精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

B [2015 •北京市西城区一模] The Netherlands on Monday introduced its first-ever intelligent bicycle, fitted with electronic devices to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in the bicycle-mad country.

Developed for the government by the Netherlands Or?ganization for Applied Scientific Research TN(), the intelli?gent bicycle runs on electricity. A commercial-available bicy?cle is expected to be on the market in the next two years and should sell for from 1,700 to 3,200 euros per bicycle.

The devices on the bike are linked through an on-board computer with a vibrating warning system fitted in the bicycle's saddle and handlebars to warn cyclists of the coming danger.

The saddle vibrates when other cyclists approach from behind, while, the handlebars do the same when barriers appear ahead.

"Accidents often happen when cyclists look behind them or get a fright when they are passed at high speed," said Maurice Kwakkernaat, one of TNO's research scientists involved in the project. "The on-board system technology has already been at work in the car industry," he said.

"More and more elderly people are using a bicycle, not only for short distances, but also for longer distances," Dutch Environment and Infrastructure Minister Melanie Schultz van Haegen told AFP. " This type of bicycle is truly-needed in the Netherlands because it will help us bring down the number of elderly people who are injured every year and allow them to continue to enjoy cycling," she said.

In the Netherlands, bicycles outnumber the population of 17 million by at least one million and there are some 25,000 km of bicycle path in the country. Those statistics are set to grow as more and more people take to two-wheeled trans?port, leading to an increased risk of injury.

Last year, 184 cyclists died in the country, of which 124, or 67 %? were older than 65, according to the Central Statistics Office. The year before, 200 cyclists died, the ma?jority of victims also being elderly.

The current model weighs 25 kilograms but researchers are working on making the on-board system smaller.

5.The intelligent bicycle is aimed to___________

 

A.     protect the environment

B.     help reduce traffic pressure

C.     popularize the use of bicycles

D.     improve safety for elderly cyclists

6.Which part of the intelligent bicycle will vibrate when oth?er cyclists approach it from behind?

 

A.     The saddle.

B.     The wheels.

C.     The handlebars.

D.     The on-board computer.

7. We can learn from the passage that .

 

A.     the elderly ride bicycles wherever they go

B.     the elderly are planning to give up cycling

C.     the number of elderly cyclists is decreasing

D.     the accident rate among elderly cyclists is high

8.     Which is the best title for the passage?

 

A.     A test bicycle

B.     Elderly cyclists

C.     A smart bicycle

D.     A bicycle-mad country

B  [文章大意]本文是一篇科普文,主要介绍了 一种新型的、灵巧的

自行车。

5.D 细节理解题。根据文章第一句"The Netherlands on Monday introduced its first-ever intelligent bicycle, fitted with electronic devices to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in the bicycle-mad country."可知,这种自行车是为了提高年齡较大的骑行者骑车的安全性。故选D项。

6.A 细节理解题。根据文章第四段的"The saddle vibrates when other cyclists approach from behind -,,可知选A项。

7.D推理判断题。根据文章倒数第二段的"Last year, 184 cyclists died in the country, of which 124, or 67% , were older than 65, according to the Central Statistics Office."可知选D项。

8.C主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了 一种新型的适合老年人骑行的、灵巧的自行车。故选C项。

题目来源:全品高考短平快体型组合集训英语新课标 > 精练18 阅读理解(社会生活类)+阅读理解(科普知识类)+完形填空(记叙文)

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:


Ⅳ.短文改错[2015 *东北三省一模]

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday I stepped into a restaurant for lunch. As I was waiting my order to come, I noticed the old man in a wheel?chair roll himself over to a table. No one and me seemed to notice him. I got up and go over to his table and asked if that I could get him something to drink. He smiled and said, "Thank you. You are generously. I,d like any orange juice, please. " When I was getting ready to leave, I walked by the old man's table to saying goodbye. He thanked me again and told me I had made his days, coming over and helping him out. I gave him a hug and told him he had made my day, ei?ther.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

Ⅱ.阅读七选五[2015 *江西九江二模]

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Advantages of playing badminton

Playing badminton can be a fantastic sport. 4 What's more, playing badminton has many benefits for your entire body.

Build a strong body.

You get to run up and down in the court. You jump up high and bend down low when playing. Your movements have to be flexible, with good hand-eye coordination(协调动作的能力),The movements give your legs good exercise. At the same time, swinging the racket exercises your arms, shoul?ders, stomach and back. Before you know it, your entire body will benefit from better coordination. 5

Have a good heart.

Playing badminton can actually lower your blood pres?sure ? and reduce your chances of developing heart disease.

6 Your body will be better defended against enlarged ar-teries(动脉)that can cause deadly heart attacks. Whether you are suffering from high blood pressure or simply trying to prevent it,playing badminton is a great sport.

Enjoy a colourful social life.

Gyms often host leagues?tournaments, and parties. 7 So don't just watch a television programme about losing fat. Get out there and socialize in an organized badminton league.

Make a slim figure.

8 Hundreds of unwanted fat can be burned off with all of the physical movements involved in the sport. Whether you are on the sand at the local beach or inside a gym, playing badminton can be an enjoyable weight-loss exercise.

A.     You can even grow stronger and more attractive.

B.     Playing the game, you can make your heart stronger.

C.     You can find a badminton court in public parks or some gyms.

D.     To people of different ages it is also easy and light exer?cise.

E.     It is important to drink plenty of water when playing the sport.

F.     They provide chances for you to meet friends or other people with similar interests.

G.     Of course, one of the most welcome benefits of playing badminton is always quick weight loss.


查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

I.阅读理解

A  [2015'东北三校二联] The stories we share with one another are important. They show wisdom and provide inspiration. They are impor?tant to our development. But sometimes people choose not to tell.

Consider the negative effects of not sharing a story in the news: people are wondering if public health officials are hold?ing back too much information about the recent outbreak of Ebola.

There is a danger in holding back stories that ought to be told. Bobette Buster said it like this, "The fact is history has shown us that stories not told can become like dangerous ge-nies(妖怪,精灵)left in a bottle. When they are finally un?corked, their power to destroy is set free."

  There are a number of reasons why we hide parts of our stories: they often show our weaknesses or expose our disad?vantages; they require courage and strength to share; and of course, there are some stories that should be kept secret―es?pecially those that embarrass someone else.

Most of us have two selves : the one we display on the outside and the one we actually are on the inside. And the better we get at hiding the stories that show our true selves, the more damage we may be causing to ourselves and to others.

Honesty and openness is important : it proves we are trustworthy. It displays we are human. We are not perfect or better. It highlights the importance of hard work and person?al development. Hard work may not allow us to overcome our disadvantages completely. But with hard work, we do not have to be restricted to our mistakes.

Does this mean we admit every weakness, every disad?vantage, and every secret regret to everybody we meet? No, of course not. There is a time and a place and a certain level of relationship necessary for some stories to be told in an appropriate manner.

1.What's the function of the example in Paragraph 2?

 

A.     It reflects that people are concerning about the spread of Ebola.

B.     It shows the bad effect caused by sharing a story.

C.     It proves not sharing a story can cause trouble.

D.     It concludes that one should share a story at a proper time.

2.One of the reasons why people are unwilling to share ex?periences is that .

 

A.     sharing stories highlights the importance of hard work

B.     people are used to exposing their weaknesses

C.     people sometimes have no courage to share their sto?ries

D.   some stories make themselves feel uneasy

3.Which is close in meaning to the underlined word "uncork?ed" in Paragraph 3?

 

A.     Freed.

B.     Broken.

C.     Unfolded.

D.     Untouched.

4.The writer aims to convince us to .

 

A.     be open to people close to you by sharing some secrets

B.     share stories appropriately for the good of others and ourselves

C.     remove the dangers that can be caused by untold stories

D.     realize the importance of being honest when making friends

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

Ⅲ短文改错[2015 .甘肃民乐一中高三一诊〗

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Mr Green,

I am very exciting to learn that you will start a maga?zine. That sounds great and I definitely agree you on that.

    Some of the columns that you mention in the letter are really my cup of tea. Cultural Express give us a better under?standing of the world. Since people from different part of the world have different values, it's necessary to learn from each another. Apart from that, Blurt Out is pretty good for Chi?nese students to learn English idioms and improving oral Eng?lish. Entertainment is also cool! The popular singers, actors or celebrities are so attractively that you absolutely can't miss this part. Teenagers are to fond of popular things, too.

   Well, I can't list more. I really can't wait to read this magazine.

                           

                                     Yours, Li Ming

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

B [2015*山西太原高三模拟]

Whether it is Mozart or Miley, your choice of music could determine whether you will perform well at your job.

A new study suggests that listening to music in the office improves the speed and accuracy of tasks such as data entry, proofreading and problem-solving.

In an office-based experiment, 88 per cent of the partici?pants were found to produce their most accurate work when listening to music.

The study also found that 81 per cent of the participants completed their fastest work when music was played.

And it matters what type of music you listen to. For in?stance, if you're doing your tax returns, then classical music is the most effective as it improves maths skills.

Listening to Jessie J or Justin Bieber could also improve your speed, with 58 per cent of the participants completing data entry tasks faster while listening to pop songs.

During proofreading , dance music , such as David Guetta, had the biggest positive impact on participants in?creasing their speed by 20 per cent compared to tests under?taken with no music at all.

Dance music also had a positive effect on spellchecking with a 75 per cent pass rate compared to 68 per cent when no music was played at all.

The research, undertaken by Brighton-based Mindlab In?ternational, suggests that silent offices may be the least pro?ductive.

"The Music Works experiment revealed a positive corre?lation between music and productivity. Overall, it showed that when listening to music, nine out of ten people per?formed better," said Dr David Lewis, chairman of Mindlab International.

5.Whose music can help you do maths homework according to the study?

A.     The music of Justin Bieber.

B.     The music of Mozart.

C.     The music of David Guetta.

D.     The music of David Lewis.

6. Which of the following is NOT mentioned according to the passage?

 

A.     Music can make you relaxed.

B.     Music can help you enter data faster.

C.     Music can improve maths skills.

D.     Music has a positive effect on spellchecking.

7.The result of the experiment showed that when music was
played, _________ .

 

A.     88% of people worked faster

B.     81 % of people did their most accurate work

C.     90% of people worked better

D.     75 % of people completed data entry task faster

8. What can we conclude from the passage?

 

A.     Music may be helpless to people in offices.

B.     Silent offices can make people work better.

C.     Different kinds of music have the same effect.

D.     Silent offices may make people work least profitably.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

V.书面表达[2015 •哈尔滨第九中学高三三模]

假如你是校学生会主席李华,学校安排你下周末作为导游带领外籍教师Mr Smith进行一次郊游活动。请你用英语给Mr Smith写一封电子邮件,包括以下内容:

1.自我介绍;

2.出游的时间、目的地等信息;

3.需要提前做的准备工作。

注意:1.词数100左右;

      2.可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Mr Smith,

 

 

                  Yours sincerely, Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

I.阅读理解

A [2015 •河南开封高三模拟]

In America, parents tend to encourage their children to develop their potential (潜能)to the fullest extent. Fathers and mothers frequently teach their children both ambition and the confidence necessary to work towards their goals. Ameri?can parents are always active in concentrating on what their kids can do, not what they can't. As a result, millions of American boys and girls grow up hoping to become actors and athletes, diplomats and doctors. Many of them even want to become president.

American parents often encourage their children to be?come involved in extra activities of all types at school, such as student government, sports and music. They believe that on?ly through taking part in these activities can their children be?come mature young adults.

As we all know, schoolwork is important. But parents should realize that the social skills their children learn from natural conversations with each other are as important as schoolwork and the skills they will need in the future work. What's more important in their work is that their children should have a sound knowledge of physics or the ability to communicate effectively.

As a rule, Chinese parents don't educate their children about the same kind of ambition and confidence as Americans do, nor do they encourage the same level of participation in extra activities. Children are typically advised to study hard and pass exams. They have to spend a lot of time in doing much schoolwork every day. It is a great waste of time to do so.

   Now more and more Chinese parents have recognized that they should pay attention to developing the potential of their children. I hope that leaders in Chinese educational circles should take some measures to develop the potential of their children. I am very confident about it.

1. From the passage, we know the American parents pay much more attention to______________ .

A.     the social skills than Chinese parents

B.     their children's studying hard and well

C.     what their children want but they can't

D.     extra activities than schoolwork

 2. According to the passage, Chinese parents .

 A.     know more than American parents to educate their children

B.     owning ambition and confidence is necessary and im?portant

C.     pay much more attention to their children's fine future

D.     don't encourage their children to participate in extra activities

3.From the passage, we can infer .

 A.     American children are brave and adventurous

B.     American children are more active in their studies

C.     Chinese children have the ability to communicate ef?fectively

D.     something should be done to develop the potential of the children in China

4.What's the writer's attitude towards Chinese education re?form?

A. Neutral.                               B. Indifferent.

C.  Positive.                            D. Negative.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东滕州二中新校高三4月模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What do you think of the conditions here?

—Oh, wonderful! _________ a better hotel.

A.Seldom we can find B.Rarely do we find

C.Never will we find D.Hardly can we find

查看答案和解析>>

同步练习册答案