精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.George Gershwin,born in 1998,was one of America's greatest composers.He published his first song when the was eighteen years old.During the next twenty years he wrote more than five hundred songs.
Many of Gershwin's songs were first written for musical plays performed in theatres in New York City.These palys were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s.Many of his songs have remained popular as ever.Over the years they have been sung and played in every possible way-from jazz to country.
In the 1920s there was a debate in the United States about jazz music.Could jazz,some people asked,be considered serious music?In 1924jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music.Gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it.And in that short time,he composed a piece for piano and orchestra which he called Rhapsody in Blue.Gershwin himself played the piano at the concert.The audience were thrilled when they heard his music.It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular.
In 1928,Gershwin went to Paris.He applied to study composition (作曲)with the well-known musician Nadia Boulanger,but she rejected him.She was afraid that classical study would ruin his jazz-influenced style.While there,Gershwin wrote An American in Paris.When it was first performed,critics (评论家)were divided over the music.Some called it happy and full of life,to others it was silly and boring.But it quickly became popular in Europe and the United States.It sill remains one of his most famous works.
George Gershwin died in 1937,just days after doctors learned he had brain cancer.He was only thirty-nine years old.Newspapers all over the world reported his death on their front pages.People mourned the loss of the man and all the music he might have still written.

26.Many of Gershwin's musical works wereD.
A.written about New Yorkers 
B.Composed for Paul Whiteman
C.played mainly in the countryside 
D.performed in various ways
27.What do we know about the concert organized by Whiteman?B
A.It attracted more people to theatres 
B.It proved jazz could be serious music
C.It made Gershwin leader of the orchestra 
D.It caused a debate among jazz musicians.
28.What did Gershwin do during his stay in Paris?A
A.He created one of his best works
 B.He studied with Nadia Boulanger
C.He argued with French critics 
D.He changed his music style
29.What do we learn from the last paragraph?B
A.Many of Gershwin's works were lost
B.The death of Gershwin was widely reported
C.A concert was held in memory of Gershwin
D.Brain cancer research started after Gershwin's death.
30.Which of the following best describes Gershwin?A
A.Talented and productive 
B.Serious and boring
C.popular and unhappy 
D.Friendly and honest.

分析 本文是一篇人物传记.文章主要讲述了美国著名作曲家乔治•格什温的生平以及他在音乐方面的巨大贡献.

解答 26.D  细节理解题  从第二段的"Over the years they have been sung and played in every possible way-from jazz to country."可知,乔治•格什温的音乐作品是以各种形式演唱或演奏的.故选D.
27.B  推理判断题.根据第三段的"Gershwin himself played the piano at the concert.The audience were thrilled when they heard his music.It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular."可知,这个音乐会充分证明爵士音乐流行的同时,也可以庄重严肃的.
28.A  细节理解题.从第四段的第二句"He applied to study composition (作曲)with the well-known musician Nadia Boulanger,but she rejected him."可知B项不正确;从第四段的"When it was first performed,critics were divided over the music."可知,不是格什温与评论家争辩,故C项不正确;文中没有提到他音乐风格的改变,故D项不正确;从第四段的最后一句"It still remains one of his most famous works."可知A项是正确的.
29.B 推理判断题.从最后一段的"Newspapers all over the world reported his death on their front pages."可知,世界各地的报纸对格什温的去世进行了广泛的报道.故选B.
30.A 推理判断题.从全文看乔治•格什温创作了很多的音乐,其演奏的形式多样化,并得到观众赞赏,这体现了他是一位很有才华,且多产的作曲家.故选A.

点评 本文是一个人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

13.听下面一段对话,回答第14-17题.
14.Why does the woman always sleep in?
A.She doesn't work
B.She sets her own schedule.
C.She needs more sleep than most people.
15.When does the man get to work?
A.Around 7        B.Around 9          C.Around 10
16.What does the man suggest to the woman?
A.She should get up earlier.
B.They should switch schedules.
C.She should learn to go to bed on time.
17.What will the speakers do today?
A.Go for a hike     B.Go to the movies     C.Go to work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

14.听第7段材料,回答第8、9题.
8.Where is the woman going?
A.To her house.B.To an appointment.C.To West 22nd Street.
9.What can we learn from the conversation?
A.The woman is in a rush.
B.It is going to rain soon.
C.The traffic is heavy at the moment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

11.听第9段材料,回答第15至17题.
15.Who is disabled in the dialogue?
A.The man.B.The man's wife.C.The man's boss.
16.What did the man's boss do?
A.He fired the man.
B.He moved the company.
C.He disappeared with lots of money.
17.What did the woman give the man?
A.A job opportunity.B.Only some money.C.Some food.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

18.听第8段材料,回答第11至13题.
11.Why does the man want to buy a laptop?
A.He wants something he can carry.
B.He already has a desktop.
C.Desktops don't come in many colors.
12.How are the two laptops similar?
A.They use the same amount of power.
B.They have the same amount of storage.
C.The screens are the same size.
13.What does the man ask the woman to do?
A.Tell him the price of the MacBook Air.
B.Show him the cheaper laptops.
C.Give him a good discount.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

8.The way to lift up your mood
Everyone has periods in their lives when everything seems very hard,when there's nobody to talk to and the mood (情绪)is just getting worse and worse.(36)B
The first thing you should try is socializing and thinking positively.It's very hard,because usually when we feel sad we lock ourselves at home and try to think about all the bad things we have.Bui if you'll try to force yourself and call a friend for a cup of coffee,the chances for changing your mood into better are very good.Just try to avoid bad thoughts.(37)F
(38)GIt could be something you wanted for a long time-a short trip,a coat,a ring or anything that could lift up your mood.It doesn't have to be costly,but it has to be good to yourself.
Not only giving gifts to yourself can lift up your mood.(39)DThink of your friends,family,relatives or even local charities (慈善机构),choose one person and give him a gift.It doesn't have to be something expensive or big.It may be just a little toy to your poor neighbor's child.Making another person feel happy will make you feel good in your heart and mind.
Take control of your feelings.Don't let them control you.(40)C.Just follow the advice above and start doing something.

A.Cry aloud if you feel it is necessary.
B.Here are some things that may help you lift up your mood.
C.Making yourself feel better isn't that hard.
D.Buying things to others may be a perfect way to feel happy.
E.Do your best to find someone to talk to.
F.Instead,try to think about the bright side of your life.
G.You should also try doing something only for yourself,something totally selfish.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

15.听第8段材料,回答第10至12题.
10.Where are the two speakers?
A.In a shopping center.B.On a plane.C.At an airport.
11.What was the man most satisfied with?
A.The total environment.
B.The prices in the duty-free shop.
C.The distance from the Gate to Immigration.
12.What can we learn about the man?
A.He is from Canada.
B.He has just got his suitcase.
C.He is leaving for an Asian country.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

12.听第6段材料,回答第6至7题.
6.What's the relationship between the two speakers?
A.Doctor and patient.B.Mother and son.C.Teacher and student
7.What is the man going to do this afternoon?
A.Play football.B.Stay at home.C.Go to hospital.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

13.Taking good notes is a time-savin6 skill that will help you to become a better student in several ways.(36)D   Second your notes are excellent
materials to refer to when you are studying for a test.Third,note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.
You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook.or doing research for a report(37)E   Whenever or however you take notes,keep in mind that note-taking is a selective process.(38)F   
The following methods may work best for you.
Read the text quickly to find the main facts and ideas in it.
Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts.
Write your notes in your own words.
(39)A  
Note any questions or ideas you may have about what was said or written.
As you take notes,you may want to use your own shorthand (速记法).When you do this,be sure that you understand your symbols and that you use them all the time.(40)B

A.Use words,not complete sentences..
B.There are three practical note-taking methods
C.You must write your notes on separate paper.
D.First;the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.
E.That means you must first decide what is important enough to include in your notes.
F.You will'also want to develop your own methods for taking notes.
G.Otherwise,you may not be able to read your notes later.

查看答案和解析>>

同步练习册答案