17.Could you get away from t he Internet today and not go online again for 12 months?For many of us,the answer is probably an emphatic"No!"-the Internet has become part of our life and we have a hard time without it.But Paul,a 26-year-old writer at The Verge,a technology website,just did the seemingly impossible:he survived a year without the Internet.
Beginning on Oct.30,2011,he didn't read e-mail,type a word into Google or download a single app.He lived his entire year offline in hope of finding out more about himself and focusing on other activities.But on November 1,2012,Paul turned on the Wi Fi on his laptop and i-Pad.
"I was wrong,"he began.His article is titled"I'm still here:back online after a year without the Internet."At first,the was encouraged to"stop and smell the flowers by a new friend he made at the beginning of his Internet-free adventure".And that is what he intended to do.He described the first months of 2011 as full of surprising events:real life meetings,bike rides and reading.Besides,his relationships with his family got closer.He visited his brother's family instead of using Facebook to communicate with them.
But as the months went by,Paul"had learned how to make a new style of wrong choices off the Internet".The learning and creativity turned into social retreat(隐退).Instead of reading and writing,he started playing video games for hours on his sofa.He missed some of his Facebook and long-distance friends."I fell out of the flow of life."he wrote,"The experiment was a failure.My plan was to leave the Internet and therefore find the‘real'Paul and contact the‘real'world,but the real Paul and the real world are always connected to the Internet.Not to say my life wasn't different without the Internet,jus that it wasn't real life.The Internet is where people are."
38.The underlined word"emphatic"means doing or saying somethingA.
A.in a definite way
B.with great interest
C.in a delighted manner
D.without a clear attitude
39.Paul decided to spend a year offline becauseC.
A.he wanted to have more adventure in his life
B.he was tired of sitting in front of his computer all day
C.he wanted to discover more about himself and the world
D.he missed his long-distance friends and his family members
40.What happened after Paul stopped using the Internet in the first months?D
A.He spent all the time reading and meeting people.
B.He became interested in adventures around the world.
C.He played computer games and did some experiments.
D.He i mproved his relationships with his family members.
41.We can conclude from the passage that Paul has realized thatA.
A.the Internet has become part of our life today
B.an Internet-free life is a healthier life
C.there is no need to contact the real world
D.without the Internet,one can enjoy life better.
分析 本文讲述了一名作家决定在离开网络一年后又选择了重返网络世界,继续日常的生活.
解答 38.A.词义猜测题.由后面对问题的回答"No!",可知这个回答是果断确定的,故选A.
39.C.细节理解题.由第二段He lived his entire year offline in hope of finding out more about himself and focusing on other activities.可知,他希望更多地发现自身,并且专注于其他运动,故选C.
40.D.细节理解题.由第三段Besides,his relationships with his family got closer.可知他的家庭关系变得更亲密了,故选D.
41.A.理解推断题.由全文内容可知,保罗在离开网络一年后选择了又重返网络世界,并开始玩游戏,阅读,写作,和朋友通信,可推知网络已经成为了我们如今生活的一部分,故选A.
点评 本篇文章难点在推理判断题上.推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断.这种推理方式比较直接,考生只要弄清事实,即可结合上下文推断出合理的结论.