精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
A farmer found a wounded eagle (鹰) in his field. He was so   26   that he took it home and cleaned its wounds. After that he placed it  27  in the yard, in the hope that it    28    recover soon.
Strangely enough, the eagle soon got used to the    29   of all the chickens in the yard. It learned to    30    from side to side like chickens, and eat happily from a trough (食槽). For many years, the eagle    31    his new life on the farm.
Then one day, one of the farmer’s friends pointed to the playing    32   and asked, “  33   is that eagle acting like a chicken?” The farmer told him what had   34  , and the friend felt quite   35  .
“I can’t believe that!” said the friend. “It should fly in the    36   , not live here!” He picked up the eagle, and   37   it into the air. The eagle was  38  , and cried loudly. Then it just fell down on the ground.
That night, the friend could   39   sleep as he remembered the chicken-like eagle. The next morning, he headed back to the farm for another   40  . This time he carried the eagle to the   41   of a nearby mountain.
When he stood at the highest place of the mountain, he looked into its eyes and shouted, “Don’t you   42   ? You weren’t made to live like a chicken!” As he   43   the eagle up, he made sure it was facing into the bright   44   of the rising sun. Then he    45    tossed (抛) the bird into the sky. This time the eagle opened his wings, and disappeared into the clouds.
小题1:
A.politeB.braveC.kindD.proud
小题2:
A.forwardB.outsideC.insideD.backward
小题3:
A.wouldB.shouldC.mustD.need
小题4:
A.foodB.soundsC.waterD.habits
小题5:
A.walkB.sleepC.talkD.drink
小题6:
A.wastedB.forgotC.lostD.enjoyed
小题7:
A.chickenB.eagleC.farmerD.plane
小题8:
A.WhenB.HowC.WhyD.What
小题9:
A.sufferedB.experiencedC.happenedD.found
小题10:
A.pleasedB.surprisedC.worriedD.satisfied
小题11:
A.skyB.seaC.landD.lake
小题12:
A.pulledB.movedC.tookD.threw
小题13:
A.afraidB.interestedC.excitedD.angry
小题14:
A.hardlyB.exactlyC.actuallyD.finally
小题15:
A.drinkB.meetingC.restD.try
小题16:
A.topB.footC.centerD.side
小题17:
A.believeB.cryC.understandD.work
小题18:
A.heldB.putC.filledD.tied
小题19:
A.sightB.lightC.spaceD.shape
小题20:
A.easilyB.softlyC.quicklyD.powerfully

小题1:C
小题2:B
小题3:A
小题4:D
小题5:A
小题6:D
小题7:B
小题8:C
小题9:C
小题10:B
小题11:A
小题12:D
小题13:A
小题14:A
小题15:D
小题16:A
小题17:C
小题18:A
小题19:B
小题20:D

试题分析:本文叙述了一位农民看到了一只受伤的鹰把它带回家疗伤,并把它放在院子里和鸡一块生活,结果,鹰学会了鸡走路和吃食的样子,喜欢上了这种生活,后来农民的朋友来家里,试图把鹰放回空中,结果第一次失败了,,他又把鹰带到了山上,这次鹰飞回了本属于它的天空。
小题1:考查形容词。根据he took it home and cleaned its wounds.可知农民的心是善良的,故选C。
小题2:考查副词。根据all the chickens in the yard.鹰和鸡一样都被放在了院子外边,故选B。
小题3:考查形容词。根据前面placed用了过去式,希望将要发生的事,当然用过去将来时,故选A。
小题4:考查名词。根据from side to side like chickens, and eat happily from a trough鹰学会了鸡走路、吃食等各种习惯,故选D。
小题5:考查动词。根据from side to side like chickens再根据常识,这是鸡走路的样子,故选A。
小题6:考查动词。根据He picked up the eagle, and   37   it into the air. The eagle was  38  , and cried loudly. Then it just fell down on the ground.可知鹰已经习惯了并喜欢上这里的生活不愿离开这里,故选C。
小题7:考查名词。根据that eagle acting like a chicken 与下文对应,故选B。
小题8:考查连词。根据asked,…that eagle acting like a chicken根据上下文的语境故选C。
小题9:考查动词。根据这位农民把以前发生的事告诉了他的朋友,故选C。
小题10:考查形容词。根据“I can’t believe that!” said the friend.听了这个故事后,这位朋友感到很吃惊,故选B。
小题11:考查名词。根据it into the air.可知鹰应该在天上飞,故选A。
小题12:考查动词。朋友抓起鹰把它往空中扔去,故选D。
小题13:考查形容词。根据cried loudly. Then it just fell down on the ground.把鹰扔向天空它吓得掉了下来,故选A.
小题14:考查副词。根据as he remembered the chicken-like eagle 可知那天晚上朋友因为想着鹰的事,他睡不着了,故选A。
小题15:考查名词。根据This time he carried the eagle to the   41   of a nearby mountain.
朋友把鹰带到附近的山上再次做尝试,把它扔向天空,故选D。
小题16:考查名词。根据of the rising sun 看见太阳升起,可知朋友把鹰带到了山顶,故选A
小题17:考查动词。根据You weren’t made to live like a chicken!”朋友对鹰说“难道你不理解?,你不像鸡一样属于这里,故选C。
小题18:考查动词。hold up举起;根据tossed (抛) the bird into the sky.故选 A。
小题19:考查名词。明亮的太阳光,故选B。
小题20:考查副词。根据tossed (抛) the bird into the sky.朋友用力把鹰抛向天空,故选D。
点评:完形填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答。对于同义词和近义词的选项,在充分考虑到上下文具体语境下特别注意这些同义词和近义词搭配。本文主要考查了动词、名词、形容词、副词、连词等实词,需要考生弄懂上下文的语境。? 
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Because of the change in the American public school system over the last several years, now many parents choose to home-school their children. There are many reasons behind this. Let’s take a look at a few of them.
For some parents, they have religious (宗教的) reasons for home-schooling. The public school system does not have religious teachings, so these parents want to put religion into the children’s daily school activities. This might include teaching religion-based courses rather than coursework that is taught in public schools.
For some parents, they do not feel that their local school system offers their children the best learning opportunities. So they want to take matters into their own hands. This may be because the local school has low educational standards (标准) or for some other reason the parents think it necessary to take their children out of the system. Sometimes the parents just feel the children will get a better education at home.
Some parents may not be rich enough to send their children to a private school, so the next best thing in their eyes is home-schooling. Thus they can teach their children what they like.
One should remember that the laws about home-schooling vary from state to state. In some states, the parents are required to hand in monthly attendance records (出席记录) to their local school system. What’s more, most states require state testing at certain periods such as the CRCT.
小题1:The writer wrote this passage mainly to _______.   
A.advise parents to home-school their children
B.explain why some parents choose to home-school their children
C.tell us the advantages and disadvantages of home-schooling
D.praise home-schooling and private schools
小题2:Paragraph 3 tells us that some parents choose home-schooling because ______.
A.school teachers are not strict with their children
B.their children don’t do well in their studies at school
C.their children don’t like going to school
D.they are not satisfied with the school education
小题3:What does the underlined word “vary” in the last paragraph mean?
A.IncreaseB.ChangeC.SpreadD.Keep
小题4:How many reasons for home-schooling are mentioned in the passage?
A.2B.4 C.3D.5

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Much of the water we use comes from snow. Melting snow provides water for rivers, electric power centers and agricultural crops. In the western United States, mountain snow provides up to 75% of all surface water supplies.
Snowfall helps to protect plants and some wild animals from cold, winter weather. Fresh snow is made largely of air trapped among the snow crystals. Because the air has trouble moving, the movement of heat is greatly reduced.
Snow also is known to influence the movement of sound waves. When there is fresh snow on the ground, the surface of the snow takes in, or absorbs, sound waves. However, snow can become hard and flat as it becomes older or if there have been strong winds. Then the snow's surface will help to send back sound waves. Under these conditions, sounds may seem clearer and travel farther.
Generally, the color of snow and ice appears white. This is because the light we see from the sun is white. Most natural materials take in some sunlight. This gives them their color. However, when light travels from air to snow, some light is sent back, or reflected. Snow crystals have many surfaces to reflect sunlight. Yet the snow does take in a little sunlight. It is this light that gives snow its white appearance.
Sometimes, snow or ice may appear to be blue. The blue light is the product of a long travel path through the snow or ice. In simple terms, think of snow or ice as a filter. A filter is designed to reject some substances, while permitting others to pass through. In the case of snow, all the light makes it through if the snow is only a centimeter thick. If it is a meter or more thick, however, blue light often can be seen.
小题1:How many functions of snow are discussed in the passage?
A.OneB.TwoC.ThreeD.Four
小题2:Why does snowfall help to protect plants from cold?
A.Because snow crystals contain heat.
B.Because snow crystals have air in them.
C.Because snow crystals are easy to blow away.
D.Because snow crystals send out heat when melting.
小题3:It can be inferred that ______.
A.hard snow is better in protecting wild animals than fresh snow
B.fresh snow is better in sending sound waves than hard snow
C.fresh snow is better in taking in sound waves than hard snow
D.hard snow provides less water than fresh snow
小题4:The color of snow and ice appears white because snow crystals________.
A.send back none of the sunlightB.send back all of the sunlight
C.take in most of the sunlightD.take in some of the sunlight

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


       Parents Are Invited
         To a Lecture On
Raising a Self-Disciplined Child    
Help Your Child Become More
Responsible, Confident, and Lively

Presented by Dr Robert Brooks            
Robert Brooks, Ph.D., one of the two authors of Raising a Self-Disciplined Child, is a nationally famous speaker and author. This book presents parents with “ a positive approach to discipline that helps children to develop self-discipline, respect, responsibility and liveliness rather than anger.” Dr Brooks of Harvard Medical School uses real-life stories to discuss such topics as self-respect and family relationships.
Copies of Raising a Self-Disciplined Child, Raising Lively Children, and other books by Dr Brooks will be available for sale and signing following the talk.
Wednesday, January 12 @ 7 PM
Allison Williams Activity Center
Trinity School
 4301 Northside Parkway, Atlanta, GA 30327
Call Ms Ginny Perkinson at 404-231-8113 for questions
小题1:Who is this lecture intended for?
A.ChildrenB.Robert BrooksC.Ginny PerkinsonD.Parents
小题2:This lecture is mainly about how to _____.
A.tell storiesB.sell a bookC.raise childrenD.become a writer
小题3:People can _____ if they have questions about the lecture.
A.visit Dr GoldsteinB.call 4301-30327
C.call 404-231-8113D.visit Mr Williams
小题4:Raising a Self-Disciplined Child is the name of a ______.
A.bookB.companyC.schoolD.newspaper

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Everyone has got two personalities—the one that is shown to the world and the other that is secret and real.You don't show your secret personality when you're awake because you can control your behaviour,but when you're asleep, your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in.
If you go to sleep on your back,you're a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don't like to upset people,so you never express your real feelings.You're quite shy and you aren't very confident.
If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)person.You worry a lot and you're always easily upset.You're very stubborn(顽固的),but you aren't very ambitious.You usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time.
If you sleep curled up(卷曲),you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and so you're often defensive.You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own.You're easily hurt.
If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengths and weaknesses.You're usually careful. You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.
小题1:According to the writer,you naturally show your secret and real personality _____.
A.only in a normal night
B.only when you go to sleep
C.only when you refuse to show yourself to the world
D.only when you change sleeping position
小题2:Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person's personality?
A.He or she is always open with others.
B.He or she always likes new ideas earlier than others.
C.He or she is always easily upset.
D.He or she tends to believe in others.
小题3:Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping on his or her stomach?
A.He or she is careful not to offend others.
B.He or she doesn't want to stick to his or her opinion.
C.He or she likes to bring others happiness.
D.He or she can't be successful in any business.
小题4:Maybe you don't want to make friends with a person who sleeps curled up.Why?
A.He or she would rather be alone than communicate with you.
B.He or she is rarely ready to help you.
C.He or she prefers staying at home to going out.
D.He or she wouldn't like to get help from you.
小题5:It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side because ______ .
A.he or she always shows sympathy for people
B.he or she has more strengths than weaknesses
C.he or she is confident,but not stubborn
D.he or she often considers annoying people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Tired of living in the same location but don’t want to leave the house you love? That wouldn’t be a problem if architect Felipe Campolina had his way.
The Brazilian architect has designed a concept for a home tower consisting of portable, stackable (可叠起堆放的) apartment units, which he says opens up new possibilities for ways of living in the city.
His design would allow owners to take their home with them when they travel — whether for a weekend away or for longer periods, he said.
The mobile home tower project is at the concept stage, and it could be years before it is built, if ever at all.
But if it is realized, it would offer an eco-friendly solution to living in urban areas, Campolina said.
“We have enough technology to build with fewer materials and minimize (使减至最小) the impact on nature,” he said.
His vision would call for units with a green roof and walls and a system for recycling water.
The tower, whose first floor would be built nine meters above ground, would also make it possible to save space in thickly populated areas.
“It is designed to facilitate (使便利) its application in dense urban centers, where space is very limited,” he said.
Still just a concept, Campolina — who designed the building for architecture journal eVolo’s Skyscraper Competition — said with enough public interest, it just might become a reality one day.
小题1:We can learn from the first four paragraphs that the tower _____.
A.is now being built
B.is intended for people in the countryside
C.will be made up of mobile living units
D.was designed by a US architect
小题2:Which of the following is TRUE about the home tower?
A.All its walls will be painted blue.
B.It will have a waste paper recycling system.
C.It will be made of recycled rubbish.
D.It will do little harm to the environment.
小题3:The building’s first floor would be built high above ground _____.
A.to save space in crowded citiesB.to make the building attractive
C.to build the house solidlyD.to fix its units more easily

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Left-Handers’ Day
International Left-Handers’ Day is August the thirteenth. The International Left-Handers Day, Web site says the Left-Handers Club started the holiday in 1992. It wanted left-handers around the world to celebrate. And it wanted to bring attention to the everyday problems of people who use their left hands.
One of these problems is difficulty using equipment and tools, like scissors. In general, most tools and equipment are made for people who are right-handed. The Left-Handers Club tries to educate designers and producers to consider the safety of left-handed people when producing their products.
Another problem is that many people have considered it bad to be left-handed. Some teachers and parents have tried to force children who used their left hands to use their right ones instead.
Scientists do not really know why some people are left-handed. They have believed the reason is genetic.They say the gene(基因) increases the chance of being left-handed. It appears to play an important part in deciding which part of the brain controls different activities. In right-handed people, the left side of the brain usually controls speech and language. The right side controls feelings. However, the opposite is often true in left-handed people.
Scientists believe the gene is responsible for this. The gene showed a link with left-handedness in nine to twelve percent of the population.
About ten percent of people around the world are left-handed.
小题1:International Left-handers’ Day aims to(目的是) bring attention to_________.
A.the right-handers
B.the everyday problems
C.the people who have some difficulty using equipment and tools
D.the everyday problems of people who use their left hands
小题2:How many problems of people who use their left hands are mentioned?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
小题3:As to why some people are left-handed, scientists believe the reason is________.
A.habitsB.geneticsC.parentsD.birthplaces
小题4:______of people around the world are left-handers.
A.About 9%B.About 12%C.About 9.12%D.About 10%

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

LG Electronics, the world’s fourth largest cell phone producer, has added another feature to the mobile phone-reading books for the visually impaired(弱视). The company started marketing the model, the LF1300 on Sep.18.No other people but the blind and visually-impaired with a certificate(证书) can buy the talking phone at sales shops of LG Electronics.
“The LF1300 is the world’s first mobile phone that is capable of reading books for the print-disabled, who otherwise could not enjoy them.This is not about making money but about continuing to put froth efforts to reduce the digital difference for the disabled,” LG Vice President said.
Its users can download about 300 audio books from the Internet site of LG Sangam Library to their phones for free in two ways. One is to access the digital library’s Website on a computer designed for the blind to get the audio books and transfer them to cell phones. The other is to download the digital books directly with cell phones through the wireless net work by touching a hot key on the LF1300 phone.
On top of its unique feature of reading books, the LF1300 is no worse than the pupular top-line phones in both outlooks and frnctionalities(功能性). The phone is armed with an MP3 player and a Bluetooth headset, enabling users to listen to the music or talk without a cord. The user interface(界面) of the LF1300 is also designed for the blind,enabling phone users to control it through a voice guidance system.
However, because the phone’s internal mimory of 17MB is small even for a single audio book file, which takes up 80MB on average, a high-volume external memory is a must for the talking book services.
小题1:          are allowed to buy the talking phone.
A.Disabled people with a certificate
B.All the blind and poor-sighted people
C.The blind and poor-sighted with a certificate
D.Both healthy and disabled citizens
小题2:The users can enjoy reading books on LF1300 by         .
A.talking to the microphoneB.touching any key
C.touching its screen D.touching the hot key
小题3:What can be learned from the passage?
A.This is the first time LG company has done something for the disabled.
B.Phone users don’t have to pay much to download the digital books.
C.LF1300 has a less attractive outlook than any other top-line phone.
D.The disadvantage of LF1300 is that it has too small internal memory.
小题4:The best title of the passage might be         .
A.A New Type of Cell Phone is on the Market
B.Mobile Phones Can Read Books for the Print-Disabled
C.The Disabled will Benefit from Cell Phone Producers
D.Advanced Technology Helps the Blind Read Books

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When the lazy days of summer arrive and the schedule is packed with swimming,camp,and family vacations,it can be a challenge to find time for learning. But kids’ reading skills don’t have to grow cold once school’s out. Here are some ways to make reading a natural part of their summer fun.
Explore your library. Visit your local library to check out books and magazines that your kids haven’t seen before. Many libraries have summer reading programs,book clubs,and reading contests for even the youngest borrowers. With a new library card,a child will feel extra grown­up checking out books.
Read on the road. Going on a long car trip?Make sure the back seat is stocked with favorite reads. When you’re not at the wheel,read the books aloud. Get some audiobooks (many libraries have large selections)and listen to them together during driving time.
Make your own books. Pick one of your family’s favorite parts of summer—whether it’s baseball,ice cream,or the pool—and have your child draw pictures of it or cut out pictures from magazines. Stick the pictures onto paper to make a booklet and write text for it. When you’re done,read the book together. Reread it whenever you like!
Keep in touch. Kids don’t have to go away to write about summer vacation. Even if your family stays home,they can send postcards to tell friends and relatives about their adventures. Ask a relative to be your child’s pen pal and encourage them to write each week.
Keep up the reading habits. Even if everything else changes during the summer,keep up the reading routines around your house. Read with your kids every day—whether it’s just before bedtime or under a shady tree on a lazy afternoon. And don’t forget to take a book to the beach!Just brush the sand off the pages—it’s no sweat!
小题1:The purpose of the passage is to________.
A.encourage parents to read
B.give advice on raising kids
C.raise a good summer reader
D.suggest places for vacations
小题2:If you drive on a long trip in summer,you can ________.
A.visit the local library and join book clubs
B.borrow some audiobooks to listen to
C.keep in touch with friends by sending postcards
D.read your own picture books with your son
小题3:By saying “Just brush the sand off the pages—it’s no sweat”,the author means ________.
A.taking away the sand on the book is very difficult
B.a special book is needed when you’re reading on the beach
C.one can remove the sand on the book with a brush easily
D.there’s no trouble reading even on the beach
小题4:Who are the intended readers of the passage?
A.Parents.B.Students.
C.Teachers.D.Editors.

查看答案和解析>>

同步练习册答案