精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Toronto Public Library is conducting a program allowing users to access light therapy lamps at two branches,Malvern and Brentwood.
Light therapy lamps are designed to imitate spring and summer light levels as a way to treat the"winter blues"or seasonal affective disorder (SAD),a type of depression with symptoms that include fatigue,anxiety,weight gain and sleep disorders.
The Places to use it.
The branches participating in the program are Malvern and Brentwood.These lamps are placed in the branch for use in the library.Each location has two lamps,available on a first-come,first served basis.The lamps cannot be taken out of the library.
The reason to provide it through the library.
Research by the Canadian Mental Health Association suggests that 2-3% of the general population of Ontario have SAD and another 15% have a less severe experience.
Light therapy lamps can be expensive for most people to purchase.This service provides all Torontonians with the opportunity to use light therapy if they need it.
The use of a light therapy lamp.
Turn the lamp on and sit,read or work in front of it for 20-30 minutes.For sensitive users,gradual exposure is recommended.Sit about 2 feet away.Face the lamp and allow the light to shine on your face but not directly in your eyes.Do not stare directly into the light.Adjust the angle of the lamp to suit your position.
The effect of the light therapy.
Light therapy is considered to be safe.Side effects are rare and if they occur they are usually mild and can include nausea,headaches and/or eye strain.There nre no known long-term side effects of light therapy.If you experience discomfort,stop using the lamp and contact your doctor.
The light therapy lamp should not be viewed as a cure,and other measures including staying fit,sleeping well and eating healthy are also very beneficial for treating the symptoms of mood disorders.Use of the lamp is at your own judgment.Toronto Public Library is not responsible for any health issues related to the use of the lamp.

36.Who might be recommended to use the light therapy lamps?A
A.A person putting up weight.
B.A person gelling up early.
C.A person lacking exercise.
D.A person feeling energetic.
37.How many lamps have been put into use?C
A.2   B.3   C.4   D.8
38.If you want to use the lamp,you have toD.
A.arrive at the library first
B.share it with others
C.take part in the program
D.stay inside the library
39.What makes the lights used in the library?B
A.SAD is affecting peopled health heavily.
B.Most of the people can't afford the lights.
C.Torontonians like rending in the library.
D.The library is large enough for the therapy.
40.While using the lamp,what rules should you obey?A
A.Work in Front of it for less than half an hour.
B.Stay as far away from the lamp as possible.
C.Stare at the Lamp directly from time to time.
D.Let the light shine on your face from one side.

分析 短文主要介绍了多伦多公立图书馆里面使用的光疗灯的作用和效果等.

解答 36.A,细节理解题,根据句子a type of depression with symptoms that include fatigue,anxiety,weight gain and sleep disorders.可知,体重增加的人可以使用光疗灯,故答案为A.
37.C,细节理解题,根据句子The branches participating in the program are Malvern and Brentwood和Each location has two lamps,可知有两个地方使用了光疗灯,每个地方有两盏,因此使用的总共有四盏,故答案为C.
38.D,细节理解题,根据句子These lamps are placed in the branch for use in the library可知这些灯放置在图书馆里面,如果要使用的话,就得待在图书馆里,故答案为D.
39.B,推理判断题,根据句子Light therapy lamps can be expensive for most people to purchase可知,光疗灯太贵了,很多人支付不起,因此放置在图书馆中,可以使很多人受用,故答案为B.
40.A,细节理解题,根据句子Turn the lamp on and sit,read or work in front of it for 20-30 minutes.可知,光疗灯的使用时间不能超过半个钟,故答案为A.

点评 本文是广告布告类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.In order for a new sportto be added (add),another sport must be dropped.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.运动movement.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.Hans was guided to the platform,where he stood ____ by professors and students,with Einstein ____ in the audience.(  )
A.surrounded…seatedB.having surrounded…being seated
C.surrounding…having been seatedD.having been surrounded…seating

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

19.无论有多么不满,我父母都不会在我的朋友面前使我感到难堪.(No matter)Nomatter how dissatisfied,my parents wil lnever make me embarrassed before my friends..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.假如你叫李华,最近在浏览新西兰的中学网站时,看到一位名叫Tom的留言,他计划在暑假期间到中国的北京旅游,希望能有一名中国的中学生作他的导游.你对此很感兴趣.请你根据以下要点提示给他写一封e-mail,介绍相关情况.
主要内容:1.希望做他的导游;
2.打算如何给他做导游;
3. 期盼他的回复.
注意:
1.字数100字左右.2.信的开头结尾已经写好,不计入总字数.
Dear Tom,
Recently,while browsing a senior high school website of New Zealand,I saw the message you posted on it.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.She has a natural talentfor storytelling.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.On the last graduation ceremony,I still remember my classmates exchangedpresents with each other.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Can we reach a  consensus on this issue?

查看答案和解析>>

同步练习册答案