精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】One night in February 1962, John H. Glenn. Jr., flew over Australia. The man in the Mercury(水星) capsule(宇宙飞行容器)was alone, but friendly voices reached him by radio. On the dark land 100 miles below, he saw a sprinkling of light. They marked the city of Perth, where people had turned on their lights as a greeting to him.

In Friendship7, Glenn radioed, “ The lights show up very well. Thank for everybody for turning them on.” His capsule raced on to the east.

During his three orbits of the earth, Glenn could always reach one of eighteen tracking stations. Some of them were on ship at sea. Others were in the United States.

Many of the stations had been built with the help of other countries.These countries allowed Americans to bring in radio equipment and set it up. Without the help of such lands as Nigeria(尼日利亚), Zanzibar(尚巴西,坦桑尼亚领土的一部分), and Mexico, there would have been breaks in the worldwide radio network.

John H. Glenn. Jr., was the first America to orbit the earth. For his flight, the tracking network(跟踪网络) covered 60,000 route miles. Five hundred men worked in the stations along the route. Since his flight, the network has grown. Today, it covers more than 100,000 route miles and has about one hundred stations. One-third of these stations are outside of the United States.

1This passage is mainly about .

A. talking to ships at sea around the world

B. breaks in the worldwide network

C. a satellite which fell into the ocean

D. the first American to orbit the earth

2From the passage we can see that___________

A. Friendship7 stopped in Perth, Australia

B. in space flight, radio equipment is important

C. all tracking stations are inside the United States

D. many people could see Glenn in his capsule when he made the flight

3During his flight Glenn could always ___________.

A. reach one of the tracking stations

B. see lights turned on on the ground

C. reach ships at sea

D. arrive at Mercury in his Friendship7

4Why did people in Perth turn on the lights?

A. They wanted guide him to land.
B. It was too dark for them to see in the room.
C. They wanted to greet Glenn.
D. They wanted to see the Friendship7.

5Which of the following is NOT TRUE?

A. Countries work together to track satellites.

B. Besides Glenn, nobody has orbited the earth.

C. There are now about 70 tracking stations in the United States.

D. The tracking network covers many more route miles now than before.

【答案】

1D

2B

3A

4C

5B

【解析】本文是一篇记叙文,主要介绍了JohnH.Glenn.Jr,美国绕地球环行第一人,通过飞行,对世界范围内无线电网络和追踪站的建设作出贡献。

1主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲了JohnH.Glenn.Jr,美国绕地球环行第一人的事情。故选D。

2细节理解题。根据“ThemanintheMercurycapsulewasalone,butfriendlyvoicesreachedhimbyradio.”可知,在飞行旗中孤独,但好在有无线电传送的友好声音,故无线电是很重要的。故选B。

3细节理解题。根据“Duringhisthreeorbitsoftheearth,Glenncouldalwaysreachoneofeighteentrackingstations.”可知,总是能到一个追踪站。故选A。

4细节理解题。根据“TheymarkedthecityofPerth,wherepeoplehadturnedontheirlightsasagreetingtohim.”可知,人们点灯是为了问候Glenn。故选C。

5细节理解题。根据“Manyofthestationshadbeenbuiltwiththehelpofothercountries.”,“ithasaboutonehundredstations.One-thirdofthesestationsareoutsideoftheUnitedStates.”和“Sincehisflight,thenetworkhasgrown.Today,itcoversmorethan100,000routemiles”可知,A、C、D对。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

A group of frogs were traveling through the woods, and two of them fell into a deep pit(). When the other frogs saw 【1】 a deep pit it was, they told the two frogs that they were as good as 【2】 (die) . The two frogs didn't listen to the others and tried to jump out of the pit with all their might. The other frogs kept telling them to stop. Finally, one of the frogs heard what the other frogs 【3】 (say) and gave up, so he died.

The other frog went on jumping as hard as he could 【4】 (get) out. Once again, the other frogs cried at him and told him to stop and just allow 【5】 to die, but he jumped even 【6】 (hard) and finally made himself out. When he was out, the other frogs said, "Didn't you hear us?" The frog explained to them that 【7】 was wrong with his hearing. He thought they were encouraging him 【8】 whole time.

There is power of life and death in the tongue. An encouraging word to someone 【9】 is down can lift him or her up and help them make it 【10】 the day, while bad words can rob another of the spirit to go on in difficult times. Be careful of what you say.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】He said he was very sorry because it was _______ his power to make the final decision. _______, I had to turn to others for help.

A. beyond; In that case B. beyond; In no case

C. over; In any case D. over; In his case

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李华,最近你从校报上看到一则广告,你校外教John暑期打算开一西餐馆,需要招聘5名擅长英语的暑期兼职工,请你根据下列要点提示写一封求职信。

1. 李华,男,17岁,身体健康。

2. 擅长英语,口语流利。

3. 性格外向,交际能力强。

注意:1.词数100左右。

2.书信格式已经给出,不计入总词数。

3.可以适当拓展。

Dear John,

I happened to have read your advertisement and decide to apply for the job.

_________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The "selfie" is used to describe the self-taken photo,often from a smartphone. Someone takes about 10 selfies each time he does, and he only ends up 1 (post) one or two of those. He picks the one that he feels make him look the 2 (good). In that picture,he gains confidence. For that moment, everything bad or terrible that has happened to him 3 (remove), because that smile is what gives him the 4 (determine) to love himself.

I read 5 poem recently and the young man said,”If I ask you 6 you love, the answers will most likely roll your tongue. You love to read. You love to write. You love your mom, you daughter,or your best friend. How long do you think you can go on and on before you say 'I love 7(I)’?"

That statement hit me like a ton of bricks. I've struggled with confidence all my life. I still do. And in 8 way am I saying that taking a selfie is a gateway 9 confidence. 10, the selfie does deserve some credit for allowing individuals to express themselves.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1我一旦停下来,所有的一切都会涌上心头,我就会想起实验室的猩猩。

Once I stop, it all comes _______ _____ and I remember the chimps in laboratories.

2我发现林巧稚把毕生都奉献给了病人。

I discovered that Lin Qiaozhi’s whole life had been __________ ______her patients.

3袁隆平十分满意他的生活。

Yuan Longping is quite __________ __________his life.

4这让空气、土壤、水以及农作物免受化学物质的污染。

This keeps the air, soil, water and crops _________ __________chemicals.

5你刚刚谈到的那个人是我的英语老师。

The man whom you __________ _______ just now is my English teacher.

6昨天,我们在街上遇见一个外国人。

we _________ ________ a foreigner in the street yesterday.

7看不起穷人是不对的。

It is not right to _______ ________ on poor people.

8靠无报酬的帮手挣得船费解释我现在的样子。

Earning my passage by working as an unpaid hand ________ ______my appearance now.

9缺乏自信导致了他的失败。

A lack of confidence ___________ ______ his failure.

10我宁愿待在家里读小说。

I _______ ________ stay at home reading my novel.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

For Children

Museum: Children’s Museum, Sundays, 89 North Street, 67641235

Story time: Children’s Library, 106 Green Street, Wednesdays during 9:30 a.m -5:00p.m. 66599624

Sports: Soccer Club, Tuesdays and Thursdays, 16 Yangtze Road, 96725643

Basketball Club, Wednesdays and Fridays, 79071632

Cinema: New films for children, 99 Brick Road, 69001354

Useful Phone Numbers

Fast Food Restaurant: 66387901

Hospital: 68787451

Visitor Information Center: 800-120-9847

Taxi: 79210583

Visitor Hotel Information: 800-739-7302

1It’s Friday afternoon,you can go to_______ .

A. visit the museum B. play soccer

C. play basketball D. read children’s stories

2If children want to watch new films,they should go to________.

A. 16 Yangtze Road B. 89 North Main Street

C. 106 Green Street D. 99 Brick Road

3If you dial (拨号)66387901,you can __________.

A. ask for some hotel information B. do some shopping

C. have a good story time D. order fast food in a restaurant

4You can not get any information about________ from the two notices.

A. looking for a hotel B. doing eye exercises

C. eating fast food D. taking a taxi

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

For Children

Museum: Children’s Museum, Sundays, 89 North Street, 67641235

Story time: Children’s Library, 106 Green Street, Wednesdays during 9:30 a.m -5:00p.m.66599624

Sports: Soccer Club, Tuesdays and Thursdays, 16 Yangtze Road, 96725643

Basketball Club, Wednesdays and Fridays, 79071632

Cinema: New films for children, 99 Brick Road, 69001354

Useful Phone Numbers

Fast Food Restaurant: 66387901

Hospital: 68787451

Visitor Information Center: 800-120-9847

Taxi: 79210583

Visitor Hotel Information: 800-739-7302

1If children want to watch new films,they should go to________.

A. 16 Yangtze Road B. 89 North Main Street

C. 106 Green Street D. 99 Brick Road

2If you dial 66387901,you can __________.

A. ask for some hotel information

B. do some shopping

C. have a good story time

D. order fast food in a restaurant

3Lily’s father is ill.She should dial________.

A. 800-120-9847 B. 79210583

C. 6878745l D. 96725643

4You can not get any information about________ from the two notices.

A. looking for a hotel B. doing eye exercises

C. eating fast food D. taking a taxi

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】此题要求改正所给短文中的错误。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在该句下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The day before yesterday, my classmates and me went to the park near my school. Can you guess that what we did there? Not for amusement but to take part in a volunteer task. They reached the park at nine o'clock. The whole class divided into three groups. Group One planted trees and water flowers. Group Two picked up litter leaving by the tourists and cleaned all the benches. The group which I was in wiped all the equipments in the Children's Playground. All of us worked hardly. Before noon we finished working. Each of us fell a little bit tired, so we were

happy because we had done a good deed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案