精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.Thousands of fans,now in their late teens and early twenties,grew up alongside Harry Potter.While he fought wizards and struggled through magic school,they battled middle school bullies(欺负)and exams.
The stories have a special meaning for teenage fans-particularly those who are"Harry's age".The Harry Potter movies are no longer an evening's entertainment but that of a lifetime.The beauty of the stories lies not in the supernatural effects,but in happiness,peace and good feelings among friends and family.
In the spotlight,as always,is Harry's creator,J.K.Rowling,the woman who dreamed up the adventurous story and wrote it to the final page.
By now over 400million Harry Potter books have been sold and translated into more than 65languages.The whole movie series has earned more than $7billion around the world.The last one alone has become the world's most profitable movies series.

41.Harry Potter stories have inspired many children in their childhood.T
42.What really attracts the fans is Harry Potter's magic power.F
43.J.K.Rowling is not so famous as Harry Potter.F
44.Harry Potter books and movies are both very successful.T
45.Harry Potter movies have come out in over 65languages.F.

分析 本文主要介绍了哈利波特的故事很受欢迎,对许多孩子们特别有意义,它的整个系列的电影也很受欢迎,票房很高,原著也被翻译成多种语言出版售出了.

解答 41-45 TFFTF
41.T 推理判断题.根据短文第二段The stories have a special meaning for teenage fans-particularly those who are"Harry's age"和整个第二段可知对许多孩子们特别有意义,而且得到了很大启发,故此句正确.
42.F 细节理解题.根据短文第二段"The beauty of the stories lies not in the supernatural effects,but in happiness,peace and good feelings among friends and family."可知故事的美不在于超自然的影效,而在于朋友与家人的幸福、和平与良好的感情.所以此句错误.
43.F 细节理解题.根据文中"In the spotlight,as always,is Harry's creator,J.K.Rowling,the woman who dreamed up the adventurous story and wrote it to the final page."可知罗琳同样也很著名,所以此句错误.
44.T 细节理解题.根据短文最后一段可知超过4亿的哈利•波特的书已经售出并翻译成超过65种语言.整个系列电影已经获得了超过7亿美元的票房收入,说明获得了巨大成功.因此此句正确.
45.F 细节理解题.根据"By now over 400 million Harry Potter books have been sold and translated into more than 65 languages."可知是哈利波特的书籍翻译成65种语言,所以此句错误.

点评 阅读理解考查对文章的理解能力,考查最多的题型是细节理解题.应注重对原文的理解,避免张冠李戴.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Hewas accompanied(陪伴) by his wife to the hospital yesterday.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Dear Sir,can you give me some ____ on how to deal with this complicated situation?(  )
A.advicesB.pieces of advice
C.piece of advicesD.pieces of advices

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.假如你是李华,某培训中心准备组织你校学生出国参加英语夏令营(English Summer Camp),夏令营活动安排如下:英国文化夏令营(The UK Culture Summer Camp),美国深度语言夏令营(American Language Summer Camp).写一封申请信给该培训中心,报名参加其中的一个夏令营.信的内容必须包括:
1.你感兴趣的夏令营;
2.为什么想参加这个活动;
3.对这项活动有怎样的打算和期待.
注意:1.词数100左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.play tricks on,compare…with…,take…into account,cut down 
get the best of,be packed with,get away with,take chances
1.Generally,parents don't permit their kids to do dangerous things,and thus prevent themtaking chances.
2.It is too early to tell whethercutting downthe public expenses will be good for the company workers or not.
3.I thought I was a calm person until one day at the office when my angergot the best ofme.
4.It proves to be helpful to read the book since itis packed withvaluable information.
5.Compared withBeijing and Hangzhou,the tea houses in Guangdong are lucky to keep their old-timey flavor.
6.Shehad gotten away withspeeding for several times,but she was fined and ordered to perform community service this time.
7.What hetook into accountwhen he chose Xiamen Airline were its low price and good service.
8.The naughty boy is not fond ofbeing played tricks onby his classmates at all times.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.Many fans look forward to see this film star.see改为seeing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.take place发生,举行;.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Great news came _____ the missing child had been found by a dust man.(  )
A.whichB.thatC.whereD.as

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.WE NEED FOREIGN TEACHERS ALL OVER CHINA
Ad No.90374
Posted:Mar 12,2016 13:27by Amanda   Expire Date:Apr 12,2016
Tag:Beijing Language Teaching Part Time
We are looking for teachers,whose native language is English,willing to teach in China.Most schools are in South of China.
The benefit package for foreign teachers includes:
One-year Contract:1st September 2016to 31st August 2017
Salary:4,000RMB to 5,000RMB/Month
Teaching load & schedule:20teaching hours per week
A rent-free apartment with a living room,bedroom,kitchen and bathroom with full furniture
Kitchen facilities provided,other electric appliances will be supplied,water,heater,microwave,etc.
If you are interested,please read the information above and kindly send your application to attach the following documents (in.doc or JPEG format).The subject to be mentioned,as"teach in China".
1.CV/Resume (简历)
2.A copy of academic degree/diploma/certificate/or college transcript
3.A photocopy of the data page of valid passport
4.A recent color photo
5.A letter of recommendation or release letter from your previous Chinese school (Only if you worked in China previously)
6.Any other related information that you think might help your application

25.This advertisement is aboutC.
A.introducing a school
B.taking on foreign students
C.looking for English teachers
D.seeking a teaching position
26.What is NOT needed to apply for the job if you come to work in China for the first time?D
A.Your resume                   
B.Your personal passport data.
C.Your photo.
D.A recommendation letter.
27.If you are employed,you willB.
A.work full time
B.not have to prepare the furniture
C.pay for apartment rent
D.work four months for two years.

查看答案和解析>>

同步练习册答案