【题目】In the animal kingdom, weakness can bring about aggression(侵略)in other animals. This sometimes happens with humans as well. But I have found that my weakness brings out the kindness in people. I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat. And I have discovered that it makes them happy.
From my wheelchair experience, I see the best in people, bur sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others often and we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. But only when we stop pretending we’re brave or strong do we allow people to show the kindness that’s in them.
Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual. People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me. At the moment I decided to do something I had never done in twenty years of driving. I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.
No more angry shouts and no more horns!
When I put on my flashlights, I was saying to other drivers, “I have a problem here. I am weak and doing the best I can.” And everyone understood. Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldn’t get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.
Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we don’t feel that way. But more often, it would be better if we don’t pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we are brave when we are scared.
【1】The author has discovered that people will feel happy when ______.
A. they offer their help
B. they receive others’ help
C. they feel others’ kindness
D. they show their weakness
【2】The author feels sad sometimes because ______.
A. he has a soft heart
B. he relies much on others
C. some people pretend to be kind
D. some people fail to see the kindness in others
【3】In this passage, the author advises us to ______.
A. handle problems by ourselves
B. accept help from others
C. admit our weakness
D. show our bravery
【4】Which of the following is the best title for the passage?
A. A Wheel Chair Experience.
B. Weakness and Kindness.
C. Weakness and Strength
D. A Driving Experience
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
试题分析:本文是一篇议论文。在动物王国弱势会带来被侵略,在人类社会有时也是如此。但作者认为弱势能显现出人们的善良,给人们带来更多的帮助。从而使双方都感到幸福。作者以自己的经历向人们阐述了弱势与善良的关系。
【1】细节理解题。根据文中第一段I have found that my weakness brings out the kindness in people. 可知我的弱势显现了人们的善良,进而许多人帮助我。又因I have discovered that it makes them happy可知:帮助别人能使他们感到幸福。故选A 。
【2】细节理解题。根据根据第二段sometimes I was sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others.理解可知:看到有些人过于独立拒绝别人的帮助,从而看不到别人善良的一面,我感到很伤心。因此选D。
【3】主旨大意题。根据文章的第一段可知But I have found that my weakness brings out the kindness in people.是文章的中心句,全文作者以自己的亲身经历向人们阐述了:有时承认自己的弱势给人们带来好处,承认弱势能改善人们之间的关系,使自己得到更多的帮助,让我们看到人性的善良。选C。
【4】文章标题。文章的作者第一段就提出了自己的论点my weakness brings out the kindness in people. 文章通篇以自己的经历向人们阐述弱势与善良的关系。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】He is always ready to help others, seldom, _____, refusing them when they turn to him.
A. if any B. if not C. if never D. if ever
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—David, thank you so much for lending me your car this morning.
—_____
A. It’s a deal. B. With pleasure.
C. You bet! D. My pleasure.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】But how could the survivors believe it was 【1】_________ (nature)? Everywhere they looked 【2】__________ (near) everything was destroyed. All of the city’s hospitals, 75% of its factories and buildings and 90% of its homes 【3】_________ (be) gone. Bricks 【4】__________ (cover) the ground like red autumn leaves. No wind, however, could blow 【5】______ away. Two dams fell and most of the bridges also fell or were not safe for 【6】_________ (travel). The railway tracks were now useless pieces of steel. Tens of thousands of cows would never give milk again. Half a million pigs and millions of chickens were 【7】_________ (die). Sand now filled the wells instead 【8】__________ water. Then, later that afternoon, another big quake【9】________ was almost as strong as the first one shook Tang Shan. Some of the rescue workers and doctors were trapped under the ruins. More buildings fell down. Water, food and electricity were hard 【10】__________ (get). People began to wonder how long the disaster would last.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because I’m in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very different from those in New York, “I’m having a dinner party” means: “I’m booking a table for 12 at a restaurant and we’ll be sharing the cheque evenly (平均地), no matter what you eat.” In Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. They’ll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who don’t drink, end up paying even more. But if you try to use the same trick, the hostess will shout: “Where are you going ?” And I cannot say I have somewhere to go because everyone knows I have nowhere to go.
But in London, dinner parties are in people’s homes. Not only that, the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the guests were from France, India, Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations. In New York, the mix is less striking. It’s like a gathering at Bloomingdatle’s, a well-known department store.
For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York. But at Mallery’s, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was, while In New York people would think it was a usual club.
【1】What does the word “shot” in Paragraph 1 probably mean?
A. Choice B. Try C. Style D. Goal
【2】What does the writer dislike most about dinner parties in New York?
A. There is a strange mix of people.
B. The restaurants are expensive.
C. The bill is not fairly shared.
D. People have to pay cash.
【3】What does the author think of the parties in London?
A. A bit unusual B. Full of tricks
C. Less costly D. More interesting
【4】What is the author’s opinion of some New Yorkers from her experience?
A. Easy-going. B. Self-centered.
C. Generous. D. Conservative
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Can I really get a car as a reward if I win the race?
—Absolutely. _______.
A. It all depends. B. I mean it.
C. I’m sorry. D. Not really.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The Ministry of Public Security has recently started a nationwide ____speeding,overloading and running red lights.
A.celebration B.conference
C.campaign D.ceremony
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】All his friends admire his creativity, for he always comes up with many _______ ideas in the discussions.
A. reliable B. specific
C. positive D. original
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Find information in today’s world is not difficult. The _____ is how you can tell if the information is reliable or not.
A. ability B. competition C. challenge D. knowledge
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com