【题目】Internationally famous sand artist Sudarshan Patnaik and 20 of his students created 100 sand sculptures(雕像) of Santa Claus on the Puri beach—setting the world record for the Most Santa Claus Images on Sand.
Patnaik, along with his students, created the Most Santa Claus Images on Sand in time for Christmas to deliver an environmental message to the world. The message,"Save Earth From Global Warming", has been carved(雕刻) into the sculpture itself. Patnaik said, "It took nearly 48 hours to create 100 Santas and Christmas trees. About 1,000 tons of sand was used in creating the statues."
Two little girls from West Bengal officially opened the exhibition with the Most Santa Claus Images on Sand at the beach on the eve of Christmas. "The girls were chosen for the event because children love Santas," Patnaik said.
"Puri is the place where sand art started in the 14th century and the inflow of tourists into Puri is another reason why I chose the awareness about global warming by carving images of Santa Claus," said Patnaik. "The popularity of Santa is growing by the year among children. The message on global warming through Santa is especially for them as they alone can convince elders to restraint(克制) and prevent the disaster for the earth from global warming."
"Myself and my students are putting in at least 10 hours every day in giving shape to the Santa Clauses," said Patnaik, who was recently felicitated by President Pratibha Patil at Puri for his achievement in the field of sand sculpting.
Patnaik has participated in more than 40 international sand sculpture festivals and competitions and won several prizes.
【1】What would be the best title for the passage?
A. The Most Santa Claus Images on Sand
B. Sand Art Attracts Tourists to Puri
C. Sculpture Exhibition Opens on Christmas
D. Children Join the Battle Against Global Warming
【2】What's Patnaik's main purpose in creating the sand sculptures?
A. To celebrate Christmas together with his students.
B. To make Puri better known to the outside world.
C. To send an environmental message to the world.
D. To educate children about the results of global warming.
【3】Patnaik seems to hold the view that .
A. tourists to Puri are mostly attracted by its art history
B. children today are becoming less interested in Santa Claus
C. parents are easily affected by children's words and actions
D. many art forms are seriously threatened by global warming
【4】The underlined word "felicitated" in Paragraph 5 probably means " ".
A. recognized B. ignored
C. congratulated D. criticized
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】C
【解析】本文主题是The Most Santa Claus Images on Sand。文章重点叙述了Patnaik在沙滩雕塑上取得的成就。
【1】A
主旨大意题。根据第一段Internationally famous sand artist Sudarshan Patnaik and 20 of his students created 100 sand sculptures(雕像) of Santa Claus on the Puri beach—setting the world record for the Most Santa Claus Images on Sand.可知本文主题应该是The Most Santa Claus Images on Sand故选A。
【2】C
细节理解题。根据第二段第一句Patnaik, along with his students, created the Most Santa Claus Images on Sand in time for Christmas to deliver an environmental message to the world.可知创造沙滩雕塑的主要目的是为了把环境信息传递给世界。故选C。
【3】C
推理判断题。根据第四段中The popularity of Santa is growing by the year among children. The message on global warming through Santa is especially for them as they alone can convince elders to restraint(克制) and prevent the disaster for the earth from global warming."可知父母更容易受孩子言语行动的影响。故选C.
【4】C
词义猜测题。根据倒数第二段最后半句中for his achievement in the field of sand sculpting.可知是在沙滩雕像领域方面取得了成就,所以应该祝贺。划线词的意思是“祝贺”,故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Choosing to Study Overseas
Every year, thousands of students choose to study in another country for a semester, the summer, or a year. Studying overseas can be an exciting experience for people.
【1】
Living in another country can help you to learn a language, and about another culture. You will see the world in a new way, and lean, more about yourself. 【2】 Many companies today want employees who speak a second language, or have experienced living or working in another country.
【3】
Once you decide to study overseas, you have to make some choices. To choose the right country or school, ask yourself: Where do I want to go and why? How much do I want to pay? How long do I want to study overseas? Do I want to live with a host family, with roommates, or alone?
【4】
Get your passport and visa (签证) early! Before you go, learn some of the language, and read about some common customs in your host country. Learn about the money. Bring some of it, and a credit card with you.
Once you are there.
After the first few weeks overseas, many students will feel a little homesick. They may miss their family, and familiar ways of doing things. 【5】 When you feel sad or homesick, try to talk to others, or write about your feelings in a notebook.
A. Get ready to go.
B. Make the right choice.
C. Why do you study overseas?
D. Get quick access to foreign universities.
E. Overseas study may also look good on your future resume (简历).
F. Remember that it takes time to get used to a new place, school, and culture.
G. As a study abroad you will pay tuition fees (学费) to the overseas institution.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学生摄影展。请给你的英国朋友Peter写封信,请他提供作品。信的内容包括:
1.主题:环境保护;
2.展览时间;
3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Once a farmer lost his watch in his barn, in which lots of grain was kept. The watch, 【1】 was a gift from his father, was very important to him and he was determined to find it.
After searching the barn for a long time, however, he gave up and asked for help from a group of children who were playing nearby. He promised to give a great reward to 【2】 found the watch.
【3】 (hear) this, the children hurried inside the barn immediately. 【4】 searched everywhere but still could not find the watch buried in the grain. The farmer was about to give up 【5】 a little boy went up to him and asked to be given 【6】 second chance.
The farmer looked at him and thought, “Why not? After all, this kid looks honest.”
So the farmer sent the little boy back into the barn. After a while the little boy came out 【7】 the watch in his hand! The farmer, 【8】 (surprise) but happy, asked the boy how he succeeded where the rest had failed.
The boy replied, “I did nothing but 【9】 (sit) quietly and listen for the sound of the watch.”
This shows us that sometimes a peaceful mind can think 【10】 (well) than an excited one.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I consider myself something of 【1】expert on apologies. A quick temper has provided me 【2】 plenty of opportunities to make them. In one of my earliest 【3】 (memorize), my mother was telling me, “Don't watch the ground when you say, ‘I'm sorry'. Hold your head 【4】 and look at the person in the eye, so he'll know you mean it. ” My mother thus made the key point of a 【5】 (succeed) apology: It must be direct.
【6】important thing we should do for an effective apology is to bear the responsibility for our careless mistakes. We are used to 【7】 (make) excuses, which leaves no room for the other person to forgive us. Since most people are open-hearted, the no-excuse apology leaves both parties feeling 【8】 (good) about themselves. That, after all, is the purpose of every apology. It matters little 【9】 you are wholly or only partly wrong. Answering for your mistake 【10】 (encourage) others to take their share of the blame.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In less than ten months, you will go to different universities and lead a new life. In your new life, making new friends is a must. Then, how can you make new friends quickly?
Everybody knows friends come and go. You have friends for every time and season of your life from youth to old age. Sometimes people change their goal in life. Perhaps you’ve made a change yourself, such as a new job or moved to a new location. ___【1】____ Making new friends quickly is possible once you go about it the right way.
In order to make friends, you must first be a friend. Consider joining groups and associations that are of interest to you. ____【2】___ Go out of your way to be friendly, and you’ll make new friends quickly.
___【3】__ If you need help, there are millions of books on the subject of good manners.Treat people with politeness and you will see people start to flock to you because of your pleasant personality.
Become good at something. You can do well in a sport, an instrument,writing, languages or whatever else you enjoy. ___【4】___ This makes you interesting and gets people to be attracted to you. It’s not about doing this for the sake of attracting attention, but having a skill at something is another way to make new friends quickly.
Share contact information with people you meet who seem interesting. Then invite them to do things with you. ____【5】____ Showing interest inpeople by actually inviting them to do things will help you create friends quickly.
A. It could be as simple as drinking coffee together.
B. Always practice good manners.
C. You don’t have to be an expert, but at least good enough to help others with your skill.
D. Get to know your friends’ friends.
E. This may also change your circle of friends.
F. You are likely to find others who share things in common with you.
G. It is not necessary to be skillful in something.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】On hearing the news, the girl rushed out without hesitation, ________ the luggage ________ on the floor, and ________ in the dark.
A. left, lied, disappeared
B. leaving, lying, disappeared
C. leaving, lie, disappeared
D. left, lay, disappear
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】An umbrella is what we easily forget and leave behind in our daily life. When the weather is fine, we certainly don’t think of it; only when it’s raining, we’ll carry it purposefully. But as soon as the rain stops, most likely we’ll forget 【1】we’ve put it. It has to wait patiently and pitifully for 【2】owner to claim it, otherwise it’ll remain alone as a deserted umbrella. Once I suddenly found my longtime used umbrella “disappeared”. I really got lost 【3】regretted quite some time for my own carelessness. Several days later, out of my 【4】 (expect), I saw it quietly stand in a corner of the house where I worked. I was extremely glad to regain it. Looking carefully at it, though it was so familiar 【5】 me, I found for the first time that its wooden handle 【6】 (wear) out as a result of repeated rainwash for years. I sought for it only when I needed it. It occurred to me that I should have paid【7】much) attention to it.
It sets me【8】(think). Around us there is always a person giving us support in silence just like【9】old umbrella that protects us from the rain or any wretched weather. Will you think of those individuals【10】have helped you get through difficulty when you are leading a comfortable life?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。
注意:1.每处错误及修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The long-desired winter vacation was arrived in the end.As soon as the bell rang, announcing the end of the class, we couldn’t wait to rush out the classroom.Half an hour late, my good friend Li Ming and I were on the way back home.The train we took was such crowded that we had to stand.We both felt exciting because we had four week to stay with our parents.All of a sudden, I saw a man picking a old lady’s pocket.With the help of Li Ming, I caught the thief but forced him to give back the purse to the old lady.The thief was taken away by the guard.Praised by others passengers, we felt proudly of what we had done.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com