【题目】阅读短文,完成下列任务。
Masterpieces
The Starry Night was painted in June 1889 when Vincent van Gogh was staying at a home for the mentally ill. Van Gogh painted what he saw from his window—the night sky with clouds, stars and a moon. However, he didn’t just paint the clouds. He also painted the massive circles of white and yellow racing across the sky. The stars and the moon hang bright in the night sky. Beneath this amazing sky, we see a sleeping village and a dark, lonely tree.
His unusual use of colour has led experts to think that Van Gogh’s mental illness may have affected his sense of sight. He also took a drug that can make people see yellow spots, just like the stars in The Starry Night.
Unfortunately, Van Gogh’s unique paintings weren’t very popular and he only sold one painting in his lifetime. He also thought The Starry Night was a failure. However, the fact remains that The Starry Night is now one of the world’s most famous paintings.
The Scream was painted by Edvard Munch in 1893. What makes it striking is that it shows a thin figure with an expression of fear—the figure’s mouth is wide open and letting out a powerful scream. The figure covers his or her ears and looks directly at the viewer. This figure is set on a bridge above a dark, stormy sea, and against a burning orange-red sky.
In his diary, Munch talked about what inspired him. “I was walking down the road with two friends when the sun set; suddenly the sky turned as red as blood ... I stood there shaking. Then I heard the scream of nature.”
Many experts say that The Scream is connected to Munch’s mental health problems, which caused him a lot of pain.
The Empire of Light is a series of paintings by Belgian artist René Magritte. Between 1953 and 1954, he painted the same scene 27 times. It shows a beautiful house lit by lights from inside, surrounded by the darkness of night. What is strange is that above the house and the tree, we see a daytime sky full of brightness and soft white clouds. It seems like quite a mysterious scene.
Magritte was a painter inspired by his thoughts and ideas. His paintings were visual experiments as he tried to play with reality. His view was that art should shock the viewers and challenge their sense of reality.
The Empire of Light has produced different reactions in viewers. Some feel that the paintings look dark and troubling. Others, however, find them calming. As for Magritte himself, he thought that the change between day and night in the paintings was surprising. “I call this power poetry,” he said.
任务一:图文匹配,并在答题卡上将该项涂黑。
![]()
【1】The Scream Picture _____
【2】The Starry Night Picture _____
【3】The Empire of Light Picture _____
任务二:选择最佳选项。
【4】What do these three paintings have in common?
A.They are paintings of night.
B.They were painted in the 19th century.
C.They were drawn by mentally-ill artists.
D.They picture the artists’ understanding of nature.
任务三:阅读短文,回答问题。
【5】Which of the three paintings do you like best? Why? (List at least one reason.)
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】略
【解析】
本文为一篇说明文。文章介绍了三幅著名的画作。
【1】
推理判断题。根据第四段What makes it striking is that it shows a thin figure with an expression of fear—the figure’s mouth is wide open and letting out a powerful scream. 让人吃惊的是,它显示了一个瘦弱的身影,脸上带着恐惧的表情,那人的嘴张开,发出一声强烈的尖叫。结合图画可知,Picture B符合The Scream的描述。故填B。
【2】
推理判断题。根据第一段Van Gogh painted what he saw from his window—the night sky with clouds, stars and a moon. 梵高用云彩、星星和月亮描绘了他从窗户看到的夜空。及Beneath this amazing sky, we see a sleeping village and a dark, lonely tree. 在这片神奇的天空下,我们看到了一个沉睡的村庄和一棵黑暗而孤独的树。推测 Picture A为梵高的The Starry Night。故填A。
【3】
推理判断题。根据第七段It shows a beautiful house lit by lights from inside, surrounded by the darkness of night. 它展示了一个美丽的房子,从里面灯光照亮,被黑夜包围。结合Picture C的房子,推测Picture C为The Empire of Light Picture。故填C。
【4】
细节理解题。根据第一段Van Gogh painted what he saw from his window—the night sky with clouds, stars and a moon. 梵高用云彩、星星和月亮描绘了他从窗户看到的夜空。第五段I stood there shaking. Then I heard the scream of nature. 我站在那里发抖。然后我听到了大自然的尖叫。第七段What is strange is that above the house and the tree, we see a daytime sky full of brightness and soft white clouds. It seems like quite a mysterious scene. 奇怪的是,在房子和树的上方,我们看到一个白天的天空充满了明亮和柔和的白云。这似乎是一个相当神秘的场景。可知,三幅画都描绘出作者对大自然的理解。故选D项。
【5】
开放题型,只要观点积极,言之有理即可。答案略。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是红星中学高三学生李华,请根据以下四幅图的先后顺序,给校刊“英语角”写一篇英文稿件,介绍你们班上周在学校“科技节”(Science Festival)活动中,邀请专家指导制作机器人的过程。
注意:词数不少于60。
![]()
![]()
![]()
![]()
Last week,
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
New York Film Academy (NYFA) Summer Camps for Teens The New York Film Academy offers various summer camps for teens and camps during the school year designed for high school students who are interested in the performing arts. |
DOCUMENTARY CAMP
Offered at LA school, the Four-Week Documentary Camp is designed to provide high school students with a hands-on introduction to documentary filmmaking. Students are involved in the creative and technical demands of making a documentary while gaining experience working with industry-standard equipment on original projects that apply what students learn in the camp to original video content. |
SCREENWRITING CAMP
Designed for those creative individuals who prefer to create exciting and new stories through their words, NYFA,s Three-Week Screenwriting Camp absorbs future screenwriters in script writing, with no previous experience needed. If you’ve ever wanted to see whether you could write your own movie, then this is the camp for you. |
GAME DESIGN CAMP
From popular console games (主机游戏) to the ever-growing mobile game market, video games are everywhere you look. At NFYA’s One-Week and Four-Week Game Design Camps, students work with our staff of professional game designers to learn the base of game design and obtain the skills they require to create their own games. |
3D ANIMATION CAMP
Whether you’re interested in learning how to create an original 3D animated short film or simulate (模仿) realistic visual effects, NYFA’s Three-Week and Four-Week 3D Animation Camps, offered at Harvard University and our NYC and LA school, provide students with professional instructions to give them a strong footing in the field. Students can choose 3D Animation Summer Camps and spend their summer bringing their imagination to life. |
Interested in learning more about NYFA’s unique Photography Summer Camps? Click here for additional information about the application process. |
【1】To create stories for films, you can choose_________.
A.Documentary CampB.Screenwriting Camp
C.Game Design CampD.3D Animation Camp
【2】It can be learned from the passage that_________.
A.Screenwriting Camp requires experienced students
B.Documentary Camp provides a three-week program
C.students in Game Design Camp learn to play video games
D.students in 3D Animation Camp receive professional instructions
【3】The passage is written to_________.
A.provide informationB.make comparisons
C.give some adviceD.express opinions
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
During the last summer holiday, I went on a journey to Beijing, that I visited the Great Wall and the Palace Museum. Much to their surprise, there were so much visitors in all the scenic spots that I had to push my way through the crowd. To be honesty, I had a hard time all the way and didn’t find the visit enjoyable or worthwhile at all.
As far as I am concerning, many people have the same experience, so I think that the number of tourist in some popular places of interest should be limited. In an addition, it’s better for us travel at different time periods. Only on this way can we enjoyed the beautiful scenery there.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的一下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:吧多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
Next Sunday, the twenty-five of October, we are have an open day at our school. It’s going to be about the environment, with kinds of fun things happen. Our geography teacher will show a documentary film about air pollute. Our science teacher is running a workshop with practical ideas on what to do with things can be recycled, like newspapers and box. Then in the evening Dr. Lynda Potter, a environmentalist, is going to give a talk. It will be about what everyone can do something to help the environment. They will also be books for sale about protecting the environment. I think it’s going to be a real good day.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】If he ____ the book before, Jack would be able to tell us something about the story now.
A. read B. would read
C. was reading D. had read
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】John invited about 40 people to his wedding, some of __________ are family members.
A. them B. that
C. which D. whom
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】With the help of advanced technology, many new subway lines _______ in the past few years.
A. built B. have built
C. have been built D. had been built
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Have you ever been to Wuzhen? It is so beautiful a village that I had already visited it many times. Locating in Jiaxing, Zhejiang province, it has a history of about 6,000 years. Like many small towns in the southern area, which has a lot of small bridges going through clean streams. Local people live in old houses, they are very friendly. During the day, you can walk or sit on a boat to enjoying the natural scenery along the stream. The scene at night is attractively as well. There are all kinds of round and square light. Every time I look at the pictures for which I took, I will remember the water, the bridges and the houses. I love an amazing water country!
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com