精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.As we know,DNA testing is very useful for crime fighting.But now crime fighters could have a new tool at hand.Researchers have developed a cutting-edge (前沿的) technique to identify human hair.Their test is quicker than DNA analysis techniques currently used by the police.
DNA testing is commonly used for identification because DNA is unique to each individual.However,environmental and chemical processes can degrade(降解) DNA,limiting its usefulness over time.Protein (蛋白质) in hair,on the other hand,is more stable than DNA but can also have variations (变异体) that may be unique to the individual.
"Our analysis process can be used universally,"says Ms.Huang,"One of our samples even included dyed hair and the test was 100 percent accurate.The test was able to distinguish East Asians,Caucasians and South Asians."
Dr.Beauchemin says she has got in touch with law enforcement agencies about using the new technology.She is also planning to collect more hair samples and continue her research with a goal of finding where exactly in the world hair sample is from,to look for more races and determine specific age.
"We are in a very similar place with protein-based identification to where DNA testing was during the early days of development,"said chemist Brad Hart."This method will be a game-changer,and while we've made a lot of progress toward improving it,there are steps to go before this new technique is able to reach its full potential."

64.What's the main purpose of the text?D
A.To analyze crime scenes.
B.To distinguish different races.
C.To show the usefulness of DNA testing.
D.To introduce a new identification method.
65.Which will be the most useful in identifying a person according to Brad Hart?B
A.Chemical materials.
B.Protein in hair.
C.DNA variations.
D.Blood sample.
66.What's the advantage of the protein-based identification over DNA testing?A
A.Stability.B.Popularity.C.Security.D.Convenience.
67.What can be inferred from the last paragraph of the text?B
A.DNA testing will soon reach its full potential.
B.Protein-based identification remains to be improved.
C.Protein-based identification has replaced DNA testing.
D.DNA testing develops as rapidly as protein-based identification.

分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,我们知道,DNA测试对于犯罪行为非常有用.本文以此展开,主要讲述了一种新的识别方法.

解答 64.D.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,我们知道,DNA测试对于犯罪行为非常有用.本文以此展开,主要讲述了一种新的识别方法.故选D.
65.B.细节理解题.根据Protein (蛋白质) in hair,on the other hand,is more stable than DNA but can also have variations (变异体) that may be unique to the individual.可知,根据Brad Hart所说,头发中的蛋白质将成为识别身份最有用的方法.故选B.
66.A.推理判断题.根据DNA testing is commonly used for identification because DNA is unique to each individual.However,environmental and chemical processes can degrade(降解) DNA,limiting its usefulness over time.可以推测出,DNA会降解,而和DNA相比,蛋白质的方法会比较稳定.故选A.
67.B.推理判断题.根据This method will be a game-changer,and while we've made a lot of progress toward improving it,there are steps to go before this new technique is able to reach its full potential可知,基于蛋白质的鉴定仍有待改进.故选B.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.---What do you think of the football match?
---It was very exciting.You didn't know which team would win until last minute.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

11.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
It is Mother's Day today.Though it's a western festival,it's popular in China now.
Mom has a full-time job,so she has to do most of the houseworks.She is a great mother.Both Dad or I planned to do something on Mother's Day.We get up early in the morning.Dad cleaned the house,and then went on shopping.When he came back,I found a bunch of flowers in her hand.I asked Mom to stay in the sitting room and I cooked in kitchen.The dishes what I cooked were Mom's favoritest.At dinner,we said to her,"Happy Mother's Day!"Mom was grateful and moving.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson,Arizona.He moved there a few years ago,and I was eager to see his new place and meet his friends.
My earliest memories of my father are of a tall,handsome,successful man devoted to his work and family,but uncomfortable with his children.As a child I loved him,as a school girl and young adult(成人的) I feared him and felt bitter about him..He seemed unhappy with me unless I got straight A's and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as"successful"as he was.Whenever I went out with him on weekends,I used to struggle to think up things to say,feeling on guard.
On the first day of my visit,we went out with one of my father's friends for lunch at an outdoor café.We talked along that afternoon,did some shopping,ate on the street table,and laughed over my son's funny facial expressions.Gone was my father's critical (挑剔的) air and strict rules.Who was this person I knew as my father,who seemed so friendly and interesting to be around?What had held him back before?
The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood.Although our times together became easier over the years,I never felt closer to him at that moment.After so many years,I'm at last seeing another side of my father.And in so doing,I'm delighted with my new friend.My dad,in his new home in Arizona,is back to me from where he was.

25.Why did the author feel bitter about her father as a young adult?D
A.He was silent most of the time.
B.He was too proud of himself.
C.He did not love his children.
D.He expected too much of her.
26.When the author went out with her father on weekend,she would feelA.
A.nervous      B.sorry        C.tired        D.safe
27.What does the author think of her father after her visit to Tucson?C
A.More critical.
B.More talkative
C.Gentle and friendly.
D.Strict and hard-working.
28.The underlined words"my new friend"in the last paragraph refer toB.
A.the author's son
B.the author's father
C.the friend of the author's father
D.the café owner.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.A balanced diet means the nutrition of three meals in a day should be balanced,and breakfast is very important to achieve that goal.Skipping breakfast (61)causes/will cause (cause)damage to health,apart from reducing work performance.(62)Studies  (study) have showed that if a person does not eat breakfast(63)regularly  (regular),he or she will be(64)at a higher risk of various diseases.
However,many people do not eat breakfast.A recent survey  shows  that 8.6 percent of people do not eat breakfast every day.The situation is even (65)worse  (bad) in poverty-stricken areas.
While most people are used to (66)eating (eat)  breakfast,the quality of their meal is in question----about 25 percent of people do not eat a homemade breakfast,(67)and more than 80 percent of people do not consume a healthy breakfast.
Children,women,and people living in poverty-stricken areas are most likely to be affected(68)when it comes to eating unhealthy breakfasts.However,old people(69)aged (age) above 60tend to have healthy breakfast,because  this group,mostly retired,have time and (70)patience (patient) to cook breakfast themselves.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.__________ up in the village as a child,Mr.Chen offers __________ fifty thousand yuan to the elementary school to help build a teaching building.(  )
A.Brought; to contribute
B.Having brought; to contribute
C.Having been brought; contributing
D.To be brought; contributing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Movies we can't wait to see
American Hustle (December 18)
What it's about:Pulling inspiration from the FBI's Abscam operation of the late 1970s,American Hustle is a good combination of criminals and the law in an effort to find out corrupt(腐败的) politicians.
Who it stars:A cast doesn't get much better than this:Bradley Cooper(Richie DiMaso); Christian Bale(Irving Rosenfeld);Amy Adams(Sydney Prosser); Jeremy Renner(politician Carmine Polito); and Jennifer Lawrence (Irving's wife Rosalyn).
The comments:With so many attractive names,American Hustle looks to be all but a success with audiences and critics.
Inside Llewyn Davis (December 20)
What it's about:In the folk scene of Greenwich Village in 1961,a musician by the name of Llewyn Davis is struggling to make something of his career.The film is in memory of him and his music.
Who it stars:Oscar Issac (Llewyn Davis); John Goodman; Garrett Hedlund; Justin Timberlake; and Carey Mulligan.
The comments:Ethan and Joel Coen wrote and directed this humorous drama,and T-Bone Burnett executive produced the music,which plays an important part in the film.
Saving Mr.Banks (December 20)
What it's about:Saving Mr Banks records a true story about Walt Disney's persistent persuasion of P.L.Travers (the author of the novel Mary Poppins) that finally led to the famous novel being turned into a movie.
Who it stars:Tom Hanks (Walt Disney); Emma Thompson(P.L.Travers); Culin Farre; Paol Giamatti and Bradley Whitford.
The comments:Directed by John Lee Hancock,critics have praised a lot the performances of Hanks and Thompson.
The Wolf of Wall Street (December 25)
What it's about:In the 1990s,stockbroker Jordan Belfort was living an extremely rich life won from his tricky plan-that is,until his plan began to fail and resulted in his arrest.
Who it stars:Adapted from Belfort's autobiography (自传) and directed by Martin Scorsese,with Leonardo DiCaprio as the"wolf"himself,it also stars Jonah Hill; Margot Robbie; P.J.Byrne and Jon Favreau.
The comments:The movie's release recently caused a heated discussion when it looked like it was going to drop off the 2013 calendar altogether; thankfully,Paramount is still trying to meet the December 25release date.It is still in doubt,but we are all waiting to see the film during Christmas with high expectation.

21.If you are interested in music,you may chooseC to see.
A.American Hustle
B.Saving Mr Banks
C.Inside Llewyn Davis
D.The Wolf of Wall Street
22.Who is the main character in the film Saving Mr Banks?A
A.Walt Disney.
B.Tom Hanks.
C.Llewyn Davis.
D.Leonardo DiCaprio.
23.What do the four films have in common?D
A.They are all humorous films.
B.They are all bound to release around Christmas.
C.They are all adapted from popular novels or autobiographies.
D.They all tell true stories about famous people or incidents.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.We all know that 2016 is considered the year of superhero movies.Here are another four ones coming out in the econd half of this year.
The BFGAdventure,Drama,Fantasy 1 July 2016(Canada)
Storyline:A little girl named Sophie comes across the Big Friendly Giant who despite his awful appearance,turns out to be a kind-hearted soul who is considered an outcast (被遗弃的人) by the other giants because,unlike them,he refuses to eat children.More information:
http://www.imdb,com/title/tt3691740/.
Directors:Steven Spielberg
Writer:Roald Dahl
Stars:Bill Hader,Rebecca Hall,Mark Rylance
The HollarsComedy,Drama,Family 26 August 2016 (USA)
Storyline:A man returns to his small hometown after learning that his mother has fallen ill and is about to go through surgery.Other related information is available at:
http://www.imdb.com/title/tt3714720/.
Director:John Krasinski
Writer:Ibrahim El-Batout
Stars:Mary Elizabeth Winstead,Anna Kendrick,John Krasinski
The BombingAction,Drama,War 30 September 2016 (China)
Storyline:During the World WarⅡ,five different Chinese people,most of whom are based on real figures,fight their way through Japanese air force attacks to protect an important military machine in Chongqing,in 1940.Click here for further information about it.
http://www.imdb.com/title/tt4743226/.
Director:Xiao Feng
Writer:Ping Chen
Stars:William Wai-Ting Chan,Wei Fan,Janine Chun-Ning Chang
Ali,the Goat and IbrahimComedy,Drama,friendship 10 ctober 2016 (Egypt)
Storyline:Ali loves a goat called Nada and Ibrahim hears voices from another world.Both young men are misunderstood and ignored each other.Later,they make peace with each other.Click here for more information.
http://www.imdb.com/title/tt4473378/.
Director:Sherif El Bendary
Writer:James C.Strouse
Stars:Ali Sobhy,Ahmed Magdy,Salwa Mohamed Ali

21.Where was the adventure movie from?A
A.Canada.B.USA.C.China.D.Egypt.
22.Which website should you visit to know more about The Hollars?C
A.http://www.imdb.com/title/tt3691740/.
B.http://www.imdb.com/title/tt4743226/.
C.http://www.imdb.com/title/tt3714720/.
D.http://www.imdb.com/title/tt4473378/.
23.When was the movie directed by Sherif E1Bendary shown?D
A.In July.B.In August.C.In September.D.In October.
24.What can we know from the passage?B
A.The BFG is directed by John Krasinski.
B.The Bombing is a film related to historical facts.
C.The Hollar tells stories about children.
D.Anna Kendrick stars in Ali,the Goat and Ibrahim.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

7.《21世纪英文报》中学生版举行以"An Unforgettable Experience in My High School Life"为题的征文活动,请你用英语写篇100-120个字的文章,记述一件令你难忘的事.要求如下:
1.记述事情经过.
2.简要说明你感到难忘的原因或从中得到的启示.
注意:文章的标题已给出(不计词数)
An Unforgettable Experience in My High School LifeHow times goes by!It won't be long before I say goodbye to my high school life.Looking back on what has happened during the past three years,there is one thing that is most unforgettable to me.(高分句型一)It was my turn to give an English speech in class.I felt worried because I was ashamed of my broken English.So I went to Mr.Li,my English teacher,for help.He not only encouraged me,but also offered some valuable advice.I spent nearly two hours practicing it at home until I was satisfied.To my joy,my performance turned out to be such a great success that my teacher and all my classmates applauded when I finished it.(高分句型二)It is the teacher's encouragement that helps me gain courage and build up my confidence.(高分句型三)Through the experience,I know that whenever we have difficulties we should never be afraid to ask others for help.Sometimes the advice from others matters a lot..

查看答案和解析>>

同步练习册答案