精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.Last night,I had a dream about Sherlock Holmes.I dreamed that someone was sending strange pictures to my phone.I grew scared and called my friend:Sherlock.He agreed to take the case,but when I called him again,his number was no longer in service.My wild imagination aside,I think my dream reflects the attractiveness of Sherlock Holmes.To put it quite simply,I am one of many crazy number of Sherlock
fans.So why has Sherlock,one of the best fictional characters ever created in literature,been popular for a century?Just like a real detective,I have come up with a number of theories.
Firstly,Sherlock is smart.Just plain smart.Benedict Cumberbatch,the actor who plays Sherlock in the television series,brilliantly flies through those complicated explanations,never failing to impress the audience.I think most people enjoyed being shocked by Sherlock's impossible degree of intelligence that none of us can ever imagine possessing; in a way,it's almost a magical quality itself.I have yet to find a
modern-day Sherlock.
Secondly,there's something a little off about Sherlock.People have suggested that he has a mild case of autism,which explains his coldness and sometimes rudeness to others.In my opinion,he just doesn't care.If his analyses embarrass you,then so be it.
His mental capacity (容量) is large,but he refuses to fill it with anything useless.Although we would never want to be embarrassed by Sherlock in real life,we can'thelp but be entertained when he does it to other people.
Lastly,the very concept of mystery itself draws people in.Sir Arthur Conan Doyle,creator of Sherlock Holmes,never offers enough clues(线索) for the reader to solve the mystery himself,but offers enough to make the reader guess.Obviously,the mystery is Sherlock.If the reader was smart enough to solve the mystery,Sherlock's talent would immediately be destroyed.That's why John Watson,who is smarter than most common people,will always remain Sherlock's bumbling(笨手笨脚的) companion.
So,students,kids,everyone-pick up a Sherlock Holmes book or get to know him on screen.I promise you,involving yourself in Sherlock's world will never fail to impress.

25.The author analyses why Sherlock has been attractive because sheA.
A.is very interested in Sherlock
B.always dreams about Sherlock
C.tries to think like Sherlock and be a detective herself
D.wants to create a fictional character as popular as Sherlock
26.What's the first reason for Sherlock's popularity?C.
A.The actor who plays Sherlock is impressive.
B.Sherlock keeps up with the times and remains modern.
C.Sherlock has a great talent that can never exist in real life.
D.Sherlock has many amazing qualities other than smartness.
27.According to the author Sherlock is rude sometimes because heB.
A.suffers autism.
B.isn't concerned about others.
C.wants to entertain readers by embarrassing others.
D.isn't patient with people who are not as smart as him.
28.Sir Arthur Conan Doyle is good atB.
A.solving mysteries
B.constructing plots
C.being a companion
D.developing concepts.

分析 文章主要讲了作者为什么着迷夏洛克•福尔摩斯的各种原因.

解答 25.A 细节理解题.根据文章内容"I think my dream reflects the attractiveness of Sherlock Holmes.To put it quite simply,I am one of many crazy number of Sherlock"我认为我的梦想反映了夏洛克•福尔摩斯的魅力.简单地说,我是众多疯狂的Sherlock中的一个.故选A.
26.C 细节理解题.根据文章内容"I think most people enjoyed being shocked by Sherlock's impossible degree of intelligence that none of us can ever imagine possessing; in a way,it's almost a magical quality itself.I have yet to find a modern-day Sherlock."我想大多数人都喜欢被Sherlock无法想象的智力所震惊,这是我们所有人都无法想象的;从某种程度上说,这几乎是一个神奇的品质本身.我还没有找到一个现代的Sherlock.故选C.
27.B 细节理解题.根据文章内容"there's something a little off about Sherlock.People have suggested that he has a mild case of autism,which explains his coldness and sometimes rudeness to others"Sherlock有点不正常,人们认为他有轻微的自闭症,这说明他很冷漠,有时对别人也很粗鲁.故选B.
28.B 推理判断题.根据文章内容"Sir Arthur Conan Doyle,creator of Sherlock Holmes,never offers enough clues(线索) for the reader to solve the mystery himself,but offers enough to make the reader guess."阿瑟•柯南•道尔爵士的创造者夏洛克•福尔摩斯,没有提供足够的线索(线索)为读者解决千古之谜,但提供了足以让读者猜.可以判断出Sir Arthur Conan Doyle 事一个擅长构建的人.故选B.

点评 做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.After serving as a ski guide in Utah's back country for more than two decades,a Park City woman is being recognized by Outside Magazine as 2015's Best Ski Guide.
Deb Lovci grew up in Colorado and began skiing when she was five years old.Later she moved to Utah and fell in love with the back country of Wasatch Mountains.Lovci has now served as a Ski Utah Interconnect guide for 27years."Anything that you slide on snow,I'm in love with,"she said.
Lovci leads ski tours through the back country of six different resorts located in the Wasatch Mountains.Lovci typically takes a group of eight to ten people on a ski tour each day,and on average,she takes 300customers on tours through the back country each season.She loves showing off Utah's wilderness."I love the back country,"she said."I love the snow science behind it.I love the safety …I just love it."
Along with leading ski tours,Lovci is passionate about anything related to activities.She also runs a bed-and-breakfast in Park City,the Old Town Guest House.As"a jack-of-all-trades",she also runs Alpine skis,Nordic skis competitively,and snowboards,and leads mountain bike tours during the summer.
Outside Magazine selected five travel guides in various outdoor fields to name as the best in their Best of Travel April issue.Lovci said she was unexpectedly cheerful when she was selected as 2015's Best Ski Guide by Outside Magazine."We all work really hard in what we do and we love it and it's really nice to get acknowledged,"she said."I work with a lot of excellent guides and the award could have gone to anybody-any one of us.I often recall my ski experiences which were fearful at the beginning,but they helped me achieve success."
In a news release,Ski Utah director of communications,Paul Marshall said,"Deb Lovci is one of the most enthusiastic,focused,knowledgeable guides in the industry.Without her as the forefront of our Interconnect Tour,we would not have the success we have.She has been an enthusiastic part of the Interconnect Tour for 27years and is thought highly of by our customers."

29.The underlined words"a jack-of-all-trades"probably mean"someoneC".
A.who is very skilled at communicating
B.who can be recognized as a trader
C.who can do many different types of work
D.who is enthusiastic about doing business
30.From Paul Marshall's words,we can infer thatA.
A.Lovci quite deserved to be awarded
B.everyone should think highly of Lovci
C.Lovci should have helped them in the tour
D.Lovci achieved success with Interconnect Tour's help
31.What would be the best title for the passage?C
A.The Ski Utah Interconnect Tour
B.Deb Lovci and Outside Magazine
C.Deb Lovci-2015's Best Ski Guide
D.Deb Lovci-a ski guide for 27years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.______ nice and delicious,the roast turkey in this shop are always sold out soon.(  )
A.TastingB.TastedC.Being tastedD.To taste

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.At first he refused to accept any responsibility,but he ______ apologizing.(  )
A.broke upB.took upC.ended upD.made up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.During the past Spring Festival,many children may have received red packets from their families.But Xing Pu,a 40-year-old economist,is asking the government to give red packets to every Chinese citizen.
Xing suggested the government give out 1,000 yuan to each Chinese since the government income has increased rapidly in recent years.He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the country's economic success,help the lower-income groups deal with rising prices and increase consumption(消费)around the country.
Recent years have seen the government carry out a series of pro-poor (扶贫) and pro-rural(惠农)policies,including increasing spending on public health care and calling off the agricultural tax.But the lower-income group still needs more help while being hit hard by an 11-year high in prices and recent snowstorms.
Xing said while making the draft,he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore.Earlier this year,the governments of the two nations offered cash handouts(救济)to their citizens as the result of a surplus in government income.As for in China,"We can even encourage the rich to donate their 1,000 yuan red packet to the poor,"said Xing.
Although Xing's suggestion has gained wide support among ordinary Chinese on the Internet,many other economists criticized it as unpractical.Even Xing himself admitted he made the suggestion without any careful calculation.But they agreed with Xing's point that the growing economic pie should be shared among the people.
"To better use the increase of money,handing out money is not a solution that holds good for all time.It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily life,"said Qiao Xinsheng,an economic professor.
25.What has the government done to help the lower-income group?B
A.Spending less on public health care.
B.Carrying out pro-poor policies.
C.Handing out money to every Chinese.
D.Increasing the agricultural tax.
26.According to some experts,what is better than giving out money?D
A.Supplying food to everyone every day.
B.Increasing the government income.
C.Controlling the rising of prices.
D.Cutting the price of energy use in daily life.
27.Xing Pu's ideas of giving red packets to every Chinese citizen mainly came fromA.
A.the US and Singapore governments offering cash handouts to their citizens
B.children receiving red packets from their families
C.the government's increasing spending on public health care
D.the rising prices in the country.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.最近,某英语交流学习论坛提出一个话题:Should square dancing be forbidden?并邀请网友参与讨论.你打算参加,请根据以下内容写一篇发言稿.
内容包括:
1.广场舞的现状;
2.表明你的观点;
3.给出理由.
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.China is actively pushing forward economic and social development,______ in further improvement in people's lives.(  )
A.to have resultedB.resulting
C.resultedD.having resulted

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.The show,titled Symphony on West Lake (《最忆是杭州》),was an astonishing performance that took place on the surface of the water,______ music,dance and light effects against a natural backdrop.(  )
A.being combinedB.combiningC.combinedD.to combine

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.We went to the B.T Blackstone Library,not far from Lake Michigan,once a week.You could easily miss the building if you didn't know what you were looking for.But once you were inside,you could never mistake it for anything else.We passed through  two sets of heavy brass doorsto the lobby of the library.And if we turned right then,we could see an alcove with tables; this led,in turn,to a big reading room with a great and ancient globe that sat in front of the largest windows.At some time during every visit I found my way into that room to touch the globe.I liked to look at Africa,with the coded colors of the different countries like the Belgian Congo and Rhodesia,and try to remember which countries were fighting to be free just as we were struggling for civil rights.I had heard Daddy talking about the struggle,arguing with the television as someone discussed it on a news show.
On Saturday,as I wandered through the young adult section.I saw a title:Little Women,by Louisa May Alcott.I could tell from looking at the shelf that she'd written a lot of books,but I didn't know anything about her.I had learned from experience that titles weren't everything.A book that sounded great on the shelf could be dull once you got it home,and every bad book I brought home meant one less book to read until we went back in a week.So I sat in a chair near the shelves to skim the first paragraphs:
"Christmas won't be Christmas without any presents"grumbled Jo,lying on the rug.
"It's so dreadful to be poor"sighed Med,looking down at her old dress.
"I don't think it's fair for some girls to have plenty of pretty things,and other girls nothing at all"added little Amy,with an injured sniff.
"We have got Father and Mother and each other."said Beth contentedly from her corner.
It was a thing I had decided on some other books to take home,because I didn't look through the rest of the section that day.I read and read and read Little Women it was time to walk home,and expect for a few essential interruptions like sleeping and eating,I wouldn't put it down until the end.Even the freedom to watch weekend television held no appeal for me in girls who could almost be like me,especially Jo.It seemed to me a shame that she wasn't Black:then our similarity would be complete.She loved to read,she loved to make up plays,she hated acting ladylike,she had a dreadful temper.I had found a kindred spirit.

56.What can be learned about the author's father according to Paragraph 1?B
A.He was uncomfortable discussing politics with his children.
B.He had strong feelings about the Civil Rights movement.
C.He didn't approve of most news covered on TV.
D.He generally had a pessimistic world view.
57.It can be inferred from Paragraph 2that the author is most likely to agreeD.
A.books seem duller when read in libraries than when read at home.
B.interesting books are often very dull in their first few paragraphs.
C.novels are usually more interesting than nonfiction works.
D.book titles can sometimes be misleading.
58.The author quotes some lines from Little Women as part of a larger attempt toA.
A.convey the impact of an unexpected discovery.
B.Describe a young reader's sense of history.
C.Illustrate the suddenness of a decision.
D.Explain a child's misunderstanding.
59.The author lists several things about Jo primarily toC.
A.challenge an interpretation          
B.highlight some differences
C.stress a comparison                 
D.develop a disapproving opinion.

查看答案和解析>>

同步练习册答案