【题目】C
Ah, Thanksgiving--- truly my favorite holiday. A day off with family and friends and football and an exorbitant amount of food .It doesn’t get much more American than that. Let's look at some interesting Thanksgiving traditions to shed light on this delicious American tradition.
How it started
The story: In the early 1620s, as the first English settlers ( called Pilgrims) arrived in America searching for a life free of religious persecution , they experienced very difficult harvests- as the climate was quite different from that of England. They eventually established (temporarily) good relations with the local Native Americans, called the Wampanoag tribe. The Wampanoag leader Squanto, along with his tribe of friendly Native Americans, helped the English settlers learn how to farm and fish in the harsh and rocky climate of Massachusetts. In 1621, they celebrated the Harvest Festival together. And the Thanksgiving tradition was born! It became an official American holiday under Abraham Lincoln amidst the turmoil of the American Civil War in 1863.
What it means now
Now, after the American colonists destroyed native cultures and sequestered them onto reservations, the current American Thanksgiving has hardly anything to do with a celebration of cordial relations between peoples. Today, we try to forget America's guilty past and celebrate our family, friends, and good health on this day. Americans celebrate Thanksgiving much like Chinese people do the Spring Festival - with family members pouring in from all directions to get reunion and break bread. We play football, watch football, and eat a hell of a lot of turkey.
American Turkey
Founding Father Benjamin Franklin wanted the turkey to be the national bird of America. In a letter to his daughter, he wrote that the turkey, in comparison to the eagle, was " a far more respectable bird" and a true native of America .
Additionally, he thought that bald eagles had a " bad moral character".
Presidential Pardon
The American president pardons one turkey every year. Every year since I947, the National Turkey Federation presents one live turkey to the President, and in 1987, President Ronald Reagan jokingly pardoned the live turkey. This became an official tradition in 1989. Pardoned turkeys are sent off to live the rest of their short lives. Lucky turkeys!
Black Friday
This is the most despicable of Thanksgiving traditions. A caveat(提醒)---many Americans don't take part in this activity of burning money. The Friday after Thanksgiving is called " Black Friday" , and all across America, people go out to their local stores to buy discounted everything, in packages of 36. Every year, a few people die from trampling as the doors to the store open. Thankfully, with the rise of e-commerce sites such as Amazon, people are moving more to online shopping to take advantage of Black Friday deals.
【1】Which of the following is the most extremely unpleasant tradition of Thanksgiving?
A. American Turkey
B. Black Friday
C. Presidential Pardon
D. Thanksgiving decoration
【2】 Benjamin Franklin wanted the turkey to be the national bird of America because____.
A. turkey was much larger in comparison to the bald eagle
B. his daughter liked turkey more than the bald eagle
C. bald eagles were true natives of America
D. he thought highly of the bird
【3】The original meaning of Thanksgiving was____
A. to celebrate the friendly relations between the first English settlers and the local Native Americans
B. to praise the local Wampanoag tribe for their useful instructions
C. to encourage the new settlers to learn how to farm and fish in the new world
D. to apologize to the local Native Americans for the wrongs that the first English settlers had done
【4】 What's the author's purpose of writing this passage?
A. To warn people of the bad influence of Thanksgiving.
B. To make people aware of the potential danger of Black Friday.
C. To introduce some interesting Thanksgiving traditions to people.
D. To remind people not to forget the true meaning of Thanksgiving.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【解析】
试题分析: 文章介绍了感恩节的几项传统的由来。
【长难句解读】The story: In the early 1620s, as the first English settlers ( called Pilgrims) arrived in America searching for a life free of religious persecution , they experienced very difficult harvests- as the climate was quite different from that of England.
分析:句中的searching for a life free of religious persecution作伴随状语译文:故事要从17世纪20年代初期开始讲起,第一批英国移民(称为清教徒)为了躲避宗教迫害来到美洲,而由于那里与英国截然不同的气候条件,他们经历了非常糟糕的收成。
(2) Now, after the American colonists destroyed native cultures and sequestered them onto reservations, the current American Thanksgiving has hardly anything to do with a celebration of cordial relations between peoples.
分析:句中的after引导的是时间状语从句.,
译文:如今,在美洲殖民者们破坏当地文化,并将土著驱逐到了保留地之后,当前的美国感恩节已经与庆祝移民者与土著间友好关系几乎没关系了。
【1】B考查推理判断。根据文章最后一段中的”A caveat(提醒)…a few people die from trampling as the doors to the store open"可知,黑色星期五是感恩节最不好的一个传统。
【2】D考查细节理解。根据文章第四段可知,本杰明·富兰克林曾想用火鸡作为美国的国鸟。在给他女儿的一封信中,他写道:相比于鹰,火鸡要”更值得尊敬”,也是真正美国本地的鸟类。他认为秃鹰(美国国鸟)”品德败坏”。
【3】A考查细节理解。根据文章第三段首句可知,感恩节最初就是为了庆祝移民者与土著居民间的友好关系。
【4】C考查作者意图。作者在文章中介绍了与感恩节相关的事情,故其写作目的是让人们了解这个节日的一些传统。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共35分)
近年来广场舞(square dancing)作为一种中老年人强身健体的方式越来越流行,但是其扰民问题也引发了热议。假如你是四川省某高中学生李强,你班最近就“广场舞是否应该被禁止”为话题展开讨论。请你根据下面所提示的内容,用英语写一篇概括短文并发表你的观点。
反对 | 赞成 |
1. 扰民问题严重; 2. 占用公共场所 | 1. 是人们健身的良好方式; 2. 广场是公共场所,人们有权利在广场从事娱乐和健身活动 |
你的观点…… | |
注意:1. 对所给要点逐一陈述,可适当发挥;
2. 词数120左右;
3. 文中不得提及考生所在学校和学生本人姓名。
Square dancing is becoming more and more popular among middle-aged and old people. They regard it as a good way to exercise. But……
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to sit above the top of it. Mother sat writing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be a most wonderful thing in the world.
Years later, during her final illness, Mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she said again, “is for Elizabeth.”
I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed in action. But as a young girl. I wanted to have heart-to-heart talks between mother and daughter.
They never happened. And agulfopened between us. I was “too emotional ”. But she lived “on the surface ”.
As years passed and I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive me.
My hope turned to disappointment, then little interest and, finally, peace – it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to Mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.
But the present of her desk told me, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside – a photo of my father and a one-paper letter, folded and refolded many times. It was my letter.
“In any way you choose, Mother, you always chose the act that speaks louder than words.”
【1】The writer began to love her mother’s desk________.
A. after Mother died
B. before she became a writer
C. when she was a child
D. when Mother gave it to her
【2】The passage shows that_________.
A. Mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter
B. Mother was too serious about her daughter in words
C. Mother wrote to her daughter in careful words
D. Mother wrote to her daughter in careless words
【3】The underlined word “gulf” in the passage means_______.
A. deep understanding between the old and the young
B. different ideas between mother and daughter
C. free talks between mother and daughter
D. part of the sea going far in land
【4】What did Mother do with her daughter’s letter asking for forgiveness?
A. She had never received the letter.
B. For years, she often talked about the letter.
C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.
D. She read the letter again and again till she died.
【5】What’s best title of the passage?
A. My letter to Mother
B. Mother and children
C. My Mother’s Desk
D. Talks between Mother and me
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】We should help people who are in trouble. _____, if we become desperate, they will lend us a hand.
A. In common B. In particular
C. In turn D. In reality
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错(共10小题;每小题1.5分,共15分)
下列短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用划线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
1、每句不超过两个错误;
2、每处错误及其修改均仅限一词;
3、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When traveling to Paris on a bus, I became very sick. Fortunately, a well-dressing man on the bus helped me great. He took me off the bus, found out where the doctor’s office and took me there himself. The next day, he came to visit me. Because of I didn’t speak French well, I couldn’t talk with him very much. However, even we couldn’t talk, we could communicate. I communicated myself thanks to his great kindness, and he communicated his concern for my healthy. Through this experience I have learned what communication can take place without much actual language at all.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Is Bob still working in your school?
—I'm afraid not. He is said ___________ and ___________ in a private school recently.
A. to resign ; to teach
B. to have resigned ; to teach
C. to resign ; to be teaching
D. to have resigned ; to be teaching
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
The secret of staying slim could be as simple as keeping your mind on your meals.
Research suggests that 【1】 (free) ourselves from distractions and concentrating completely on the food that is in front of us, 【2】 (help) us stay in shape. Such "mindful eating" ensures that the mind is in tune with(协调) the body, enabling it to "hear" the chemical messages【3】 tell it that we are full. Digestion involves a complex series of 【4】 (signal) between the gut(肠道) and the nervous system and it takes about 20 minutes for the brain _ 【5】 (tell) that the body has eaten enough. This means that if someone eats too quickly, the signals will come slowly, leading to overeating. Scientists say that distractions make it 【6】 (hard) for us to remember what we have eaten. This absent-mindedness stops us from feeling full _【7】 sends us reaching for some snacks later on. It is thought that our memory of what we have eaten plays a key role 【8】 controlling appetite. This means that distractions stop us remembering 【9】 detail of what we have eaten, leaving us feeling hungry. Before snacking, dieters should ask themselves if they are really hungry and if not, distract themselves by going for a walk or reading.
Done 【10】 (proper), mindful eating may not only leave you slim, but also make you enjoy mealtimes.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Hi, Mark. How was the musical evening?
—Excellent ! Alex and Andy performed ___________ and they won the first prize.
A. skillfully
B. commonly
C. willingly
D. nervously
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I went to answer the door and,___________,I found a stranger with my lost bag in the doorway.
A. to be surprised
B. being surprised
C. in surprise
D. to my surprise
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com