【题目】For teenagers, it's great fun to explore new places and it feels like an adventure, even when you know you're not the first to have been there. But to make sure not to get lost or waste time going round in circles, the following tips may be helpful.
◆Do the map reading if you're being driven somewhere. It'll be easier if you keep the map following the direction you are traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn, or you'll have to move to the back seat.
◆Get a group of friends together and go exploring. You'll need a good map, a compass, a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for emergencies. Tell someone where you're going before you set out and let them know what time you expect to be back. The purpose of the activity is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.
◆See if your school or a club organizes orienteering(越野识途比赛) activities, in which you need a map and a compass to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B(and B to C, etc. ) in the fastest time, or simply as a spare-time activity. It enables you to be familiar with the use of maps and compass and gain some special skills. In some way, it’s not only good fun, but also a great way to keep fit.
【1】When you sit beside the driver, you’d better ________.
A.look ahead to see where there is a gas station
B.move to the back seat if feeling uncomfortable
C.keep looking at the map to find another place to go to
D.direct the driver when necessary
【2】In the exploration, why do you need to wait for the slower friends?
A.To share the fun with him/her in exploration.
B.To tell him/her what’s going on with group members.
C.To avoid yourself or your friends getting lost.
D.To show them how fast you can go.
【3】What does the whole passage talk about?
A.The fun of exploration.
B.What to bring for exploration.
C.How to prevent people getting lost in exploration.
D.The way to use a map in exploration.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【解析】
试题分析:文章主要讲了如何在探险中不迷失方向,且作者给出了三个方法。
【1】D 细节理解题。根据第二段最后一句Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn, or you'll have to move to the back seat.可知,坐在副驾驶应该为司机指路。故选D。
【2】C 推理判断题。根据第三段最后一句The purpose of the activity is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.可知,等走得慢的朋友是为了避免你自己或朋友迷路。故选C。
【3】C 主旨大意题。本文介绍了探险的常识,重点描述了3种方法来避免在探险中迷路。故选C。
【名师点拨】
推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。【2】C 推理判断题。根据第三段最后一句The purpose of the activity is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.可知,等走得慢的朋友是为了避免你自己或朋友迷路。故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均限一词。
2.只允许修改10处,多者(从笫11处起)不计分。
I'd like tell you something about your life in this boarding schoo1.I stay in a dormitory with three other girls,all of them are kind and nice.We get on well to others and have become good friends.Living in a boarding school make me independent.I am confidence to take care of myself,wash the clothes,and clean the rooms,which I never did when at home.The classes here are very interesting and challenged.I’m still feeling a little dissatisfied with some other thing.The living conditions are not as good as it at home and the chance to get in touch with the outside world is limited.Anyway,I’II get used to living here and hope everything will be more better soon.
【1】【2】【3】【4】【5】
【6】【7】【8】【9】【10】
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The little boy isn’t getting on well in math and worse still, he often fights with other students. With her son ________, she feels very ________.
A. disappointing; worrying
B. disappointed; worried
C. disappointing; worried
D. disappointed; worrying
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,用不多于1个单词的正确形式填空
Once a farmer's donkey (驴) fell into a deep well. The animal cried loudly for hours, but the farmer couldn't figure out what to do 【1】 it. Finally, he decided that the animal was old and that the well needed to be covered anyway, so he 【2】 (think) the donkey wasn't worth saving.
Then, he invited some of his neighbors to come over and help 【3】 . They all took a shovel (铁铲) and began to put dirt into the well.
At first, the donkey realized what was happening and cried 【4】 (pitiful). Then, to everyone's surprise, the donkey became quiet. A few shovel loads later, the farmer looked down into the well and was astonished at 【5】 he saw.
Each shovel of dirt hit its back, but the donkey was doing something 【6】 (amaze) . It was shaking the dirt off and taking a step up. 【7】 the neighbors continued to put more dirt on top of the animal, it would shake the dirt off and take one more step up.
Pretty soon everyone was surprised as the donkey stepped up over the edge of 【8】 well and ran off happily!
When life sometimes 【9】 ( put) dirt on you, the best way of getting out of the well is to shake the dirt off and take a step up. Each of your troubles is a stepping stone. You can get out of die deepest well just 【10】 never giving up!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Net Library is a library that lends out digital books. It treats a digital book like a paperback copy. It charges libraries per book per copy and gives publishers a cut of the total income.
From the consumer’s point of view, this means that if more than five people want the latest Danielle Steel romance novel, other people who request that book will get a message saying the title is unable to get.
Many publishers seem to have embraced its model. More than 350 publishers gave the company rights to hand out their digital works, and McGraw-Hill Corporation and Houghton Mifflin Corporation have put money into the company. The California public libraries and about 1,800 others across the US are trying out the Net Library service.
Some librarians criticize the Net Library model. Stanford University librarian Michael Keller argues that the company is creating an unnatural fear of digital works, which is contrary to the ideas of the Internet.
Keller and some other librarians argue for the e-book vision set forth by Brary. Brary is starting a service that lets us users read books for free.
But it will charge about 25 cents a page when a person tries to point out material or copy and taste it into a different file or tries to download a copy onto a computer.
Christopher Warnock, chief executive of Brary, believes most consumers won’t want to buy entire books, only the parts that interest them.
“There is not really a lot of good owning an electronic file and having to store it and manage it. It doesn’t make sense,” he said.
【1】How do publishers get money from the Net Library?
A.They get money from selling their books to the Net Library
B.They get money from the readers.
C.They get money by cutting the cost of the books.
D.They share the money with Net Library.
【2】The underlined word “embraced” in the third paragraph means
A. tried out something hard
B. held something tightly
C. disliked something badly
D. taken something willingly
【3】What does the last paragraph mean?
A. Net Library is not a good way for the consumers.
B. There is no need for consumers to have a whole book.
C. Brary is not a good library for the consumers.
D. It’s reasonable to charge the consumers money for copying some pages.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】It is reasonable to (假定) that the economy will continue to improve in the next year.
【2】Take care with the (精致的) china teacups, as they can be easily broken.
【3】He was still in depression (尽管) the fact that we had made every effort tocheer him up.
【4】She was not much (独立) of her parents after graduation from college.
【5】Australia and New Zealand are former British (殖民地).
【6】Mr. Wang r a movie Operation Mekong to me, saying that it was really worth watching.
【7】Parents are supposed to set a an area of the room as a reading corner for their children.
【8】Donald Trump was a of having shown no respect to women during the presidential debate.
【9】Spring festival in China is a time for a family r , and family members gather to enjoy dinner even if they live far away.
【10】Let’s give the house a t cleaning since we haven’t live in it for years.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是一名导游,陪同某国际旅行社游览长城。车抵长城,下车前你准备对大家作必要的介绍和交代。请拟一份讲话稿。讲话稿必须包括以下几点:
1. 简单介绍长城(世界上最长的城墙,有2000多年的历史,是世界奇观之一);
2. 讲话的时间是8点半,在长城逗留两个半小时,11点钟离开:
3. 游览车(bus)在入口处等候,记住车号,准时返回:
4. 贵重(valuable)物品随身携带,下车前关上车窗;
5. 祝大家玩得愉快。
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Welcome to Arundel Castle which is situated in West Sussex, England. The castle has a history of nearly 1000 years and has welcomed visitors traveling from all over the world. Arundel Castle also plays a starring role in many films.
The Gardens
The White Garden is planted with soft white Iceberg Roses, and Snow White Lilies.
The Rose Garden is newly planted with lovely old-fashioned English roses that are at their very best in June and July.
The Organic Kitchen Garden produces a wide range of seasonal fruit and vegetables, pears, cherries and apples.
The Castle Shop
In the Castle Shop, you will discover a wide and interesting range of gift ideas for everyone. It offers gifts and souvenirs designed to appeal to all tastes and pockets. Foods, china, books, and stationery (文具) are all available. Many are sold in this Castle Shop only.
At Arundel Castle we pride ourselves on supporting local suppliers and actively encourage environmentally friendly products.
The Arundel Festival 2014
Saturday 16th to Monday 25th August
The annual Arundel Festival gets bigger and better every year. It is one of the most amazing, diverse and easily accessible arts festivals in the UK, offering a mix of visual arts, music, theatre and street entertainment.
Parking
Coaches and mini-buses can drop off at the main Castle entrance in Mill Road and park in the main town car park that is opposite the castle entrance. Please inform us when making your booking of how many parking permits are required.
【1】What can you do when visiting the castle?
A. See how the local gifts are being made.
B. Get old-fashioned English roses as gifts.
C. Buy eco-friendly products in the Castle Shop.
D. Get seasonal fruits and vegetables free of charge.
【2】How long does the Arundel Festival last this year?
A. 10 days. B. One week. C. 16 days. D. One month.
【3】Where can you park the coach?
A. In Mill Road.
B. In the main town car park.
C. Inside the Castle.
D. At the main castle entrance.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,是一名高二学生。最近,你校广播站面向全体学生招募两名英语播音员。你很想尝试一下,请根据下面的要点写一封自荐信
内容要点如下:
1.自我介绍和写信的目的;
2.自身优势;
3.希望被录取。
注意:
1.词数100左右;。
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已经写好,不计入总词数。
Dear Sir or Madam,
I am Li Hua.
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------
I am looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com