精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Language is the most astonishing behavior in the animal kingdom. It is the species-typical behavior that sets humans completely   36  from all other animals. Language is a means of   37  , but it is much more than that. Many animals can   38  . The dance of the honeybee communicates the location of flowers   39  other members of the hive (蜂群). But human language permits communication about anything,   40  things like unicorns (独角兽) that have never existed. The key   41  in the fact that different words can be   42  together in different ways, according to   43  to communicate different meanings.
Language is the most important learning we do. Nothing can   44  humans so much as our ability to communicate abstract   45 , whether about the university, the mind, love, dreams, or ordering a drink. It is an extremely complex   46  that we take for granted. Indeed, we are not aware of most   47  of our speech and understanding. Consider what happens when one person is speaking to   48  . The speaker has to translate thoughts into  49  language. Brain imaging studies suggest that the time from thoughts to the   50  of speech is extremely fast. Only 0.04 seconds! The listener must hear the sounds to   51   what the speaker means. He must use the sounds of speech to   52  the spoken words, understand the pattern of   53  of the words (sentences), and finally   54  the meaning. This takes somewhat longer, a minimum of about 0.5 seconds. But once started, it is of course a(n)    55  process.
小题1:
A.apart B.offC.upD.down
小题2:
A.advertisementB.communication C.discoveryD.invention
小题3:
A.transfer B.move C.convey D.communicate
小题4:
A.to B.from C.over D.on
小题5:
A.only B.almost C.even D.just
小题6:
A.stays B.situates C.hides D.lies
小题7:
A.stuck B.joinedC.rung D.controlled
小题8:
A.rules B.scales C.laws D.standards
小题9:
A.combine B.contain C.define D.declare
小题10:
A.activities B.thoughtsC.effectsD.chances
小题11:
A.expectationB.progress C.process D.produce
小题12:
A.aspects B.abstracts C.angles D.assumptions
小题13:
A.anybody B.another C.other D.everybody
小题14:
A.body B.gesture C.written D.spoken
小题15:
A.growing B.fixing C.beginning D.building
小题16:
A.put outB.take downC.draw upD.figure out
小题17:
A.identify B.locate C.reveal D.discover
小题18:
A.performanceB.organization C.design D.show
小题19:
A.regulate B.justify C.release D.interpret
小题20:
A.slow B.interesting C.continuousD.serious

小题1:A
小题2:B
小题3:D
小题4:A
小题5:C
小题6:D
小题7:B
小题8:A
小题9:C
小题10:B
小题11:C
小题12:A
小题13:B
小题14:D
小题15:C
小题16:D
小题17:A
小题18:B
小题19:D
小题20:C

试题分析:文章大意:本文讲述的是,人类区别于其他物种的典型行为--语言。第一段开门见山,指出语言的独特性,与其他动物的交流的不同之处。第二段详细说明了语言的工作机制。
小题1:考查固定短语。set...apart from...将......与......分开。语言,这种物种典型行为将人类与其他物种区分开来。故选A。
小题2:考查名词辨析。语言是一种交流的工具,但又不仅仅是用来交流的。A广告;B交流;C发现;D发明。故选B。
小题3:考查动词辨析。语言这种典型行为不仅仅是用于交流的,许多动物也能交流。A转移,换乘;B移动;C表达;D交流。故选D。
小题4:考查介词辨析。蜜蜂通过舞蹈来告诉蜂群中的其它同伴鲜花的位置。to可以表示方向,翻译为“给”;故选A。
小题5:考查副词辨析。人类语言能够交流任何事物,甚至根本不存在的独角兽。根据句意可知,此处表示递进,故选C。
小题6:考查短语辨析。关键在于,不同的词可以根据不同的方法组合在一起。lie in存在于......;故选D。
小题7:考查动词辨析。不同的词可以根据不同的方法组合在一起。be joined together被结合在一起;故选B。
小题8:考查名词辨析。根据(有关)规则,把不同的词组合起来,表达不同的意思。scales比例;laws法律,原理;standards标准;rules规则,惯例;故选A。
小题9:考查动词辨析。没有什么能像语言一样,能(明确)定义人类表达抽象想法的能力。A结合;B包含;C定义;D声称,宣布。故选C。
小题10:考查名词辨析。人类特有的能力之一就是,能够把思考后的想法表达出来。A活动;B想法;C效果;D机会。abstract thoughts抽象的想法,故选B。
小题11:考查名词辨析。表达头脑中的想法,是一个极其复杂的过程,A期望;B进步;C进程,过程;D生产。take ...for granted想当然。故选C。
小题12:考查名词辨析。我们也不完全了解我们讲话和理解(的机制)的各个方面。A方面;B抽象概念;C角度;D假设。故选A。
小题13:考查代词。A任何人;B另一个;C其它;D每个人。another泛指三者以上的另一个;other后加名词复数;故选B。
小题14:考查名词短语。说话者需要把想法转换成口语。Spoken language口语,故选D。
小题15:考查动名词。脑成像研究表明,从想法到话语的开始,这种转换所用的时间很短。故选C。
小题16:考查短语辨析。听者必须听清说话者发出的声音,才能理解他说的是什么。A扑灭;B记下;C使停下;D计算出,弄明白。故选D。
小题17:考查动词辨析。听者必须利用听到的声音来识别出所传递的单词。A识别;B定位;C揭示;D发现。故选A。
小题18:考查名词辨析。听者需要理解单词的组织类型或句子类型。A表演,表现;B组织;C设计;D展现。故选B。
小题19:考查动词辨析。听者在识别出词汇,理解词汇的组织类型之后,最终整理得出意思。A调整;B证明;C释放;D解释,口译。故选D。
小题20:考查形容词辨析。理解说话者的意思的整个过程,大约花费0.5秒,此过程一旦开始,就会变为一个持续的过程。A缓慢的;B有趣的;C持续的;D严重的。故选C。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Cold weather has a great effect, on how our minds and our bodies work. Maybe that is why there are so many expressions that use the word “cold”. For centuries, the body’s blood has been linked closely with the emotions. People who show no human emotions or feelings, for example, are said to be cold-blooded. Cold-blood people act in a merciless way. They may do brutal things to others, and not by accident. For example, a newspaper says the police are searching for a cold-blooded killer. The killer murdered someone, not in self-defense. He seemed to kill with no emotion.
Cold can affect other parts of the body, the feet, for example. Heavy socks can warm your feet, if your feet are really cold. But there is an expression ---- to get cold feet--- that has nothing to do with cold or your feet. The expression means being afraid to do something you decided to do. For example, you agree to be president of an organization. But then you learn that all the other officers have resigned. All the work of the organization will be your responsibility. You are likely to get cold feet about being president when you understand the situation.
Cold can also affect your shoulder. You “give someone the cold shoulder” when you refuse to speak to them. You treat them in a distant, cold way. The expression probably come from the physical act of turning your back toward someone, instead of speaking to him face-to- face. You may give a cold shoulder to a friend who has not kept a promise he made to you or to someone who has lied about you to others.
“A cold fish” is not a fish. It is a person. But it is a person who is unfriendly, unemotional and show no love or warmth. A cold fish does not offer much of himself to anyone.
“Out in the cold” is and expression often heard. It means not getting something that everybody else got. A person might say that everybody but him got a pay raise. He was left our in the cold. And it is not a pleasant place to be.
小题1: The text is intended to tell us that ______.
A.cold weather has a great effect on human bodies
B.“cold” is a word closely linked with human emotions
C.many English expressions contain the word “cold”
D.the word “cold” has many different meanings in English
小题2:The underline word “brutal” in paragraph 1 most probably means ______.
A.mercilessB.illegalC.impoliteD.extreme
小题3:Which phrase can best describe a person who is unwilling to offer anything to others?
A.Cold-blooded. B.To get cold shoulder.
C.A cold fish.D.A cold shoulder.
小题4:If the teacher gives all the boys except Tom a pen as a prize, you can say he ______.
A.is given the cold shoulderB.is punished by a cold fish
C.has got cold feetD.is left out in the cold

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Producing money requires both artistic and technological skills. Dollar bills are made so that they are interesting to look at but very hard to copy. In total, there are sixty-five separate steps required to make a dollar bill.
The money making process begins when a yearly order is sent by the Federal Reserve Board. That order will then be divided in half. Half will be done here in Washington, D.C. and the other half will be done in Fort Worth, Texas. Next, the Bureau orders special paper which is actually cloth since it is 75% cotton and 25% linen.
This paper is made so that it can last a long time. And, it is made with details that make it hard to copy. For example, bills contain security threads. These narrow pieces of plastic are inside the paper and run along the width of the bill. This special paper is also made with very small blue and red fibers.
Once the money is printed, guillotine cutters (切纸机) separate the sheets into two notes, then into individual notes.The notes are organized in "bricks," each of which contains forty one-hundred-note packages. The bricks then go to one of twelve Federal Reserve Districts, which then give the money to local banks. Ninety-five percent of the bills printed each year are used to replace money that is in circulation, or that has already been removed from circulation.
You may know that America's first president, George Washington, is pictured on the one- dollar bill. But do you know whose face is on the two, five, ten, twenty, fifty and one hundred-dollar bills? They are, in order. President Thomas Jefferson, President Abraham Lincoln, Treasury Secretary Alexander Hamilton, President Andrew Jackson, President Ulysses Grant and statesman Benjamin Franklin.
The average life span of a one-dollar bill is twenty-one months. But a ten-dollar bill lasts only about eighteen months.The one hundred-dollar bill lasts the longest, eighty-nine months.One popular question is about the two-dollar bill. This bill is not printed very often. This is because many Americans believe two-dollar bills are lucky, so they keep them. 
小题1:During money production, we must consider all EXCEPT that it must                   .
A.last a long timeB.be hard to copy
C.be done by the president's orderD.be interesting to look at
小题2:We can learn from the passage that the security threads                   .
A.are narrow pieces of plastic
B.are pressed outside the bills
C.are longer than the width of the bills
D.are actually made of cotton and linen
小题3: How many presidents are printed on the American money?
A.FourB.FiveC.Six D.Seven
小题4:Why are the two-dollar bills not made often?
A.Because no one wants them.
B.Because they aren't damaged quickly like other bills.
C.Because they aren't used in America any more.
D.Because their material is a bit more expensive.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解



When you visit America, you will see the word Motel on signs and notice boards. It is made up of “motor” and “hotel” and it is really a hotel for people who arrive by car (however, you don’t need a car to stay at one). You have to pay when you arrive for your room, which usually has a bath. Meals are not provided, but there will certainly be a cafeteria (自助餐馆). Americans eat a lot of salads and sandwiches. Along the main roads there are a lot of motels. Each tries to offer more than next. Some provide television in every bedroom; others have swimming pools; and so on. Motels are especially useful when you are in the country, far from a town or city. You will also find them in the big National Parks.
In these great National Parks, you may meet guests you don’t expect to see. An American friend told me a little story. In the middle of a moonless night she heard strange noises outside her motel window in the Yellowstone National Park in Wyoming. Thinking it might be a thief, she jumped out of bed, opened the door and crept towards a dark shadow. As she got close, she saw the thief. She was dreadfully frightened: it wasn’t a human thief — it was a big black bear. The bear was turning over some empty tins with its paw, looking for tasty bits of food. My friend decided to leave that particular thief alone!
There are also, of course, places called “rooming houses”,  where they receive lodgers (房客). You will see such signs as Tourists or Rooms Rent, and you could try one of these. A word of warning — looking for a room in New York during the tourist season is like looking for gold on the moon! 
小题1:Which of the following is TRUE about motels?
A.The word “motel” is formed by two words.
B.They are free for people who arrive by car.
C.If you want to stay at a motel, you must have a car.
D.You can only find motels in the big National Parks.
小题2:Which of the following is NOT provided by motels?
A.Meals.B.Swimming pools.C.TV.D.Baths.
小题3:The underlined word “crept” in the second paragraph probably means “______”.
A.ran fastB.rushed outC.threw awayD.moved slowly
小题4:The second paragraph mainly tells us ______.
A.an interesting story
B.we may meet animals in the National Parks
C.the experience of the author’s friend
D.bears usually look for food at night
小题5:From the last paragraph, we can learn that in New York during the tourist season ______.
A.tourists can find gold there
B.it is difficult to find a room there
C.tourists can have a sweet dream there
D.there is a warning for tourists to New York

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

There are many differences between British English and American English.I used to teach a course about the differences between the two.We speak English on both sides of the Atlantic Ocean but we have many differences in our common language.We have examples of the same words having very d ifferent meanings,differing spellings of the same words as well as completely different words for the same things.Here are some examples.
A cookie in the US is called a biscuit in the UK.A biscuit in the US is a small cake in the UK.Crisps in the UK,are known as chips,but we British people eat a plate of chips that you call fries in the US.In the UK,a pie can be made from either meat or fruit,while in the US pies are normally made from fruit;pot pies are made from meat.Most things are measured in grams and kilograms in the US,not pounds and ounces.
One very obvious(明显的)difference is the side of the road we each choose to drive on.Petrol in the UK is gas in the US.The place where we fill up our cars,in the UK,is a garage;while in the US,it’s a gas station.The term garage is also used as a place to store your car next to or close by your house.In the UK we call a lorry what is known as a truck in the US.
An elevator in the US is called a lift here,and the first floor in the US,is calle d the ground floor here,so many visitors get off on the wrong floor in British hotels.
I could continue with this. There are countless examples of differences within our one shared language.With so many differences,no wonder it’s hard to understand each other well.
小题1:The passage is mainly about the differences between British English and American English in________.
A.vocabularyB.grammarC.soundD.spelling
小题2:It’s implied in the passage that the author may be________.
A.a driver from the US
B.a cook from the US
C.a teacher from the UK
D.a gas station worker from the UK
小题3:In the author’s opinion,________.
A.language differences don’t affect understanding
B.the same words in the two different types of English may have different spellings
C.there will be fewer differences between American and British English in the future
D.it is impossible that some Americans get off on the wrong floor in British hotels
小题4:What can we learn from the passage?
A.“Elevator”is commonly used in the UK.
B.Pies mean the same thing in the UK and the US.
C.In the UK,things are measured in pounds and ounces.
D.British and American people drive on the same side of the road.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly increased by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a kind of modern businesspeople who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modern markets, success overseas often helps support domestic business efforts.
Overseas assignments (指派) are becoming increasingly important to advancement within executive (行政) ranks. The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she can be sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to manage back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more common.
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices (装置) with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal.
The employee posted abroad who speaks the country’s language has an opportunity to fast-forward certain negotiations, and can have the cultural insight (洞察力) to know when it is better to move more slowly. The employee at the home office who can communicate well with foreign customers over the telephone or by fax machine is an obvious asset (有价值的人或物) to the firm.
小题1:With the increased use of high-tech communications equipment, businesspeople ________.
A.are eager to work overseas
B.have to get familiar with modern technology
C.are gaining more economic benefits from domestic operations
D.are attaching more importance to their overseas business
小题2:In this passage, “out of sight and out of mind” (Line 3, Para. 3) probably means ________.
A.leaving all care and worry behind
B.being unable to think properly for lack of insight
C.being totally out of touch with business at home
D.missing opportunities for promotion when abroad
小题3:According to the passage, what is an important consideration of international corporations in employing people today?
A.Ability to speak the customer’s language.
B.Connections with businesses overseas.
C.Technical know-how.
D.Business experience.
小题4:The advantage of employees having foreign language skills is that they can ________.
A.fast-forward their proposals to headquarters
B.better control the whole negotiation process
C.easily make friends with businesspeople abroad
D.easily find new approaches to meet market needs

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

San Francisco has many museums. You can visit one and learn something new. We have art, science, history and other special museums. Some museums are open every day. Some are only open on certain days. Some museums are expensive, and others are free. But some of the expensive ones have free days. Many museums have websites. The websites usually have information about the things you can see in the museums.
On a museum’s website you can get information about ticket prices and free days. You can also know where the museum is and when it is open. Sometimes you have to click on the words like Visit, Information, or About to find the information. That will be hard work for you.
小题1:San Francisco has many museums for you to visit and ______.
A.learn something new B.play computer games
C.watch the movies D.click on Information
小题2:Some museums in San Francisco are open every day, but some are only open ______.
A.on weekdaysB.on weekends
C.on certain days D.on holidays
小题3:Many museums have ______ with information about the things you can see in them.
A.ticket prices B.their websites
C.open hours D.free days

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Usually, when your teacher asks a question, there is only one correct answer.But there is one question that has millions of current answers.That question is “What’s your name?”. Everyone gives a different answer, but everyone is correct.
Have you ever wondered about people’s names? Where do they come from? What do they mean?
People’s first names, or given names, are chosen by their parents.Sometimes the name of a grandparent or other member of the family is used.Some parents choose the name of a well-known person.A boy could be named George Washington Smith; a girl could be named Helen Keller Jones.
Some people give their children names that mean good things.Clara means “bright”; Beatrice means “one who gives happiness”; Donald means “world ruler”; Leonard means “as brave as a lion”.
The earliest last names, or surnames, were taken from place names.A family with the name Brook or Brooks probably lived near a brook;someone who was called Longstreet probably lived on a long, paved road.The Greenwood family lived in or near a leafy forest.
Other early surnames came from people’s occupations.The most common occupational name is Smith, which means a person who makes things with iron or other metals.In the past, smiths were very important workers in every town and village.Some other occupational names are: Carter ---- a person who owned or drove a cart; Potter ---- a person who made pots and pans.
The ancestors of the Baker family probably baked bread for their neighbors in their native villa.The Carpenter’s great-great-great-grandfather probably built houses and furniture.
Sometimes people were known for the color of their hair or skin, or their size, or their special abilities.When there were two men who were named John in the same village, the John with the gray hair probably became John Gray.Or the John who was very tall could call himself John Tallman.John Fish was probably an excellent swimmer and John Lightfoot was probably a fast runner or a good dancer.
Some family names were made by adding something to the father’s name.English-speaking people added –s or –son.The Johnsons are descendants of John; the Roberts family’s ancestor was Robert.Irish and Scottish people added Mac or Mc or O.Perhaps all of the MacDonnells and the McDonnells and the O’Donnells are descendants of the same Donnell.
小题1:Which of the following aspects do the surnames in the passage NOT cover?
A.Places where people lived.
B.People’s characters.
C.Talents that people possessed.
D.People’s occupations.
小题2:According to the passage, the ancestors of the Potter family most
probably ____.
A.owned or drove a cart
B.made things with metals
C.made kitchen tools or containers
D.built houses and furniture
小题3:Suppose an English couple whose ancestors lived near a leafy forest wanted their new-born son to become a world leader, the baby might be named ____.
A.Beatrice SmithB.Leonard Carter
C.George LongstreetD.Donald Greenwood
小题4:The underlined word “descendants” in the last paragraph means a person’s ____. 
A.later generationsB.friends and relatives
C.colleagues and partnersD.later sponsors

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

It is widely known that any English conversation begins with The Weather. Such a fixation with the weather finds expression in Dr. Johnson’s famous comment that “When two English meet, their first talk is of weather.” Though Johnson’s observation is as accurate now as it was over two hundred years ago, most commentators fail to come up with a convincing explanation for this English weather-speak.
Bill Bryson, for example, concludes that, as the English weather is not at all exciting, the obsession with it can hardly be understood. He argues that “To an outsider, the most striking thing about the English weather is that there is not very much of it.” Simply, the reason is that the unusual and unpredictable weather is almost unknown in the British Isles.
Jeremy Paxman, however, disagrees with Bryson, arguing that the English weather is by nature attractive. Bryson is wrong, he says, because the English preference for the weather has nothing to do with the natural phenomena. “The interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty.” According to him, the weather in England is very changeable and uncertain and it attracts the English as well as the outsider.
Bryson and Paxman stand for common misconceptions about the weather-speak among the English. Both commentators, somehow, are missing the point. The English weather conversation is not really about the weather at all. English weather-speak is a system of signs, which is developed to help the speakers overcome the natural reserve and actually talk to each other. Everyone knows conversations starting with weather-speak are not requests for weather data. Rather, they are routine greetings, conversation starters or the blank “fillers”. In other words, English weather-speak is a means of social bonding.
小题1:The author mentions Dr. Johnson’s comment to show that______.
A.most commentators agree with Dr. Johnson
B.Dr. Johnson is famous for his weather observation
C.the comment was accurate two hundred years ago
D.English conversations usually start with the weather
小题2:What does the underlined word “obsession” most probably refer to?
A.A social trend.
B.An emotional state.
C.A historical concept.
D.An unknown phenomenon.
小题3:According to the passage, Jeremy Paxman believes that______.
A.Bill Bryson has little knowledge of the weather
B.there is nothing special about the English weather
C.the English weather attracts people to the British Isles
D.English people talk about the weather for its uncertainty
小题4:What is the author’s purpose of writing the passage?
A.To explain what English weather-speak is about.
B.To analyse misconceptions about the English weather.
C.To find fault with both Bill Bryson and Jeremy Paxman.
D.To convince people that the English weather is changeable.

查看答案和解析>>

同步练习册答案