精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Sixteen years ago, Eileen Doyle’s husband, an engineer, took his four children up for an early morning cup of tea, packed a small case and was never seen or heard from again. Eileen was astonished and in a state of despair. They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage.

Every day of the year a small group of men and women quietly pack a few belongings and, without so much as a note or a good-bye, close the front door for the last time, leaving their debts, their worries and their confused families behind them. Last year, more than 1,200 men and nearly as many women were reported missing from home — the highest in 15 years. Many did return home within a year, but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity.

To those left behind this form of desertion is a terrible blow to their pride and self-confidence. Even the finality of death might be preferable. At least it does not imply rejection or failure. Worse than that, people can be left with an unfinished marriage, not knowing whether they will have to wait seven years before they are free to start a fresh life.

Clinical psychologist Paul Brown believes most departures of this kind to be well planned rather than impulsive. “It’s typical of the kind of personality which seems able to ignore other people’s pain and difficulties. Running away, like killing yourself, is a highly aggressive act. By creating an absence the people left behind feel guilty, upset and empty.”

【1】Eileen Doyle reacted that way after her husband’s leaving, because she__________.

A. failed to hear from him for a long time

B. had no idea what was wrong with their family life

C. blamed herself for something wrong she did

D. wondered why her husband took up all their children

【2】According to the passage, those people left their families behind for the following reasons except_________.

A. they couldn’t bear their spouse (配偶)

B. they were afraid of the burden of debts

C. they wanted to forget the past completely

D. they wanted to start a new life somewhere else

【3】 The man or woman left behind with an unfinished marriage usually ________.

A. admits their responsibility for the situation

B. feels embarrassed and useless

C. will have no legal marriage life for seven years

D. wishes the person who has left were dead

【4】Some people would even prefer the death to the running away of their spouse because ________.

A. their spouse would feel greatly relieved

B. their spouse would feel no pain during the death

C. their spouse’s death would contribute to them starting a fresh life

D. their spouse’s death would not bring a feeling of rejection or failure

【5】What’s the author’s attitude towards the departures of this kind?

A. Objective. B. Supportive.

C. Negative. D. Positive.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】B

【4】D

【5】C

【解析】

试题分析:本文属于社会伦理类文章。作者通过介绍每年有许多成年人离家出走,得出此做法会给自己的家庭带去了毁灭性的的影响的结论,也反映了这种人是自私自利、自我自负的一类人,暗含作者对这种极端不负责任做法的反感。

【1】B 细节理解题。根据第一段最后一句They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage.知他们曾经是幸福的一家人,她不知道他们的婚姻到底有什么问题,故选B。

【2】A 细节理解题。根据第二段第二句leaving their debts, 及最后一句but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity.知他们离家出走的原因有债务问题、想忘掉过去、重新开始,只有A未提到,故选A.。

【3】B 理解推断题。根据第三段第一句To those left behind this form of desertion is a terrible blow to their pride and self-confidence.知对于那些被遗弃的人来说,他们的自尊自信受到打击,及文章最后一句the people left behind feel guilty, upset and empty.”可以看出他们非常内疚、失落、空虚。故选B。

【4】D 细节理解题。根据第三段第二句Even the finality of death might be preferable. At least it does not imply rejection or failure.知被遗弃的恶人宁可他的亲人死亡了,至少这不会暗示他自己的无能与失败,故选D。

【5】 C 理解推断题。作者最后援引一位心理学家的话来结尾Running away, like killing yourself, is a highly aggressive act. By creating an absence the people left behind feel guilty, upset and empty.,离家出走是一种非常偏激的行为,被遗弃的人感到自责、失败、空虚。表明作者不赞同这种做法,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】______ in making for 4As in the academic proficiency test, which most classmates had not expected, made her parents very upset.

A. Niuniu was defeated

B. Niuniu being defeated

C. Niuniu’s been defeated

D. Niuniu’s being defeated

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】作为中学生,我们应该如何理解父母对我们的严格要求和爱护呢?下面是三名高中生想对父母说的话,请你就此谈谈自己的看法。

想对父母说……

我需要放松, 希望有时候能看看电视,上上网。

我需要朋友,希望能和朋友们一起说笑、玩闹。

我希望得到父母的信任,他们能像朋友一样待我。

注意:1. 词数120词左右; 2. 可适当增加细节使行文连贯;

3. 开头已经给出,不计入总词数。

In China, children are the center of each family, ___________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I’m going to study in the senior middle school on September. I can live either at school and at home. But I can't decide because both has advantages and disadvantages. At home, I have my own room, but I can have a good sleep. However, I have to share one room with 5 -6 student at school Maybe I can't sleep good. It’s a problem. Although I can have better food at home, I enjoy eat with my classmates. I think it’s a great fun and I can make more friends. If I live at home, I’ll have ride to school. It's a waste of time and not safely. It’s so hard to make a decision.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Dozens of people were waiting with a camera for ______ seemed like hours, hoping to catch a glimpse of the US First Lady, Michelle Obama.

A. that B. when C. which D. what

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】目前,学校存在少数学生考试作弊现象,某英文杂志社拟对此现象向中学生征文,标题是“My Opinion on Cheating in Examinations”.请根据下列提示用英语写一篇短文稿. 要点如下:

主要原因:考试偏多,偏难; 不用功,懒惰; 取悦父母,老师;

个人看法:作弊不对,违反校规; 要诚实努力学习;......(其他看法)

注意:1.包括所有要点,可适当发挥. 2.标题和开头已写好,不计入总词数

3.词数 100 左右

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】--- Jack, what about the lecture?

--- It is the most inspiring lecture that I _________ since I came to this university.

A. attended B. have attended

C. am attending D. had attended

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(八),并在其F而写m该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面而写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者(从第11处

起)不计分。

English is an international language which becomes more and more importantly in the world.

In China, English is thought to be the first foreign language which many students choose to learn. They begin to learn English at early age. It takes them at least one hour to learn the knowledge of English a day, Even the child in the kindergarten have begun learning simple words, it is a normal phenomenon. In addition to, some people think English is superior than Chinese.

In my opinion, though English is of great significant, English is a foreign language. It is hard for us to use it every day. English does help us in reading English original works, but Chinese can help us learn a true China. Only with the help of Chinese characters, can Chinese literature shows its brilliance. In order to learn a country's culture, especial its classical culture, the first thing to do is to learn its language.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】One day I happened to find a chatting room on my QQ, there people were chatting with English .I tried to chat with some of them. To my surprise, I found the oral English of some junior students were better me. I asked them for advices and they tell me to practice more on QQ .But every day after that I would spend one hour practice my oral English on QQ. Day by day I learned from many useful words and expressions. With time going by, I found that I could even communicate some college students freely

查看答案和解析>>

同步练习册答案