精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

阅读理解

A [2015 •江西省上饶地区高一下学期月考]

Cooking programmes and classes for children seem to positively influence children's food preferences and behaviour, according to a re?cent review. And, although the review didn't look at long-term effects of such programmes, the findings suggest that such programmes might help children develop long-lasting healthy habits.

This research comes at a time when childhood obesity rates have been rising rapidly. More than one third of adolescents in the United States were obese in 2012, according to the US Centres for Disease Control and Prevention (CDC). This trend has been caused, at least in part, by a significant decrease in the amount of meals that people consume at home since the 1980s, according to background infor?mation in the study.

   Cooking education programmes, such as Food Explorers, teach children about new healthy foods and how to prepare them. They also stress the importance of eating five kinds of fruit and vegetables every day. A volunteer parent explains a new food to the group, and the kids make something based on the lesson, such as fruit or vegetable salad. Depending on the programme? kids may be sent home with information about healthy foods to bring to their parents, the review explained.

The study team reviewed eight other studies that tested different types of cooking education programmes. Children in these classes were between 5 and 12 years old, according to the review. The goal of the study team was to learn more about developing an efficient programme to encourage healthy food choices that last a lifetime. The study found that it is particularly important to expose kids to healthy foods on a number of occasions. This makes them feel comfortable with the new foods, which helps them build healthy habits.

    The study stressed the importance of getting parents involved in (参与)their children's eating habits. Parents who are unable to enroll their kids in a cooking class can achieve similar benefits by having their kids help them while they prepare meals at home. Children are more comfortable at home, which makes them more receptive to new foods because they will make the connection to a positive experience.

1. What can we infer from the second paragraph?

  A.  Childhood obesity is totally caused by eating habits.

B.  Eating out frequently causes obesity.

C.  Childhood obesity rates have been rising rapidly since 2012.

D.  Food consumption has decreased significantly since the 1980s.

2. Which of the following is TRUE according to the study?

  A.  Parents should let their kids cook independently at home.

B.  Children who participate in cooking programmes are less likely to become obese.

C.  A greater willingness to try new foods helps building healthy habits.

D.  Children who take cooking courses are more likely to choose fruit and vege?tables as adults.

3. Which of the following categories does this passage belong to?
A. Education systems.        B. Public health research.
C. Parent-child relationship.  D. Science and technology.

4.  The purpose of the passage is _______ .

A.to inform the reader        B.   to entertain the reader

C. to discuss with the reader      D.   to warn the reader

阅读理解

A

[文章大意]文章主要介绍了对孩子进行烹任教育能帮助孩子养成良好的饮食习惯。

1. B 细节理解题。根据第二段"This trend has been caused, at least in part, by a significant decrease in the amount of meals that people consume at home since the 1980s..."可知,美国月巴胖的人越来越多的主要原因是人们经常不在家吃饭,而是在外面就餐,故选B。

2. C 细节理解题。根据文章第四段"This makes them feel comfortable with the new foods, which helps them build healthy habits."可知,孩子们会更愿意尝试新食品,这能帮助他们养成健康的饮食习惯,故选C。

3. B 推理判断题。根据第一段的"…according to a recent re?view. " 和 全文内 容可知 本文是 一篇关 于孩子 健康习 惯的调査,故选B。

4. A写作意图题。文章主要介绍了对孩子进行烹饪教育能帮助孩子养成良好的饮食习惯,再结合最后一段的"The study stressed the importance of getting parents involved in (参与) their children's eating habits."可知本文的目的是让人们了解这些信息并参与其中,故选A。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > Period One Reading , Comprehending & Learning about Language

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

20. Head coach Li Yan bursts into tears of joy when she sees Zhou Yang first     the finish line at the women's 1 , 500m short track speed skating

final.

A. to cross      B. having crossed

C. cross      D. crossed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. ―What does the sign over there say?

―No person   bring drinks into the student computer room.

A. will    B. may

C. shall    D. must

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. Nuclear science should be developed to benefit the people __________ than harm them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

15. Overloaded with work, school teachers now get far less sleep than they    .

A. shall   B. should

C. may     D. might

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.     no modern telecommunications ,we would have to wait for weeks to get

news from around the world.

A. Were there    B. Had there been

C. If there are   D. If there have been

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3.     You _________ to be ashamed of the way you behaved yesterday evening. (used/ought)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. —What sort of house do you want to have? Something big?
~ Well. it ______ be big―that's not important.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.     The tickets are __________(有限的)and will be given to those who apply first.

查看答案和解析>>

同步练习册答案