【题目】If you’re tired of the Mediterranean and don’t want to head to Disney again, perhaps it’s time for a summer holiday in space. Russia has declared plans for its first floating hotel, 217 miles above earth, and it is something of an offering with good service.
Hosting just seven guests in a four cabins, the accommodation will boast huge windows with views back to earth and tasty microwave meals will be served instead of the ones often used by astronauts.
Just getting there will be an adventure in itself—it will take two days aboard a Soyuz rocket—and it won’t exactly be a budget holiday: A five-day stay will cost you£100, 000 to£500, 000 for your journey. The hotel is due to open by 2016 and, according to those behind it, will be far more comfortable than the International Space Station (ISS) used by astronauts and cosmonauts.
In the weightlessness of space, visitors can choose to have beds that are either vertical or horizontal. Tourists, who will be accompanied by experienced crew, will dine on food prepared on Earth and sent up on the rocket, to be reheated in microwave ovens. Many kinds of delicacies will be available.
Iced tea, mineral water and fruit juices will be available, but alcohol will be strictly prohibited. Toilets will use flowing air instead of water to move waste through the system. Waste water will be recycled.
Sergei Kostenko, chief executive of Orbital Technologies which will construct the hotel, said: “Our planned module inside will not remind you of the International Space Station. A hotel should be comfortable inside, and it will be possible to look at the Earth. The hotel will be aimed at wealthy individuals and people working for private companies who want to do research in space.” The hotel can also be used as an emergency bolthole (避难处) for astronauts aboard the International Space Station if there is a crisis.
【1】Which can be the best title of the passage?
A. Russia declares the design for its first space hotel
B. The first space hotel is under construction now
C. The astronauts will have a second home in space
D. Russia has the advanced technology in exploring space
【2】What does the underlined word “budget” in the 3rd paragraph mean?
A. expensive B. worthwhile
C. economic D. uncomfortable
【3】What kind of accommodation will the guests have in the space hotel?
A. They will have the same food as the astronauts have.
B. Many kinds of drinks are available including alcohol.
C. Guests can have beds that are either vertical or horizontal.
D. Tourists are accompanied by the astronauts from the ISS.
【4】Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The space hotel is built to remind you of the International Space Station.
B. The hotel is constructed with big windows so that tourists can see the earth.
C. The company, Orbital Technologies, has already begun to build the space hotel.
D. In the near future, a space trip for most of the people can be realized.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【解析】
试题分析:如果你厌倦了地中海,也不想去迪斯尼乐园,那么来一次太空之旅吧。俄罗斯宣布将建造首个太空旅馆。本文介绍了太空旅馆的情况。
【1】A 标题归纳题。文章的第一段是本文的主题段,第二句“Russia has declared plans for its first floating hotel,...”概括了文章的主题;B、C、D三项均是文中的细节描述。故选A。
【2】C 词义猜测题。根据后面的数字可知去太空旅行代价很大,不是一次便宜的旅行,故budget 意为“价格低廉的,花钱少的”,与economic 意思接近,故选C。
【3】C 细节理解题。根据第四段的第一句“In the weightlessness of space, visitors can choose to have beds that are either vertical or horizontal”可知C项表述符合文意;根据第二段可知A项表述不符合文意;根据第五段的第一句可知B项表述不符合文意;D项文中没有提及。故选C。
【4】B 细节理解题。根据第六段的“Our planned module inside will not remind you of the International Space Station”可知A项表述不符合文意;根据第二段的“the accommodation will boast huge windows with
views back to earth”可知B项表述符合文意;根据第六段的第一句“Sergei Kostenko, chief executive of Orbital Technologies which will construct the hotel”可知太空旅馆还没有开始建造,C项表述不符合文意;根据第三段和第六段的内容可知D项表述不符合文意,故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Do you enjoy seeing foreign films?
—Yes. Some of them are good and the film Avatar ______ is excellent.
A. in common B. in total
C. in particular D. in general
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It makes his life quite different ______ he has received higher education abroad.
A. that B. which
C. what D. how
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Though he started late, Mr. Guo played the piano as well as, if ______ ,you do.
A. not better than B. not better
C. no better than D. better
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Alone in the darkness under layers of rubble (碎石),Dan Woolley felt blood streaming from his head and leg.
Woolley, an aid worker, husband, and father of two boys, followed instructions on his cell phone to survive the January 12 earthquake in Haiti.
"I had an app that had pre -downloaded all this information about treating wounds. So I looked up excessive bleeding and I looked up compound fracture(断裂)," Woolley told CNN.
The application on his iPhone (网络电话)is filled with information about first aid and CPR from the American Heart Association. "So I knew I wasn't making mistakes," Woolley said. "That gave me confidence to treat my wounds properly."
Trapped in the ruins of the Hotel Montana in,he used his shirt to bandage his leg, and tied his belt around the wound. To stop the bleeding on his head, he firmly pressed a sock to it. Concerned he might have been experiencing shock,Woolley used the app to look up what to do. It warned him not to sleep. So he set his phone alarm to go off every 20 minutes.
Once the battery got down to less than 20 percent of its power, Woolley turned it off. By then, he says, he had trained his body not to sleep for long periods, drifting off only to wake up within minutes.
With his injuries tended to,he wrote a note to his family in his journal: "I was in a big accident, an earthquake. Don't be upset at God. He always provides for his children even in hard times. I'm still praying that God will get me out, but he may not. But even so he will always take care of you."
After more than 60 hours, Woolley was pulled from the rubble. "Those guys are rescue heroes," he said of the crew that pulled him out.
【1】 Which of the following best summarizes the passage?
A. How to Deal with the Wound
B. Try to Get in Touch with Outside
C. How to Stay Awake under the Ground
D. An Unforgettable Experience in the Earthquake
【2】 When Woolley treated his wounds, ______.
A. he kept looking through information about first aid
B. he carried out the process with much confidence
C. he felt nervous without the nurse's help
D. he had to operate by the light of iPhone
【3】 Woolley set his phone alarm to go off every 20 minutes because ______.
A. he tried his best to communicate with rescuers
B. he was forced to stay awake to check his wounds
C. he was afraid that sleep might do harm to him
D. he needed to use the app to look up what to do
【4】 The underlined sentence suggests that ______.
A. he turned off his iPhone to save power
B. the battery of his iPhone doesn't last long
C. he didn't want his iPhone to disturb him
D. his iPhone went off because of lack of power
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】He asked __________ for the violin.
A. did I pay how much B. I paid how much
C. how much did I pay D. how much I paid
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I'm afraid you can't __________ to the village in an hour; you must allow for the icy road.
A. get it B. take it
C. leave it D. make it
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】MSN, ______ you can chat with your friends, makes communication easy.
A. why B. which
C. that D. where
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Sam is going to talk about the history of his country, but I’d rather he ______more on its culture.
A. focus B. focused
C. focusing D. will focus
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com