精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Last summer,I spent an afternoon with my daughter,Ava Scarlett.As her mother,I know about her true nature,but you can always learn new things about your child through how she makes the tough 
I asked,"Which would you rather have?All the Barbies (toys girls like much) or all the cake?Ava had a wrinkle formed on her nose.It wasn't a fair question,of course,but I was curious.
My daughter is seven years old,and like many kids her age,she has a red-hot love of barbies.I sometimes worry about what Mattel's plastic princess and her straight,blond hair and unrealistic measurements will don to my daughter's developing psyche.
My daughter,like many kids her age,is fascinated with cakes of all kinds.But it's not about eating them-or not solely(单独地).She wants to be the person baking amazing shapes and colors.Unblinking,her eyes shine as show watches chocolate.
Ava Scarlett turned,staring at me with her answer in mind.And it was good."Why can't we have both and share with everyone who wants?"
My daughter always splits her cookie in two so her brother can have some.She offers me her last bite of cucumber,even though it's her favorite vegetable.She wants us to know how much she cares for us-each of us.and she even makes the list of loved ones who will get to have her dream cakes.
Truth to be told,we don't bake a whole lot in our house.But given the opportunity,Ava Scarlett is satisfied with baking cakes for the family.Today,it's dinner:she has declared herself in charge of beating the egg for dinner.
Carefully,she carries her little white chair over to the fridge.The chair isn't heavy,and she's now big enough to lift it easily-no more dragging it across the floor.Looking into the wire basket of brown and white eggs we keep in the fridge,Ava Scarlett has a question of her own.
"Can I choose any egg I want?"
"Of course."
She takes a long moment."I think I'll choose a brown one,because I love my mother."I blink----Ava Scarlett often doesn't realize that she is also brown.I remember wanting to be a standard Barbie when I was seven,too,which is really just a way of saying,"I don't want to feel different."
I give my daughter a quick smile.She does her best and then reaches in to pick one out.I know she did so to express her love for me and our family.At this moment,I choose to accept her comment as a generous one.Ava Scarlett's desire is for people around her to be as happy as possible.She wants things to be smooth.These days,though she'd rather be Barbie than a brown egg,she'd never want me to feel abandoned by her.This little apple hasn't fallen very far from my tree.It's amazing what your children mirror back.
I hand Ava Scarlett a fork."Did you know that eggs come in all kinds of colors and shapes?They're all exactly the same on the inside,though.Just like people."
"I know."She said.
I can almost hear the gears in her head turning my words over and around.Of course,eggs are the same on the inside,just like people,she's thinking.I know she understands this.
 
66.What made the author so worried?B
A.That her daughter loves only Barbies and ignores other toys.
B.That Barbies would have a negative effect on her daughter.
C.That she was too busy to be there for her daughter
D.That her daughter doesn't know how to share
67.How does the author's express love to her?A
A.By selecting a brown egg
B.By sharing her cookie with her
C.By giving up her favorite Barbies
D.By giving good comments to please her
68.How does the author feel about her daughter's egg-choosing answer?A
A.It's surprising but comforting
B.It's painful but understandable
C.It's bitter and disappointing
D.It's worrying and annoying
69.What does"She'd rather be a Barbie than a brown egg"mean?C
A.She'd rather play toys than make the dinner.
B.She's rather abandon her desire for beauty.
C.She'd rather change her identity as a brown girl.
D.She'd rather make others happy than satisfy her own needs.
70.What would be the most appropriate title for this selection?B
A.Mother knows best
B.My daughter's choice
C.Sharing makes a better world
D.Following your heart rather than your head.

分析 本文是一篇记叙文,讲述了作者的女儿喜爱完美的芭比娃娃,但是芭比娃娃不是棕色的皮肤,作者怕拥有棕色皮肤的女儿会有心理阴影,觉得自己不完美.有一回让女儿挑选鸡蛋,女儿明白了母亲的用意,挑选了一个棕色的鸡蛋,并说自己并不觉得有什么不同.作者通过这件事向女儿说明了各种肤色的人都是平等的.

解答 66~70.BAACB
66.B 考查细节理解.根据"I sometimes worry about what Mattel's plastic princess and her straight,blond hair and unrealistic measurements will don to my daughter's developing psyche"可知,作者担心芭比娃娃不合理的构造会对她女儿的心理发展有负面影响.故选B.
67.A 考查细节理解.根据"She takes a long moment."I think I'll choose a brown one,because I love my mother."I blink"可知,作者通过让女儿选择一个棕色的鸡蛋来表达作为一个母亲的关爱.故选A.
68.A 考查细节理解.根据"She does her best and then reaches in to pick one out.I know she did so to express her love for me and our family"可知,女儿选择的鸡蛋并不是我一开始认为的那个,但是我很欣慰,因为我知道女儿是在表达对家人的爱意.故选A.
69.C 考查推理判断.根据句意,她宁愿做一个芭比娃娃而不是一个棕色的鸡蛋.可推断出女儿不喜欢棕色的皮肤,更想改变自己是一个棕色女孩的事实.故选C.
70.B 考查文章主旨.本文是围绕女儿的选择展开的.作者希望女儿能接受自己是棕色皮肤这一事实,因为各种肤色的人都是一样的.最后女儿明白了母亲的用意,选择了那个棕色的鸡蛋.故选B.

点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.绿色食品在人们的生活中变得越来越受欢迎,你们班就"人们是否应该吃绿色食品"进行了讨论.请你根据下表内容,写一篇文章,将你们的讨论结果发表在某英文报上.
65%支持吃绿色食品1.绿色食品种植、生产过程都是在无污染的环境下进行的;
2.绿色食品不含对人体有害的农药.
35%不支持吃绿色食品1.绿色食品生产成高,价格较高;
2.绿色食品多数大超市出售,购买不是很方便.
你的观点
注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Should People Eat Green Food?
Recently our class had a discussion about whether people should eat green food.
About 65% of the students believe people should eat green food,since the environment isn't polluted in the process of production.(高分句型一)Also,it is produced without harmful chemicals,making it safer to eat.(高分句型二)
But 35% of the students think people shouldn't eat green food,since it is much more expensive.What's more,most green food is sold in big supermarkets,making it inconvenient to buy.(高分句型三)
In my opinion,people should eat green food if they can afford it.Why would they want to risk making themselves sick?.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

18.Oil will float(漂浮)on the surface of water.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.The thought came to himthatmaybe he should have said sorry to his father.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

2.I would always keep my distance from drinkers on social occasions(场合).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

12.As long as you've paid inadvance(提前) we won't charge you for delivery.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My grandpa used to be a teacher who is retired now.he has been living the busy and active life,going online,writing articles for newspapers,but attending academic conferences all over the country.He also had many bobbies,such as growing flowers at home,collecting stamps and coins,and especial drinking tea.There are various tea sets and almost all kinds tea in his home,most of that I can't name.
My grandpa is so very crazy about tea that he can't live with enjoying tea several times a day.He once told me he would be sleepy without tea.I often help making tea and drink together with me.I love my grandpa.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.While we are very interested in Realcine,we will still need much more information               we can make a decision to use it.(  )
A.ifB.whenC.asD.before

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Six people are talking about the newly-built garden on the roof of their building.
Jasmine:I loved the idea when Wilber first told me about it.We had lots of meetings with our neighbors,trying to make them understand why it's good to build a garden on the roof.Now people love coming here,and we have made a lot of friends!
Wilber:The whole thing wasn't easy at first.But Jasmine helped a lot.And she was really good at making people happy to donate(捐赠)money for the roof garden.
David:My kids love going up there.They sit there watching butterflies and birds.The roof garden brings them closer to nature.
Samuel:You want something green?Visit the park!It's only one block away!After the roof garden was built,small insects started flying into my room!And the kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!
Rosie:Our building is now cooler in the summer.My baby sleeps well even on hot summer days!
Flora:Guess where these tomatoes are from!Not from the supermarket.They're from our roof!It's wonderful,isn't?

21.Who dislikes the roof garden?C
A.Jasmine  B.Rosie  C.Samuel  D.Flora
22.What does Wilber tell us?A
A.Jasmine helped to get the money.
B.Tomatoes grew well on the roof.
C.Children always make stairs dirty.
D.There are birds in the roof garden
23.What can be inferred from the interview?B
A.Babies like sleeping in the roof garden.
B.Most of the speakers love the roof garden.
C.The roof tomatoes sell well in the supermarket.
D.David first came up with the idea of a roof garden.

查看答案和解析>>

同步练习册答案