18.When I was laid off (解雇) from Intel Corporation two years ago,I felt very sad.I'd been with the company since 1996 and had poured a lot into my work.I was afraid that I would not find a better job.
Several years before,I had taken a comedy class to conquer (克服) my fear of public speaking.Like many other performers,I seemed shy in front of people,but after a show,people said,"Hey,you're amazing onstage."
So I thought it was a chance for me to take up comedy now.It would pay very little.Luckily,I had saved a lot during all my years at Intel.
I made up jokes while taking the subway,walking around,and talking on the phone.I made efforts to practice,improved myself on the Internet,and performed whenever I had a chance.My new career took off.I'm a frequent flyer,and I get upgraded (升级) to first class on every flight.
Recently,I made 12,500onenight.I'mmakingmorethandoublewhatImadeatIntel.I'llprobablyearnabout275,000 this year,not counting the advertisements I was involved in for a computer company.I also have a role in a movie next summer.I've become pretty well-known.
In this business,there is no greater excitement than thinking of a joke that makes you laugh out loud,practicing it for a small audience,and then performing it in a theater of 2,000 people.Getting laid off is the best thing that has ever happened to me.
21.What's the passage mainly about?B
A.The greatest excitement in the author's life.
B.The author's experience after being laid off.
C.The funniest thing the author had experienced.
D.The author's experience at Intel Corporation.
22.How did the author feel when he was laid off?C
A.Excited.B.Relaxed.C.Worried.D.Lonely.
23.According to the passage we know that the authorC.
A.saved little during his work at Intel
B.was good at speaking in public
C.has a talent for performing on stage
D.spent more money than he earned
24.Which of the following is TRUE about the author's new work?A
A.He is successful in it.
B.He usually does it on the plane.
C.It wastes a lot of time.
D.It includes making movies.
分析 全文主要讲述了作者被解雇后,去尝试其他工作并取得成功和获得了宝贵经历.
解答 21.B 主旨大意题.通读全文主要讲述了作者被解雇后,去尝试其他工作并取得成功和获得了宝贵经历.故选B.
22.C 细节理解题.根据短文第一句中"I felt very sad"可知我感到很伤心.worried担心的;relaxed放松的;scared恐惧的; excited兴奋的,故答案选C.
23.C 细节理解题.根据短文第三段"So I thought it was a chance for me to take up comedy."和倒数第二段中"I've become pretty well known."可知作者擅长喜剧,而且已经很出名了,说明作者是个表演天才.故选C.
24.A 推理判断题.根据短文可知作者虽然失去了在英特尔公司的工作,文章最后一句Getting laid off is the best thing that has ever happened to me下岗是我所经历过的最好的事情,可以推断喜剧表演行业取得了成功并得到了宝贵经历.所以答案选A.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.