【题目】Last week, Education Secretary Arne Duncan declared a war on paper textbooks. “Over the next few years,” he said in a speech at the National Press Club, “textbooks should be abandoned.” In their place would come a variety of digital-learning technologies, like e-readers and multi-media websites.
Such technologies certainly have their place. But Secretary Duncan is threatening to light a fire to a tried-and-true technology—good old paper—that has been the foundation for one of the great educational systems on the planet. And while e-readers and multi-media may seem appealing, the idea of replacing an effective learning platform with a widely hyped (炒作) but still unproven one is extremely dangerous.
An expert on reading, Maryanne Wolf, has recently begun studying the effects of digital reading on learning, and so far the results are mixed. She worries that Internet reading, in particular, could be such a source of distractions(分散注意力) for the student that they may cancel out most other potential benefits of a web-linked, e-learning environment, and while it’s true that the high-tech industry has sponsored substantial amounts of research on the potential benefits of Web-based learning, not enough time has passed for longitudinal(纵向的) studies to demonstrate the full effects.
In addition, digital-reading advocates claim that lightweight e-books benefit students’ backs and save schools money. But the rolling backpack seems to have solved the weight problem, and the astounding costs to outfit every student with an e-reader, provide technical support and pay for regular software updates promise to make the e-textbook a very pricey choice.
As both a teacher who uses paper textbooks and a student of urban history, I can’t help but wonder what parallels exist between my own field and this sudden, wholesale abandonment of the technology of paper.
【1】Which of the following statements is true according to the passage?
A. A tried and true technology is paper, long used in educational system.
B. Digital learning technologies will replace the paper textbooks sooner or later.
C. E-readers and multimedia websites are learning methods that are proved effective.
D. Multi-media websites and a good old paper are kinds of digital-learning technologies.
【2】What are drawbacks of textbooks according to the passage?
A. Its price. B. Its weight. C. Its content. D. Its appearance.
【3】What worries Maryanne Wolf is that ________.
A. paper learning can provide more potential benefits
B. the results of digital reading effects are understandable
C. students may not focus on learning by digital reading
D. digital reading can’t provide potential benefits for users
【4】What is the author’s attitude towards digital-learning?
A. disapproving. B. supportive. C. positive. D. objective.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】本文对用纸质课本还是用电子课本学习进行了讨论,作者表明自己对电子书学习持反对态度。
【1】A推理判断题。根据文章第二段But Secretary Duncan is threatening to light a fire to a tried-and-true technology—good old paper—that has been the foundation for one of the great educational systems on the planet.可知,靠得住的技术,即这个星球上伟大教育体系之一的基础,也就是纸张。故答案为A。
【2】B推理判断题。根据倒数第二段lightweight e-books benefit students’ backs and save schools money. But the rolling backpack seems to have solved the weight problem可知,教科书的缺点就是重量问题,故选B。
【3】C细节理解题。根据第三段She worries that Internet reading, in particular, could be such a source of distractions(分散注意力) for the student that they may cancel out most other potential benefits of a web-linked, e-learning environment.可知,她比较担忧的是网上有太多分散注意力的东西,学生往往不会集中精力去学习,故选C。
【4】D态度意图题。根据最后一段作者的描述可知,作者对于电子阅读学习是持反对态度的,故选D。
【名师点拨】
作者态度及写作意图推断
每一篇文章都会包含作者的某种观点和态度,只不过有的直截了当,有的含而不露,有的通过所用词语的褒贬来体现。此类题可细分为作者态度题(表明作者的好恶)和作者观点题(表明作者对某事物的看法)。准确把握作者的情感和态度,需要注意以下几点:
1.作者对某一事物的看法,要么支持,要么反对,带中立色彩的词最不可能是正确答案。
2.漠不关心类词语往往不对,既然写文章就不会不关心。
3.不要把自己的态度揉入其中,也要区分作者的态度和作者引用的别人的态度。
4.当作者的态度没有明确提出时,要学会根据作者使用词语的褒贬性来判断。
5.作者的观点一般与文章的主旨相关联。
6.绝对化或语气过于强烈的选项常常是错误的,如:strong, complete, entire等。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改短文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I still remember the first day I come to this new school. Everything was new to me, what made me realize I was no longer a small child. I had to depend on me. Luckily, I made several good friend. Their interests were similar with mine. I had great English teacher, Maggie. She let me know the important of English. So I decided to learn English hardly. Although it was very difficult at first, but with the help of my teacher, I made rapidly progress. Just as the old saying goes, “Where there is a will, there is a way.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】This is Voice of America. It is February 13, 2016, and our traditional Valentine's Day will fall tomorrow. Some famous movies about love stories will be on show at Emperor Theater on February 14. Book online (www.emperortheater.com) now for the following movies you can watch them at half prices.
Movies | Contents |
Ghost | Before Sam (Patrick Swayze) is murdered in a robbery, he tells his fiancée Molly (Demi Moore) he'll love and protect her forever. His love enables him to remain on earth as a ghost and communicate with Molly through a spiritualist(巫师). This movie will make you and your partner get close and embrace each other as you realize how precious life is. |
Love Story | The film lets you know exactly what you're in for. Oliver (Ryan O'Neal) and Jennifer (Ali MacGraw) are students in famous universities. They're an unlikely couple who can't stop arguing. Oliver is a wealthy athlete and Jennifer a free-spirited music student. Despite everything, love makes them stay together. If your own relationship is rocky, the movie's famous line will strike a chord(引起共鸣). Love means never having to say you're sorry. |
When Harry Met Sally | Does sex make it impossible for men and women to be true friends? This comedy features this dilemma(两难选择). Having just graduated from university, Sally (Meg Ryan) catches a ride with Harry (Billy Crystal) to New York City where they both are moving. Over 13 years, they keep running into each other, but the two stubbornly resist dating. Eventually they realize that they were just meant for each other. Platonic (柏拉图式的) friendships are hard to manage, and this movie hits the problem on the head. |
Say Anything ... | Average high school senior Lloyd Dobler (John Cusack) has a good heart but limited ambition. He has a secret crush(迷恋) on beautiful genius Daine Court (Ione Skye), who is closely protected by her father. Daine gradually falls for the charms of Lloyd's nervous chatter(闲聊) and kind heart. But when she gets a scholarship to study in England, she has a weighty decision to make. |
【1】The above films are especially suitable for watching ________.
A. on Thanksgiving Day
B. on Independent Day
C. at Christmas
D. on Valentine's Day
【2】The following movies are of the realistic theme EXCEPT ________.
A. Ghost
B. Love Story
C. When Harry Met Sally
D. Say Anything...
【3】Which film is suitable for couples who are having constant fights or facing troubles?
A. Ghost.
B. Love Story.
C. When Harry Met Sally.
D. Say Anything...
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】China's Tea Villages
In most Chinese tea villages, March is the time of year 【1】 locals start to pick and process tea. The usually quiet villages suddenly become busy centers of activity, as people take out special tools and prepare 【2】 tea processing. In some villages, local residents hold traditional ceremonies, 【3】(thank) heaven for its blessing. The price of tea 【4】(pick) in March is extremely high because 【5】 is fresh, tender and contains multiple trace elements.
China 【6】(be) famous for tea production since ancient times. Of the goods transported and traded along 【7】 Old Silk Road linking China to the Middle East and Europe, the importance of tea was matched only by silk. China produces Oolong, black, green, white, yellow 【8】 dark (aka post-fermented) tea. The Oolong, green and black 【9】(vary)are most notable for their high quality.
Most of China's tea villages are found in remote mountainous areas in the country's south and southwest, 【10】 the beautiful scenery is often hidden under clouds.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你叫李华,是光明中学的一名学生。请你根据以下提示,给你初中的英语老师李老师写一封感谢信,表达对他(她)的爱戴和尊敬。词数:120字左右。
提示:
1. 对英语李老师教学的评价;
2. 回顾在校时你的心情;
3. 对老师的理解和祝愿;
信的开头已经写好,但不计入总词数。
Dear Mr Li,
I’m very excited to write to express my thanks to you. _______________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
Hoping to hear from you soon.
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I'm sorry to hear that you're having trouble get along with your friends.Here is my advices.First,talk with your friends often.It is the good idea to share your happiness and sadness to them.Second,helping each other was very important.It's better for you to help your friends have trouble in study or daily life.And they will be help you when you need help.Third,learn to appreciate your friends' strengths.In this way,you can make really friends.Whether you follow my suggestions,I believe your friends will understand them better.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】British Women Writers in different periods of time
The English Renaissance
The English Renaissance began in the later part of the fifteenth century and lasted until the 1660s. Among the most famous women writers of this period is Aphra Behn, who is seen as the first professional woman writer in English. She wrote a number of plays that dealt with topics such as racism and slavery. A good example is Oroonoko published in 1688. Aphra Behn's works include also the plays The Amourous Prince, The Town Fop, The Dutch Lover and her only tragedy, Abdelazer.
The neoclassical period
Among the well-known women in British literature during the neoclassical period, from 1660 to the end of the eighteenth century, is Anne Finch. She wrote poetry and tried to express all that she saw and experienced. Two other women are recognized for their contribution to neoclassical British literature: Mary Astell and Lady Mary Wortley Montagu. Mary Astell was a philosopher and a feminist writer. She is best known now for her theories on the education of women.
The Romantic period
Jane Austen is one of the most famous women writers that worked during the Romantic period (1798-1832). Her works include several novels, most of which focus on marriage as a way for young women to secure social standing and economic security. Her most famous novels are Pride and Prejudice, Sense and Sensibility and Emma. Another famous woman writer from the English Romanticism is Mary Shelley. She is the author of Frankenstein, History of Six Weeks Tour and The Last Man.
The Victorian period
The Victorian period, between the 1830s and 1900, was the time when the Bronte sisters, George Eliot and Elizabeth Gaskell lived and wrote. Charlotte Bronte, Emily Bronte and Anne Bronte produced many British literary classics. Charlotte's novels include Jane Eyre, Shirley, Villette and The Professor. Mary Anne Evans adopted the male pen name George as she wanted to set herself apart from the feminine genre of cookbooks and domestic moral tales. Her most famous novel is The Mill on the Floss published in 1860.
【1】According to the passage, Aphra Behn’s plays mainly concern ________.
A. racism and slavery B. economic security
C. education of women D. cooking and gardening
【2】Which period does Jane Austen belong to?
A. the English Renaissance. B. the Neoclassical Period.
C. the Romantic period. D. the Victorian period.
【3】Why did Mary Anne Evans publish her stories under the name of George Eliot?
A. Women were forbidden to write novels then.
B. It helped promote her works.
C. It sounded more popular.
D. Her works would be different.
【4】If a reader is interested in women’s education, whose works can be the best choice?
A. Anne Finch’s. B. Mary Astell’s.
C. Mary Wortley Montagu’s. D. Mary Shelley’s.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Ever since middle school,my sister and I have dreamed about【1】(take) a great bike trip.After graduating【2】 college,we finally got the chance to cycle along the entire Mekong River,【3】runs past many【4】(country) and into the Pacific.【5】my sister didn't know the best way of getting places,she insisted that the trip【6】(organize) by her. And her【7】(determine) look showed that she had made up her mind.【8】(Luck),the trip was great fun.It was so amazing【9】we found【10】(we) satisfied with it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Charles Babbage was born on 26 December 1791, probably in London, the son of a banker. By the time he went to Cambridge University in 1810 he was very interested in mathematics.
In 1812, Babbage and several other friends formed theAnalytical Society. As a student, he was also a member of other societies such asThe Ghost Club, concerned with finding out supernatural phenomena (超自然现象), and the Extractors Club, devoted to freeing its members from the madhouse(精神病院), should any be placed in one.
After graduation Babbage was hired by the Royal Institution to lecture on calculus(微积分). Within two years he had been elected a member of the Royal Society and, with his Cambridge friends, succeeded in setting up the Astronomical Society in 1820, the first to challenge the influence and power of the Royal Society. From 1828 to 1839, Babbage was Lucasian Professor of Mathematics at Cambridge.
The 1820s saw Babbage work on his 'Difference Engine', a machine which could perform mathematical calculations. At the beginning a six-wheeled model was constructed. He then developed plans for a bigger, better, machine - Difference Engine 2. He also worked on another invention, the more complex Analytical Engine, on which his fame as a computer pioneer now largely rests. It was designed to be able to perform any arithmetical calculation using punched(打孔的) cards that would take the instructions, as well as a memory unit to store numbers and many other most important parts of today's computers. But neither the Analytical Engine nor Difference Engine 2 was finished in Babbage's lifetime.
Babbage also worked in the fields of philosophy and code-breaking. He died at his home in London on 18 October 1871.
【1】What did the Extractors Club aim to do?
A. Help treat its members with mental illness. B. Rescue its members trapped in the madhouse.
C. Set free the patients in the madhouse. D. Place the sick members in the madhouse.
【2】After he graduated from Cambridge, Charles Babbage _________.
A. was elected to the Royal Society B. became professor at Cambridge
C. founded the Astronomical Society D. taught in the Royal Institution
【3】What made Charles Babbage remembered as a computer pioneer?
A. Difference Engine. B. Difference Engine 2.
C. The Analytical Engine. D. A memory unit.
【4】Which of the following best describes Charles Babbage?
A. Active and versatile (多才多艺的). B. Humorous and devoted.
C. Stubborn and generous. D. Bright and selfless.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com