精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.When I was laid off (解雇) from Intel Corporation two years ago,I felt very sad.I'd been with the company since 1996 and had poured a lot into my work.I was afraid that I would not find a better job.
     Several years before,I had taken a comedy class to conquer (克服) my fear of public speaking.Like many other performers,I seemed shy in front of people,but after a show,people said,"Hey,you're amazing onstage."
     So I thought it was a chance for me to take up comedy now.It would pay very little.Luckily,I had saved a lot during all my years at Intel.
     I made up jokes while taking the subway,walking around,and talking on the phone.I made efforts to practice,improved myself on the Internet,and performed whenever I had a chance.My new career took off.I'm a frequent flyer,and I get upgraded (升级) to first class on every flight.
     Recently,I made 12,500onenight.I'mmakingmorethandoublewhatImadeatIntel.I'llprobablyearnabout275,000 this year,not counting the advertisements I was involved in for a computer company.I also have a role in a movie next summer.I've become pretty well-known.
     In this business,there is no greater excitement than thinking of a joke that makes you laugh out loud,practicing it for a small audience,and then performing it in a theater of 2,000 people.Getting laid off is the best thing that has ever happened to me.
21.What's the passage mainly about?B
A.The greatest excitement in the author's life.
B.The author's experience after being laid off.
C.The funniest thing the author had experienced.
D.The author's experience at Intel Corporation.
22.How did the author feel when he was laid off?C
A.Excited.B.Relaxed.C.Worried.D.Lonely.
23.According to the passage we know that the authorC.
A.saved little during his work at Intel
B.was good at speaking in public
C.has a talent for performing on stage
D.spent more money than he earned
24.Which of the following is TRUE about the author's new work?A
A.He is successful in it.
B.He usually does it on the plane.
C.It wastes a lot of time.
D.It includes making movies.

分析 全文主要讲述了作者被解雇后,去尝试其他工作并取得成功和获得了宝贵经历.

解答 21.B 主旨大意题.通读全文主要讲述了作者被解雇后,去尝试其他工作并取得成功和获得了宝贵经历.故选B.
22.C 细节理解题.根据短文第一句中"I felt very sad"可知我感到很伤心.worried担心的;relaxed放松的;scared恐惧的; excited兴奋的,故答案选C.
23.C 细节理解题.根据短文第三段"So I thought it was a chance for me to take up comedy."和倒数第二段中"I've become pretty well known."可知作者擅长喜剧,而且已经很出名了,说明作者是个表演天才.故选C.
24.A 推理判断题.根据短文可知作者虽然失去了在英特尔公司的工作,文章最后一句Getting laid off is the best thing that has ever happened to me下岗是我所经历过的最好的事情,可以推断喜剧表演行业取得了成功并得到了宝贵经历.所以答案选A.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.I asked herif/whether (是否)she had looked at a map yet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Since 2011,the former railway engineer has been driving around the city every single day,looking for abandoned tar(柏油) and gravel(碎石) on roadsides.He collects the material and uses it to fill potholes(坑洼),at times spending his own pension money to do it.Tilak,earning himself the nickname"road engineer",doesn't restrict himself to his neighborhood-he patches up every pothole he can find in the city.
"After working for the South Central Railway in India for 35 years,I retired in October 2008 and spent some time off in 2009,also traveling to the US to meet my son,"Tilak told the local media."In January 2010,I came back and took up a jod as a consultant in a software agency."
"I was driving to my fist day of office when I ended up splashing dirty mud water on school children after my car fell into a pothole on the road,"he recalled."Then a few more accidents followed at various places."He kept explaining to the police that these accidents wouldn't have occurred if the roads had been smooth.But then he witnessed a major accident that changed everything.
   Tilak decided to take charge of matters of himself."After that,I quit my job and for the next year till June 2012,I spent my pension money in fixing roads,"he said.
   Tilak's wife was worried about his health and called his son to talk some sense into him.But the son was so impressed that he ended up helping Tilak instead,by setting up a website and Facebook page.As more and more residents got to know of it,they began to show up mand help Tilak fix the city's potholes.Today,they even have a helpline where people can call to complain about potholes in their areas.
   Tilak's son also managed to get the government on their side.Tilak doesn't accept donations,but he encourage people to join in the physical work.He hopes that with media attention,he can inspire a change attitude of the general public.He believes that the"nothing-can-be-done"attitude is what limits a lot of people in the city,and he wants that to change.

41.What was Tilak's mission?C
A.To get paid little for his work.
B.To buy tar and gravel to fix roads.
C.To recycle materials to mend roads.
D.To get financial help from the government.
42.What made Tilak take up the job to fix roads?B
A.Love for children.
B.A strong sense of social responsibility.
C.A passion to make contributions to society.
D.Eagerness to return to work.
43.What is the right description about Tilak?C
A.He began to fix roads from his retirement.
B.He took up the job as a consultant for 3 years.
C.He extended his mission to other neighborhoods.
D.He was once a railway engineer working in the US.
44.What does Tilak encourage people to do?A
A.Take action to make a difference.
B.Quit their jobs to serve their neighborhoods.
C.Fill potholes to the another"road doctor".
D.Take part in the physical work but not brain work.
45.What may be the best title of the passage?D
A.The thing that everyone should have-warm heart
B.The strongest support is from family members
C.The retirement is not the end of career
D.The respectable man is worthy of his name-road doctor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Chris and Lisa (61)are seated (seat) in the movie theater waiting for Steve to arrive.
Chris:I wonder what's keeping Steve?
Lisa:Oh,I forgot to tell you.He's not going to show up.He called just before we took off.
Chris:What kind of excuse did he give you this time?
Lisa:Something about his car (62)dying (die) again.
Chris:What a lot of nonsense!He doesn't even have a car.He gets around everywhere by bike.I don't know what he is trying (63)to pull (pull).The man is totally (64)unreliable (rely).
Lisa:You said (65)it.The man always lies.I don't know why we (66)have tolerated (tolerate) him for this long.(67)IfI can run into him tomorrow I'll tell him he made a big mistake this time.Man,I'm going to have a great time yelling at him.
Chris:Don't lose (68)your temper too much.One thing is certain.We'll never invite him to the movies again.By the way,do you know what this movie is about?
Lisa:All I know is that the critics criticized it seriously.They all said the star kept making mistakes saying his lines.(69)But you can always depend on one thing-if a critic thinks a movie is bad,it'll be (70)a huge success.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.O.Henry,the famous American writer,wrote lots of short stories,most of _____ are very well-known.(  )
A.themB.thatC.whichD.where

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.文中共有10处语言错误.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Good health is the person's most valuable wealth.Today,this is much easier to be healthy than it was the past.Modern people knew more about health,have better food,and live in clean surroundings.Also,scientists and doctors have learnt what to treat many diseases.Most people can quickly get help from a doctor or go to a hospital since they are ill.As a result,people in the modern world generally live longer than people were used to.People in developed countries can expect to live twice so long as people who lived a few hundreds years ago.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.A young boy recently received an unexpected message in the mail from his father Joseph,who died two years ago.
Rowan's dad was a hardworking man who wanted to give his son the best life he could.It was why Rowan's mother,Julie Van Stone,said Joseph joined the Navy and went to MIT to get two masters degrees.
While at school in Boston,he would often write to Rowan.Even when he left school and was driving back to Colorado,he would send postcards from each state he stopped in.Those postcards were sent in 2007."I remember him saying he had sent 5or 6,and I only got 3or 4in the mail.But I never thought anything of it,"Van Stone said.
Those postcards and pictures are priceless memories for Van Stone and her son,especially after Joseph passed away from a rare brain disease.Rowan never had a chance to say goodbye.But,on Saturday,just days before the two-year anniversary of Joseph's death,a postcard arrived in the mail.It arrived March 11,2015.The message read:"Hello from Pennsylvania.I love you,and I miss you so much.See you soon.Love,Daddy."
Neither he nor his mother knows how it happened,and they may never know.But,they have their own ideas why."I feel like that was the final goodbye that he didn't get to say,"Van Stone said.Van Stone says Joseph's last words to her before he died were:"Everything is a circle.We will see each other again.All that matters is love."

33.What did Rowan's dad do to give his son the best life?B
A.He bought many for Julie.
B.He became a soldier in Navy.
C.He kept writing to his son.
D.He got many masters degrees.
34.How long did it take for the postcard to reach Rowan?D
A.2years.B.5years.C.6years.D.8years.
35.Where did Rowan's dad send the postcard?C
A.In Boston.B.In ColoradoC.In PennsylvaniaD.In New York.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Hundreds gathered to await the boxer'sarrival(到达) at the airport.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

8.The little boy is old enough to wear himself.

查看答案和解析>>

同步练习册答案