精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

  He is the one you can always turn to when you're in a fix. He knows when you're tired,upset or unwell. He is the companion who s always pleased to see you. Sound familiar? Only if you have a dog.

  Although we're used to the old saying about man's best friend,the intimacy (密切) between an animal lover and his pet could run far deeper than we realized. In many cases,they are a companion we value even more than our spouse (配偶) . According to a study,about 45 per cent of British dog owners believe their pel knows when they are happy and sad and can sense when they are tired or unwell. Almost a third of those questioned say their dog is a much bet?ter listener than their spouse. 41 per cent of dog owners believe their pet love^ them more than thi'ir human friends,and 24 per cent say they would rather spend quality time with their dog than their spouse.

  Perhaps there's a good reason for that. Unlike many people,pets can be reliei? on not to tell a secret,which could explain why almost one in ten of those surveyed admitted to trusting their dog with a secret that they would not dare to tell even their closest human friends.

  Chris Laurence,who is veterinary director of the Dogs Trust,said, *'Dogs are always responsive (反应积极的) .If you walk up to a dog and touch it,it will surely pun. If you tickle your dog behind the ears,it will wag^ its tail. But humans aren't quite like that.” TV vet Emma Milne said,"The joy and companionship our dogs bring to our lives is unquestionable and it is no wonder that many consider them to be man's best friend."

1. The writer is most probably explaining      .

   A. why you need close friends

   B. why your dog can keep a secret

   C. why your dog is your best friend

   D. why you don't like your spouse

2. We can know from the study that about 45 per cent of British dog owners

   A. love their dog more than their spouse

   B. think their dog can sense their happiness and sadness

   C. think their spouse loves their dog better

   D. would rather spend quality time with their dog than their spouse

3. According to Paragraph 4 ,dog owners love their dog so much because     

   A. their dog knows how to please them

   B. they have no close human friends

   C. they can share their secrets with their dog

   D. their dog can be relied on to do almost everything

4. The examples given by Chris Laurence in the underlined sentences in Para- graph 5 are to show that         .

   A. dogs will always respond to you

   B. dogs will never leave you alone

   C. dogs like their ears being touched

   D. dogs like purring when you touch them

5. In which section of a newspaper would you most probably read this passage?

   A. Education.

   B. Local news.

   C. People.

   D. Pets.

人们都喜欢养宠物狗,这是为什么呢?

1. C主旨大意题。通读全文可知,作者讲述了人们很喜欢

他们的宠物狗,然后探讨了其背后的原因,所以选c。

2. B细节理解题。根据第三段的"According to a study,about 45 per cent of British dog owners believe their pet knows when they are happy and sad..."可知应选B.

3. C细节理解题。

4. A推理判断题。M线句子中的两个例子主要是为了说明liij面提到的"Dogs are always responsive (反应积极的) ."所以选A.

5. D推理判断题。本文主要是讲人们为什么喜欢宠物狗,故在关于宠物的版面里最有可能读到这篇文章,所以选D.

题目来源:2015年全品作业本高中英语必修1外研版 > Module 4 A Social Survey-My Neighborhood

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

2. It was said that it would be at least three more months      he could recover and return To work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. ―You have made great progress in your study of English? haven't you? 一Yes,but much      ( remain;do) .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. Read this story,     you will realize that not everything can be bought with money.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. 一Have you found your name in the list?

— Yes,it is        (在最上面) the list and I see your name      (在底部) .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9. The place at which the bridge is supposed     (build) should be where the cross-river traffic is the heaviest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. M      work is work in which you use your hands or your physical strength rather than your mind.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. Generally speaking,metals e     as the temperature increases.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. Can you see something red f     on the water?

查看答案和解析>>

同步练习册答案