分析 文章讲述了由于受到全球气候变化的影响,负责拉雪橇的驯鹿也受到很大的影响,圣诞老人开始寻找更强壮的动物来代替.
解答 DCBB
32.D 猜测词意题.根据Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal可知,圣诞老人正在寻找一种更强壮的动物来拉雪橇,可见puny意思是说reindeer变得越来越虚弱,故答案为D.
33.C 细节题.根据grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to have more babies可知,草越来越多,结果让雌性驯鹿体重越来越重,故答案为C.
34.B 推理题.根据最后一句话.Last week the scientists warned that a third of the world's polar bears could disappear in the next 40 years.可知,在未来的40年,北极熊可能会灭绝,故答案为B.
35.B 主旨大意题.根据第一段可知,每年的拉雪橇任务都有驯鹿来完成,但是圣诞老人开始寻找更强壮的动物,因为驯鹿由于全球气候的影响,越来越受到影响,故答案为B.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断
科目:高中英语 来源:2016-2017学年河南省商丘市九校高一下学期期中联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
When enjoying children's birthdays or a long-expected family holiday,you may usually want to keep those important moments in mind with a photograph.But if you’re one of those people who can’t stop snapping photos at an important event,be aware--you could end up forgetting it all in a flash.
Experts have warned that the addiction to recording every moment of our lives could be having an adverse effect on our memories.
Maryanne Garry,a New Zealand psychology professor,has been studying how the frequent taking of photos might change childhood memories.I think the problem is that people are forgetting to experience the moment,she says.Parents at the park taking one photo after another of their children,for example,are actually paying less attention to what is happening around them.The picture only captures a small part of the total experience.And because parents remember less about these important events,they become less effective in their role as the key people who help children learn how to talk about their experiences.As a result,children's own childhood memories are reduced.
The idea that we are experiencing less as we record more got psychologist Linda Henkel’s thinking.She wanted to explore how photographs shape our memories.
Henkel,who researches human memory at Fairfield University in Connecticut,did an experiment by sending groups of students to the university’s art museum.The students observed some objects and photographed others. Then,back at the laboratory,they were given a memory test.Henkel found what she called a “photo-taking effect”.The students remembered fewer of the objects that they had taken photos of,and they remembered fewer details about those objects.She says her students’ memories were worse because they were relying on the camera to remember the details for them.
“As soon as you hit ‘click’ on that camera,it’s as if you’ve decreased your memory.” she says.
1.What does the word “it” in Paragraph 1 refer to?
A. A child’s birthday.
B. An important event.
C. A valuable photograph.
D. A family holiday.
2.How did Henkel develop her theory about the “photo-taking effect”?
A. By carrying out an experiment.
B. By giving a questionnaire.
C. By interviewing a group of students.
D. By researching the findings of the others.
3.According to Paragraph 3,why are children’s memories reduced?
A. Flash lights are causing children to forget more things.
B. Parents are into listening to children’s experiences.
C. Children are more into taking photos than experiencing.
D. Parents are less effective in helping children discuss their experiences.
4.What’s the purpose of this passage?
A. To introduce a new discovery in taking photos.
B. To discuss the effect of photo-taking on memory.
C. To explain how to use cameras in an effective way.
D. To describe the ways of remembering valuable experiences.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | lack | B. | load | C. | question | D. | waste |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | that | B. | whether | C. | why | D. | what |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | arouse | B. | raise | C. | attach | D. | stress |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com