【题目】Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. I’m not going to say luck, talent, and circumstances don’t come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and that’s just the reality of how life is.
However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time, time that most people won’t put in.
This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don’t enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.
When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wrong anyway.
Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If you’re not willing to put in the time and work, don’t expect to receive any rewards. Consistent hard work won’t ensure you the level of success you may want, but it will ensure that you will become really good at whatever it is you put all that work into.
【1】Paragraph 1 mainly talks about ________.
A. the meaning of success B. the reasons for success
C. the standards of success D. the importance of success
【2】In Paragraph 2, the underlined word “that” refers to ______.
A. setting a practical goal B. being good at something
C. putting in more time D. succeeding in life
【3】Successful people suggest doing what one loves because ______.
A. it takes a lot of time to succeed
B. work makes one feel pain
C. one gives up his work easily
D. one tends to enjoy his work
【4】What can we infer from Paragraph 4?
A. Successful people like to show their great skills.
B. People sometimes succeed without luck or talent.
C. People need to achieve success at the cost of life.
D. It helps to think that luck or talent leads to success.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析: 一些人认为,成功只是为有天赋或出身富裕的人准备的。另一些人认为成功主要靠运气。作者认为,天赋也好,身世显贵也好,运气也好,这些都只是生活中真实存在的情况,它们并不能决定一个人的成功与否
【1】B考查推理判断。根据第一段可得知,作者列出很多人认为成功的因素,如"Some people are born into the right family while others are born with great intelligence"出生在好的家庭,天赋异禀等,因此,本段主要讲的是成功的因素,故选B项。
【2】A 考查推理判断。根据前文However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in additional to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing.然而,要在生活中取得成功,你必须要设定一个目标,然后逐步将它变得更加实际。除此之外,要变得更加擅长某事,必须花费至少10,000个小时进行学习和实践,故选A项。
【3】A考查推理判断。根据第二段可知,成功需要付出大部分人不愿付出的时间来学习和练习,这就是成功人士建议一个人要从事他所喜欢的事情的原因,故A项“成功需要很多时间”正确
【4】B考查推理判断。根据第四段最后一句It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wrong anyway.可知,认为成功是依靠运气或者天赋的想法对你是没有好处的,很有可能你错了,也就是说有时候人们的成功并不是靠这些因素,故B项正确
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Until last spring, Nia Parker and the other kids in her neighborhood went to school on Bus 59.But as fuel prices rose, the school district needed to find a way to cut its transportation costs.So the school’s busing company redrew its route map, canceling Nia’s bus.Now Nia and her neighbors travel the half mile to school via a “walking school bus”—a group of kids, supervised (监护) by an adult or two, who make the walk together.
Many parents are delighted to see their kids walking to school, partly because many did so themselves.According to a 1979 survey, nearly half of school kids walked or biked to school, compared with only 16 percent in 2011.Modern parents have been unwilling to let kids walk to school for fear of traffic, crime or simple bullying, but with organized adult supervision, those concerns have reduced.
Schools and busing companies are finding other ways to save.In rural areas where busing is a must, some schools have even chosen four-day school weeks.Busing companies instruct drivers to cancel extra stops from routes and to turn off the engine while idling(挂空挡).They are also using computer software to determine the most fuel-efficient routes, which aren’t always the shortest ones.
There could be disadvantages, however, to the busing cutbacks(削减).If every formerly bused student begins walking to school, it’s an environmental win—but if too many of their parents decide to drive them instead, the carbon footprint can grow.Replacing buses with many more parent-driven cars can also increase safety risks.A 2011 report concluded students are 13 times safer on a school bus than in a passenger car, since buses have fewer accidents and with stand them better due to their size.And some students complain about the long morning hikes, particularly when the route contains a really big hill.
【1】 In regards to walking to school, modern parents seem much concerned with the _____.
A.safety of their kids
B.kids’ physical strength
C.time spent on the way
D.changes in the route
【2】To save money, some schools choose to _____.
A.shorten the school week
B.take the shortest routes
C.stop using school buses
D.use fuel-efficient buses
【3】Busing cutbacks may lead to _____.
A.fewer complaints about long morning hikes
B.more students taking public transportation
C.an increase in carbon dioxide emissions
D.a decrease in the safety of school buses
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was the summer of 1965. Deluca, then 17, visited Peter Buck, a family friend. Buck asked Deluca about his plan for the future. “I’m going to college, but I need a way to pay for it,” Deluca recalls saying. “Buck said, ‘you should open a sandwich shop.’”
That afternoon, they agreed to be partners. And they set a goal: to open 32 stores in ten years. After doing some research, Buck wrote a check for $ 1,000. Deluca rented a storefront (店面) in Connecticut, and when they couldn’t cover their start-up costs, Buck kicked in another $1,000.
But business didn’t go smoothly as they expected. Deluca says, “After six months, we were doing poorly, but we didn’t know how badly, because we didn’t have any financial controls.” All he and Buck knew was that their sales were lower than their costs.
Deluca was managing the store and to the University of Bridgeport at the same time. Buck was working at his day job as a nuclear physicist in New York. They’d meet Monday evenings and brainstorm ideas for keeping the business running. “We convinced ourselves to open a second store. We figured we could tell the public, ‘We are so successful, we are opening a second store.’” And they did — in the spring of 1966. Still, it was a lot of learning by trial and error.
But the partners’ learn-as-you-go approach turned out to be their greatest strength. Every Friday, Deluca would drive around and hand-deliver the checks to pay their supplies. “It probably took me two and a half hours and it wasn’t necessary but as a result, the suppliers got to know me very well, and the personal relationships established really helped out,” Deluca says.
And having a goal was also important. “There are so many problems that can get you down. You just have to keep working toward your goal,” Deluca adds.
Deluca ended up founding Subways Sandwich, the multimillion-dollar restaurant chain.
【1】Deluca opened the first sandwich shop in order to ________.
A. support his family B. pay for his college education
C. help his partner expand business D. do some research
【2】Which of the following is true of Buck?
A. He put money into the sandwich business.
B. He was a professor of business administration.
C. He was studying at the University of Bridgeport.
D. He rented a storefront for Deluca.
【3】What can we learn about their first shop?
A. It stood at an unfavorable place.
B. It lowered the prices to poor management.
C. It made no profits due to poor management.
D. It lacked control over the quality of sandwich.
【4】They decided to open a second store because they _________.
A. had enough money to do it
B. had succeeded in their business
C. wished to meet the increasing demand of customers
D. wanted to make believe(假装)that they were successful
【5】What contributes most to their success according to the author?
A. Learning by trial and error. B. Making friends with supplies.
C. Finding a good partner. D. Opening chain stores.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As the high school student,I like to talk with foreigners to practise my oral
English but learn more about other cultures. There were two foreign teachers in our school in this term. They often go to the English corner so that we can have a chance to practise the language. I seize every chance talk with them. However,I sometime find they are not so interesting in what I say,and it's hard for I to choose a suitable topic. I would like some advices about how to communicate proper with foreigners,and what topics to pick.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】现今,大城市普遍存在着交通问题。它不仅给人们的生活和工作带来不便而且还威胁到了人们的生命安全。请以“Traffic Problems in Big Cities”为题,根据以下内容提示完成作文:
1. 描述两个常见的交通问题;
2. 简要分析导致这些交通问题的主要原因;
3. 根据你的分析,从社会规范(rules and regulations)和个人行为两方面谈谈你得到的启示(不少于两点)。
注意:1.词数:120 左右,开头已给出,不计入总词数。
Nowadays, traffic problems are common in big cities._______________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Local citizens placed flowers at the comer of one street in Hamilton, Canada, _____the Canadian soldier, who was killed by a gunman.
A. in favor of B. in memory of
C. in terms of D. in spite of
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李明,是光明中学一名高二学生。你发现部分同学每次遇到重要考试,都会出现一些焦虑症状。请你用英语写一封信,向某学生英文报编辑反映该问题。信的内容应包括下列要点:
焦虑症状 | 建议 |
头晕、乏力、睡眠不好、食欲不振等 | 1. 考前制订合适的复习计划。 2. 考试期间正常作息。 3. 睡前洗热水澡、 喝热牛奶等有助于睡眠。 |
其他建议(内容由考生自己拟定) |
注意:1.根据以上内容写一篇短文,不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯。
2.词数:100左右。开头已给出,不计入总词数。
3.参考词汇:头晕dizzy.
Dear editor,
I am Li Ming,a Senior Three student in Guangming Middle School.I am writing to tell you
about some symptoms of anxiety among us students before exams.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Thomas Edison was one of ten said to be the greatest genius of his age. There are only a few men in all of the history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be happy only because someone said he was a genius.“ There is no such thing as genius,” Edison said. He said that what people called genius was mostly hard work.
But Edison was a dreamer as well as a worker.. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. Nature , he often said ,is full of secrets. He tried to understand them; then , he tried to learn what could usefully be done with them.
Edison enjoyed thinking. He knew that most people will do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking can give men enjoyment and pleasure.
Edison could not understand how anyone could be uninterested in life. As he loved to think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what ideas he had about life. “ Work,” he answered. “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work.
【1】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Edison invented the electric light.
B. Many other people have changed Edison’s life.
C. Edison has changed the life of many other people.
D. Few men in history can change other people’s life.
【2】Edison thought .
A. he could be happy if he was a genius
B. genius plays the most important part in one’s success
C. hard work could do better than genius
D. genius could do better than hard work
【3】Edison was .
A. very much interested in nature
B. interested in discovering the secrets of nature
C. interested in changing people’s ideas
D. uninterested in making people happier by discovering the secrets of nature
【4】In Edison’s opinion, .
A. thinking can supply people with enjoyment and pleasure as well as help
B. people’s success lies mostly in genius
C. hard work is the second important thing in making people successful
D. there are few secrets for him to discover later
【5】The last sentence in the passage most probably implies .
A. life is too short for Edison to invent more for human beings
B. Edison made 100 inventions in his life
C. Edison was able to live and work for 100 years
D. People of his time were ready to give Edison another 100 years’ work
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共20分)
假如你是某中学的学生会主席王东,为了配合环保教育主题活动,请根据下面所给提示,用英语写一封倡议书,内容包括:
1. 环保措施和美化城市的措施(各2条);
2. 你的希望。
注意:
1. 注意文章的整体连贯;
2. 文章的开头和结尾已给出,不计入总词数;
3. 80词左右。
Dear friends,
In order to make the environment more beautiful, we should ______________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
Thank you!
Wang Dong
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com