精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.What does it mean to cry over a book?"I'm a reader who did not weep,"Ruth Graham,a well-known critic,wrote."Does this make me heartless?Or does it make me a grown-up?"
    Tears have played a surprisingly important part in the history of the novel.Readers have always asked about the role that emotion plays in reading:What does it mean to be deeply moved by a book?Which books are worthy objects of our feelings?
    In different times,people answered those questions in different ways.In the early eighteenth century,when the novel was still a new form,crying was a sign of readers'virtue."Sentimental"novels,full of touching scenes,gave readers an occasion to exercise their"finer feelings."Your tear proved that you were likely to feel the suffering of others.
    At that time,sentimental novels were hugely popular,but also easy to attack.Tears,after all,had no necessary connection to actual virtue,and they could be not true  As the critic John Mullan points out,by the end of the eighteenth century,the word"sentimental"had acquired a new meaning-"addicted to low emotion"-bringing it closer to the meaning that it has for us today.
    In the nineteenth century,the meaning of tears evolved in two different directions.Some writers sought to waken"higher"feelings in their readers:Victorian sentimentalists wrote touching scenes in an effort to inspire social and political reform.However,the"sensation"novel,a different type of Victorian best-seller,showed that tears could be enjoyable in themselves.Sensation novels were the leaders of the modern thriller and mystery.Heavy on secrets,and madness,they were known for creating physical"sensations"in their readers-trembling,a fast beating heart,and tears.But these were tears without moral purpose or effect.
    Today's debate about crying while reading looks back on all of this history.The debate,in fact,is about why books matter to us,and what reading is"for."Talking about what makes us cry is a way of talking about ourselves.
32.What was people's attitude towards crying over novels in the early 18th century?B
A.Doubtful.B.Positive.C.Uncaring.D.Worried.
33.From the passage we can know that"sensation"novelsC.
A.aimed for social and political reform        
B.helped understand others'suffering
C.consisted of many touching scenes
D.tended to amuse the readers
34.The author presents this text mainlyC.
A.by providing examples                
B.by making comparisons 
C.by following the order of time           
D.by following the order of importance
35.What's the best title for the text?B
A.Sentimental novels & sensation novels
B.Crying while reading through centuries         
C.The history of the novel 
D.Why books matter to us.

分析 本文讲述了悲情小说在各个世纪的发展以及影响,不同时代的人们对此有着不同的意见.

解答 30.B.情感推断题.由第五段showed that tears could be enjoyable in themselves可知,眼泪可以让他们享受,因此是有积极作用的,故选B.
33.C.细节理解题.由第三段."Sentimental"novels,full of touching scenes,可知这本小说由感人的场景构成,故选C.
34.C.写作手法题.由第三段In the early eighteenth century,第四段by the end of the eighteenth century,第五段In the nineteenth century等,可知文章是按时间顺序叙述的,故选C.
35.B.主旨归纳题.由全文内容知,本文讲述了悲情小说在各个世纪的发展以及影响,故选B.

点评 本篇文章主旨句即在第一段.因此考生要重视文章的标题和文章的首句,因为文章的标题或首句往往就是文章的主题,有利于考生理解全文内容.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

14.Yang Yang was a native of Liaoning Province.When he was in Grade Two,his(31)Agot worse.Later he was found to have(32)Csick changes to his retina (视网膜).At 15,he had to(33)Dschool because of his injured eyes.
"Though I(34)Bmy eyesight,I wanted very much to read and study,even if just for(35)B,"Yang says."My parents(36)Cmy eyes.They have read to me since my childhood."
Yang(37)Athe national college entrance exam and entered the Changchun University of Chinese Medicine,where he(38)Dacupuncture (针灸).In 1999,Yang graduated from college and decided to go on for(39)Deducation.
Later Yang bought a special software (软件) which helped him to(40)Athe Internet and send e-mails.With the software,Yang hoped to(41)Ca postgraduate (研究生) degree.But he found that no Chinese(42)Boffered such degrees specifically for sight-injured people.As the first step toward getting a post-graduate(43)Dfrom a foreign university,Yang decided to take the TOEFL for the blind.
After(44)AEnglish through computers,Yang took the test in Hong Kong,(45)Ba mark of 97 out of 120.After taking part in video interviews and(46)Cthe necessary forms and papers,Yang was(47)Ato the University of Southern California.
"Studying can help me(48)Dmy life.One can change one's life through effort.I(49)Abelieve that with effort,a child can draw a(50)B world if you give him a pen and paper,"Yang says.

31.A.eyesightB.healthC.hearingD.study
32.A.rescuedB.ignoredC.sufferedD.treated
33.A.lookB.attendC.takeD.leave
34.A.imaginedB.lostC.recoveredD.caught
35.A.educationB.funC.experienceD.knowledge
36.A.cared forB.looked afterC.acted asD.kept off
37.A.passedB.madeC.triedD.broke
38.A.offeredB.pickedC.receivedD.studied
39.A.moreB.quickerC.easierD.further
40.A.surfB.repairC.buildD.accept
41.A.buyB.startC.getD.keep
42.A.hospitalsB.universitiesC.departmentsD.groups
43.A.courseB.materialC.testD.degree
44.A.learningB.translatingC.speakingD.remembering
45.A.breakingB.scoringC.discoveringD.starting
46.A.looking throughB.putting upC.handing inD.carrying on
47.A.admittedB.turnedC.promisedD.refused
48.A.affectB.keepC.findD.improve
49.A.firmlyB.hardlyC.onlyD.partly
50.A.popularB.beautifulC.naturalD.real

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Our English teacher is a ______ and strict man.(  )
A.warm-heartedB.warmly-heartedC.warmly-heartD.warm-heart

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Jack,stopsighing (叹息) over the failure of the test.Try to do better next time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词作斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Being responsible is actually not that difficult.I used to think it is hard to grow up into a responsible member of our society.An incident happening in a rainy Sunday afternoon changed my attitude.I was on my way to the bookstore and was waiting for the green light while a girl was knocked down by passing car,which drove off quickly.A man immediately gave his first aid and I had joined in without hesitation.Soon many help was given to the girl.Because we sent her to the nearest hospitals in time,she was able to receive properly treatment.Not badly injured,I expressed gratitude to those giving help.Compared with the escaping driver,I was proud of what I did.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.She is a woman of strong ______ and we all believe she will be a good leader.(  )
A.characterB.feelingsC.behaviorD.appearance

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.When and where to build the new factory ________ yet.(  )
A.is not decidedB.are not decided
C.has not decidedD.have not decided

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Recently a new research has been reported.It is said that many fathers of children experienced lots of injuries every year while playing with(86)their(they) children.Some fathers felt that it was the most dangerous thing of being a parent walking across the floor(87)covered(cover) by toys.And some of them fell over because of clothes or other things that(88)were thrown(throw) everywhere.Besides,some fathers were knocked down by their young children when playing(89)with them and some got hurt when playing football or climbing trees with them.In fact,some young fathers picked up an(90)injury(injure) when doing something that wasn't (91)suitable(suit) for them.
The research also found that some of the fathers who were (92)seriously(serious) injured had to stay at home.(93)However,not all of them had medical insurances to prevent the case that they were too ill to work.And they were more likely to face (94)asituation where their mobile phones and holiday bookings declined sharply during illness.So the fathers took much(95)pressure (press) from both family and the work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.The policeman_______ the children to cross the street when the traffic lights turned green.(  )
A.agreedB.signedC.madeD.suggested

查看答案和解析>>

同步练习册答案