(暗码)are another. In a code each word is written as a secret code word or a code number. In a cipher each letter is changed.
Codes and ciphers have played an important role in the history of the world. Julius Caesar, the Roman ruler who defeated almost all the countries in Europe about 2,000 years ago, used a cipher when he sent secret messages to his troops. During the American Revolution, George Washington’s spies used a kind of code to send his information about the enemy before his military action. In World War Ⅱ. the Americans ”broke” or figured out Japan’s most important navy codes and got enough information to destroy a powerful Japanese fleet.
Storekeepers use codes to mark their goods. The codes show how much is paid for the goods or when they are added to the stock. Businessmen use codes to hide plans from their business enemies. Sometimes personal letters or diaries are written in code. Many people enjoy figuring out codes and ciphers simply as a hobby.
In the 16th century, codes and ciphers Were very popular among scientists. They wrote messages to each other in code so that no one else would learn their secrets. Geronimo Gardano, all Italian astrologer(占星家), mathematician, and doctor, invented the trellis cipher.
He took two sheets of paper and cut exactly the same holes in each one. Then he sent one sheet, which he called a trellis, to a friend and kept the other for himself. Whenever he wanted to write a message. he put his trellis over a clean sheet of paper and wrote the secret message through the holes. There he removed the trellis and filled the rest of the paper with words that would make sense. When his friend received it, he put his trellis over the writing and read the secret message.
【1】The best title of this passage would be _______.
A. Codes and Ciphers
B. Differences between Codes and Ciphers
C. History of Codes and Ciphers
D. Inventors of Codes and Ciphers
【2】Which of the following statements is TRUE?
A. Ciphers can be broken or figured out more easily than codes.
B. You could read some words in Geronimo’s letter without his trellis.
C. The first person who ever used a cipher in history was Julius Caesar.
D. Fondness of using codes was the hobby of the scientists in the 1600s.
【3】According to Geronimo Gardano, a trellis is _____________.
A. a piece of paper with many small holes
B. a secret message with a lot of small holes
C. a letter with unreadable words and sentences
D. a sheet of paper with groups of Arabic figures
【4】It is NOT mentioned in the passage that codes and ciphers are used for the purpose of _________.
A. military affairs B. commercial secrets
C. scientific achievements D. personal enjoyment
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Many times in our life we will think about ourselves and our life. But maybe no one can answer exactly what the true meaning of life is. Now let us step into the following story. It may give you something helpful for the question.
A group of graduates, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. They held a heated conversation and the conversation lasted for a long time.
Then the conversation turned into complaints about stress in work and in life. Offering his guests coffee, the professor went to the kitchen and returned with a large pot of coffee and a lot of cups-porcelain (瓷的), plastic, glass, crystal, some plain-looking, some expensive, some perfect telling them to help themselves to the coffee.
When all the students __________, the professor said: "If you noticed, all the nice-looking, expensive cups were taken up, leaving behind the plain and cheap ones. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the source of your problems and stress.
OK, now we can say what all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went for the best cups and were eyeing each other's cups. Now consider this: Life is the coffee and the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain life, and do not change the quality of life. Sometimes, by concentrating only on the cup, we fail to enjoy the coffee. So, don't let the cups drive you run in a wrong direction. Instead we should really learn to enjoy the coffee in life.
Remember it forever! OK?
【1】 What's the best title of the passage?
__________________________________________________
【2】 Which sentence in the passage is the closest in meaning to the following one?
While you needed coffee not the cup in fact, you chose to pick up best cups and at the same time looked at the cups in others' hands.
__________________________________________________
【3】 Please fill in the blank in the fourth paragraph with proper words or phrases to complete the sentence. (within ten words)
__________________________________________________
【4】 What do you learn after reading the passage? (within 30 words)
__________________________________________________
【5】 Translate the underlined sentence into Chinese.
__________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The manager says he needs an assistant that he can __________ to deal with the problems that may occur in his absence.
A. depend B. turn up
C. count for D. count on
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear schoolmates,
In order to get high school students to attaching importance to the environment and raise our awareness to protect the environment,and China Daily is planning to hold an interestingly knowledge contest.A contest starts on October 14th and end on 31 st.Remember, you can take the contest in China Daily newspaper, that is very popular among high school student.The answer sheet must cut from the newspaper and sent to China Daily after the deadline.
Please pay more attention to the related information of the contest and take an active part in them on time.
Students’ Union
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Thinking that her daughter was doing homework, the mother left the room, __________.
A. quickly and gentle B. quick and gentle
C. quickly and gently D. quick and gently
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The boss left Tom __________ the whole company when he was in hospital.
A. in charge of
B. in honor of
C. in place of
D. in favor of
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com