精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.Keving Rogers used to be my boss.At that time he always told us to sell more.As soon as I could,I left his shop and got a new job in another place.The last time I saw Rogers was more than ten years ago.At least that's what I thought.But now I am not so sure.
I was on my way to my office in the centre of town.There is a small park nearby,which I sometimes walk through after lunch.The park was almost empty except for a shabby-looking man on one of those benches.The man looked about fifty years old and was wearing an old gray coat.It was cold and windy,and he was trembling.
"It's a long time since I had a meal.Can you help me?"he said.There was something about his voice that sounded familiar.I gave him a few pennies.As he went past me I looked at his face closely.I wondered where I had seen him before.Then it suddenly came to me.Could it possibly be…?No!Impossible,I thought.I watched him walking away.He was the same height as Rogers but looked a lot thinner than I remembered.
Yesterday I ran into someone who had worked for Rogers at the same time as I did,and had stayed on longer.I started telling him about the man I had seen in the park."For a moment I thought it was our old boss.But it couldn't have been.Rogers must be the head of a company now."I said.
My ex-workmate shook his head,"I thought you knew.""Knew?Knew what?What are you talking about?"
"Rogers was sent to prison six years ago.He's probably been out by now.For all I know he is sleeping on park benches and begging money from passers-by."

21.Where did the writer last meet Rogers?A
A.In a small park.B.In a restaurant.
C.In the centre of town.D.In his office.
22.Which of the following happened first?B
A.Rogers was sent to prison.
B.The writer got a job in another place.
C.The writer saw Rogers ten years ago.
D.The ex-workmate left Rogers'company.
23.The story doesn't mention anything aboutC.
A.what happened to Rogers six years ago
B.what Rogers looked like
C.why Rogers was sent to prison
D.how Rogers was living on
24.The reason why the man was trembling was thatD.
A.he was ill                    B.he was very excited
C.he became very poor           D.he felt cold and hungry.

分析 文章介绍了作者多年以后在一个小公园里意外的遇见了自己以前的老板,只是因为坐牢已经沦为了乞丐.

解答 21.A 细节理解题.根据文章第二段的There is a small park和倒数第三段的I started telling him about the man I had seen in the park.可知是在这个小公园里,我遇见了以前的老板 Rogers.故选A.
22.B 细节理解题.根据文章第一段的As soon as I could,I left his shop and got a new job inanother place可知是我离开以后他才坐的牢.所以作者在另一个地方找到了一份工作最先发生,故选B.
23.C 细节理解题.第二段中提及了B,最后一段提及了A和D.至于他为什么坐牢则没有提到,故选C.
24.D 细节理解题.根据第二段最后一句和第三段第一句It was cold and windy,and he was trembling.It's a long time since I had a meal可知,那个人发抖是因为他又冷又饿,故选D.

点评 本文是人物故事类阅读,主要考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I get up at 6:00am as usual.After getting up,I use a machine in my kitchen to get my breakfast ready.It takes about five minutes.After breakfast,I put my dishes into another machine,which will clean them for me while I'm away at work.
I get dressed and leave.My destination is ten miles in the distance and I've got twenty-five minutes,which is plenty of time.I get into my most expensive machine.It allows me to sit in a comfortable chair while it runs at surprising speeds.Just like my home,I can make it any temperature I wish inside.
In the office,I do what a corporation asks me to,for most of my daylight hours.It's not that difficult.
I go home in the same way.I make dinner for myself and eat.Then I turn on one of my favorite machines,which is about size of a book.It has a glowing(发光的) window inside it.It's a single page.But I only need one page because its contents change at my command(命令).Sometimes there are words,sometimes photographs,and sometimes both.There's more in that book than I could ever read.It provides me with unbelievable advantages.I can find out anything I don't know in a few seconds.I can gain complete histories of almost any person or culture you could name,expert opinions on anything,unlimited advice,and unlimited information.I can buy everything from where I'm sitting,and have it brought to my door.
The sun went down hours ago,but with my artificial light I haven't noticed it.When I get tired,I close my favorite machine and go to bed.I'm warm and safe,like every night,though it's 10℃below zero outside.

29.According to Paragraph 1,the author most probably finds preparing breakfastD.
A.very challenging 
B.very interesting
C.costly but necessary 
D.simple and easy
30.When there is only 25minutes left,the authorC.
A.decide to use his fastest car 
B.regrets having set off so late
C.doesn't worry about being late at all 
D.can no longer sit comfortably in the car
31.What do we know about the machine mentioned in Paragraph 4?A
A.It has many useful pages in it.
B.The author can refer to it for much information.
C.The author mainly uses it to search for opinions.
D.It has advantages as well as some disadvantages.
32.The author feels warm most probably becauseB.
A.he is in warm spring.
B.he is in a very nice bed.
C.he can make it warm inside.
D.the artificial light keeps him warm.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Acting on a sudden impulse,I collected several dozen,put them I a paper bag,and took them to Robert.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及单词的增加、删除或修改.
   增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在此符号下面写出该加的词.
   删除:把多余的词用斜线\划掉.
   修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
    注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
    2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
         One day,little Tony went to a shopping center with his parent.It was very crowded.Tony saw a toy on a shop window.He liked it so very much that he quickly walked into the shop.After looks at the toy for some time,he turned around and found where his parents were missing.Tony was scared and begun to cry.A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop.Five minutes later.Tony saw parents.Mom said,"How nice to see you again!Dad and I were terrible worried."Tony promised her that this would never happen again.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.There is a system where the waste is disposed of using the principles of ecology.(  )
A.生态学B.生物学C.物理学D.化学

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Shelly ______ Shanghai for Beijing in 2008 and ______  there  ever since.(  )
A.leave; workedB.has left,has worked
C.left; has workedD.has left; worked

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.-You ought to have made an apology to Tom yesterday evening.
-Yes,I know I________.(  )
A.ought to haveB.have toC.shouldD.must have

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.San Francisco is a great city.It's lively and friendly,and has many things to do.Below you'll find some ideas about activities and programs in San Francisco for the summer.
The San Francisco School:Summer Program
There are camps for pre-kindergarten (学前班) through middle school at The San Francisco School.With programs like"Fearless Writing","Making A Green World:Re-Making Clothing"and so much more (check which programs are for which ages).This is a great place for children to have fun in the summer.Registration (登记) starts in the spring.
San Francisco Art Institute Community Education
Children to elders are welcome to sign up for all sorts of art classes all year round,such as Adult Continuing Education,Pre-College programs,and a Young Artist program.Check website for schedules,class types,age groups and more or call 415-749-4500.
San Francisco University High School:Summer Program
This is a great program preparing kids for college.Academic (学术的) classes in the morning and social classes such as drama,sports,music in the afternoon.There are also other activities such as a field day,an evening party,a talent show and much more.30-35sixth grade children are selected each summer,so you have to fill out an application form.See more about it on its website.
Rudolf Steiner College Summer Programs
Rudolf Steiner has summer programs for teachers who want to take courses such as teaching grade courses 1-8,High School Teacher Education program,working with Pre-School children,Languages,Arts and more.Registration is at the beginning of April.
32.What can we learn about Summer Programs in the San Francisco School?C
A.It doesn't offer academics classes.
B.It is for children from pre-kindergarten.
C.It has programs about environmental protection.
D.It usually begins in the spring.
33.The advantage of programs of San Francisco Art Institute Community Education is thatC.
A.children of different ages can take part
B.schedules can be found on its website
C.children can attend art classes at any season
D.it is free for children
34.Which of the following is best for Jim if he wants to go to college next year?C
A.San Francisco Art Institute Community Education.
B.The Summer Programs in Rudolf Steiner College.
C.The Summer Program in San Francisco University High School.
D.The Summer Program in the San Francisco School.
35.For whom does Rudolf Steiner College hold summer programs?D
A.Children from pre-kindergarten.
B.Students from high school.
C.College students.
D.Teachers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.假如你是Jack,你的初中老同学Rose上周给你写了一封邮件,询问你在新学校的生活和学习情况.请根据以下要点写一封回信.
1.高中学习比以前更需要良好的学习习惯,合理利用时间和更加努力;
2.学校有许多俱乐部,你加入了其中一个,简述其对你的意义;
3.学校新栽了许多树,使得校园环境更加优美,更利于学习.(which)
4.虽然目前有一些烦恼,但有老师和同学的帮助,对未来确实充满希望.
注意:1.字数100~120
2.开头和结尾已给出,但不计入总词数.
参考词汇:烦恼:worry(可数名词)  提示:which引导非限制性定语从句
Dear Rose,
Thank you for your e-mail.Now I'm excited to talk something about my senior high school life.
           
Wish you all the best!
Yours,
Jack.

查看答案和解析>>

同步练习册答案