【题目】In the spring and summer months, thunderstorms(雷雨) are common. __【1】__. In thunderstorms, lighting can strike(击中) people and buildings and is very dangerous.
It was reported that a man was struck by lighting when he was making a phone call under a tree. He died at once. You may not know it, but nearly 1,800 thunderstorms are happening at any moment around the world.___ 【2】_.So what should you do during a lighting storm? Scientists say that a person’s chances of being struck by lighting are 1 in 600,000. ___【3】__
If you are indoors during a thunderstorm:
Stay away from anything that is metal because lighting can come into the house through it.
Don’t stand near the windows.
Don’t take a shower or bath. Lighting can travel through water.
Never use the phone._ 【4】__.
If you are caught in a thunderstorm outdoors:__ 【5】__. If there’s no building around, try to find a low place to stay in.
Do not go under a tree because the lighting could hit the tree and travel through the tree to hit you.
Never use a cell phone.
A.But you can reduce those chances by following these safety rules.
B.But it is very important for us to learn about lighting.
C.Lighting could travel through the phone line and hit you
D.In fact, many people are killed by lighting every year.
E. Try to get home as soon as possible.
F. Since they happen often, some people don’t take them seriously.
G. Go into a nearby building or car right away.
【答案】
【1】F
【2】D
【3】A
【4】C
【5】G
【解析】
试题分析:本文教会了我们在风暴中怎样才能保证自身安全。
【1】F考查对上下文的理解和推理判断能力。看上下文,上面说thunderstorms(雷雨) are common所以下面写人们不认真对待。 选F。
【2】D考查对上下文的理解和推理判断能力。结合这一段,可看出讲的是, 雷雨天气造成了多少死亡。 所以选D。
【3】A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文可看出这儿讲的是为了减少伤害, 应该怎么做,给出的建议。故选A。
【4】C考查对上下文的理解和推理判断能力。解释上面的Never use the phone。所以可看出答案。故选C。
【5】G 考查对上下文的理解和推理判断能力。从后面的“If there’s no building around, try to find a low place to stay in.”可看出答案选G。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Westminster Abbey, founded in 1065, was the King’s place of residence until the 16th century. Since 1066, the Norman Conquest, it has been the “Royal church”—the place where kings and queens are crowned when they take the throne(即位).
It has also been the site of many royal weddings and funerals. King George VI, got married there in 1923; twenty four years later, his daughter, Queen Elizabeth II married Prince Phillip there; on April 29, 2011, Prince William also married Kate Middleton there. While fourteen years ago, the funeral service for Princess Diana, William’s mother, took place there.
It is also famous for its Poets’ Corner, which has been the traditional burial ground of the most famous English poets, writers and playwrights.
Today it is still a working church dedicated to regular worship and to the celebration of great events in the life of the nation. All are welcome to attend the regular services.
Address | Westminster Abbey, Parliament Square, London, SW1P3PA | |
Nearest Tube Station | Westminster St. James’ s Park | |
Opening Times | Monday to Saturday:9:30 am---4.30 pm Wednesday:9:30 am---7:00pm(last admission 6:00pm) Saturday:9:30pm---2:30pm(last admission1:30pm) | |
Tickets: | Individuals: Adult £18.00 | Over 18 students: £15.00 (on production of a valid student card) Schoolchildren(11—18years old) £8.00 Child under 11 free accompanied by an adult |
Do pay a visit to the Poets’Corner, where are tombs and memorials for such well---known writers as Geoffery Chaucer---father of English Literature, Charles Dickens, and Thomas Hardy(Refer to next page for more or surf its official website:www.westminister-abbey.org). The Grave of the Unknown Warrior is an attractive story of a body brought back from France after the First World War.College Garden is thought to the oldest garden in England at nearly 1,000 years old.
【1】According to the passage, which of the following statements is TRUE?
A. Westminster Abbey has been the king’s residence for over 1,000 years.
B. About fifty years after Queen Elizabeth II got married, Princess Diana died.
C. All famous English poets, writers and playwrights can be buried in the Abbey.
D. From Monday to Saturday, one can visit the Abbey at any time in the day.
【2】How much will a couple with two children(aged 17 and 19) at least pay for a visit to the Abbey?
A. £62 B. £59 C. £50 D. £48
【3】Famous sights in the Abbey are recommended to see EXCEPT________.
A. the Poet’s Corner B. the Grave of the Unknown Warrior
C. the College Garden D. St. James’s Park
【4】This passage is most likely from a(n) ________.
A. advertisement B. website
C. guidebook D. Poster
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空
Mr White with his wife living at a small Italian hotel, they had stayed in Italy for months on holiday. One night he went out for a walk . It was late. The small street was dark and . Suddenly he heard behind him. He his head and saw a middle-aged man with wild hair, who quickly walked him. The man was nearly out of sight when Mr White suddenly found that his watch . He thought it was the man who had taken his watch, so he ran quickly after him and soon caught up with him. As he knew Italian, Mr White had to ask the man the watch in another way. He showed the man his strong arms and to his watch pocket. The man thought a while and gave watch to Mr White.
Mr. White returned home and told his wife had happened. He was greatly surprised when Mrs. White pointed to the watch on the table. Now he found it was that had taken the Italian’s watch.
【1】A. is B. was C. are D. were
【2】A. where B. which C. that D. who
【3】A. separate B. lonely C. alone D. loneliness
【4】A. noisy B. crowded C. silent D. quiet
【5】A. voice B. sound C. feet D. steps
【6】A. rose B. moved C. turned D. put
【7】A.
【8】A. had lost B. gone C. was missing D. had gone
【9】A. very B. proper C. same D. just
【10】A. much B. no C. enough D. little of
【11】A. to lend B. to tell C. to return D. return
【12】A. pointed B. listened C. shouted D. spoke
【13】A. their B. the other C. the D. another
【14】A. what B. that C. why D. how
【15】A. he B. him C. himself D. herself
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】---I ________ myself more---it was a perfect day.
---Me, too. It’s years ________ I enjoyed myself so much.
A. couldn’t have enjoyed; since
B. needn’t have enjoyed; since
C. wouldn’t have enjoyed; before
D. shouldn’t have enjoyed; before
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词的正确形式填空。
A man looking at his smart-phone while walking across a railway crossing in Nanjing【1】(have) a close knock on Oct. 22. He was so【2】(absorb) in his smart-phone that he didn't see a train approaching until it brushed past him,【3】(throw) him to the ground. This should serve【4】a warnin g that people should be aware of their surroundings,especially【5】crossing roads.
【6】(lucky), the man survived a brush with death,but the incident forced the driver to stop the train. An 18-minute delay followed the incident,【7】led to a break in the running of other trains on the route.
Smart-phone【8】(addict) has spread like an infectious disease. It's evident that it will do great harm to society. What's even worse, some addicts become【9】(patient) with relatives and friends.
Some people blame the smart-phone for the tragedy, yet in fact people's weakening self-control and self-discipline are【10】(blame).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据下列各句句意和空白之后的汉语提示词,在答题卡指定区域的横线上写出对应
单词的正确形式,每空只写一词。
【1】Children shouldn't be allowed to watch (猛烈的、暴力的) movies.
【2】They lost their way in the desert and _________(饿死) to death.
【3】________(显然),the students are not interested in the subject.
【4】What________(留下印象) me most after visiting the school was that the students were polite and intelligent.
【5】 Children often show _____ (好奇心) about everything that they have never seen.
【6】For most people, ________ (聊天)with friends on the Internet is a pleasant experience.
【7】These two countries had three __________(宗教的)wars in twenty years.
【8】The patient’s ________(虚弱) is due to poor nutrition.
【9】A family-friendly ________ (气氛)in the hotel makes travelers comfortable.
【10】As a student, it’s bad________(礼貌) to come late to class.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华, 你班的留学生Charles即将结束三周的假期从美国返回。你想委托他为你代购一个剃须刀, 作为生日礼物送给爸爸。请按照以下要求给他写一封电子邮件:
1. 品牌: Gillette.
2. 价格: 30美元左右。
参考词汇: 剃须刀shaver
注意:
1. 词数100左右:
2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯:
3. 开头语和结束语已为你写好, 不计入总词数。
Dear Charles,
______________ _______________________________
______________ _______________________________
______________ _______________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或空号内单词的正确形式。
Many weight loss programs seem attractive to people. But for most people 【1】 are overweight, the results are so【2】 (limit) that they will give up long before achieving any realistic results. It turns out that the programs are practically of no use. You lose weight for a while, only 【3】 (gain) back more weight when you stop your weight loss program. This is【4】 such programs are not natural. Is there a natural weight loss solution?
A sure way of achieving natural weight loss is to increase【5】 amount of exercise you get every day. 【6】 , this doesn’t necessarily mean spending hours at the gym 【7】 in front of a weight loss video. Increase your weight levels【8】 (nature) by walking or biking short distances instead of driving, or by taking the stairs instead of the elevator. There are even exercise that you can do while 【9】 (sit) at your desk. All of these activities can burn extra calories 【10】 taking up too much time.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com