2.Many musicians meet and form a band because they like to write and play their own music.They may start as a group of high-school students,for whom practicing their music in someone's house is the first step to fame.Sometimes they may play to passers-by in the street or subway so that they can earn some extra money for themselves or to pay for their instruments.Later they may give performances in pubs or clubs,for which they are paid in cash.Of course they hope to make records in a studio and sell millions of copies to become millionaires!
However,there was one band that started in a different way.It was called the Monkees and began as a TV show.The musicians were to play jokes on each other as well as play music,most of which was based loosely on the Beatles.The TV organizers had planned to find four rock musicians who could act as well as sing.But they could only find one who was good enough.They had to use actors for the other three members of the band.
As some of these actors could not sing well enough,during the broadcasts they just pretended to sing.Anyhow their performances were humorous enough to be copied by other groups.They were so popular that their fans formed clubs in order to get more familiar with them.Each week on TV,the Monkees would play and sing songs written by other musicians.However,after a year or so the Monkees started to play and sing their own songs like a real band.Then they produced their own records and started touring and playing their own music.In the USA they became even more popular than the Beatles and sold even more records.The band broke up about 1970,but happily they reunited in the mid-1980s.They produced a new record in 1996,with which they celebrated their former time as a real band.
71.Which of the following are the normal stages that a band might go through?B
A.Form a group.→Make records.→Make advertisement.→Play in theatres.
B.Practise in one's house.→Play to passers-by.→Play in pubs or clubs.→Make records.
C.Play for passers-by.→Form a band.→Advertise for advisors.→Make their own music.
D.Advertise for musicians.→Form a band.→Study their own advantages.→Make records.
72.How did the Monkees start?B
A.It started by some students
B.It began as a TV show.
C.It started by fans of the Beatles
D.It began as a rock music band.
73.At the beginning of their show,how did they solve the problem of lacking good musicians?A
A.They had actors sing for them
B.One sang while others just performed.
C.They broadcast songs by the Beatles
D.They played jokes instead of singing.
74.What were the Monkees most famous for?D
A.Their unique rock style
B.The record for their reuniting.
C.The clubs by their fans
D.Their humourous performance.
75.Which of the following is NOT true about the Monkees?C
A.They started in an unusual way
B.They broke up around 1970.
C.They always played their own songs
D.They reunited in the mid-1980s.
分析 本文是一篇新闻报道类阅读,主要主要讲的是一个不同于普通成名之路的乐队Monkees.
解答 71-75.BBADC
71题答案:B考查细节推理,根据文章第一段的They may start as a group of high-school students,for whom practicing their music in someone's house is the first step to fame.Sometimes they may play to passers-by in the street…Later they may give performances in pubs or clubs…Of course they hope to make records…(开始的时候他们是一群高中生,对于他们而言在某个人的家里练习是他们成名的第一步,有时候他们在街上为路人表演…之后他们可能在酒吧或俱乐部表演…当然他们希望灌唱片…)可知本题答案为B选项.
72题答案:B考查细节推理,根据文章第二段的It was called the Monkees and began as a TV show.(它被称作Monkees而且开始的时候是一个电视节目)可知本题答案为B选项.
73题答案:A考查细节推理,根据文章第二段的They had to use actors for the other three members of the band.他们不得不使用演员来作为乐队的其他三名成员.可知本题答案为A选项.
74题答案:D考查细节推理,根据文章第三段的Anyhow their performances were humorous enough to be copied by other groups.They were so popular that their fans formed clubs in order to get more familiar with them.总之他们的表演非常幽默而使得其他的团队模仿.他们如此受欢迎以至于他们的粉丝为了跟他们更像而组成了俱乐部.可知本题答案为D选项.
75题答案:C考查细节推理,根据文章第三段的Each week on TV,the Monkees would play and sing songs written by other musicians.每个星期Monkees在电视上表演和演唱其他音乐家所写的歌.可知C选项"他们总是唱自己的歌"表达有误.
点评 本文是新闻阅读类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.