精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Fear and its companion pain are two of the most useful things that man and animals possess if they are used. If fire didn’t hurt when it burned, children would play with it until their hands were burned away. Similarly, if pain existed but fear didn’t, a child could burn itself again and again because fear would not warn it to keep away from the fire that had burnt it before. A really fearless soldier—and some do exist—is not a good soldier because he is soon killed; and a dead soldier is of no use to his army. Fear and pain are therefore two guards without which man and animals might soon die out.

In our first sentence we suggested that fear ought to be properly used. If, for example, you never go out of your house because of the danger of being knocked down and killed in the street by a car, you are letting fear rule you too much. The important thing is not to let fear rule you, but instead, to use fear as your servant and guide. Fear will warn you of dangers; then you have to decide what action to take.

In many cases, you can take quick and successful action to avoid the danger. For example, you see a car coming straight towards you; fear warns you, you jump out of the way, and all is well.

In some cases, however, you decide that there is nothing that you can do to avoid the danger. For example, you cannot prevent an airplane crashing into your house, and you may not want to go and live in a desert where there are no airplanes. In this case, fear has given you its warning, you have examined it and decided on your course of action, so fear of the particular danger is no longer of any use to you, and you have to try to overcome it.

1.Children would play with fire until their hands are burnt away if _________.

A. they were not well educated at school

B. they had never played with fire before

C. they had no sense of pain

D. they were fearful of pain

2.People sometimes succeed in timely avoiding danger because _________.

A. they have gained experience

B. they are warned of the danger and take quick action

C. they jump out of the way in time

D. they are calm in face of danger

3.What is implied but not stated in the passage?

A. Too much fear is harmful

B. Fear is always something helpful

C . Fear is something that can be avoided

D. Fear ought to be used as our guide in our life

4.The best title for this passage should be __________.

A. No Pains, No Gains B. Pain and Actions

C. The Value of Fear D. The Reason Why People Fear

1.C

2.B

3.A

4.C

【解析】

试题分析:在恰当利用的前提下,恐惧和随之带来的疼痛是人类和动物所拥有的两个最有用的天赋,适当运用恐惧可以帮助我们避免危险,恐惧和疼痛是我们的守护神,没有它们的存在,人类和动物就会很快灭绝。

1.小题1】细节理解题。根据第一段If fire didn’t hurt when it burned, children would play with it until their hands were burned away.得知如果孩子玩火时没有烧灼的疼痛感,他们会一直玩火直到双手被烧没。故选C 。

2.小题2】细节理解题。根据第二段Fear will warn you of dangers; then you have to decide what action to take.

得知恐惧会警示你远离危险,你会决定采取何种措施来及时避免危险发生。故选B 。

3.小题3】推理判断题。本题要求找出文中暗示但没有描述的选项,根据最后一段so fear of the particular danger is no longer of any use to you, and you have to try to overcome it.得知适当运用恐惧可以帮助我们避免危险,而太多的恐惧是有害的。故选A。

4.小题4】最佳标题。根据文章内容讲到在恰当利用的前提下,恐惧和随之带来的疼痛是人类和动物所拥有的两个最有用的天赋,得知《恐惧的价值》这一标题,最切合文意。故选C。

考点:科研类文章

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2014-2015学年浙江重点中学协作体高三上第二次适应性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Everyone had an application form in his hand, but no one had an idea which office room ____.

A. to send it B. to have it sent

C. to send to D. to send it to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年浙江建人高复高三上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The engineer buries himself in work all day long and has no time for some outdoor activities, __________ he has the interest.

A. as if B. even if

C. so long as D. now that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川达州市高三上期末英语试卷(解析版) 题型:书面表达

以下是你校最近一次主题活动的主要内容:

请根据以上信息为你校的英语小报写一篇英文报道,并包括以下内容:

1.活动的主题、对象、时间、地点和程序;

2.如何做受欢迎的学生;

3.活动产生的影响

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川达州市高三上期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Scientists have long understood the key role that oceans play in regulating the Earth’s climate. Oceans cover 70 percent of the globe and store a thousand times more heat than the atmosphere does. What’s newer is the understanding of how this key component of our climate system responds to global warming.

A brake on global warming — for now

One of oceans’most important climate functions is absorbing heat and carbon dioxide (CO2), one of the gases that cause global warming. Acting as a heat sponge (海绵), oceans have absorbed huge amounts of heat and CO2 in the last forty years.

Fujita explains that "oceans are saving us from faster climate change — they are a big flywheel that delays rapid overheating of the Earth, putting a brake on the climate system."

"That’s the good news," he adds. "The bad news is that oceans only slow the atmospheric warming. Once oceans come to balance with a greenhouse gas warmed earth, the extreme heat will remain in the atmosphere and things will get much hotter." But where and how oceans release this accumulated (积累的) heat is uncertain. And as oceans store heat, fragile underwater ecosystems are struggling.

The most recent scientific report from the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) also notes with concern that oceans are acidifying because of increased absorption of atmospheric CO2, and thus causing a threat for shell-forming species. Sharp increases in carbon dioxide levels will cause further acidification of oceans.

Currents distributing heat

Another important role oceans play is that of distributor. Oceans deliver heat and life-sustaining nutrients around the globe. Just as blood vessels bring oxygen and nutrients to cells in the human body, oceans’ currents carry oxygen, nutrients and heat throughout the Earth. Oceans distribute 25 percent to 50 percent of the energy the planet receives from the sun. For example, the Gulf Stream carries heat across the Atlantic. This warm current gives northwestern Europe a milder climate than it would normally have so far north. A change to oceans’ circulation (循环) patterns could throw Europe into a colder period, even as the rest of world experiences warmer temperatures.

1.We can infer from the passage that .

A.oceans cause global warming

B.oceans stop global warming

C.oceans release nutrients and heat

D.ocean ecosystems face more dangers

2.From the passage we can learn that oceans’ currents .

A.produce oxygen and nutrients everywhere

B.absorb 25% to 50% of the energy from the sun

C.distribute heat and nutrients around the globe

D.change oceans’ circulation patterns

3.Which of the following is NOT the result of oceans absorbing heat and carbon dioxide?

A.It causes further acidification.

B.It affects shell-forming species.

C.It makes the atmosphere hotter.

D.It regulates the Earth’s climate.

4.This passage mainly talks about .

A.the roles of oceans B.global warming

C.ocean currents D.carbon dioxide

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建长泰县第一中学高三上期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

___________a large group, your tone should be clear and loud.

A. When addressed B. While addressing

C. When you address D. On addressing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建长泰县第一中学高三上期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It is said that Nigeria is ____ Great Britain.

A. three times larger of B. the size three times of

C. three times as the size of D. three times the size of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东滕州市高一上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It was when she was about to go to bed ______the telephone rang.

A.since B.as C.that D.then

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年浙江衢州第一中学高二上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The tour group ____ 50 students is coming to China next Monday.

A. consisted of B. consisting of

C. to consist of D. consists of

查看答案和解析>>

同步练习册答案