7.My grandparents were married for over half a century,and played their own special game the time they had met each other.The goal of their game was to write the word"shmily"in a surprise place for the other to find.They took turns leaving"shmily"around the house,and as soon as one of them discovered it,it was their turn to hide it once more.They dragged"shmily"with their fingers through the sugar and flour containers to await whoever was preparing the next meal."Shmily"was written in the steam left on the mirror after a hot shower,where it would reappear bath after bath.There was no end to the places where"shmily"would pop up.Little notes with"shmily"were found on car seats,or taped to steering wheels.The notes were put inside shoes and left under pillows."Shmily"was written in the dust upon the mantel(壁炉架)and traced in the ashes of the fireplace.This mysterious word was as much a part of my grandparents'house as the furniture.
It took me a long time before I was able to fully appreciate my grandparents'game.Skepticism has kept me from believing in true love-one that is pure and lasting.However,I never doubted my grandparents'relationship.It was based on passionate(热情的)affection which not everyone is lucky enough to experience.
But there was a dark cloud in my grandparents'life:my grandmother had breast cancer.The disease had first appeared ten years earlier.As always,Grandpa was with her every step of the way.He comforted her in their yellow room,painted that way so that she could always be surrounded by sunshine,even when she was too sick to go outside.But my grandmother grew steadily weaker until,finally,she could not leave the house anymore.Then one day,what we all feared finally happened.Grandma was gone.
"Shmily."It was written in yellow on the pink ribbons of my grandmother's funeral bouquet(花束).As the crowd thinned and the last mourners turned to leave,Grandpa stepped up to my grandmother's coffin and,taking a shaky breath,he began to sing to her.Through his tears and grief,the song came;S-h-m-i-l-y:See How Much I Love You.
56.Where may the word"shmily"be found?A
a.in the flour containers b.on the mirror
c.on the sheet of toilet paper d.on pillows
e.on the furniture
A.a,b B.b,c C.a,d D.b,e
57.The author tells us in the first paragraphB
A.what the word"shmily"means
B.how the special game was played
C.how the author felt about her grandparents'game
D.how her grandparents cared for each other
58.The underlined phrase"pop up"in Paragraph 1 meansA
A.appear B.change C.survive D.work
59.It can be seen from the passage that the authorC.
A.thought the game was meaningless
B.believes everyone can experience true love
C.doubted the existence of true love at first
D.sometimes left"shmily"around the house
60.Grandpa tried to make Grandma comfortable byC.
A.singing songs to her every day
B.painting the room yellow
C.encouraging her to go outside
D.helping her take a hot shower every day.
分析 文章讲述了结婚已逾半个世纪的祖父母,多年来,他们在日常生活中彼此间不倦地玩着一个特殊的游戏:在一个意想不到的地方写下"shmily"这个词留待对方来发现.直到很久以后祖母的葬礼上,我终于明白了他们特殊小游戏的意义SHMILY:See how much I love you(知道我有多么爱你),那种纯洁且历久弥坚的爱.
解答 56.A 细节理解题.根据第一段第四、五句的"…through the sugar and flour containers to await…in the steam left on the mirror after a hot shower"可知,单词"shmily"可以在盛面的容器里或是镜子上被发现,故选A.
57.B 主旨大意题.根据第一段的内容,尤其是"and played their own special game the time they had met each other.The goal of their game was to write the word"shmily"in a surprise place for the other to find."可知,该段主要描述了祖父母是如何玩那个特殊游戏的,故选B.
58.A 词义猜测题.根据第一段的第四、五句举例说明及信息词"reappear"可知,没有"shmily"一词不可能出现的地方.所以短语"pop up"是A选项appear"出现"的意思,故选A.
59.C 推理判断题.根据第二段的"Skepticism has kept me from believing in true love---one that is pure and enduring"可知,作者最初怀疑真爱的存在,故选C.
60.细节理解题.根据文章最后一段"He comforted her in their yellow room,painted that way so that she could always be surrounded by sunshine,"可知,爷爷通过把房间粉刷成黄色的来尽力使奶奶舒服,故选B.
点评 本文是人物故事类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做事实细节题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.