精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.With just a few minutes left before school was to start,my six-year-old son,Dustin,was pouting (撅嘴)."I don't want to go,"he said.Ever since he'd entered the first grade,he has hated school.What's going on?I thought as he walked slowly out of the door.If he hates school this much now,how bad will it be later on?
    Every kid sometimes complains about school.But five to ten percent of kids dislike it so much that they don't want to attend school,says Christopher Kearney,director of the Child School Refusal and Anxiety Disorders Clinic at the University of Nevada,Las Vegas.
    If a child seems depressed or anxious about school,fakes illness to stay home,repeatedly winds up in the nurse's or principal's office,or refuses to talk about the school day,you should be concerned,say school psychologists Michael Martin and Cynthia Waltman-Greenwood,co-editors of"Solve Your Child's School-Related Problems".
    Fortunately,you can usually solve the problem-sometimes very easily.In our case,my husband and I visited Dustin's class and noticed that the teacher,fresh out of college,only called on kids who tried to sit right under her nose quickly.Dustin,who generally sat near the back,was ignored.We simply told him to move up front.He did,and his enthusiasm returned.
41.What was the author's reaction when her son didn't want to go to school?A
A.She was worried.B.She was angry.C.She felt nothing strange.D.She felt sorry.
42.We can NOT conclude that a child hates school if heD.
A.pretends to be ill at school time          
B.hates to talk about school
C.feels depressed when going to school every day
D.complains about school sometimes
43.What can we learn about Dustin's teacher from the passage?B
A.She treats her pupils equally.
B.She is inexperienced in her job
C.She gives poor lessons.
D.She has prejudice against Dustin.
44.Dustin dislikes going to school because heD.
A.is laughed at by his classmates          
B.can't answer the teacher's question
C.is afraid of his teacher                  
D.feels he is being ignored in class.

分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了孩子们不喜欢上学的原因.

解答 41.A  细节理解题,根据第一段"I don't want to go,"he said.Ever since he'd entered the first grade,he has hated school.What's going on?I thought as he walked slowly out of the door.If he hates school this much now,how bad will it be later on?可知当作者知道她的儿子不想上学的时候感到很担忧,故选A.
42.D  细节理解题,根据第三段 If a child seems depressed or anxious about school,fakes illness to stay home,repeatedly winds up in the nurse's or principal's office,or refuses to talk about the school day,you should be concerned可知如果一个孩子讨厌学校,他们可能假装生病,拒绝谈论学校的生活,感到焦虑,故选D.
43.B  推理判断题,根据最后一段In our case,my husband and I visited Dustin's class and noticed that the teacher,fresh out of college,only called on kids who tried to sit right under her nose quickly可知达斯廷的老师刚从大学毕业,还没有什么经验,故选B.
44.D  细节理解题,根据最后一段Dustin,who generally sat near the back,was ignored.We simply told him to move up front.He did,and his enthusiasm returned.可知达斯廷不喜欢学校的原因是因为他通常坐在后面,感觉自己被忽视了,故选D.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Some festivals are held to honour the dead or to satisfy our ancestors (祖先).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.My parents always remind us that by no means____no respect for our teachers.(  )
A.did we showB.we should showC.we showD.should we show

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Human beings are the most intelligent of all animals because we are gifted with the ability to think and reason logically.Scientists and even common people with special intelligence have made a lot of inventions and contributions to modern lifestyle in the past and even now.
Many household items have been the result of inventions of people who desired better functioning of the existent products.Every individual has intelligence and if it is used properly for the right purpose it leads to invention of a new tool or device.Many new household inventions are made almost every day and there are specific companies,which particularly keep a record of all these inventions.
  A lot of inventions have been made recently in the household field.These products are patented and have trade mark licenses.The patented sliding cinch is a very simple but effective method to prevent shoulder stress and injury for those who work before computers all day long.Vanity PC is a type of computer furniture that specifically hides all the computer wires and keeps a clean and good look.All the outdoor dust,mud and snow can be kept out of the house by installing the dirt drain(排水管)at the entrance of the door.Another important invention is the automatic toilet night-light,in which a small light starts when the lid of the toilet seat is opened and closes as soon as the lid is closed.
   These are some of the new household inventions invented mostly by common people.Thus,a variety of new household items are invented every day,which helps in a better functioning of household chores and in a more useful manner.

41.The first paragraph is intended toC
A.stress the importance of inventions
B.show the advantages of modern lifestyle
C.introduce the topic of the article
D.tell the differences between human beings and animals
42.According to the passage,people make house inventions toA
A.improve the present living conditions
B.earn more money and gain awards
C.accumulate their wealth
D.meet the new demands of new science
43.It can be inferred that the sliding cinch is used toB
A.keep your shoulder safe and sound in an accident or an operation
B.prevent your shoulder from being over-pressured
C.help you practice your shoulder more often and reduce shoulder pains
D.cover your shoulder and make it stronger to resist the outside strike
44.Common people can also make good inventions becauseD.
A.some inventions are easy to be made and can be mastered by them
B.they have a strong desire to do something for science research
C.success is often connected with hardsliip and bitter experience of common people
D.wisdom and inspiration sometimes come from everyday life
45.The passage mainly talks aboutD.
A.the correct use of household facilities
B.different ideas about household inventions
C.the history of household inventions
D.household inventions and their influence.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

1.The Value of an Hour
A man came home from work late,tired and upset.Then he found his five-year-old son (41)A for him at the door.The little boy asked him how (42)D he made an hour."That's none of your business.If you (43)Cknow,I make 50an hour."the man said impatiently.Then the little boy,(44)B his head down,asked again(45)Ahe could borrow 25from his father.The man was a little angry because he (46)D his son was to buy a silly toy (47)Bsome other nonsense with that money,so he(48)C.The little boy quietly and sadly went to his(49)Band shut the door.
A moment later,the man started to feel(50)D for what he said just now.He knew for sure his (51)Areally didn't ask for money very often,so he went to the little boy's room to find out the(52)C."Sorry,maybe I was too hard on you earlier,"(53)Bthe man."Here's the 25you asked for."The little boy sat straight up,(54)B so happy.Then,reaching under his pillow,he pulled out some crumpled-up (压皱的) (55)D.Seeing that the boy already had money,the man (56)Astarted to feel angry.
The little boy(57)Acounted out his money,and then looked up at his father with a happy look."Daddy,I have 50now.Can I buy an (58)Dof your time?Please come home (59)C tomorrow.I'd like to have dinner with you."the little boy said.With tears in his eyes,the man put his arms around his little boy,and (60)Bhim that he would surely do it.

41
41.A.waitingB.caringC.preparingD.standing
42.A.soonB.manyC.oftenD.much
43.A.mayB.canC.mustD.would
44.A.asB.withC.byD.like
45.A.whetherB.thatC.whyD.how
46.A.suggestedB.confirmedC.regrettedD.thought
47.A.butB.orC.forD.so
48.A.commentedB.agreedC.refusedD.forgave
49.A.deskB.roomC.bedD.pillow
50.A.humorusB.curiousC.angryD.sorry
51.A.sonB.daughterC.fatherD.wife
52.A.opportunityB.mannerC.reasonD.behavior
53.A.quarreledB.apologizedC.liedD.argued
54.A.remainingB.lookingC.stayingD.tasting
55.A.cardsB.coinsC.papersD.bills
56.A.againB.onceC.stillD.yet
57.A.slowlyB.carelesslyC.helplesslyD.painfully
58.A.dayB.minuteC.secondD.hour
59.A.silentlyB.latelyC.earlyD.really
60.A.warnedB.promisedC.remindedD.taught

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

11.Emotional eating is when people use food as a way to deal with feelings instead of satisfying hunger.(33)AHave you ever finished a whole bag of chips out of boredom or downed cookie after cookie while preparing for a big test?But when done a lot-especially without realizing it-emotional eating can affect weight,health,and overall well-being.
Not many of us make the connection between eating and our feelings.(34)EOne of the biggest myths about emotional eating is that it's caused by negative feelings.Yes,people often turn to food when they're stressed out,lonely,sad,anxious,or bored.But emotional eating can be linked to positive feelings too,like the romance of sharing dessert on Valentine's Day or the celebration of a holiday feast.Sometimes emotional eating is tied to major life events,like a death or a divorce.(35)GEmotional eating patterns can be learned:A child who is given candy after a big achievement may grow up using candy as a reward for a job well done.(36)BIt's not easy to"unlearn(抛弃)"patterns of emotional eating.But it is possible.And it starts with an awareness of what's going on.
We're all emotional eaters to a degree.But for some people emotional eating can be a real problem,causing serious weight gain or other problems.The trouble with emotional eating is that once the pleasure of eating is gone,the feelings that cause it remain.(37)DThat's why it helps to know the difference between physical hunger and emotional hunger.
Next time you reach for a snack,wait and think about which type of hunger is driving it.
A.Believe it or not,we've all been there.
B.If a crying boy gets some cookies,he may link cookies with comfort.
C.One study found that people who eat food like pizza become happy afterwards.
D.And you often may feel worse about eating the amount or type of food you like.
E.Understanding what drives emotional eating can help people take steps to change it.
F.Boys seem to prefer hot,homemade comfort meals,while girls go for chocolate and ice cream.
G.More often,though,it's the countless little daily stresses that cause someone to seek comfort in food.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词作斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
        2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear Wang Lin,
I'm sorry to know that you are facing some problems.It's naturally for someone to meet with different kind of problems when he first studies abroad.The language problem was the first one.But I'm sure you'll soon be able to use the language well,so I know you're a quick learner.Being sure to take every possible chance to practice your oral English,that will do good to you.The second problem is usually the change of eating habits.Not everyone can get used for a different diet,so why not to cook meals by yourself?Studying abroad is big challenge to you,but it's really interested.
Best wishes!
                                                            Yours,
                                                            Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
A college graduate was new in the job and she found something really strange.One of her colleague was a lazy man,who usually played his digital camera or listen to music during working time.To her surprised,the boss never blamed him because his behavior.
One day,her colleague was listening to the music while the boss came and said serious,"the host computer has something wrong."The colleague rushed to the controlling center to solving the problem and began to fix them silently.Twenty minutes later,and the host computer reworked normally.Then the graduate realized the economic loss what her colleague had saved this time must have been hundreds of his salary.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Lee's mother Sun became unexpectedly pregnant while married to a disabled man.Doctors told her that because of a medication she had been taking her child would not be normal.She chose to continue with the pregnancy and in 1985in Seoul,South Korea,little Hee Ah Lee was born with only two fingers on each hand,disfigurement of her legs,and slight brain injury.The hospital told Sun that she could not care for the child at home and her relatives wanted her to place the child for adoption in a foreign country.Sun,however,thought her baby would live a successful life.
When Lee was a pre-schooler,Sun wanted her daughter to take piano lessons for two reasons.One was that she felt it would help her strengthen her hands so she could hold a pencil.The other was that she felt that if she could master the piano,she could master anything.For six months piano schools turned them down and then the one teacher who did accept the task got discouraged and wanted to quit.It was a three-month contest of wills between mother and daughter that led to a conflict in which Sun actually threw her daughter on the floor in frustration.But Lee got back up on the piano bench and for the first time played a children's song.That was the turning point and one year later Lee won the grand prize in a piano concert for Kindergartners.It was at the age of 7that Lee won Korea's 19th National Handicap Conquest Contest and was presented with her award by the President of Korea.
Lee has won numerous awards,and is a widely traveled concert pianist with more than 200appearances.Her first album titled"Hee-ah,a Pianist with Four Fingers"was released in June,2008.
Lee speaks highly of her mother for challenging her to master the piano and said that although her training was difficult,"As time went by,the piano became my source of inspiration and my best friend."
73.Which of the following can best describe Sun?A
A.stubborn and devoted                B.impatient and strict
C.enthusiastic and hardworking          D.honest and responsible
74.What was probably in Lee's mind when on the floor?C
A.Learning piano was too difficult for her.
B.Life was unfair to her.
C.She would try her best to learn piano.
D.Her mother didn't love her any more.
75.When was Lee awarded by the president of Korea?B
A.1985              B.1992          C.2008         D.2007
76.What's the best title of the passage?A
A.A 4-finger pianist                    B.Love between mother and daughter
C.Learning piano                      D.An abnormal girl.

查看答案和解析>>

同步练习册答案