精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Could you get away from t he Internet today and not go online again for 12 months?For many of us,the answer is probably an emphatic"No!"-the Internet has become part of our life and we have a hard time without it.But Paul,a 26-year-old writer at The Verge,a technology website,just did the seemingly impossible:he survived a year without the Internet.
Beginning on Oct.30,2011,he didn't read e-mail,type a word into Google or download a single app.He lived his entire year offline in hope of finding out more about himself and focusing on other activities.But on November 1,2012,Paul turned on the Wi Fi on his laptop and i-Pad.
"I was wrong,"he began.His article is titled"I'm still here:back online after a year without the Internet."At first,the was encouraged to"stop and smell the flowers by a new friend he made at the beginning of his Internet-free adventure".And that is what he intended to do.He described the first months of 2011 as full of surprising events:real life meetings,bike rides and reading.Besides,his relationships with his family got closer.He visited his brother's family instead of using Facebook to communicate with them.
But as the months went by,Paul"had learned how to make a new style of wrong choices off the Internet".The learning and creativity turned into social retreat(隐退).Instead of reading and writing,he started playing video games for hours on his sofa.He missed some of his Facebook and long-distance friends."I fell out of the flow of life."he wrote,"The experiment was a failure.My plan was to leave the Internet and therefore find the‘real'Paul and contact the‘real'world,but the real Paul and the real world are always connected to the Internet.Not to say my life wasn't different without the Internet,jus that it wasn't real life.The Internet is where people are."
38.The underlined word"emphatic"means doing or saying somethingA.
A.in a definite way              
B.with great interest
C.in a delighted manner      
D.without a clear attitude
39.Paul decided to spend a year offline becauseC.
A.he wanted to have more adventure in his life
B.he was tired of sitting in front of his computer all day
C.he wanted to discover more about himself and the world
D.he missed his long-distance friends and his family members
40.What happened after Paul stopped using the Internet in the first months?D
A.He spent all the time reading and meeting people.
B.He became interested in adventures around the world.
C.He played computer games and did some experiments.
D.He i mproved his relationships with his family members.
41.We can conclude from the passage that Paul has realized thatA.
A.the Internet has become part of our life today
B.an Internet-free life is a healthier life
C.there is no need to contact the real world
D.without the Internet,one can enjoy life better.

分析 本文讲述了一名作家决定在离开网络一年后又选择了重返网络世界,继续日常的生活.

解答 38.A.词义猜测题.由后面对问题的回答"No!",可知这个回答是果断确定的,故选A.
39.C.细节理解题.由第二段He lived his entire year offline in hope of finding out more about himself and focusing on other activities.可知,他希望更多地发现自身,并且专注于其他运动,故选C.
40.D.细节理解题.由第三段Besides,his relationships with his family got closer.可知他的家庭关系变得更亲密了,故选D.
41.A.理解推断题.由全文内容可知,保罗在离开网络一年后选择了又重返网络世界,并开始玩游戏,阅读,写作,和朋友通信,可推知网络已经成为了我们如今生活的一部分,故选A.

点评 本篇文章难点在推理判断题上.推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断.这种推理方式比较直接,考生只要弄清事实,即可结合上下文推断出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.After graduating from college,wefinally (final) got the chance to take a trip.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Descriptions:
Mometrix Test Preparation is the"World's No.1 Test Preparation Company".Here,We offer over 3,500 products covering more than 1,500 standardized exams,and we are constantly working to improve and expand our line-up(阵容).Every year.Millions of test-takers trust us to provide them with the best resources available,ranging from videos and other free online materials,coupled with great effort,enable test-takers to attain the highest scores.We help people achieve their dreams by offering the tools people need in order to overcome the testing hurdles that stand between them and where they want to be.
  We're currently looking for a licensed personal trainer to write instructional contents for our study guides.We need someone to create high-quality work that will display their knowledge and experience in the field of personal training.Please review the qualifications below.
Responsibilities:
-Should produce high quality,unique contents.
-Must respond quickly to customers'advice,and make necessary edits to their work.
-Should work with our project managers to guarantee their work meets specifications.
-Must provide weekly updates to show their progress.
-Qualifications:
-Should have writing experience.
-Must pay attention to details and apply that attitude to writing.
-Should be very comfortable to work with computers,and have a good working knowledge of MS Word.
-Must respond well to constructive criticism.

36.What writing style does this passage belong to?C
A.Fiction.
B.Argumentation.
C.Advertisement.
D.Poetry.
37.Why does the writer write in detail about their company in the first paragraph?A
A.To make readers feel the company is great.
B.To persuade readers to take more examinations.
C.To conclude that the company has overcome difficulty.
d.To make readers believe the company is legal.
38.What does the underlined phrase"coupled with"in the first paragraph mean?C
A.Covered with.
B.Concerned with.
C.Combined with.
D.Contrasted with.
39.What qualities should a person have to get the job?D
A.The ability to solve the problems between him and the company.
B.Having a first-class university degree and relevant work experience.
C.The ability to use computers and bargain with customers.
D.Having writing experience and the nice working habit.
40.What might the writer continue to write in the next paragraph?B
A.How to attract test-takers.
B.How to get in touch with the company.
C.How to improve writing skills.
D.How to make a good first impression.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Have you ever wondered whether there is life on Mars?The big Red Planet is a mystery to us but(1)hopefully(hope) not for much longer.
    On November 11,the Mars rover(漫游者)(2)named(name) Curiosity started its journey into space.After eight months flying in a rocket,Curiosity covere d more than 566 million kilometers and finally landed on Mars-according to BBC reports.The rover is there to find out(3)if/whetherthere is,or ever was,life on the cold,desert-like planet.
    The place(4)whereCuriosity landed is called Gale Crater,a huge hole on Mars.Scientists believe that there was once water and even life there.In order to do its job,Curiosity is filled with many useful tools,(5)although/though/whileit is only three meters long,about the size of a small car.
    It has a robot arm that can collect soil and drill into rock.It also carries(6)itsown laser gun.The gun can turn(7)asmall amount of rock into gas,so that Curiosity can study what the rock(8)is made(make) up of.(9)Withthe help of these tools,Curiosity will act as a robot geologist.For the next two years,it will stay and travel inside Gale Crater,(10)collecting(collect) and studying rock and soil.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.It is amazing to note that the Internet is still such a new device,and yet it is one of the fastest and most powerful media tools.But think about it for a moment.On the Internet,a big online company can be run by only two guys in their garage.So it is only reasonable then,that people shopping online would be a little leery of the security levels.
  Internet giants such as Microsoft knew consumer confidence was the key to getting virtual(虚拟的)shopping off the ground,and they work hard to make people feel safe to shop online.
  Credit card companies,too,quickly saw the potential for online shopping,and have installed things like online shopping insurance for people.If you ever have a problem with your online credit purchases,many credit card companies will happily refund(退还)your money and then set their claws on the company that wronged you.Now that's buying power!
  There are other bonuses for online shoppers,of course.No line-ups,for one.No annoying mall shopping carts with broken wheels and kids crying because their parents won't get them what they want.
  When shopping online,consumers can sit down,have a coffee,and wear their slippers,not having to worry about their hair or parking,and just clicking through sale after sale.Comparison shopping couldn't be any easier.And thanks to courier companies(快递公司)getting in on the act,you never need to wait longer than a day or two to get those all important purchases delivered right to your door.
  No wonder so many companies are shaking their heads at traditional advertising and instead looking to the"virtual"world to attract online shoppers.
32.The underlined word leery meansA.
A.distrustful        B.confident        C.hopeful        D.disappointed
33.Consumer confidence in online shopping mainly relies onD.
A.shopping freedom             
B.shopping convenience
C.Internet access                
D.Shopping security
34.Which groups of words would the writer use to describe current online shopping?
C
A.Adventurous,enjoyable,fast,unreal      B.Unsafe,cheap,slow,convenient
C.Safe,convenient,fast,comfortable       D.Reliable,popular,convenient,slow
35.The following companies are thought to have made contributions to the popularity of online shopping EXCEPTB.
A.Internet companies             B.advertising companies
C.courier companies              D.credit card companies.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.Ms Green decided to buy that kind of cloth because she ______ that the cloth ______ very well.(  )
A.is told; was washedB.was told; was washed
C.has been told; washesD.had been told; washed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Below are four ads on the website.
?Artful Experience
It's an artful experience even if you're artistically challenged.Adults,teens,and children of all ages are welcome at Contemporary Art studio.We provide everything:stamps,idea books,a little coaching,and a lot of encouragement.Drop in anytime.It's creative fun for everyone to paint your own pottery(陶器)!No experience needed.Our studio will show you how.It's as easy as 1-2-3!
sumplastpl@hotmail.com
?Chinese-English Translator
This is an excellent opportunity for recent graduates looking to put their Chinese skills to use.
Requirements:native speaker of English; business translation experience is preferred but not a must; able to fulfill several projects on time; excellent reading skills in Chinese.If interested,please email staff@young.com or call 453-268-130.
?Ancient Object Market
Here you find a large variety of old European furniture,statues and paintings.We also offer a large selection of clocks in bronze,wood,white metal.Organizing buying tours based on the needs of our clients is something else we do.We pick you up from the airport,make hotel reservations and drive you around to the best wholesale(批发) dealers.Our email is artworkdeal@hotmail.com.
We are delighted to offer you an efficient and reasonably priced service of high-class car rentals (租赁)with qualified drivers.Suitable for your journeys to and/or from Rome's airports or other destinations.We will be there to meet you on your arrival at the airport and drive you to your destination in complete safety and comfort.If you need the service,please call 668-556-429.

25.Contemporary Art studio is a place whereB.
A.one can enjoy many kinds of artworks
B.one can learn how to paint on pottery
C.one can make pottery by himself/herself
D.one can improve his/her painting skills greatly
26.Who may be suitable for a Chinese-English translator?A
A.An American graduate who is good at Chinese.
B.A Chinese graduate who majored in business.
C.A Chinese college student who has good English writing skills.
D.An American college student who is interested in English translation.
27.If Mr.Black wants to buy a painting,he canB.
A.send an email to sumplastpl@hotmail.com
B.send an email to artworkdeal@hotmail.com
C.call 453-268-130
D.call 668-556-429
28.Which of the following can be the best title for the fourth advertisement?B
A.Nice Rome trips.
B.Airport Car Rentals With Drivers.
C.Cheap Car Tours.
D.Flight Service To Pick You Up.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.His food is afeast(节日;盛宴) for the eyes as well as the palate.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Water isfundamental(基础的)to the development of life.

查看答案和解析>>

同步练习册答案