7.Today,in many places,like restaurants and hotels,people use Wechat or other kinds of payment to pay for their bills.So some scholars say that the wallet is heading for extinction.It will die off with the generation who read printed newspaper.The kind of shopping where you hand over notes and count out change in return now happens only in small retail(零售) counters,like buying a bar of chocolate or a pint of milk from a corner shop.At the shops where you spend any real money,that money is increasingly abstract.At the most famous retail store Victoria Beckham on Dover Street,you don't have to stand at any kind of cash register when you decide to pay.The staff are equipped with iPads to take your payment while you relax on a sofa.Wherever you go,you can get an excellent service,if you have the money.But across society,the abstraction of the idea of cash makes me uneasy.Maybe I'm just old-fashioned.But earning money isn't quick or easy for most of us.Isn't it a bit weird(怪异的) that spending it should happen in half a blink of an eye?
But I'll leave the economics to the experts.What bothers me about the death of the wallet is the change it reflects in our physical environment.The opposite of a wallet is a smart phone or an iPad.When we pay for anything,instead of digging through pieces of paper and peering into corners in a wallet,what we need to do is to move our fingers left and right.Show your wallet,if you still have one.It may not be here much longer.
21.According to the text,customers can pay their billsC in big modern stores.
A.secretly
B.separately
C.electronically
D.mentally
22.What makes the writer feel uncomfortable nowadays?B
A.Saving money is out of date.
B.Spending money is so fast and easy.
C.Earning money is getting more difficult.
D.The pleasure of spending money is fading.
23.The writer implies thatC.
A.he likes the nature of his wallet
B.he is against technological progress
C.he feels insecure about the changes of the modern payment
D.he wants to return to the old traditions of the old society.
分析 本文通过现金支付向微信或其他的支付方式转变的现象,引发了对金钱观念抽象的担忧,作者认为赚钱对我们大多数人来说并不是那么快也不容易的事情,所以花它也不应该发生在半眨眼的时间里.
解答 21.C;细节理解题.根据文中"At the most famous retail store Victoria Beckham on Dover Street,you don't have to stand at any kind of cash register when you decide to pay.The staff are equipped with iPads to take your payment while you relax on a sofa."(在多佛街最著名的零售商店维多利亚贝克汉姆,当你决定付钱的时候,你就不必站在任何收银台上.当你在沙发上放松的时候,工作人员会用ipad来支付你的费用),可知客户可以在大型现代商店中用电子方式支付账单,故选C.
22.B;细节理解题.根据文中"But across society,the abstraction of the idea of cash makes me uneasy.Maybe I'm just old-fashioned.But earning money isn't quick or easy for most of us.Isn't it a bit weird(怪异的) that spending it should happen in half a blink of an eye?"(但在整个社会,现金观念的抽象使我感到不安.也许我是个守旧的人.但赚钱对我们大多数人来说并不是那么快也不容易.这是不是有点奇怪,花它应该发生在半眨眼的时间?),可知花钱如此快且容易让作者感到不安.故选B.
23.C;态度意图题.通读全文可知,本文通过现金支付向微信或其他的支付方式转变的现象,引发了对金钱观念抽象的担忧,因此作者也暗示他对现代支付的变化感到不安全了,故选C
点评 本文考察学生的细节理解能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.