分析 本文是一篇经济类阅读,文章主要介绍了现在的一些科技巨头,如谷歌,控制了数据市场,这让人们很担忧.但把像谷歌这样的公司分成五个小公司,它们不会停止自我改造:随着时间的推移,它们中的某一个会再次强大起来.为了达到上述的情况,有两个方法:1、合并公司时需要考虑公司的数据资产以及收购价格;2、放松科技巨头的数据控制.
解答 ACBD
61.A 细节理解题.根据第二段Such situations have led to calls for the tech giants to be broken up.可知这种情况导致了科技巨头被打压的呼声."Such situations"指代第一段的"Now similar concerns ares being raised by the giants(巨头)that deal in data,the oil of the digital age."科技巨头控制了数据市场,这让人们很担心.故选A.
62.C 理解判断题.根据第三段"Internet companies'control of data gives them enormous power.So theyhave a"God's eye view"of activities in their own markets and beyond."可知,互联网公司对数据的掌控使得它们拥有了很大的权力,说明数据会加强大公司的统治地位,故选C.
63.B 细节理解题.根据倒数第三段When considering amerger(兼并),they have traditionally used size todetermine when to step in.They now need to take intoaccount the extent of firms'data assets(资产) whenassessing the impact of deals.可知在反垄断监管机构考虑公司兼并时,他们传统上通过公司规模大小来决定何时介入.评估交易的影响时,他们需要把公司的数据资产考虑在内.由此可知,通过关注公司的数据资产,反垄断监管机构可以避免规模陷阱.故选B.
64.D 细节判断题.根据第四段Breaking up firms like Google into five small ones would not stop remaking themselves:in time,one of them would become great again.A rethink is required-and as a new approach starts to become apparent,two ideas stand out.可知把像谷歌这样的公司分成五个小公司,它们不会停止自我改造:随着时间的推移,它们中的某一个会再次强大起来.为了达到上述的情况,有两个方法:1、合并公司时需要考虑公司的数据资产以及收购价格;2、放松科技巨头的数据控制.由此可知,通过放松科技巨头的数据控制,小公司可以获得更多的机会,变得强大起来.故选D.
点评 本文考察学生的理解推断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | in contrast to | B. | in defense of | C. | in face of | D. | in relation to |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | shape | B. | switch | C. | stretch | D. | sharpen |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:华大新高考联盟2017届高三5月教学质量测评英语试卷 题型:阅读理解
“It’s a big hammer to crack a nut.” This is how one angry parent described the recent crackdown(强制措施)by London police on parents who drop their kids off at school by car. Yes, you read that correctly—the very mode of transportation that many American schools insist—the only safe way to deliver kids to school is now being criminalized in the United Kingdom.
The decision to fine any vehicles seen dropping off or picking up kids with in a particular zone of east London comes from city councillors’(议员) long-term efforts to make the area safer and less crowded. They say they’ve been trying for years “to encourage sensible driving and parking”, but in vain. Neighborhood residents complain frequently about their driveways being blocked by illegally parked cars for 15 minutes or more,often while they’re trying to get to work, and the streets are long overcrowded.
Now the rules have changed. Some parents are angry. Angie Baillieul is a mother who made the “big hammer” comment and says the crackdown is “way over the top.” The nearest drop-off point for her six- year-old is now a five-minute walk from the school. Others are happy with the decision, severe though it may seem. Councillor Jason Frost said :
“Traffic has significantly reduced,and more children are now walking to school, which is a great outcome. I would rather have complaints that we are slightly inconveniencing parents than hear that a child had been seriously injured because nothing was done.”
I witness daily the chaos created by these in-town drivers,when I walk my own kids to school. There’s a parking lot overflowing with vehicles and a slow-moving train of cars moving in circles,many filling the air with harmful smokes. Meanwhile, the conversations around child over-weight and the importance of daily physical activity continue to stand out in schools.
1.Why is Angie Baillieul opposed to the new rule?
A. She is often fined by London police. B. She will lose her job as a school driver.
C. She has adapted to the American practice. D. She thinks it adds inconvenience to her son.
2.Why has the new rule been made according to Jason Frost1?
A. On account of massive complaints. B. Because of heavy traffic jams.
C. Owing to safety concern. D. Due to air pollution.
3.What can be seen after the crackdown is carried out?
A. Less daily chaos. B. Favor from all people.
C. More over-weight children. D. Complaints from neighbors.
4.What is the main idea of the text?
A. Parents attempt to resist a school rule.
B. London police cause widespread anger.
C. American schools care about kids7 safety.
D. Different voices are heard on a new traffic policy.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | which | B. | when | C. | where | D. | whose |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com