精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.Cold weather can be hard on pets,just like it can be hard on people.Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter as they are.Some owners will leave their animals outside for a long period of time,thinking that all animals are used to living outdoors.This can put their pets in danger of serious illness.There are things you can do to keep your animal warm and safe.
Keep your pets inside as much as you can when the weather is bad.If you have to take them out,stay outside with them.When you're cold enough to go inside,they probably are too.If you must leave them outside for a long time,make sure they have a warm,solid shelter against the wind,thick bedding,and plenty of non-frozen water.
If left alone outside,dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter.They can dig into snow banks or hide somewhere.Watch them closely when they are left outdoors,and provide them with shelter of good quality.Keep an eye on your pet's water.Sometimes owners don't realize that a water bowl has frozen and their pet can't get anything to drink.Animals that don't have clean and unfrozen water may drink dirty water outside,which may contain something unhealthy for them.
9.What do we learn about pets from Paragraph 1?D
A.They are often forgotten by their owners.
B.They are used to living outdoors.
C.They build their own shelter.
D.They like to stay in warm places.
10.Why are pet owners asked to stay with their pets when they are out in cold weather?B
A.To keep them from eating bad food.
B.To know when to bring them inside.
C.To help them find shelters.
D.To keep them company.
11.If pets are left on their own outdoors in cold weather,they mayA.
A.run short of clean water
B.dig deep holes for fun
C.dirty the snow nearby
D.get lost in the wild
12.What is the purpose of this text?B
A.To solve a problem.
B.To give practical advice.
C.To tell an interesting story.
D.To present a research result.

分析 本文是一篇说明文.文章给养宠物的人们提供了一些实用的建议.天气恶劣的时候把宠物放在家里,天气寒冷的时候注意让宠物有干净的水喝.

解答 9.D 细节理解题.根据第一段第二句话"Sometimes owners forget that their pets are just as used tothe warm shelter(住所)as theyare."可知,有时主人忘了,他们的宠物也和他们一样习惯于温暖的住所.所以宠物也喜欢呆在暖和的地方.故选D.
10.B 细节理解题.根据第二段第三句话"When you're cold enough to go inside,they probably are too."可知,在户外之所以让主人和宠物待在一起,是为了让主人了解何时宠物会感觉冷,需要到室内去.故选B.
11.A 细节理解题.根据最后一段中"Sometimesowners don't realize…unhealthy for them."可知,在天气冷时宠物被留在外边的话,可能会因为没有干净的水喝,或水碗结冰而喝一些脏水,从而生病,故选A.
12.B 写作意图题.本文第一段引出话题,第一段最后一句话是中心句,接着给人们提出可行性建议,主要告诉人们在天气冷时应如何注意宠物的保暖.故选B.

点评 本文是科教类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My favorite sport is football.I was a member of our school football team.We practice three times every week and often watch football match on TV together.Play football not only makes us grow tall and strong but also give us a sense of fair play and team spirit.We must keep in the mind that we play for the team instead ourselves.Beside,the sport teaches us the important of obedience.Each player must obey the captain,which is the leader of the team.And they must not break the rules too often if we want to win the game.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设你是李萍,你的笔友王强最近沉迷于电脑游戏不能自拔,严重影响了学习和身心健康.请你给他写一封书信劝说他戒掉这一不良习惯,并对他的学习生活给出自己的建议.
注意:
1.词数100词左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.Firstly,gardeners use it all the time to producecommercial(商业的)quantities of plants.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It was Monday.Mrs Smith's dog was hungry,but there was not any meat in the house.
Considering that there was no better way,Mrs Smith took a piece of paper,and wrote the following words on it:"Give my dog half a pound of meat."Then she gave the paper to her dog and said gently"Take this to the butcher(a person whose job is selling meat).And he's going to give you your lunch today."
Holding the piece of paper in its mouth,the dog ran to the butcher's.It gave the paper to the butcher.The butcher read it carefully,recognised that it was really the lady's handwriting and soon did it as he was asked to.The dog was very happy,and ate the meat up at once.
At noon,the dog came to the shop again.It gave the butcher a piece of paper again.After reading it,he gave it half a pound of meat once more.
The next day,the dog came again exactly at noon.And as usual,it brought a piece of paper in the mouth.This time,the butcher did not take a look at paper,and gave the dog its meat,for he had regarded the dog as one of his customers.
But,the dog came again at four o'clock.And the same thing happened once again.To the butcher's more surprise,it came for the third time at six o'clock,and brought with it a third piece of paper.The butcher felt a bit puzzled.He said to himself,"This is a small dog.Why does Mrs Smith give it so much meat to eat today?"
Looking at the piece of paper,he found that there were not any words on it.
25.Why did the butcher give the dog meat every time it came?B
A.The dog would bite him if he didn't give him meat.
B.There was always a piece of paper in the dog's mouth.
C.Mrs Smith would pay him on time after the dog ate meat every time.
D.The butcher was very kind.
26.It seemed that the dog knew well that the paper Mrs Smith gave itD.
A.might do it much harm
B.was worth many pounds
C.would help the butcher
D.could do it much good
27.The butcher did not give any meat to the dogD.
A.until he was paid enough by Mrs Smith
B.when he found that the words on the paper were not clear
C.because he had sold out all the meat in his shop
D.before he felt sure that the words were really written by Mrs Smith
28.From its experience,the dog found thatA.
A.a piece of paper could bring him half a pound of meat
B.only the paper with Mrs Smith's words on it could bring it meat
C.the butcher would give it meat whenever he saw it
D.Mrs Smith would pay for the meat it got from the butcher
29.At the end of the story,you'll find thatB.
A.the dog was clever enough to write on the paper
B.the butcher found himself cheated by the clever animal
C.the butcher was told not to give any meat to the dog
D.the dog dared not go to the butcher's any more.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Using computers has abeneficial (有益的)effect on children's learning.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.I was born in a town called Blackburn,in the northwest of England,and lived there till I left home(61)inmy teens.My parents had moved to England from India during(62)the1970s.?
As a child,I went to my local school and,of course(63)spoke(speak) English with a local accent.But home was very different:we lived in a kind of"little India",with a huge extended family of uncles and aunts.I remember(64)feeling(feel) part of this big thing called"family",and an even(65)bigger(big) thing called"India".I suppose my family(66)really(real) influenced me while I was growing up.They used to talk about India as"home"-even (67)though/ifat that time I had never been there!
To me,it doesn't seem at all strange to grow up as part of two cultures.I am always thnking that growing up with two cultures is a gift,not a(68)disadvantage(advantage).Now as a mother,I want my child (69)to get(get) in contact(接触) with her Indian roots too,so we are planning to visit there later this year.All her Indian(70)cousins(cousin) are expecting to meet her!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.I would rather study history than English(我宁愿学历史而不愿学英语)because I can learn a lot from many historical figures.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.________ is true ________ the manager's daughter was injured in the accident.(  )
A.It;thatB.As;thatC.What;asD.That;that

查看答案和解析>>

同步练习册答案