There is one difference between the sexes on which every expert and study agrees:men are more aggressive than women. It shows up in 2-year-olds. It continues through school days and persists into adulthood. It is even constant across cultures. And there is little doubt that it is rooted in biology.
If there's a woman's quality which is the same as men's aggressiveness, it's what social scientists refer to as the result of "education". Feminists have argued that the caring nature of women is not biological in origin, but rather has been forced into women by a society that wanted to keep them in the home. But the signs that it is at least partly inborn are too numerous to ignore. Just as tiny infant girls respond more readily to human faces, female toddlers(学步者) learn much faster than males how to pick up nonverbal cues from others. And grown women are far more skilful than men at interpreting facial expressions. A recent study by University of Pennsylvania brain researcher Ruben Gur showed that they easily read emotions such as anger,sadness and fear. The only such emotion men could pick up was disgust.
What difference do such differences make in the real world? Among other things,women appear to be somewhat less competitive~~~or at least competitive in different ways― than men. At the Harvard Law School, for instance, female students enter with qualities just as outstanding as those of their male peers. But they don't qualify for the well-known Law Review in proper numbers, a fact some school officials owe to women's discomfort in the incredibly competitive atmosphere.
Students of management styles have found fewer differences than they expected between men and women who reach leadership positions,perhaps because many successful women deliberately imitate men. But an analysis by Purdue social psychologist Alice Eagly of166 studies of leadership style did find one difference: Men tend to be more "autocratic"― making decisions on their own ―while women tend to consult colleagues more often. Studies of behavior in small groups turn up even more differences. Men will typically dominate the discussion,says University of Toronto psychologist Kenneth Dion,spending more time talking and less time listening.
( ) 4. The passage mainly discusses .
A. how sex differences are demonstrated in social relations
B. how hormone determines sex differences
C. why there are differences between males and females
D. why men and women have different social roles
( ) 5. The Harvard Law School example in paragraph3 suggests that .
A. women are not as competitive as men
B. law is not the right profession for women
C. women are as excellent as men when they are young
D. academic qualities are not equal to performance
( ) 6. Which of the following statements is true according to paragraph4?
A. Male leaders should consult colleagues and subordinates more often.
B. Female leaders' success is due to their imitating male leaders.
C. Men and women are different in their leadership style.
D. Decisiveness is an important quality for a successful politician.
( ) 7,It can be inferred from the passage that the writer .
A. denies the difference sexes make in real life
B. has negative views against men
C. discourages women to be competitive
D. treats sex difference objectively
4. A主旨大意题。第一段点明了写作主题。全文主要讲述了不同的性别在社会关系中不.同的表现。
5. A细节理解题。第三段中第二句"Amongother things, women appear to be somewhat less competitive ―or at least competitive in different ways一than men."后文的例子正是对这句话的解释,故选择A项。
6. C事实判断题。第四段主要讲述了男性和女性在领导形式上的不同。从第四段第二句可知。
7. D逻辑推理题。作者讲述男女性别上的不同是客观的。故D项正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
9. Not until he found no one showed any intention to take a cent out of their pockets . (vain)
直到发现没有人打算掏出一分钱的时候,他才意识到自己的努力都是徒劳的。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. Don't refer to the dictionary as sometimes its meaning may be brought out clearly in a given context, (come)
不要每次遇到新的单词就查词典,有时它的意义可能在特定的上下文中明确反映出来。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
( ) 8.1 the reasonable reply by the National Parks Board to a suggestion that dogs be banned from the Botanical Gardens.
A. deleted B. identified C. interrupted D. applauded
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6. It is quite a long time since I heard from him. those tough words to him last year.(say)
我已经很久没收到他的来信了。要是我去年没对他说那些太严厉的话就好了。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. In the global economy, a new drug for cancer, ,will create many economic possibilities around the world.(discover)
在全球经济中,一种治疗癌症的新药,无论它是在哪儿被发现,都将在全球产生很多经济上的可能性。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
11. The thief was on the point of putting his hand into the lady' s handbag , (stop)
小偷正要把手伸进那位女士的手提袋中,这时公共汽车突然停了。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
28. As far as I'm concerned, the more difficult the questions are, able to answer them.(likely)
就我看来,问题越难,他回答出来的可能性就越小。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com