精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 Everyone fancies a bargain; if it is free, everyone loves it even more! Those who do not believe in a free lunch can now eat their words because it is possible to get things for free in Singapore without any conditions attached. Let me introduce you to some tips on where and how to gain some free presents, all without even touching your wallet.

Food

Go search for food festivals and fairs. These food sellers usually put out a lot of small samples for all to try. Famous ones include the Singapore Food Festival held annually in the month of July at various locations including the Takashimaya Square and Plaza Singapura.

Haircuts

There are well-known hair salons every month that require hair models for apprentices(学徒) to exercise their skills or for their hair stylists(发型师) to experiment with new styles. Unbelievable as it might sound, most people come out of this experience satisfied and addicted to more of such deals. Free Internet

Most hotels offer free wifi. There are also many cafes in Singapore that offer free wireless surfing. However, order a coffee to avoid unfriendly stares from the staff. Popular spots include the McDonald’s, Starbucks and

Cafe Galilee outlets throughout our island. Free City Tour If you are a traveler in Singapore, the Singapore Tourism Board has arranged for you to enjoy a free two-hour city tour that offers you a choice to enjoy a Sentosa Island tour or a small-boat experience.

Living and traveling in Singapore is expensive, but sometimes all it takes is a closer look at all the little sheltered comers of this island to appreciate the occasional treasures that are given to those who seek.

1Which of the following best explains the underlined part “all without even touching your wallet”

A.Free of charge.B.Free of worry.

C.Free of pain.D.Free of tax.

2From which way does free “Haircuts” benefit hair salons?

A.Advertising their products.

B.Attracting more customers.

C.Developing their staff’s skills.

D.Building their reputation.

3In which part of a magazine can we read this text?

A.Health.B.Economy.

C.Education.D.Travel.

【答案】

1A

2C

3D

【解析】

本文是说明文。文章介绍了在新加坡旅游或生活可以免费得到的服务和产品。

1词句猜测题。根据第一段中的Let me introduce you to some tips on where and how to gain some free presents, all without even touching your wallet.可知,让我向你介绍一些关于在哪里和如何获得免费礼物的小窍门,所有这些都是免费的。文章首段画线部分前文get things for free in Singapore有提示,由此推知,划线部分是“免费”的意思。故选A

2细节理解题。根据第三段中的There are well-known hair salons every month that require hair models for apprentices(学徒) to exercise their skills or for their hair stylists(发型师) to experiment with new styles. 可知,有一些著名的发廊每个月都需要发型模特为徒弟们练习技巧,或者让发型师尝试新的发型。由此可知,美发沙龙的学徒和发型师都可以通过免费“理发”来提高自己的专业技能。故选C

3推理判断题。根据第一段中的Those who do not believe in a free lunch can now eat their words because it is possible to get things for free in Singapore without any conditions attached. Let me introduce you to some tips on where and how to gain some free presents, all without even touching your wallet.(那些不相信免费午餐的人现在可以食言了,因为在新加坡可以不附加任何条件免费得到东西。让我来给你介绍一些在哪里以及如何获得免费礼物的小技巧,所有这些甚至都不用动你的钱包)可知,全文主要讲在新加坡旅游时可享受的免费服务和产品,本文应属于旅游范畴。故选D

做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。如第3小题,From which way does free Haircuts benefit hair salons?要求判断出免费“理发”对发廊有什么好处。根据第三段中的There are well-known hair salons every month that require hair models for apprentices(学徒) to exercise their skills or for their hair stylists(发型师) to experiment with new styles. 可知,有一些著名的发廊每个月都需要发型模特为徒弟们练习技巧,或者让发型师尝试新的发型。由此可知,美发沙龙的学徒和发型师都可以通过免费“理发”来提高自己的专业技能。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

If you study abroad, it’s necessary to mix with the locals. This allows you

1(test) your language skills and find out more about the local culture. Having lived abroad for three years, I’m able to put forward a list of tips to help you make friends in a foreign country.

Firstly, say yes to everything within reason. Obviously, if you don’t feel 2 ease, you can choose not to do anything. However, don’t put off trying something new. The group of students from your class who invite you out for a coffee might end up 3(be) your friends for life!

Secondly, develop a 4 (entire) new hobby. Join a dance class, a walking club or learn to cook the local food—the 5(possibility) are endless!

Thirdly, get out of the house! Hours 6(spend) on the computer chatting with your family back at home surely make you even homesick. Just get out and explore the exciting place you live in.

Lastly, be 7(confidence) when you are surrounded by people speaking 8 unfamiliar language. Even if you may find 9 difficult to involve yourself in conversations, you should try to make your voice heard. Once you open your mouth and begin to speak, it’s likely 10 you will find everyone wants to know more about you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.

You cannot maintain rising standards of living in a flattening world when you are up 1 competitors who are getting 2 their fundamentals (基本法则) right but also their intangibles (无形价值). China does not just want to get rich. It wants to get powerful. China doesn’t just want to learn how to make General Motors (GM) cars. It wants to be GM and put GM out of business. Anyone 3 doubts that should spend time with young Chinese.

Said Luis Rubio, president of Mexico’s Center of Research for Development, “The more self-confidence you have, the more it decreases your mythologies (神话,错误的观点) and complexes. 4 of the great things about Mexico in the early 1990s was that Mexicans saw that they could do it, they could make it.” A lot of that self-confidence, though, 5lose) in Mexico in recent years, because the government stopped reforming. “A lack of self-confidence leads a country 6 (keep) chewing on the past,” added Rubio. “A lack of self-confidence [in Mexico] means that everyone in the country thinks the U. S. is going to take Mexico to the cleaners.” That is why North American Free Trade Agreement (NAFTA) was so important for Mexico’s self-confidence. “7 NAFTA accomplished was to get Mexicans to think forward and outward 8 inward and backward. [But] NAFTA was seen [by its architects] as an end more than a beginning. It was seen as the conclusion of a process of political and economic reforms. ” “Unfortunately,” he added, “Mexico did not have a strategy for a going forward.”

Will Rogers said it a long time ago: “Even if you’re on the right track, you’ll get run over 9 you just sit there. ” The 10 (flat) the world gets, that will happen. Mexico got itself on the right track with reform wholesale, but then, for a lot of tangible and intangible reasons, it just sat there and reform retail stopped. The more Mexico just sits there, The more it is going to get run over. And it won’t be alone.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言 错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个

漏字符号( ∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( ﹨)划掉。

删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: (1)每处错误及其修改均仅限一词;

(2)只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

Dear Li Ming,

I am writing to express my congratulation to you on your winning the first place in the English Speech Competition holding recently. It is no wonder that you have made such a great progress in your English study because you had always been working hard. Your efforts have paid back at last. To be honest, what I admire most are your hard work. It’s from you who I have learned a valuable lesson. Your experience will be great helpful to me in my learning. If only I can be successful like you, I will appreciate if you can write me back and give me your advice. Looking forward to your early reply.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】为了减少环境污染、缓解城市交通压力,201811日我市开始实施新的机动车限号行驶规定(the license number—plate restrictions)。假定你最近就我市实施这一新的规定进行了采访,请用英语写一篇短文,向某英语报投稿。

内容包括:

1.限号带来的好处;

2.限号存在的问题;

3.你的看法及改进建议。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。

A study by researchers showed that texting on mobile phones could help smokers quit smoking.

The study 1 (publish) on Tuesday in a journal showed among smokers 2received a 12-week-long mobile phone-based message on quitting smoking, 6.5% stopped smoking by the end of the study.

The researchers from the Second Xiangya Hospital of Central South University in China said the intervention (干预) could have a 3(great) reach than in-person treatments. It has great effect on improving population health and should 4(consider) for large-scale use in China, according to the study.

They conducted a trial across China from August 2016 to May 2017, 5 (cover) a total of 1,369 adult smokers. Participants were assigned to 6 12-week intervention consisting 7 either high-frequency or low-frequency messaging, or to a control group that received text 8(message) unrelated to quitting. Twelve weeks later, 6.5% of 9 stopped continuous smoking actively in the high-frequency group 106% got rid of smoking in the low- frequency group. 1.9% of them stopped smoking in the control group.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Which dress will the woman wear?

A.The red one.B.The blue one.C.The green one.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你的美国网友Mike因工作出色被公司奖励中国十日游,他来信请你推荐旅游路线。请你给他回一封邮件,内容包括:

1.表示祝贺;

2.推荐旅游路线;

3.期待回复。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Translate tho following sentences into English, using the words given in the brackets

1据报道这场森林大火吞噬了42条生命,摧毁了7000多幢房腿(It)

2我国正在全力以赴促进经济与结构调整。(promote)

3只有车记使备中国才能早日实现。(Only)

4许多中国的航空公司允许乘客在飞行过程中使用手机,这意味我们可以在空中玩喜欢的游戏了。(allow)

查看答案和解析>>

同步练习册答案