精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.My grandparents were married for over half a century,and played their own special game the time they had met each other.The goal of their game was to write the word"shmily"in a surprise place for the other to find.They took turns leaving"shmily"around the house,and as soon as one of them discovered it,it was their turn to hide it once more.They dragged"shmily"with their fingers through the sugar and flour containers to await whoever was preparing the next meal."Shmily"was written in the steam left on the mirror after a hot shower,where it would reappear bath after bath.There was no end to the places where"shmily"would pop up.Little notes with"shmily"were found on car seats,or taped to steering wheels.The notes were put inside shoes and left under pillows."Shmily"was written in the dust upon the mantel(壁炉架)and traced in the ashes of the fireplace.This mysterious word was as much a part of my grandparents'house as the furniture.
It took me a long time before I was able to fully appreciate my grandparents'game.Skepticism has kept me from believing in true love-one that is pure and lasting.However,I never doubted my grandparents'relationship.It was based on passionate(热情的)affection which not everyone is lucky enough to experience.
But there was a dark cloud in my grandparents'life:my grandmother had breast cancer.The disease had first appeared ten years earlier.As always,Grandpa was with her every step of the way.He comforted her in their yellow room,painted that way so that she could always be surrounded by sunshine,even when she was too sick to go outside.But my grandmother grew steadily weaker until,finally,she could not leave the house anymore.Then one day,what we all feared finally happened.Grandma was gone.
"Shmily."It was written in yellow on the pink ribbons of my grandmother's funeral bouquet(花束).As the crowd thinned and the last mourners turned to leave,Grandpa stepped up to my grandmother's coffin and,taking a shaky breath,he began to sing to her.Through his tears and grief,the song came;S-h-m-i-l-y:See How Much I Love You.
56.Where may the word"shmily"be found?A
a.in the flour containers          b.on the mirror
c.on the sheet of toilet paper     d.on pillows
e.on the furniture
A.a,b         B.b,c         C.a,d         D.b,e
57.The author tells us in the first paragraphB
A.what the word"shmily"means
B.how the special game was played
C.how the author felt about her grandparents'game
D.how her grandparents cared for each other
58.The underlined phrase"pop up"in Paragraph 1 meansA
A.appear           B.change           C.survive      D.work
59.It can be seen from the passage that the authorC.
A.thought the game was meaningless
B.believes everyone can experience true love
C.doubted the existence of true love at first
D.sometimes left"shmily"around the house
60.Grandpa tried to make Grandma comfortable byC.
A.singing songs to her every day
B.painting the room yellow
C.encouraging her to go outside
D.helping her take a hot shower every day.

分析 文章讲述了结婚已逾半个世纪的祖父母,多年来,他们在日常生活中彼此间不倦地玩着一个特殊的游戏:在一个意想不到的地方写下"shmily"这个词留待对方来发现.直到很久以后祖母的葬礼上,我终于明白了他们特殊小游戏的意义SHMILY:See how much I love you(知道我有多么爱你),那种纯洁且历久弥坚的爱.

解答 56.A 细节理解题.根据第一段第四、五句的"…through the sugar and flour containers to await…in the steam left on the mirror after a hot shower"可知,单词"shmily"可以在盛面的容器里或是镜子上被发现,故选A.
57.B 主旨大意题.根据第一段的内容,尤其是"and played their own special game the time they had met each other.The goal of their game was to write the word"shmily"in a surprise place for the other to find."可知,该段主要描述了祖父母是如何玩那个特殊游戏的,故选B.
58.A 词义猜测题.根据第一段的第四、五句举例说明及信息词"reappear"可知,没有"shmily"一词不可能出现的地方.所以短语"pop up"是A选项appear"出现"的意思,故选A.
59.C 推理判断题.根据第二段的"Skepticism has kept me from believing in true love---one that is pure and enduring"可知,作者最初怀疑真爱的存在,故选C.
60.细节理解题.根据文章最后一段"He comforted her in their yellow room,painted that way so that she could always be surrounded by sunshine,"可知,爷爷通过把房间粉刷成黄色的来尽力使奶奶舒服,故选B.

点评 本文是人物故事类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做事实细节题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Corruption is _______ problem in countries across the world,with developing countries often believed to be more serious,although there is no evidence to suggest this is _______case.(  )
A.a; theB.the; aC.不填; theD.a; a

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.Ted couldn't remember the exact date of the storm,but he knew it was ____Sunday because everybody was at ____ church.(  )
A.不填; theB.a; 不填C.不填; aD.a; the

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Every book ______ from the library should be returned on time.(  )
A.borrowB.to borrowC.borrowingD.borrowed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.Air quality today is much worse than _____ in the 1980s because of too much air pollution.(  )
A.thatB.thoseC.oneD.what

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.I still remember ______ to the hospital,supported by my class teacher when I was ill at school.(  )
A.to be takenB.being takenC.to takeD.taking

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.It is hard to imagine       makes a top-level athlete.(  )
A.whichB.howC.thatD.what

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Franz Kafka wrote that"a book must be the ax (斧子) for the frozen sea inside us."I once shared this sentence with a class of seventh graders,and it didn't seem to require any explanation.
We'd just finished John Steinbeck's novel Of Mice and Men.When we read the end together out loud in class,my toughest boy,a star basketball player,wept a little,and so did I."Are you crying?"one girl asked,as she got out of her chair to take a closer look."I am,"I told her,"and the funny thing is I've read it many times."
But they understood.When George shoots Lennie,the tragedy is that we realize it was always going to happen.In my 14years of teaching in a New York City public middle school,I've taught kids with imprisoned parents,abusive parents,irresponsible parents; kids who are parents themselves; kids who are homeless; kids who grew up in violent neighborhoods.They understand,more than I ever will,the novel's terrible logic-the giving way of dreams to fate (命运).
For the last seven years,I have worked as a reading enrichment teacher,reading classic works of literature with small groups of students from grades six to eight.I originally proposed this idea to my headmaster after learning that a former excellent student of mine had transferred out of a selective high school-one that often attracts the literary-minded children of Manhattan's upper classes-into a less competitive setting.The daughter of immigrants,with a father in prison,she perhaps felt
uncomfortable with her new classmates.I thought additional"cultural capital"could help students like her develop better in high school,where they would unavoidably meet,perhaps for the first time,students who came from homes lined with bookshelves,whose parents had earned Ph.D.'s.
Along with Of Mice and Men,my groups read:Sounder,The Red Pony,Lord of the Flies,Romeo and Juliet and Macbeth.The students didn't always read from the expected point of view.
About The Red Pony,one student said,"it's about being a man,it's about manliness."I had never before seen the parallels between Scarface and Macbeth,nor had I heard Lady Macbeth's soliloquies (独白) read as raps (说唱),but both made sense; the interpretations were playful,but serious.Once introduced to Steinbeck's writing,one boy went on to read The Grapes of Wrath and told me repeatedly how amazing it was that"all these people hate each other,and they're all white."His historical view was broadening,his sense of his own country deepening.Year after year,former students visited and told me how prepared they had felt in their first year in college as a result of the classes.
Year after year,however,we are increasing the number of practice tests.We are trying to teach students to read increasingly complex texts,not for emotional punch (碰撞) but for text complexity.Yet,we cannot enrich (充实) the minds of our students by testing them on texts that ignore their hearts.We are teaching them that words do not amaze but confuse.We may succeed in raising test scores,but we will fail to teach them that reading can be transformative and that it belongs to them.

66.The underlined words in Paragraph 1probably mean that a book helps toD.
A.realize our dreams
B.give support to our life
C.smooth away difficulties
D.awake our emotions
67.Why were the students able to understand the novel Of Mice and Men?D
A.Because they spent much time reading it.
B.Because they had read the novel before.
C.Because they came from a public school.
D.Because they had similar life experiences.
68.The girl left the selective high school possibly becauseC..
A.she was a literary-minded girl
B.her parents were immigrants
C.she couldn't fit in with her class
D.her father was then in prison
69.To the author's surprise,the students read the novelsA..
A.creatively      
B.passively      
C.repeatedly       
D.carelessly
70.The author writes the passage mainly toB.
A.introduce classic works of literature
B.advocate teaching literature to touch the heart
C.argue for equality among high school students
D.defend the current testing system.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.________in the Antarctic ice after rescuing 52passengers aboard a Russian ship,the Chinese icebreaker Xuelong is waiting its time to save itself.(  )
A.TrappingB.To be trappedC.Having trappedD.Trapped

查看答案和解析>>

同步练习册答案