精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.American scientists have developed the first material that repairs itself.The material is a form of plastic that has been engineered to fill breaks in its surface.
Plastics are used today in everything.Scientists wanted to find a way to make objects made of plastic last longer.The researchers hope their new discovery can be used to make objects that are difficult or impossible to replace.
The surface of plastic objects breaks over time.Very small breaks develop every time a plastic object is used.The researchers wanted to find out how to stop plastic from developing small breaks that weaken and destroy it.They found the answer in the chemical structure of plastic itself.The research team found a way to make plastic that contains very small balloons filled with monomer(单体) liquid.When the new plastic cracks,the monomer liquid is let out and flows into the crack.Thus the break is repaired.The repaired plastic has seventy-five percent of the strength of undamaged plastic.
The new self-repairing plastic is not yet ready for production.But it has several possible uses.One could be in space vehicles where parts cannot be repaired or replaced.Another possible use might be in bridges.And it could be used in people,to replace bone joints that have become broken or damaged.
33.The passage mainly talks aboutA.
A.plastic that repairs itself               
B.the chemical structure of plastic
C.permanent material invented           
D.small balloons that makes plastic stronger
34.We know from the passage that the repair is done asB.
A.the cracked plastic parts are changed    
B.the plastic cracks
C.the liquid is put into the plastic cracks    
D.the plastic is made
35.The scientists are planning to use the new material in space vehicles,bridges and people becauseA.
A.the plastic parts in them are required to last longer
B.they want to experiment in these places first
C.the new material cannot be used elsewhere
D.the plastic parts in them are easily broken or damaged.

分析 本文是一篇科教类阅读,美国科学家已经开发出第一种材料可以自我修复,材料是塑料的一种形式,在其表面工程填补了.今天在每方面都使用塑料,科学家们想找到一种方法使塑料可以持续更长时间,塑料制成的研究人员希望他们的新发现可以被用来使之成为可能.

解答 33.答案:A.主旨大意题.根据全文内容,尤其是"American scientists have developed the first material that repairs itself.The material is a form of plastic that has been engineered to fill breaks in its surface."可知,本文主要讲述了自我修复的塑料.故选A.
34.答案:B.细节理解题.根据"When the new plastic cracks,the monomer liquid is let out and flows into the crack.Thus the break is repaired.The repaired plastic has seventy-five percent of the strength of undamaged plastic."可知,液体进入塑性裂缝时,修复完成.故选B.
35.答案:A.细节理解题.根据"One could be in space vehicles where parts cannot be repaired or replaced.Another possible use might be in bridges.And it could be used in people,to replace bone joints that have become broken or damaged."可知,其中的塑料部件需要持续时间更长.故选A.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题.主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

14.假设你是红星中学高三学生李华,请根据以下四幅图的先后顺序,介绍你参加房山区中华古诗词大赛的整个过程,并以"An Unforgettable Contest"为题,给校刊"英语园地"写一篇英文稿件.
注意:词数不少于 60.
提示词:中华古诗词大赛   Chinese ancient poems contest
良乡影剧院   Liangxiang Theater

An Unforgettable Contest
                             .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假定你班在"珍爱生命,拒闯红灯"教育活动中,召开了一次主题班会.请你根据下表中的内容,用英语写一篇短文.
行人闯红灯的危害1.妨碍交通,影响车辆的正常行驶.
2.容易引发事故,危及他人和自身的生命安全.
3.…(自己设想)
对行人闯红灯的处罚措施1.批评教育,让其意识到闯红灯的危害性.
2.当场给予警告并罚款.
3.…(自己设想)
注意:
1.内容可适当发挥,注意行文连贯;
2.词数:120左右.
参考词汇:pedestrian n.(行人);jay-walk vi.(乱穿马路); reprimand vt.(批评,训诫)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A recent study shows that boys and girls learn differently.So ma ybe we can maximize (最大化)learning by teaching them in single gender (性别) programs.
   First,boys and girls see differently.Boys interpret the world as objects moving through space.In their opinion,a good teacher should move around the room constantly and be that object.
   The male eye is usually drawn to cooler colors like silver,blue,black,grey,and brown.It's no accident boys tend to create pictures of moving objects like spaceships,cars,and trucks in dark colors instead of drawing a happy colorful family,like girls in their class.The fem ale eye,on the other hand,is drawn to textures(质地) and colors.They tend to like warmer colors-red,yellow,orange,and visuals with more details,like faces.Girls work well in circles,faci ng each other.Using descriptive(描写性的) phrases in presentations or lots of colors on the chalkboard can help get their attention.
  Boys and girls also hear differently.When someone speaks in a loud tone,girls interpret it as yelling.They think you're mad and should quiet down.Girls are more sensitive to sounds.Girls'teachers should notice the tone of their voices.Boys'teachers should sound matter of fact,even excited.
  Boys'nervous systems cause them to be more alert when they're standing,moving,and the room temperature is around 20℃.Stress in boys tends to increase blood flow to their brains,a process that helps them stay focused.This won't work for girls,who are more focused seated in a warmer room around 25℃.Girls also respond to stress differently.When exposed to a threat,blood goes to their guts(内脏),leaving them feeling nervous or anxious.
33.According to the new study,in order to have more effects on the learning of children,we'd betterA.
A.care for girls as well as boys in a class   
B.hold single gender classes
C.make girls sit in front of a classroom   
D.teach in classes mixed with two genders
34.We learn from the passage thatC.
A.boys feel stressed in a very cold room
B.boys tend to feel nervous under stress
C.girls need a higher temperature than boys to stay focused
D.girls should do more sports to keep their brains active
35.Which is the best title for the passage?C
A.The Differences Between Boys and Girls
B.Male Teachers and Female Teachers
C.Boys and Girls Learn Differently
D.Physical Differences Between Boys and Girls.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.It was raining lightly when I (61)arrived(arrive) in Yangshuo just before dawn.But I didn't care.A few hours(62)before,I'd been at home in Hong Kong,with (63)its(it) choking(窒息的) fog.Here,the air was clean and fresh,even with the rain.
I'd skipped nearby Guilin,a dream place for tourists seeking the limestone mountain tops and dark waters of the Li River (64)whichare pictured by artists in so many Chinese (65)paintings(painting).Instead,I'd go straight to Yangshuo.For those who fly to Guilin,it's only an hour away (66)bycar and offers all the scenery of the better-known city.
Yangshuo (67)is.(be) really beautiful.A study of travelers (68)conducted(conduct) by the website Trip Advisor considers Yangshuo as one of the top 10 destinations in the world.And the town is fast becoming a popular weekend destination for people in Asia.Abercrombie & Kent,a travel company in Hong Kong,says it (69)regularly(regular) arranges quick holidays here for people (70)living(live) in Shanghai and Hong Kong.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Mary will ever forget the first time she saw him.He suddenly appeared in class one day,(61)wearing( wear ) sun glasses.He walked in as if he (62)had bought(buy) the school,And the word quickly got around that he was from New York City.
For some reason he sat beside Mary.Mary felt(63)pleased(please),because there were many empty seats in the room.But she quickly realized that it wasn't her,it was 0probably the fact that she sat in (64)thelast row.
65)Although/Thoughhe thought he could escape attention by sitting at the back,he was wrong.It might have made it a little (66)harder( hard ) for everybody because it meant they had to turn around,but that didn't stop the kids in the class.Of course whenever they turned to look at him,they had to look at Mary,(67)whichmade her feel like a star.
"Do you need those glasses for medical reasons?"the teacher asked.The new boy shook his head."Then I'd appreciate it if you didn't wear them in class.I like to look at your eyes when I'm speaking to you."The new boy looked at the teacher (68)fora few seconds and all the other students wondered (69)whatthe boy would do.Then he took(70)themoff,gave a big smile and said"That is cool."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture of different kinds of people than in societies where people are similar in many ways.The simple reason for this is that there are more different ways of looking at things present in the first kind of society.There are more ideas,more disagreements in interest,and more groups and organizations with different beliefs.In addition,there is usually a greater worldly interest and greater tolerance in mixed societies.All these factors (因素)tend to promote social change by opening more areas of life to decision.In a society where people are similar in many ways,there are fewer situations for people to see the need or the chance for change because everything seems to be the same.And although conditions may not be satisfactory,they are at least customary and clear.
Within a society,social change is also likely to occur more frequently and more readily in the material aspects of the culture than in the non-material aspects,for example,in technology rather than in values; in what has been learned later in life rather than what was learned early; in the simple elements(要素)rather than in the complex ones; and in elements that are acceptable to the culture rather than in strange ones.
Besides,social change is easier if it is gradual.For example,it comes more readily in human relations on a continuous scale rather than one with a sharp division.This is one reason why change has not come more quickly to Black Americans as compared to other American minorities,because of the sharp difference in appearance between them and their white fellows.

24.The underlined part"greater tolerance"in Paragraph 1probably refers to"C".
A.quicker adaptation to changing conditions
B.greater willingness to accept social change
C.more respect for different beliefs and behavior
D.greater readiness to agree to different conditions
25.Why is social change less likely to occur in a society where people are similar in many ways?C
A.They are so conservative that they tend to slow down social change.
B.They can easily get what they want in the material aspect of society.
C.They are so used to their conditions that they seldom want to change.
D.They have similar needs that can be satisfied without much difficulty.
26.Which of the following factors probably tends to promote social change fast?A
A.Different points of view.
B.Traditional values.
C.Sharp divisions in relations.
D.Similar appearances.
27.What is this passage mainly discussing?D
A.Two different kinds of society.
B.Consequences of social change.
C.The importance of social change.
D.Certain factors affecting social change.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.Do you want to have lunch with us?
No,thank you.I_________ lunch.I ________  lunch at half past twelve.(  )
A.have had; hadB.had; have hadC.had; hadD.have; have had

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.Home is more than a house.______ love to a house and you have a home.(  )
A.AddingB.To addC.AddD.Added

查看答案和解析>>

同步练习册答案