精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 I’d like to share a little story with you about something that happened when I was four. I remember it clearly. Our loving family dog was nearing the end of his life. My father picked him up and put him in a little bed we had made for him. Our dog, my companion, whom we had cared for, bit my father when he attempted to help him. How could he? Why? I couldn’t understand it. I didn’t like him anymore.

I hadn’t thought about that story for a long time but something that happened last week brought it back to me. I went to speak with a friend. When I knocked on the door, I met in an instant an angry look and a few harsh(尖刻的)words. When the door was slammed(砰地关上)in my face, I stood there shocked, and in a rush, I was reminded of my dog bit my father 20 years ago or so. What brought that story back was that same feeling of betrayal.

Both stories taught me something the next day. You see, when I got up in the morning and was told my dog had died, it became clear to me that he must have been in great pain. For him to have bitten a family member, he could not have been himself. Much the same for the other story when I learned that my friend’s wife had just left him.

We are all beings of our environments, our opinions and feelings. And all of those things can cause you to say and do things that can’t be understood by those who are not in the same situation with you.

If you meet someone either behaving out of character or acting in a way that doesn’t seem to fit the situation, put out your hand and be patient when you think it is least possible for him to do so. You may turn around a story that has a sad ending simply by your actions.

1What is the influence of the incident mentioned in Paragraph 1?

A.It hurt his father’s feeling deeply.B.It has puzzled the author ever since.

C.It left a deep impression on the author.D.It made the author dislike dogs.

2Why did the author’s friend say harsh words to the author?

A.He was ill-tempered.

B.He was suffering the pain of losing his wife.

C.He was bothered by an unexpected visit.

D.They once quarreled and he couldn’t forgive the author.

3What conclusion did the author get from the two stories

A.Misunderstanding should be removed in time.

B.Sometimes one will be hurt without any reason.

C.Many people think more of themselves and less of others.

D.Many factors will affect one's behavior.

4What’s the author’s advice to us?

A.Help those in need.

B.Look before you leap.

C.Respect for others is a kind of virtue.

D.Learn to put yourself in others’ shoes.

【答案】

1C

2B

3D

4D

【解析】

本文是一篇夹叙夹议文,作者通过两次相似的经历,明白了我们应该站在他人的角度,给予别人理解和帮助。

1

推理判断题。根据第一段中的“I remember it clearly.”可知,这件事我记得很清楚,由此可知,这件事给作者留下了深刻的印象,故C项正确。

2

细节理解题。根据第二段中的“When I knocked on the door, I met in an instant an angry look and a few harsh(尖刻的)words.”可知,当我敲门时,迎接我的是一张愤怒的脸和几句尖刻的话,再根据第三段中的“I learned that my friend’s wife had just left him.”可知,我得知我朋友的妻子刚刚去世,由此可知,作者的朋友对他说尖刻的话是因为他正承受着失去妻子的痛苦,故B项正确。

3

推理判断题。根据倒数第二段“We are all beings of our environments, our opinions and feelings. And all of those things can cause you to say and do things that can’t be understood by those who are not in the same situation with you.”可知,我们都是由我们所处的环境、我们的观点和感受所决定的生物,所有这些事情都会导致你说的话和做的事是那些和你处境不同的人无法理解的,由此可知作者从这两件事中得出的结论是:一个人的行为受到很多因素的影响,故D项正确。

4

主旨大意题。通读全文,特别是根据倒数第二段“We are all beings of our environments, our opinions and feelings. And all of those things can cause you to say and do things that can’t be understood by those who are not in the same situation with you.”(我们都是由我们所处的环境、我们的观点和感受所决定的生物,所有这些事情都会导致你说的话和做的事是那些和你处境不同的人无法理解的)及根据最后一段中的“If you meet someone either behaving out of character or acting in a way that doesn’t seem to fit the situation, put out your hand and be patient”(如果你遇到某人的行为不合常理,多一些理解并保持耐心)可知,作者通过两次相似的经历明白了我们应该站在他人的角度,给予别人理解和帮助(设身处地为他人着想),故D项正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。

刪除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词。

2.只允许修改10,多者(从第11处起)不计分。

The number and species of fish had dropped sharply in the past few decades. It is human behavior which is to blame.Industrial and agricultural waste is pouring. into the ocean, which seriously pollutes the water. To make things bad, overfishing destroys the balance of life in the ocean.

It is a high time that measures should be taken to deal with this situation. The government should make law to keep people overfishing. At the same time, anyone who causes water pollution should be strict punished. All of us should try our best to protecting the fish in the ocean. After all, that is everyone's duty to protect the environment around us.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Do what you love and love what you do, and success will come? Well, we wish. 1It takes more than just passion to succeed in anything.

Passion is just emotion; care is an action.

Wishing hard and wanting something really badly won’t give you anything. Passion is a barely controllable emotion, and emotion is not always reliable. 2

In today’s world where people always talk about finding your passion, it still seems vague (模糊的) to many. On the other hand, if you’re asked to find something you care about, it’s easier for you to take action.

3

There’s a lot of work to do besides being enthusiastic. For example, you can be enthusiastic about painting, but if you don’t have any art sense and painting skills, you can hardly become an expert in painting. 4The belief that you’ll do it well anyway as long as you like it is just an illusion.

Learn not just what you care about, but what’s around that too.

When you’ve got your focus, try to map out the skills you need to get better at that. When you have the learning plan ready, apply that course you need, get yourself the tools required and start learning and practicing.

Success is a way to go, but you can start right now.

5But if you’ve already got your passion, it will be good enough to make that your foundation and motivation to keep moving. Start mapping out the skills you need and take actions, Instead of passively letting your passion wander around, be active and do something that will push you forward.

A.Care is different, it implies actions.

B.“Like it” doesn’t mean “Good at it”.

C.Passion alone doesn’t guarantee success.

D.However, reality is not as simple as we want it to be.

E.You are good at something and you need the world to know.

F.Desire to make a difference in the world with your strengths.

G.To become an expert, you need to be always learning and improving your skill.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线 (\) 划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词

2.只允许修改10, 多者(从第11处起)不计分。

Dear Terry,

Glad to receive your last letter! I was willing to tell you what customs you should pay attention when visiting a friend. Here is some tips.

First of all, bear in mind that you have better arrive punctually or some time earlier than the appointing time. This is of great significant to show your politeness. But you may as well bring an appropriate gift, like some fruits. Above all, you should mind your table manner. For instance, never speak with your mouth full of food, that may be similar to your own customs.

In brief, do as the Chinese do when in China. I do hope you will have a great fun at your friend's home.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:把缺词处加一个漏符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last Friday afternoon, I stayed home. When night fell, my parents wasn't back home yet. I stopped doing my homework but decided to make a meal for my family instead of just wait. With no experience of cooking, I went online to find informations for how to cook home-style dishes. With the step-by-step directions, I managed to made one dish. Feeling confident, so I made two more. When parents got home, they were amazed to see the taste dishes I had made. Immediately my mum took pictures for them and my dad gave me a big hug. We real enjoyed the meal that evening.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 This may look like an ordinary plastic straw (吸管), but it is not made of plastic. Cameron Ross started the Celise Bio-products company, to produce single-use plastic alternatives from plant materials like these. They are made of poly lactic acid (聚乳酸) known as PLA from com starches (淀粉).

Cameron Ross said, "We work with food service providers, mainly larger brands, to help them get quality sustainable and cost-effective solutions, made from plants to start getting rid of single-use plastics." Single-use plastics such as bottles or straws are major cause of pollution. When we throw these away, they end up in a landfill or in the water like rivers. According to researchers, it could take up to more than 500 years for them to properly break down.

Ross says he wasn't always so environmentally conscious himself. But ever since the hiking trip in West Virginia, when he spent more time picking up trash than enjoying nature, his priorities changed. That meant making biodegradable products that can break down in only a few years.

While many cafes and restaurants are choosing paper products to be more eco-conscious, it isn’t cheap. Paper straws can cost about eight times more than plastic straws. But bio-plastic straws cost less a penny a straw, not even double the price of plastic ones.

Another problem with paper straws is that they get soft and wet. You don't want to be sipping (啜饮) something that alters your drink, or starts to melt while you're drinking and then you have to get which creates more wastes than needed. Ross hopes his Washington DC-based company will provide an eco-friendly solution for food service providers.

1Which aspect is NOT the focus of the Celise Bio-products?

A.Material.B.Appearance.

C.Quality.D.Cost.

2What inspired Ross to start the Bio-products company?

A.High profits.B.Requests from food service providers.

C.Lower cost.D.His changed environmental awareness.

3What can we learn about the new straws?

A.They are widely used in cafes and restaurants.

B.They cost less than paper ones.

C.They may soften or even melt while carrying water.

D.They produce more waste.

4What's the author's purpose of writing the passage?

A.To persuade more food service providers to work with Ross.

B.To explain the development of straws.

C.To introduce a new eco-friendly straw.

D.To compare different straws.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

Shadow plays, the earliest of 1 started over 2000 years ago, have enjoyed a long history in China and consist of many styles. One famous branch displayed in museum is called Taian Shadow Play. It is believed that it originated in the Song Dynasty when an emperor came to Mount Tai to offer sacrifice. In the past, the authentic shadow figures 2 (make) of donkey skin. But nowadaysto save the 3 (life) of many donkeys, they have found some man-made materials, which are used for the figures in the hands-on area.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

续写的词数应为150左右。

I woke at 5:30 A.M. after a restless night’s sleep. I slowly unzipped the tent door to inspect the new day. Just like yesterday, the wind had dropped. It was another beautiful Arctic day. I crawled out of my sleeping bag unwillingly. I am normally a morning person but the intense cold outside made that morning most unappealing. Anyhow, it was time to greet Charlie and start the day.

My dog Charlie was up and it was bouncing up and down at the end of his chain looking well rested. I poured what looked like a pound of dog food into his bowl.

Stepping out of the tent, I looked around for bears or tracks and saw none. It would never be a good thing to meet a polar bear. An Inuit (因纽特人) once told me that I should watch out for polar bears. He said that if I met a polar bear, I should keep the following rules in mind. First, keep eye contact, move sideways or slightly forward, never backward, stay calm. Do not show fear and stand beside a large object to make myself appear as large as possible. Weapons like flare gun(信号枪) are necessary, but do not shoot unless forced to. Don’t wound a bear, or you'll make it even more dangerous, and never run.

It was only six o’clock, so I decided to have a leisurely breakfast of a bowl of milk powder, coconut flakes, and butter mixed with warm water. I sat on my sled(雪橇) to enjoy my first breakfast of the expedition only to find that after the third spoonful it was frozen. So much for leisurely breakfasts! I added more warm water and ate the rest as fast as possible.

Suddenly I heard a deep, long growl coming from Charlie’s throat. In a flash I looked at him and then in the direction in which he was staring. It was a female polar bear followed by two cubs(幼崽) slowly, purposefully, toward me. They were two hundred yards away.

Paragraph 1:

With my heart quickening, I grabbed my loaded flare gun and carefully walked sideways a few steps to Charlie.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

The whole event lasted fifteen minutes but seemed years long.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,外教Smith先生下周即将来你班任教。请你用英语写一封电子邮件向他介 绍你班的基本情况,内容包括:

1.班级人数;

2.英语学习的现状;

3.大家对他教学的建议。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Mr Smith,

I'm Li Hua, a student from Class 1, Grade 3.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

We are looking forward to your coming!

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

同步练习册答案