精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.We all know that the cost of heating our homes will continue to be a significant burden on the family budget.Now millions of people are saving on their heating bills with the EP Portable Heater.With over one million satisfied customers around the world,the new EP heats better and faster,saves more on heating bills,and runs almost silent.
The EP has no exposed heating parts that can cause a fire.The outside of EP only gets warm to the touch so that it will not burn children or pets.
The EP will not reduce oxygen in the room.With other heaters,you'll notice that you get sleepy when the heat comes on because they are burning up oxygen.
The advanced EP also heats the room evenly,wall to wall and floor to ceiling.It comfortably covers an area up to 350square feet.Other heaters heat rooms unevenly with most of the heat concentrated to the center of the room.And they only heat an area a few feet around the heater.With the EP,the temperature will not vary in any part of the room.
The EP comes with a 3-year warranty(保修) and a 60-day.No questions asked.Satisfaction guaranteed.If you are not totally satisfied,return it to our expertise and your money will be given back to you.
Now,we have a special offer for 10days,during which you can enjoy a half price discount and a free delivery.If you order that,we reserve the right to either accept or reject order requests at the discounted price.
Take action right now!
56.What is mainly discussed in paragraph 2?D
A.the heat of the EP          
B.the appearance of the EP
C.the material of the EP   
D.the safety of the EP
57.From the passage,we can learn that the EPC.
A.makes people get sleepy
B.runs without any noise
C.doesn't burn up oxygen
D.is unsuitable for children and pets
58.The underlined word"evenly"in paragraph 4probably meansB.
A.continuously   
B.equally   
C.separately 
D.quickly
59.The main purpose of the passage is toD.
A.advise people to save on heating bills
B.compare the functions of different heater brands
C.report the new development of portable heaters
D.persuade people to buy the product.

分析 本文主要向大众介绍了EP便携式暖气相较于其它取暖设备的优点及具体细节.这款取暖设备安全性高,对人畜不会造成伤害,质量也有保证.

解答 56-59 DCBD
56.D 主旨大意题.根据第二段的内容可知,这种暖风机不会引起火灾,不会烫伤孩子和宠物,显然是在讲它的安全性.故选D.
57.C 细节理解题.根据第三段第一句话The EP will not reduce oxygen in the room.可知,这种EP暖风机是不会降低室内的氧气含量的,就是说该暖风机不消耗氧气.故选C.
58.B 词义猜测题.根据文章第四段可知,此处把EP暖风机与其他的类似产品相比较,这种暖风机能够把墙、门、天花板都加热,不像以前的产品,只加热附近小片区域,该词义应为"均匀地,平等地".故选B.
59.D 主旨大意题.根据倒数第二段Now,we have a special offer for 10 days,during which you can enjoy a half price discount and a free delivery(现在,我们有一个10天的特别提供,在此期间,你可以享受半价折扣和免费送货.)和最后一段Take action right now!(赶紧行动起来)的促销语,可以看出来是促销广告.故选D.

点评 高考中选用的科技文往往反映的是当今人类最先进的科技水平和最新的科研成果.我们阅读它的过程其实就是学习科学知识,掌握科技信息的过程.然后,理解文章,分析文章,以阅读材料所提供的科学事实为依据,同时得出的结论还应符合基本的科普常识,在细心对照基础上,经过一番分析、综合,然后就要根据题目要求对选项作出正确判断了,这些判断包括选项的表达是否符合原文的意思,对概念,文句的理解是否正确,对要点归纳是否全面等,从而排除错误选项,选择最合适的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

16.As we all know,friendship is of great importance in our daily life.A friend can give us help and share our difficulties and happiness.But how to make friends is still difficult to some of us.(36)D  
1.Be friendly to others.(37)EYou should try to make a stranger feel at home wherever he happens to be.Think more of others than of yourself and never judge a person by his appearance and clothes.
2.Be reliable.If you and your friend agree to meet somewhere,don't be late.If you're not going to make it on time or make it at all,call them as soon as you realize it.(38)ABe someone that people know they can depend on.
3.(39)CListen carefully to what people say,remember important details about them (their names,their likes and dislikes),ask questions about their interests,and just take the time to learn more about them.
4.Encourage your friends:A true friend always gives courage to his friends.(40)FNever make fun of or laugh at your friends in front of others.You should come to support them.

A.When you say you'll do something,do it.
B.A friend to all is a friend to none.
C.Be a good listener.
D.The following information can give you some tips:
E.Smile at others and you are sure to get a smile in return.
F.He will remain with them in both good as well as bad times.
G.And never leave your friend when he is in trouble.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Unlike (like) his brother,he studied very hard.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.We do not think such an abnormalphenomenon(现象) will last long.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Mr Gilmore is one of those men who _____ to be friendly; however,it is hard to deal with him.(  )
A.appearsB.appearC.are appearingD.is appeared

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Unfortunately(不幸的是),bad news has come hard on the heels of good.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
          Personal Robot
Make your parents and teachers happy!
Are you having problems finishing your homework on time?Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you?You don't need to worry if you buy a Mr.Helping Hand personal robot.Mr.H can be programmed to organize your homework.Your own personal robot will follow you around,putting away books and objects that you have left on the floor or bed.
Mr.H also has these features (特点)
?weighs only 500grams
?includes long-lasting batteries
?comes with a 5-year guarantee
?remembers simple instructions
Originally sold for 499
NOW ONLY 299

BUY  NOW
        WATCH CONTROL
This is a watch that James Bond would be proud to wear!
This is NOT a watch for ordinary people!
Your electronic PENGO WATCH CONTROL
?acts as a remote control for TVs and videos.
?gives you a daily weather forecast.
?reminds you when to hand in your homework.
?sets off a silent warning alarm when parents or teachers are near.
Besides,your PENGO WATCH CONTROL
will always tell you the time accurately!
Originally sold for 199
NOW ONLY 99
For further information,clickhere.
21.With help from a Mr.H,you canB.
A.stop using batteries.
B.finish your homework on time.
C.remember your teacher's instructions.
D.get your room tidied on your way home.
22.A PENGO WATCH CONTROL can help you toD.
A.repair your TV         
B.organize your homework
C.be a James Bond      
D.know what the weather is like
23.You can get your Mr.H forB.
A.499     
B.299      
C.199       
D.99
24.Where would you be most likely to find the two texts?C
A.On a notice board      
B.In a company brochure.
C.On a teenage website   
D.In a college newspaper.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

15.It was raining.I went into a café and asked for a coffee.(41)D I was waiting for my drink,I realized that there were other people in the place,but I sensed (42)B.I saw their bodies,but I couldn't feel their souls(灵魂)(43)Atheir souls belonged to the(44)C.
I stood up and walked between the tables.When I came to the biggest computer,I saw a thin,small man(45) C in front of it."I'm Steve,"he finally answered after I asked him a couple of times what his name was."I can't talk with you.I'm (46)A,"he said.He was chatting online with somebody-probably someone he didn't know-and,(47)C,he was playing a computer game-a war game.I was(48)A.
Why didn't Steve want to talk with me?I tried(49)B to speak to that computer geek (电脑玩家),(50)A not a word came out of his mouth.I touched his shoulder,but no reaction.I was (51)D.I put my hand in front of the monitor,and he started to shout,"(52)C!"I took a few steps back,wondering if all those people in the café were looking at me.I (53)D,and saw nobody showed any interest.
(54)B,I realized that the people there were having a nice conversation with their machines,not with people.They were more (55)A having a relationship with the (56)A,particularly Steve.I wouldn't want to (57)C the future of human beings if they preferred sharing their lives with machines (58)B with people.
I was worried and I sank in my thoughts.I didn't even (59)D that the coffee was bad,(60)B Steve didn't notice there was a person next to him.
41.A.BeforeB.SinceC.AlthoughD.While
42.A.painB.lonelinessC.sadnessD.fear
43.A.becauseB.whenC.untilD.unless
44.A.homeB.worldC.netD.café
45.A.sleepingB.laughingC.sittingD.learning
46.A.busyB.thirstyC.tiredD.sick
47.A.first of allB.just thenC.at the same timeD.by that time
48.A.surprisedB.delightedC.movedD.frightened
49.A.onceB.againC.firstD.even
50.A.butB.soC.ifD.or
51.A.excitedB.respectedC.afraidD.unhappy
52.A.Shut upB.Enjoy yourselfC.Leave me aloneD.Help me out
53.A.walked aboutB.walked outC.raised my handD.raised my head
54.A.From then onB.At that momentC.In allD.Above all
55.A.interested inB.tired ofC.careful aboutD.troubled by
56.A.computerB.soulC.shopD.geek
57.A.tellB.planC.imagineD.design
58.A.other thanB.instead ofC.except forD.as well as
59.A.pretendB.understandC.insistD.realize
60.A.as ifB.just asC.just afterD.even though.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.Before I consulted you,I had no ccomprehension that a company might try to fool people into buying a product or service.

查看答案和解析>>

同步练习册答案