14.Growers around the world are using new methods to grow grapes to make wine.They use natural and organic methods to control harmful insects and weeds instead of using chemicals.Now,a winery in Canada has adopted a natural way to control its grapevines(葡萄藤).The Featherstone Winery is in southern Ontario.The grapevines,like other plants,need to be cut every year.
Cutting grapevines must be done very carefully.Only a targeted area of leaves is removed from the lower part of the vines to help the grapes grow better.But at the Featherstone Winery,no man or machine does the cutting.Instead,the job is done by 40little wooly lambs.
David Johnson owns the vineyard.He says he learned about using lambs while visiting wineries in New Zealand.The young lambs are perfectly designed to do the job.They eat the grape leaves on the lower parts of the vine.But they are not tall enough to reach the grapes.They only weigh about 22kilograms,so they do not beat down the soil.And their waste makes good organic fertilizer.In addition,using the lambs costs much less than hiring workers to cut the vines for seven weeks in summer.And when the cutting is done in August,the lambs become tasty dishes.
Mr Johnson says he had a difficult time finding enough lambs to do the jo.There are about 50million lambs in New Zealand.But there are not nearly as many in Ontario.Also,some organic pesticides(杀虫剂) are harmful to lambs.And the lambs must be watched to make sure they do not eat too much of the grapevines.
David Johnson says the lambs help him carry out his environmental ideas about farming.They are lovely and peaceful and he likes having them in his vineyard.People visiting the vineyard also enjoy watching the lambs do their job.
21.Farmers who grow grapes with natural and organic methodsB..
A.don't cut grapevines every year
B.don't use chemicals to control harmful insects and weeds
C.don't need to control harmful insects and weeds
D.don't use organic fertilizer
22.Which of the following statements about using lambs to do the cutting is WRONG?A
A.Using lambs costs more than hiring workers.
B.Lambs won't eat the grapes.
C.David Johnson learned this way in New Zealand.
D.Lambs can be eaten after the cutting is done.
23.We can infer from the passage that David JohnsonC..
A.owns several wineries in Canada
B.buys lambs from New Zealand
C.is concerned about protecting the environment
D.loves keeping lambs instead of farming.
分析 本文在采用环保的方式来种植葡萄酿酒.
解答 21.B 细节理解题.根据第一段"They use natural and organic methods to control harmful insects and weeds instead of using chemicals."可知,天然有机的方法是不使用化学产品来控制有害的昆虫和杂草.故选B.
22.A 细节理解题.根据第三段"In addition,using the lambs costs much less than hiring workers to cut the vines for seven weeks in summer."可知,使用羊来剪断葡萄藤的花费是少于雇佣工人的费用的.故选A.
23.C 推理判断题.根据最后一段第一句话"David Johnson says the lambs help him carry out his environmental ideas about farming."可知,David Johnson是个环保人士.故选C.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.