Running like the wind, roaring (咆哮)like thunder ,tigers have long been feared and respected as a king of the animal world. But last week a report said that there are no more than 30 wild tigers left in South China.
This was the conclusion of a team of scientists from China's State Forestry Administration and the World Nature Fund.
The South China tiger, also known as the Chinese tiger, is native to the .southern China. In the 1950s, there were over 4, 000 tigers found in mountain forests in the country. But due to the destruction of their natu?ral habitat and uncontrolled hunting, it has been pushed on to the list of the world's top ten most endangered species.
Sixty-six of the big cats can be found in the cages of a dozen zoos around China. But they are nothing like their wild cousins. They have lost their natural skills such as hunting and killing. If they were set free they could not look after themselves.
"Breeding has damaged the quality of the species," said Pei Enle, deputy director of the Shanghai Zoo.
To reintroduce the species into the wild, the coun?try started a programme to send five to ten young tigers to South Africa. Four of them have already arrived. Progress has been made as two elder tigers have recov?ered some of their instincts (本能)and can hunt wild animals by themselves at the African base.
"South Africans are very experienced in reintrodu?cing big animals to the wild. The country has very good natural conditions for the tigers to learn in," said Lu Jun, office director of the National Wildlife Research and Development Centre. "We tried in Fujian Province, but it was not successful as there was not a complete eco-chain (生物链)and there was a lack of space.,,
These tigers should return to China in 2007 when the reservations in Fujian are ready.
1. What is the main reason for the South China tiger be?coming one of the world's top ten most endangered species?
A. Because it has lost its natural instincts.
B. Because there is not a complete eco-chain.
C. Because there is no space for it.
D. Because of the uncontrolled hunting and destroyed natural living conditions.
2. How is the programme of sending several tigers to South Africa getting on?
A. Its effect still remains to be seen.
B. Two tigers can already compete with their wild cousins.
C. Some of the tigers are already on the road to recovering their natural skills.
D. The tigers should be able to recover their instincts completely by 2007.
3. By saying "but they are nothing like their wild cousins" ,the writer means that .
A. they are no longer feared by other wild animals
B. they don't know how lo hunt or kill
C. a complete change has resulted in the species because of breeding
D. to reintroduce them into the wild has become an urgent task
4. What is the purpose of sending young tigers to South Africa?
A. To help the tigers recover their ability to live in the wild.
B. To provide them with a better environment.
C. To get the tigers to go on a tour.
D. To find a complete eco-chain for them.
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了华南虎濒临灭绝的情况以及对此政府采取的措施。由于它们的栖息环境遭到破坏,加上捕杀泛滥,华南虎数量急剧减少,已不足30只。中国政府已经启动了一项计划,把五至十只老虎放到南非的自然环境中,增加野生老虎的数量。
D 细节理解题。根据第三段中的"But due to the destruction of their natural habitat and uncontrolled hunting..."可知,自然生活环境的破坏和滥杀,导致华南虎数量急剧下降,故选
D项。
C细节理解题。根据倒数第三段中的"Progress has been made as two elder tigers have recovered some of their instincts (本能)and can hunt wild animals by themselves at the African base."可知,有两只较年长的老虎已经恢复了一些本能,并且能独立捕捉猎物,故选C项。
B 推理判断题。根据第四段中的"They have lost their natu?ral skills such as hunting and killing."可知,关在动物园笼子里的老虎已经失去了猎杀的能力,如果放回大自然,它们将不会自己捕食猎物,故选B项。
A细节理解题。根据倒数第二段中的"'South Africans are very experienced in reintroducing big animals to the wild. The country has very good natural conditions for the tigers to learn in…"可知,南非有着能让大型动物重获本能的自然环境,适合老虎在那里练习捕食技能,故选A项。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练48 阅读理解(史地自然型)+阅读理解(社会生活型)+短文改错+微写作
科目:高中英语 来源: 题型:
5.After getting lost in a storm, a member of the navy team ____________(rescue) four days later.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5.The serious accident resulted in three people dying, and the two cars were completely __________(destroy).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
阅读理解
A few months before I was born, my dad met a stranger who was new to our small town. From the beginning, my dad was fascinated with this new?comer and soon invited him to live with our family. The stranger was quickly accepted and was around to welcome me into the world a few months later.
As I grew up, I never questioned his place in my family. He was our storyteller. He would keep us spellbound for hours on end with adventures, mysteries and comedies.
If I wanted to know anything about politics, history or science, he always knew the answers about the past, understood the present and even seemed able to predict the future ! He took my family to the first major league ball game. He made me laugh, and he made me cry. The stranger never stopped talking? but my dad didn't seem to mind.
My dad was a non-smoker and he didn't permit alcohol at home, even for cooking. But the stranger encouraged us to try them on a regular basis. He made cigarettes look cool. His comments were sometimes unpleasant and sometimes suggestive.
I now know that my early concepts(观念)about relationships were influ?enced strongly by the stranger. Time after time, he opposed the values of my parents, yet he was seldom rebuked(指责)and NEVER asked to leave.
More than fifty years have passed since the stranger moved in with our family. Still, if you were to walk into my parents' house today, you would still find him sitting over in the corner, waiting for someone to listen to him and watch him draw his pictures. His name? We just call him "TV".
1.________________________ It can be inferred from the passage that .
A.the stranger was popular with the family
B. the stranger was not very kind to the family at first
C. the stranger arrived soon after the author was born
D. the author's dad was kind and liked to make friends
2. The word "'spellbound" in Paragraph 2 is the closest in meaning to
A.hopeless B. upset
C.tired D. interested
3. The third paragraph aims to show that the stranger is______ .
A.very curious B. knowledgeable
C.very generous D. troublesome
4. How is the passage mainly developed?
A. By time. B. By space.
C. By examples. D. By comparison.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
完形填空
I walked into the store. And this store held so many sweet 6 . Rudy often came with me and al?most every time he'd 7 to go off and look for something special. And I knew what he was about to do. I'd always 8 him walking with three yellow ro?ses in his hands. Standing by the meat, I 9 the steak(牛排)and remembered how Rudy had loved his steak. Suddenly a woman came beside me. I watched as she 10 some T-bones, dropped them in her bas?ket and then put them 11 . She saw me watching her and she smiled. "My husband loves T-bones, but to be 12 , at these prices, I don't know."
"My husband 13 eight days ago. " I told her and tried to control the tremble (顫抖)in my 14 . "Buy him some and enjoy every moment you have to?gether. "I told her.
I turned and made my 15 to other products to buy some milk. Suddenly, I saw a pretty lady coming towards me, and then I 16 her―she was the woman I met just now. As she came closer, I saw what she 17 and tears were full of my eyes. "These are for you," she said and placed 18 beau?tiful yellow roses in my arms. "When you go through the line, they will know these are 19 . "I wanted to tell her what the roses 20 , but I still unable to speak. I watched as she walked away as tears fell down. I 21 at the beautiful roses and found it al?most unreal.22 did she know? Suddenly the 23 seemed so clear. I wasn't alone. "Oh, Rudy, you haven't 24 me, have you?" I whispered(低语),with tears in my eyes. He was still with me, and 25 was his angel.
6.A. minds B. dreams C. memories D. thoughts
7. A. try B. allow C. pretend D. promise
8. A. find B. make C. guess D. imagine
9. A. searched for B. paid for C.checked out D. found out
10. A, got up B. stood up C. picked up D. looked up
11.A. in B. away C. down D. back
12. A. happy B. honest C. strange D. sad
13. A. passed to B. passed on C. passed away D. passed through
14. A. voice B. noise C. action D. appearance
15. A. mind B. method C. way D. part
16. A. knew B. recognized C. heard D. realized
17. A. kicked B. hid C. needed D. held
18. A. many B. few C. two D. three
19. A. taken B. paid C. cost D. spent
20. A. meant B. smelt C. looked D. felt
21. A. took down B. sat down C. put down D. looked down
22 A. Why B. How C. What D. Where
23. A. flowers B. bones C. woman D, answer
24. A. forgotten B. forgiven C. frightened D. flown
25. A. he B. she C. I D. it
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起),不计分。
Humour is not only considered as one of the most valuable quality, but necessary for a delightful life. You can clear sense humour when staying with Joe. He is kind but overweight, who brings him much trouble. Once after class one classmate asked about him," Why are you so fat?,,We both stopped to stare at him, won?dering how Joe would answer the question. He just said at a calm voice, "Well, because my size must large enough to hold my large heart of love. ,, Heard his words, we burst into laughter. Not only did Joe took the joke, but he managed to deal with the embarrassed situation.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2. He was almost___________ ( frighten) to death at the sight of the frightening snake.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3.The bank is reported in the local newspaper to______________________ (rob) in broad daylight yesterday.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com