精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
20.Monitoring the mood of a pet dog could be used as an early warning sign that an elderly owner is struggling to cope,a new report has claimed.
Researchers placed movement sensors on dogs to track their behaviour and identified 17 distinct activities,including chewing,barking,sitting and digging.This allowed them to map the normal behaviour of a healthy,happy dog,which means any changes can be monitored and could indicate an issue with their owner.
Nils Hammerla,part of the team from Newcastle University,said,"Humans and dogs have lived together in close relationships for thousands of years,which has led to strong emotional and social mutual bonds."
"A dog's physical and emotional dependence on their owner means that their wellbeing is likely to reflect that of their owner.Any changes such as the dog being walked less often,perhaps not being fed regularly,or simply demonstrating"unhappy"behaviour could be an early indicator for families that an older relative needs help.This is the first system of its kind which allows us to remotely monitor a dog's behaviour in its natural setting."
The team of academics,who presented their findings at the 2013 UbiComp conference in Zurich,created a hitech,waterproof dog collar for the study.
Dr Cas Ladha,who led the study,said:"A lot of our research is focused on developing intelligent systems that can help older people to live independently for longer.
But developing a system thatreassures family and carers that an older relative is well without intruding on (侵犯) the individual's privacy is difficult.This is just the first step but the idea behind this research is that it would allow us to support people without the need for cameras."
A range of dogs was used for the study,as the team needed to map distinct behaviours that correlated between different breeds.

32.From the text,we know that Nils HammerlaB.
A.led the study and identified 17 activities of dogs
B.thinks some activities of dogs can reflect senior owners'health
C.studied the relationship between human s and animals
D.developed a hitech,waterproof dog collar
33.The underlined word"reassures"in Paragraph 7 probably meansB.
A.protect    B.comfort   C.warn   D.recognize
34.Which of the following is an advantage of the intelligent system mentioned in the text?C
A.It can indicate that people aren't well.
B.It can identify different activities of dogs.
C.It monitors an elderly owner without disturbing his privacy.
D.It lets people see the dog's beh avior clearly.
35.Which of the following could be the best title for the text?A
A.Dogs'mood can be an indicator of owners'health
B.Strong bonds between dogs and their senior owners
C.Signs that your older relative needs help
D.A special way of taking care of the old.

分析 本文是一个科普性文章,讲述一个研究成果,狗的心情可以反应主人的健康状况,而监测狗的这种智能系统能帮助老人独立生活更久.

解答 D.32-35 BBCA
32  B 细节理解题.根据第五段提到A dog's physical and emotional dependence on their owner means that their well-being is likely to reflect that of their owner.可知狗对主人身体与情感的信赖能反映主人的健康状况,故选B项.
33.B 猜测词义.根据下句话提到This is just the first step but the idea behind this research is that it would allow us to support people without the need for cameras.可知这是第一步,但这个研究背后的想法是它能允许我们在没有照相机的情况下来照顾家人,故reassures是使家人放心,故选B项.
34.C 细节理解题.根据倒数第二段提到This is just the first step but the idea behind this research is that it would allow us to support people without the need for cameras.可知这是第一步,但这个研究背后的想法是它能允许我们在没有照相机的情况下来照顾家人,故选C项.
35  A 主旨大意.本文第一段提到Monitoring the mood of a pet dog could be used as an early warning sign that an elderly owner is struggling to cope,可知狗的情绪可以反应主人健康状况,下面在围绕这项研究进行展开,故选A项.

点评 学生需要认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

10.During the wars,a soldier looked after his horse with the greatest care.He gave it the best wheat to eat and the(41)B water to drink.He dried it carefully with a towel when it got wet and (42)D it with a warm blanket on cold winter nights.(43)A,the horse was strong andswift and carried its master(44)A out of the dangers of(45)C.
When peace came,however,the soldier(46)C.He put the(47)A out in a field full of wild plants and gave it only a little food to eat.He left the horse(48)C in a worn-out place with a (49)D roof and a floor made of mud.During the day the(50)B made the horse work hard on his farm,(51)A a large amount of wood and pulling heavy wagons (四轮货车).
After some time war broke out (52)C.The soldier prepared himself for the war and went to the field to (53)D his horse.Hurriedly brushing the mud from its coat,he (54)Bthe horse.For a moment the horse stood there without (55)D.Then gradually its(56)Clegs began to bend(57)B it sank slowly to the ground.The horse gave the soldier a look of(58)A.
"Master,"it said,"you'll have to (59)Aon foot this time.You have made me work like a mule (骡子) and (60)D me like a goat.I cannot change back into a horse in an instant just because you want me to."

41.A.dearestB.clearestC.coldestD.deepest
42.A.thankedB.visitedC.welcomedD.covered
43.A.As a resultB.At peaceC.In a senseD.In fact
44.A.safelyB.politelyC.sadlyD.angrily
45.A.fireB.stormC.warD.flood
46.A.succeededB.understoodC.changedD.left
47.A.horseB.cowC.muleD.goat
48.A.dyingB.lyingC.livingD.playing
49.A.good-lookingB.long-lastingC.ready-madeD.broken-down
50.A.farmerB.soldierC.sailorD.officer
51.A.carryingB.cuttingC.sellingD.making
52.A.latelyB.oftenC.againD.soon
53.A.comfortB.killC.protectD.catch
54.A.helped outB.got onC.believed inD.let off
55.A.speakingB.complainingC.cryingD.moving
56.A.longB.lovelyC.skinnyD.strong
57.A.thoughB.andC.butD.for
58.A.dissatisfactionB.pleasureC.surpriseD.fear
59.A.fightB.competeC.travelD.finish
60.A.talked aboutB.shouted atC.usedD.fed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.The detective,__________ to be reading a newspaper,glanced at the man seated next to a woman.(  )
A.pretendingB.expectingC.wantingD.intending

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.There is a lot of evidence that stress is partly responsible for disease.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Trying to create a happy family atmosphere can sometimes feel like a
challenge in today's world.Everyone's busy,technology seems to take over a lot of spare time,and many adults and children feel stressed.However,there are some steps you can take to keep your family happy in the modern world.Step1:Eat Dinner Together Daily
    Take time out from your activities to eat dinner together as a family.Talk about your day,reconnect with one another,and discuss your future plans.It's a great way for parents and kids to stay involved in one another's lives.Step 2:Allow your Children to Have a Voice
    Telling kids,"It's my way or the highway,"isn't likely to yield happy results.Obviously,parents need to be in charge and need to be strict with kids accordingly,but kids should have some right in the family.Listen to your children's concerns,allow your children to offerinput,and be willing to admit when you're wrong.
Step 3:Establish Clear Rules
    Happy families need clear rules about expectations and behaviors that will not be tolerated.It can be helpful to write out a list of rules and keep them displayed in the house.Create rules that emphasize the importance of treating one another with respect.Encourage every family member to participate in establishing the household rules.Step 4:Develop Family Traditions
    Family traditions can help a family feel united.Traditions don't need to be reserved for holidays.Instead,you can create weekly or even daily family traditions.For example,make Sunday nights family game night and take turns picking out board games.Or make a tradition at bedtime where each family member talks about the highlight of their day.Creating such traditions will help your family stay connected.
25.To maintain a close family connection,you may refer toA.
A.Step 1 and Step 4                      B.Step 1 and Step 3  
C.Step 2 and Step 3                      D.Step 3 and Step 4     
26.The underlined word"input"in Paragraph 3 can be replaced by"C"
A.foods                                  B.mistakes      
C.ideas                                  D.rules    
27.What's the main idea of this passage?D
A.How to orga nize family activities.
B.Why kids should obey family rules.
C.How to develop family traditions properly.
D.How to create a happy family atmosphere.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5._________ by green mountains and located at the foot of Lushan Mountain makes it a famous tourist attraction.(  )
A.SurroundedB.Having been surrounded
C.Being surroundedD.Surrounding

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others believe that success mostly comes down to luck.I'm not going to say luck,talent,and circumstances don't come into play because they do.Some people are born into the right family while others are born with great intelligence,and that's just the reality of how life is.
However,to succeed in life,one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.And,in addition to that,_in order to get really good at something,one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising.To become great at certain things,it'll require even more time,time that most people won't put in.
This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.If you don't enjoy what you do,it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.
When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success,you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost.It's sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent,but thinking that way does you no good,and there's a huge chance that you're wrong anyway.
Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.If you're not willing to put in the time and work,don't expect to receive any rewards.Consistent,hard work won't guarantee you the level of success you may want,but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.

21.Paragraph 1 mainly talks aboutD.
A.the importance of success              B.the meaning of success
C.the standards of success               D.the reasons for success
22.In Paragraph 2,the underlined word that refers toC.
A.being good at something             B.putting in more time 
C.setting a practical goal            D.succeeding in life
23.Successful people suggest doing what one loves becauseB.
A.work makes one feel pain            B.it takes a lot of time to succeed
C.one gives up his work easily        D.one tends to enjoy his work
24.What can we infer from Paragraph 4?A
A.People sometimes succeed without luck or talent.
B.Successful people like to show their great skills.
C.People need to achieve success at the cost of life.
D.It helps to think that luck or talent leads to success.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.There is a lake near our schoolrounded(围绕)by many trees.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

10.假定英语课上老师要求同学之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分.
Millions teenagers live at homes without the Internet.The American government want to do something to change this.It says it was important for teenagers to learn online skills in order to keep up to the modern world.Have the Internet can also help people save money,let them to search for bargains and pay bills online.So they're setting up specially online centers.People don't have the web at home can get online in those centers.As well as saving money,the Internet is now one of the main way that people communicate with each other.The government also believes that people who don't have the Internet can get leaving behind their friends who do.

查看答案和解析>>

同步练习册答案