【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If you are hungry, what do you do? Have your favorite-meal and stay quiet after that?
. But it never lets you know, because, you keep it busy thinking about your friends or favorite stars. So it silently serves your needs and never let itself grow. When mind loses its freedom to grow, creativity sets a full stop. This might be the reason why we all sometimes think "What happens next?", "Why can't I think?"
Why reading but not watching TV? It is because reading has been the most educative tool used by us right from childhood.Since it develops other aspects of our life, we have to take help from reading.
Once you read a book, you run your eyes through the lines and your mind tries to explain something to you . Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas.If it is used many times, the same seed can give you great help to relate a lot of things, which you would have never thought of in your wildest dreams!
This is nothing but creativity.Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words.
So guys, do give food for your thoughts by reading, reading and more reading. . Go and get a book!
A.Now what are you waiting for?
B.Reading can help you make more friends, too.
C.Just like your stomach, your mind is also hungry.
D.Why not do some reading while you are hungry?
E.Also this makes a significant contribution to your vocabulary.
F.The interesting part of the book is stored in your mind as a seed.
G.Hunger of the mind can be actually solved through wide reading.
【答案】C;G;F;E;A
【解析】本文是一篇说明文,介绍我们的思维和我们的胃一样,也会很饥饿。需要思考,需要阅读。提倡大家赶快拿起一本书,开始阅读。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后”But it never lets you know, because, you keep it busy thinking about your friends or favorite stars“中的代词it指代mind. 而前文只提到“肚子饥饿”,所以在这一空白处的句子应承上启下。对比选项发现C.Just like your stomach, your mind is also hungry不仅和上文内容紧密连接,其中的mind也和后文的it对应,符合语境。故选C。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前文可知人们不仅会肚子饥饿,精神也会饥饿。在根据空后“Since it develops other aspects of our life, we have to take help from reading”说明了阅读对人们精神思想的好处。对比选项发现G.Hunger of the mind can be actually solved through wide reading符合语境,故选G。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas,”可知F.The interesting part of the book is stored in your mind as a seed形成对应关系,且F选项中的The interesting part of the book与前文“Once you read a book;your mind tries to explain something to you”等信息也形成对应关系。F选项符合语境,故选F。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。分析前文可知阅读的好处是培养创造力,在根据空后“Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words”又阐述了阅读的另一个好处,即增加词汇量,使得和别人聊天更顺畅。对比选项发现E选项中的also正暗示了后文的阅读的好处。其次,contribution to your vocabulary也是后文内容的体现。结合此处的语境,故选E。(5) 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Go and get a book”可知作者对读者发起了一个具体行动的建议。对比选项发现A.Now what are you waiting for?“现在你还等什么呢?”符合语境,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Tang Dynasty poets sang for about three centuries in different tones. There were many famous poets living in the Tang period such as Li Bai, Du Fu, Bai Juyi and Li Shangyin. Poems of the Tang Dynasty edited in the Qing Dynasty is a collection of about 48,900 poems that were written by over 2,200 poets. But it didn’t cover all the poems of the Tang Dynasty.
During the Tang Dynasty, poems were recited when lovers walked under the moonlight. Poems were also recited when soldiers fought on the battlefield. People recited them in the open air or at temple fairs.
In the Tang Dynasty scholars had to be poets. Their readers were not only people of high social position but also common people. Poets recited poems; women singers sang poems and other ranks of people, including old women and children, read Tang poems. This atmosphere affected foreigners who visited the country at that time. As a result, Tang poetry was introduced to some adjacent countries, like Japan and Vietnam.
Tang poetry is a most brilliant page in the history of ancient Chinese literature. It’s a miracle in the cultural history of mankind. The Tang Dynasty was a powerful empire with a vast territory. It inherited Chinese civilization that went back to ancient times, and was combined with the best of other cultures and adopted the benefits of other nations in the world. Tang poetry wasn’t the only spiritual wealth created by the Tang Dynasty people. Philosophy and religion, handwriting and painting and music and dance all gained new peaks of development. Tang poetry, however, was the jewel in the crown and its greatest achievement.
【1】It can be inferred from Paragraph 1 that_____________.
A. there were more than 48,900 poems written in Tang Dynasty
B. in total there were four famous poets in the Tang Dynasty
C. only people in the Tang Dynasty created poems
D. in the Tang Dynasty most common people were poets
【2】The underlined word “adjacent” in Paragraph 3 probably means_______________.
A. neighboring B. strong C. poor D. rich
【3】What does the author really want to tell us in Paragraph 3?
A. In the Tang Dynasty all scholars were poets.
B. Tang Dynasty poems were quite popular.
C. Many foreigners came to our country during the Tang Dynasty.
D. In the Tang Dynasty many poems were sung by women singers.
【4】Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Why the poets created poems.
B. Some other kinds of spiritual wealth in the Tang Dynasty.
C. The significance and influence of the Tang Dynasty.
D. The editors of Poems of the Tang Dynasty.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段独白,回答以下小题。
【1】How often does the speaker’s father go to the ping-pong club?
A. Every day. B. Every other day. C. Every weekend.
【2】How is the speaker’s mother now?
A. Thirty years old. B. Thirty-five years old. C. Forty years old.
【3】Why does the speaker’s elder brother like winter most?
A. Because he can go skiing. B. Because he likes cold weather.
C. Because he can draw in the snow.
【4】What does the speaker often do after school?
A. Talks with foreign friends.
B. Practices sign language in a club.
C. Takes courses in a university.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】How many children are injured every year in Britain?
A. About 10,000. B. Less than 100,000. C. More than 1,000,000.
【2】How can parents prevent children from falling down the stairs?
A. By using mats.
B. By fitting safety gates.
C. By accompanying the children all the time.
【3】What is the most dangerous room according to the woman?
A. The kitchen. B. The bathroom. C. The living room.
【4】What probably is the man?
A. A writer. B. A TV host. C. A radio host.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Long ago, there lived in Greece a (learn) man. He was well-known for his knowledge of almosteverything that lots of people from all over the country came to learn fromhim. The great man taught his students whole-heartedly and answered theirquestions with great (patient).
One day, a student asked him, “My dearteacher, didn’t you say you yourself have many more questions about things thanwe do? I think we students have far more than you.”
With a smile on his face, the teacher (draw) two circles, one as large as abig cake, the other smaller. Then he said, “Of course, I have learned muchmore. But is wrong to think ateacher has fewer questions than his students. Now, look at these two circles.The inside of the bigger one is my knowledge of things, and the inside of thesmaller one is(you). Out ofthe circles is what is still unknown to us. Since mine is larger, I have (use) the longer line to draw thebigger circle. That (mean) Ihave more opportunities to face what is still unknown. And that’s why I myselfhave more questions than you do. The (much) you learn, the more questionsyou have. You will never learn enough, you know.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】How to Be Good at Sports
If sports are something that interests you, it stands to reason that you would want to be good at them. Here are some tips that can help you become a good player.
Set ambitious but realistic goals. If you want to be great at sports, you need to set your aims high. 【1】 Instead, you should take a look at what you are, and figure out where you think you would like to be. Give yourself a suitable amount of time to achieve that goal.
Be patient. 【2】 Impatient athletes tend to make poor ones. If you're not patient, you'll try to jump into advanced techniques long before you're ready. You'll feel discouraged when you don't see immediate improvement.
Join a sports team. Most of the sports teams are free to join. If you go to school, you should go for team tryouts when they're happening. 【3】
Accept criticism. When you play sports, you will unavoidably receive criticism, whether from a coach or other players. 【4】 Are they angry because you missed a pass, or do they sincerely want to help you improve? In a lot of cases, you can use criticism as motivation to get better.
【5】 A skill become mastered when you’re able to do it without thinking. Given enough time and practice, a skill will eventually fall under this category. When in a game, you won't have time to think everything through, so practice until it's all automatic.
A. Skills are often slow to build.
B. This does not mean being unrealistic.
C. You need to take most of it with a grain of salt.
D. Practice until your skills become second nature.
E. You also need to be clear about what you are good at.
F. If you're not in school, you can find a sports club online.
G. An important reason people join sports teams is to make friends.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
I'm 30 years old, and there are several things that life has taught me that I want to share with you.Here are the 4 lessons that life has taught me in the past 30 years.
1 Take care of your body
Life is “unfairly” biased (偏向的) towardspeople who “look good,” like it or not. So it’s important that you do all that is in your power to look your best.You will live longer, and you will live happier, if you take care of your body; you may even get promoted faster on your job. Remember that your health is really your greatest wealth.
2
No one taught me to save when I was growing up; no one told me the importance of saving. Fortunately I was able to learn the value of savingthrough reading great books like “The Millionaire Next Door”. What I want toteach others is to save at least twenty percent of your income. If you are tobe wealthy, you must not just earn a lot, you must save a lot.
3 Think in the long term
In high school I was thinking about college, in college I was thinking about life after college. I'm designing my life and I’m making decisions today that will enable me to live the life I desire when I’m in my40’s, 50’s and 60’s. You have to think in the long term; you have to see the“big picture”.
4 Realize the power of focus
Focus, focus, focus…If you fail in this lifetime, you will fail because of broken focus.If you focus on the goals that are most important to you, you will achievethem. The problem is that there are so many distractions.Winners decide to major on majors, and they even let important things slip, because they just focus on achieving whatis critical to their goals.
A.The importanceof saving.
B.If you planyour future properly, you will live into your plans.
C.Save yourmoney.
D.Nothing ismore important than focus.
E.What separatesthe winners from the losers is that the winners learn to focus on their goals.
F.I meandressing nicely, working out and eating right.
G.It’s importantthat you pursue relationships with individuals who are good first.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】The organization devotes itself to the peace of the world, and it is o_____________ to wars strongly.
【2】Prices have risen ______________ (稳定地) during the past decade.
【3】Paul's mother had him ____________ (收养)because she couldn't look after him herself.
【4】If you _______________(订阅)to the newspaper, it’ll be beneficial to your English study.
【5】Students are studying under a lot of s___________.
【6】With more forests being destroyed, q______________of good soil are being washed away each year.
【7】We should do something together at weekends so as to s_______________ our relationship.
【8】He ____________ (瞥了一眼)at the envelope and recognized his uncle’s handwriting.
【9】I am very a _________ about my son’s health.
【10】Does he ____________ (拥有)the necessary patience and ability to do the job well?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Why do you have a ______ look?
—Because you almost ______ me out of life by your ______ clothes.
A.frightening; frightened; frightening
B.frightened; frightening; frightened
C.frightening; frightening; frightened
D.frightened; frightened; frightening
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com